- 9 Eylül 2009
- 697
- 94
- 648
3 tanesinden duymadım demişsin ya belki onlarında kırgınlıkları olmuş ama sana söylememişde olabilirler.Ananemin dört tane gelini var...3 tanesinden ananemle ilgili hiç bir şey duymadım kötü davrandığına dair.Ama bir tanesi bırakın sevmeyi görüşmüyor bile doğru düzgün.Şimdi düşünüyorum kaynana aynı davranış aynı sorun ne o halde bir tanesi neden yüzünü bile görmek istemiyor.Tüm sorunların altında tek çözüm yatıyor bana göre.Empati kurabilmek.
Etiket yapıştırmaktan vazgeçmek gerek.Bir konu okudum bugün; konu sahibi işine karışılmasından hoşlanmadığını annesine bile işine karıştığında kızdığını ama kayınvalidesi karışınca daha çok kızdığını söylemiş...Neden kayın valideye daha çok kızıyor çünkü o kayın valide...Etiket baştan yapıştırılmış ve ne olursa olsun tahammül edilemez gibi algılanmış...
Benim kayın validemde düğün zamanı tek kuruş harcamadı,nişanımda taktığı bilezikleri bile ben aldım yolladım taksın diye,evimize gelip gitmedi,bırakın nişanlı olduğum dönemde hediye almayı halimi hatırımı bile sormadı...Ben tüm köprüleri yıkıp kavga edemez miydim oğluna ya o,ya ben diyemez miydim? Söz konusu geleceğin ise ince düşünüp bazı şeyleri göz ardı etmek zorundayız maalesef...
ben şimdilik mutluyum gerisi ya nasip canım
mutlu olmamın nedenlerini maddeler halinde yazıcam:
1- eşimle 9 sene flört ettim iyi tanıdım öyle evlendim
2- daha 3 aylık evliyim yani cicim ayları
3- ailelerden 1100 km uzaktayız karışan müdehale eden yok
4- ikimizde hatalı olduğumuzda özür dilemeyi biliyoruz
5- eşim aynı zamanda en iyi arkadaşım
6- ev işlerinde bana yardımcı, benimle bişeyler yapmayı seven bi eş
7- birbirimizi rahat bıraktığımız zamanlar var, yalnız başına yapmaktan keyif aldığımız şeyler...örneğin o spora gider haftanın 3 günü, ya da oyun oynar, ben o arada ya kk'dayım ya kitap okuyorum ya da belgesel izliyorum, yani sürekli mıçmıç dipdibe değiliz
amiiiiin kere amin, teşekkür ederim. dilerim tüm evliler, evlenecek olanlar da böyle olur. sakladığım nedeni söyleyemem, gerçekten tartışma konusu olur, biliyorum. ama başka öneriler verebilirim. eşimin bana yaptıklarını değil de benim eşime yaptıklarımı anlatabilirim. özel günler haricinde iş yerine çiçek gönderirim, hatta çiçeği götürecek çocuğun eline birazcık harçlık sıkıştırıp, eşime şarkı söyletirimiş yeri olduğu için hem utanır, hem içten içe gururlanır. mektup yazarım, giyeceği kıyafetin cebine koyarım, artık ne zaman bulursa. notlar yazıp, aynaya yapıştırırım. "sevgi stoğuuuuuuuuu" diye hafif bağırıp, yüzü müzü kızarana kadar öperim. gece eşim uyurken, en sevdiği yemeklerden birini yaparım ve uyandırırım ailesinin yanında, sanki tüm kararları eşim alırmış ya da ben ailesiyle vakit geçirmeyi seven birisiymiş gibi davranırım (eşim bunların böyle olmadığını bilir, ama ailesini mutlu ettiğini bildiği için, teşekkür eder bana), annesini hiç çekiştirmem, "annen şöyle dedi, şöyle yaptı, bilmem kim bana böyle davrandı" hayatta demem, ama her hangi bir tatsızlık olmuşsa ailesinden birisiyle, eşime önce ben anlatırım, kendi söylediklerimi-yaptıklarımı eksiltmem, hafifletmem. bu sayede bilir ki, kim kendisine ne anlatmış olursa olsun, en tarafsız olan benim söylediklerimdir. bunlar gibi şeyler işte
6 yıllık evliyim. hala evin içinde bile el ele gezeriz. eşim anahtarı olmasına rağmen kapıyı açmaz, zile basar, ben de bet sesimle şarkılar söyleyerek karşılarım onu, el ele ya da sarılmış halde hiç biri olmuyorsa ayaklar temas edecek şekilde uyuruz. her yere birlikte gideriz, her şeyi birlikte yaparız, en basitinden çay koymayı, kahve koymayı bile.
