mutlu evlilik yok mu ?

benim kayınvalidem aşırı dominanttır,evde kocasından önce sözünü dinletir.Eşim ailenin tek erkek çocuğu ve aşırı düşkün.Allah var beni de çok sever ama beni de baskısı altına almaya çalışıyor ve ben hiç haz etmiyorum,kendi evimde kendi kurallarımı koyuyorum,ilk başlarda 9 ay kadar birlikte oturduk ben hamile olduğum için elim sıcak sudan soğuk suya değmedi yukarda Allah var hiç bir zaman inkar edemem ama dominant huyu gerçekten ızdırap eşimin işi nedeniyle iki saat uzaklıkta bi ilçedeyiz. normalde bizim evimiz kayınvalidemlerin evinin arası iki sokak.ama eşim ilçe de çalıştığı için çocuğumla sık sık yanına gideriz,biz ne zaman gitsek eşimin yanına torunu çok özledim diye ağlamaklı olur halbu ki dip dibeyiz. eşim de sağolsun dayanamaz annesinin üzülmesine zaman zaman siz bu hafta gelmeyin der. biliyorum ki annesi çok özledi diye gelmeyin diyor. neyse çok uzattım bu sadece biri uzak olmak çok güzel bi çözüm ama dominant adam 1400 km ye bile hükmedebilir kızlar.

3 tanesinden duymadım demişsin ya belki onlarında kırgınlıkları olmuş ama sana söylememişde olabilirler.
haklı da olabilir haksızda olabilir.çünkü kayınvalide olunca herşey göze batıyor.
birde demişsin ya etiket yapıştırmak diye kesinlikle katılıyorum.anneannen nekadar melek de olsa yaranamaz.
herkesin annesi işte,kimse annesinden vazgeçemez,bazen okuyorum yorumları
ben ailesinden nasıl kopartırım diyen gelininden tutta;oğluna ayrıl karından diyen kayınvalideye kadar neler var.
dediğim gibi en büyük iş eşte bitiyor.ailesine düşkün olsun ama eşini de herkese karşı koruyabilsin

ne yazikki ben cevremde 1 tane bile gormedim. Bu yuzden artik korkuyorum evlilikten. Ama arkadaslara katiliyorum ailelere uzak olmak onemli. Ben bekarim bicok evli arkadasim var hepsi cok seyden sikayetci ben objektif baktgmda arkadaslarmda buluyorum hatayi. Cok dirdir eden, cok kiskanan, kv kp ile sorun yasayan surekli esine anlatan, dedikoducu, supheci ve karsisindakinin esi oldugunu unutan hatun mutsuz oldugu gbi evlillgide mahvediyo. Onu gordum ayni hatalari yaparmym bilmem o yuzden evlilik sole bi kenarda beklesin. Ha bide cocuk var. Cocuk olduktan sonra kendini salan, esiyle ilgilenmeyen kadin da genelde aldatiliyo. Valla ole cok ornek gordumki yerimde olsaniz kacardiniz evlilikten. Kor kutuk asik olmadan bende kacarim ama ask baskaaa :))

fikirleriniz gerçekten çok yol gösterici çünkü birebir tecrübeler konuşuyor bir evlilikte nelere dikkat edilmesi gerekirmiş hepinizin yazdıklarını tek tek aklıma yazıyorumnasıl sorunlar olabiliceğini mutlu evliliğin var olduğu aklımın bir köşesine yerleşmiş oldu

CAnım olmazmı mutlu evlilik şimdikiler 1sene geçiyor ay ödüm aşkın bittim aşkından diyor evleniyor yada hamile kalıyor evlenmeden macbur evlilik sonra para yok pul yok Mutluluk yok Ayrılıyorlar. Eeee evlilik bu değill!.. evlilik kaliteli zaman geçirip birbirini tanımak. Gerktiğinde iki tarafında özür dilemesi.. Mutlu gülerek huzurlu zman geçirmek. Elbette kavga olur sıkıntı olur olmayan yok bu doğanın kanunu çook normal

amiiiiin kere amin, teşekkür ederim. dilerim tüm evliler, evlenecek olanlar da böyle olur. sakladığım nedeni söyleyemem, gerçekten tartışma konusu olur, biliyorum. ama başka öneriler verebilirim. eşimin bana yaptıklarını değil de benim eşime yaptıklarımı anlatabilirim. özel günler haricinde iş yerine çiçek gönderirim, hatta çiçeği götürecek çocuğun eline birazcık harçlık sıkıştırıp, eşime şarkı söyletirim iş yeri olduğu için hem utanır, hem içten içe gururlanır. mektup yazarım, giyeceği kıyafetin cebine koyarım, artık ne zaman bulursa. notlar yazıp, aynaya yapıştırırım. "sevgi stoğuuuuuuuuu" diye hafif bağırıp, yüzü müzü kızarana kadar öperim. gece eşim uyurken, en sevdiği yemeklerden birini yaparım ve uyandırırım ailesinin yanında, sanki tüm kararları eşim alırmış ya da ben ailesiyle vakit geçirmeyi seven birisiymiş gibi davranırım (eşim bunların böyle olmadığını bilir, ama ailesini mutlu ettiğini bildiği için, teşekkür eder bana), annesini hiç çekiştirmem, "annen şöyle dedi, şöyle yaptı, bilmem kim bana böyle davrandı" hayatta demem, ama her hangi bir tatsızlık olmuşsa ailesinden birisiyle, eşime önce ben anlatırım, kendi söylediklerimi-yaptıklarımı eksiltmem, hafifletmem. bu sayede bilir ki, kim kendisine ne anlatmış olursa olsun, en tarafsız olan benim söylediklerimdir. bunlar gibi şeyler işte

waaaowwww sizi tebrik ederim gerçekten akıllı akın erkeğe istediğini yaptırır diye boşuna dememişler demek ki mutluluk bu yollardan geçiyormuş

eşimle 4 yıllık evliliğim, 10 yıllık birlikteliğim var.
evliliğin ilk zamanları karşılıklı kaprisler yüzünden çoğu çift için sıkıntılı gçer, bizimkide öyle oldu bazı, bazı....
sonra bir büyüğüm bir cümle söyledi bana, "olduğu kadar" meğer ne derin anlamlı bir cümleymiş.
çok şey beklemiyorum, ( çok şey de vermiyorum.) eşimi seviyorum, hatta aşığım (küs olduğumuz anlar nefes alamıyorum )
bir oğlumuz var ona daha çok aşığım. elimdekiyle yetinmey biliyorum. ondan ne sürekli sevgi sözcükleri, ne de hediye beklemiyorum. davranışları bana herşeyi anlatıyor çünkü.
beni sahiplenmesi, başım ağrıyor dediğimde gelip masaj yapması, sabah öpüp işe gitmesi, özel günlerde getirdiği minicik bir pasta yetiyor ona yeniden aşık olmama.

olduğu kadar olsun arkadaşlar.
allah hepimize yuvamızda huzur, mutluluk versin....

Allah mutluluğunuzu daim etsin, hep böyle mutlu ol inşallah.

Sadece insanların nasıl farklı olduğunu anlatabilmek için yorumundan alıntı yaptım.

Bana ve eşime nasıl yaşarsan mutsuz olursun deseler senin bahsettiğin gibi bir yaşamdan derdik. (Daha önce defalarca bunu tekrarladığım için bilen bilir)

Mesela benim eşim, sizin gibi biriyle ... Bende sizin eşiniz gibi biriyle asla mutlu olamaz ve geçinemezdik. Biz birbirimize yaşam alanları, özgürlükler bırakmaktan yanayız. Boğulurum ben sürekli birlikte yaşamdan.