ben şimdilik mutluyum gerisi ya nasip canım
mutlu olmamın nedenlerini maddeler halinde yazıcam:
1- eşimle 9 sene flört ettim iyi tanıdım öyle evlendim
2- daha 3 aylık evliyim yani cicim ayları
3- ailelerden 1100 km uzaktayız karışan müdehale eden yok
4- ikimizde hatalı olduğumuzda özür dilemeyi biliyoruz
5- eşim aynı zamanda en iyi arkadaşım
6- ev işlerinde bana yardımcı, benimle bişeyler yapmayı seven bi eş
7- birbirimizi rahat bıraktığımız zamanlar var, yalnız başına yapmaktan keyif aldığımız şeyler...örneğin o spora gider haftanın 3 günü, ya da oyun oynar, ben o arada ya kk'dayım ya kitap okuyorum ya da belgesel izliyorum, yani sürekli mıçmıç dipdibe değiliz
Allah mutluluğunuzu daim etsin, hep böyle mutlu ol inşallah.
Sadece insanların nasıl farklı olduğunu anlatabilmek için yorumundan alıntı yaptım.
Bana ve eşime nasıl yaşarsan mutsuz olursun deseler senin bahsettiğin gibi bir yaşamdan derdik. (Daha önce defalarca bunu tekrarladığım için bilen bilir)
Mesela benim eşim, sizin gibi biriyle ... Bende sizin eşiniz gibi biriyle asla mutlu olamaz ve geçinemezdik. Biz birbirimize yaşam alanları, özgürlükler bırakmaktan yanayız. Boğulurum ben sürekli birlikte yaşamdan.
Aman ha eleştiriyorum sanmayın, sadece insanlar özünde kendine yakın karakterleri seçerlerse mutlu oluyorlar demenin müthiş bir örneği evliliğiniz / evliliğimiz.
Allah mutluluğunuzu daim etsin, hep böyle mutlu ol inşallah.
Sadece insanların nasıl farklı olduğunu anlatabilmek için yorumundan alıntı yaptım.
Bana ve eşime nasıl yaşarsan mutsuz olursun deseler senin bahsettiğin gibi bir yaşamdan derdik. (Daha önce defalarca bunu tekrarladığım için bilen bilir)
Mesela benim eşim, sizin gibi biriyle ... Bende sizin eşiniz gibi biriyle asla mutlu olamaz ve geçinemezdik. Biz birbirimize yaşam alanları, özgürlükler bırakmaktan yanayız. Boğulurum ben sürekli birlikte yaşamdan.
Aman ha eleştiriyorum sanmayın, sadece insanlar özünde kendine yakın karakterleri seçerlerse mutlu oluyorlar demenin müthiş bir örneği evliliğiniz / evliliğimiz.
Çok güzel bir noktaya parmak basmışsın.
İnsan dengini bulsun diyoruz ya aslında maddi anlamda olduğu kadar manevi anlamda da denlik gerekiyor.
Benim en çok dalga geçtiğim laf soktuğum geyik yaptığım insan eşimdir mesela o da bana sarmadan gün geçiremez.
Ama bir başkası için çekilmez olabilir bu
Burada bir arkadaş eşim beni çok sever tapar her gün iş yerinden 3 kere ara 3 kere de mesaj atar demişti.
Halimi hatrımı sorar demişti.
Bir an bizde kesin sorun var diye düşünmüştüm.
Eşim beni günde 3 kere ararsa o gün ya kavga etmişizdir ya da gün sonunda buluşmamız falan gerekiyordur dışarda.
Evlilikte beklentiler bir olunca mutluluk kaçınılmaz.
genellikle ailelerden uzakta yaşanan evliliklerde gerçekten sorun yok.
şimdi size bir akıl danışacağım bu konu üzerine sözlüm kendi otrudkları apartmandabulunan birdaire satın alalaım diye birteklifte bulunda yani kaynanamda yan daire de oturuyır.
ve ailesin bazı maddi sorunlarvar yani herşeyi sözlüm kendisi yapcak ve eve yarımda bulunuyor sürekli.
iyi bir işi var ve buzamna kadar kenarda beş kuruşu yok.çünki hep ailesiinin borçlarını ödemiş.
açıkcası banda onlarında yanında olmak mantıklı gelmiyor yanlışmı düşünüyorum acaba.
evleneceğiz beş kuruş paramız yok bide üstüne onlara yardım ediyor.tek o çalışıyor para kaznıyor çünki ben kendimize ait bir hayat yaşamk istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?