Aman ha eleştiriyorum sanmayın, sadece insanlar özünde kendine yakın karakterleri seçerlerse mutlu oluyorlar demenin müthiş bir örneği evliliğiniz / evliliğimiz.

Son düzenleme:

Bizde 3 yıllık evliyiz ve bütün maddelerine katılıyorum.
Bütün maddeleri hemen oturtamadık zaman aldı ama gelin adayları için altın maddeler bunlar.

olur mu öyle şey, ne alındım ne yanlış anladım ne de başka bir şey. tabi ki hayat arkadaşımızı seçerken dikkat ettiğimiz şeyler var. karakterlerimiz, isteklerimiz ya da mutlu olma şeklimiz nasılsa, bunlara en yakınını ya da en uygununu seçiyoruz. mesela arkadaşım, sizin gibi aslında. 7 senelik evli, çocuğu var 2 yaşında. nefret eder temastan, sarılmaktan. hareket etme, nefes alma alanı bırakın bana der. az dalga geçmiyorum gerçi "sen o çocuğu nasıl yaptın" diyerek

biz eşimle her şeyi birlikte yapıyoruz ama, kendi hayatımız da var tabii ki. arkadaşlarımızla buluşuyoruz, geziyoruz. ortak arkadaşlarımız ayrı, bireysel tanıdıklarımız ayrı. sadece fazla ayrı kalmamaya çalışıyoruz.

mutlu evlilik tabiki var ama bazen insan başka şeylere kızıp sinirlenip hep en yakınındakine patlıyor onu üzüyor biliyorki o kırılsada üzülsede hep yanında

Çok güzel bir noktaya parmak basmışsın.
İnsan dengini bulsun diyoruz ya aslında maddi anlamda olduğu kadar manevi anlamda da denlik gerekiyor.
Benim en çok dalga geçtiğim laf soktuğum geyik yaptığım insan eşimdir mesela o da bana sarmadan gün geçiremez.
Ama bir başkası için çekilmez olabilir bu
Burada bir arkadaş eşim beni çok sever tapar her gün iş yerinden 3 kere ara 3 kere de mesaj atar demişti.
Halimi hatrımı sorar demişti.
Bir an bizde kesin sorun var diye düşünmüştüm.
Eşim beni günde 3 kere ararsa o gün ya kavga etmişizdir ya da gün sonunda buluşmamız falan gerekiyordur dışarda.
Evlilikte beklentiler bir olunca mutluluk kaçınılmaz.

Bir yere gidecekken kısmı aynen diyeyim çünkü biz kavgada etsek aramayız birbirimizi.

Aslında evlilikte mutluluk ve uyum ruh ikizini bulmaktan geçiyor, eğer doğru kişiyle birlikteyseniz, eşiniz sizin aynadaki yansımanız gibi oluyor.
Yıllar geçtikçe eşinizle aynı şeyi düşündüğünüzü, gözlerine baktığınızda ne demek istediğini, bir sonraki adımını bilir hale geliyorsunuz.
NeMeSiS98235, ben hala kayınvalidenin km.lerce uzakta olsada evliliğin merkezine oturacağında ısrarcıyım:)))
Size muhalefet için değil ama sakın yanlış anlamayın, yaşanmış örnekler var birebir bildiğim, ondan böyle söylüyorum.

Benim bir büyüğüm eşinin işi sebebiyle kendi ailesinden ve kayınvalidesinden farklı bir şehire gelin gitmiş, ki düşünün o zamanlar yıl 1970'ler falan, öyle uçak vs. nerdee, diğer ulaşım araçları da sık değil, kayınvalide köy muhtarlığına gidip oğlunu ararmış işyerinden, oğlu biraz buruk konuşsa hooop k.valide oğlunun yanına gelirmiş, oğlunun evine girer girmez gelinin üstüne yürürmüş,(üstüne yürümek dedimse malesef dövermiş k.valide) seni boşatacağım diye bas bas bağırırmış, yıllarca devam etmiş bu böyle, en son k.valide epey hasta olmuş, oğlu gidip görelim annemi ölümlü dünya demiş, gitmişler, k.valide artık yaşlı ve hasta tabii, haliyle yaptıkları için helallik istemiş gelinden, gelin helal etmiyorum demiş, k.valide 1 hafta sonra gelinden helallik almadan ölmüş.

Tabii burada kabahatli olan erkek zira koca sıfatıyla annesinin karşısına çıkıp eşimin üstüne yürüyemezsin diyemiyor, annemdir, büyüğümdür deyip geçiyor.

İşte bu yüzden diyorum, kadında erkekte mevzu aileleri olduğunda kendileri müdahale etmeli, ne kadın ne erkek evliliğine kimseyi karıştırmamalı, kadın kocasına, koca karısına hiçbir şekilde laf söyletmemeli, ben değil biz demeli, 4 duvar arasında istediğin kadar birbirini ye, ortada kumar, alkolizm, şiddet, aldatma vs. gibi sorunlar olmadıkça 3. kişileri müdahil olmamalı.

sakın sakın aynı apartmanda olmayın sakın ben o hatayı yaptım bin pişmanım özel hayat denen birşeyim yoktu taki ben çıldırıp eşime ona buna bağırana kadar. halen pazar sabahlarımı zehir eder ama geç kaldıysak kendi gelir uyandırır. en iyi evlilik her iki aileye de uzak olan evlilik. hele erkek ailesine daha uzak olacak bunu bilir bunu söylerim. bana bunları söyleyenleri dinlemediğim için çok pişmanım .

Mutlu evlilik yok denecek kadar az bence.
Bende dün akşam eşimle kavga ettim dün akşam bana masaja gideceğim dedi bende çıldırdım tabii
gidip oranı buranı başka kadınlara mı mıncıklatacaksın dedim ben de erkek masöre gitsem hoşuna gidermi dedim kıyamet koptu

asla muhalefet diye düşünmedim :)
herkes etrafında gördüğüyle yaşadıklarıyla yoğrulup yorum yapıyo, eş çok belirleyici bu durumda ona tamamen katılıyorum, benim eltim kayınvalidemle çapraz apartmanlarda oturuyo, ankaraya gittiğimde kayınpederim ayrı kaynanam ayrı kolumdan sürükleyerek balkondan eltimin evini gösterip durdular, bak orda oturuyo diye, dayanamadım siz gün boyu evlerinimi izliyosunuz dedim, o günün akşamı eltime geçtik kahve içmeye mutfakta dertleşirken aynı şeyi söyledi onların balkona bakan pencereleri açmaya korkuyorum diyo kızcağız, açık gördümü geliyolar diyo, ilk gecelerinden sonraki gün bile sabah 9da gitmiş kayınvalidem, ama bize istesede gelemez bunun rahatlığı var bende, hem kıyıp uçak parası veremez hem de senin dediğin nokta eşim izin vermez, eltimin eşi biraz gevşek biri

var tabi...
yani bi bakıyosun çok güzel gidiyo çok mutlusun..
bi bakıyosun kavga gürültü fln tabi tasın kaçıyo...
geçinip gidiliyo işte...

Mutlu evlilik elbette var,
sırrı da sorunları kişiselleştirmemek, sen-bene çevirmemekten,
saygıyı, sevgiyi kaybetmemekten, karşılıklı anlayıştan ve iyi bir iletişimden geçiyor...

Aile yakınlıgı- uzaklıgına deginilmiş.
Biz ilk 4 yıl ailelerden uzaktaydık,
son 4 yıldır da eşimin memleketindeyiz...

Uzaktayken de yakındayken de hiç bir problem yaşamadık,
çünkü evliliğimizin ilk yıllarını kimsenin müdahalesi olmadan yaşadık.
Ve yakınlaşınca da bu düzeni kimsenin bozmasına izin vermedik...

O nedenle ilk yıllar her iki taraftan da uzak olmalı diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…