Mutlu OLmak Bu Kadar Zor Mu?

yasimutsuz

60 KG OLACAĞIMMMM
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2013
467
1
16
Burdur
Banada biraz yardım edermisiniz

Ben 12 yıllık evliyim ama 12 yıl içinde 1 saat bile mutlu bir gün yok ve hala çekiyorum ve çekeceğim oğlum için
sorunlara bakarmısınız eşimde çalışyor bende çalışıyorum
Eşim Evinden işine işten eve bir yere gitmez gitmediği gibi de götürmez

1- Evin bütün gideri geliri bende faturalar mutfak masrafı evin taksidi (Ha canı isterse alır getirir bazen inada biner eve birşeye almaz bakar evde birşey yok gider alır gelir daha yenın 2-3 aydır 2 hafta da bir 50 tl pazar parası bırakır o kadar)
2-Çocuğun okul giderleri bende(koleje gidiyor masrafı bıraz yüksek
3-2007 yılında oturduğum evi aldım (Evi alırken eşime dedim ben böyle bir işe giriyorum evin giderlerini sen karşılayacaksın dedim 6 yılda 6 kez faturaları bile yatırmadı ben yatırıyorum)
4- Ha ben bunları çalıştığım maaşla yapmıyorum tabi ablam destek oluyor yani oğlumu kolej ablam gönderiyor
5-Hiç sosyal bir faliyetim yok
6-Sadece hayatım iş ev gezme tozma yok Sadece yazları oğlumla hafta sonları yaylaya giderim gittiğin geldiğim yere hiç karışmaz
7-Aynı zamanda çocuguna ne babalık ne bana kocalık yapar
8-Ama bu hafta itibaren hayatımı yaşamaya karar verdim arkadaşımla bugun tatıle gidiyorum 2 günlüğüne

Esas ciddi sorun bu dedikodu nefret ediyorum
Bunlar yetmiyor gibi hepsini kabul ettim sine çektim sürekli benım ailem tarafıdan sürekli fırsat arar kısaca dedikodu yapar teyzen şöyle kuzenin böyle deden şöyle yalan yanlış konuşur konuştuğu gibi ortalık karıştırır ortalama eşimle beraber 5 yıldır kımseye gitmiyorum annemlerin orda karşılaşırız veya hastalık olunca veya düğünde bayramda herzaman olmuyo toplasan yılda 1 kez zor karşılaşırız ama ben gider gelirim ona hiç karışmaz artık o kadar yoruldum onu idare et bunu idare et o üzülmesin bu üzülmesin aileme kaç kez söyledim olmuyor olmuyor artık nefret ediyorum bende insanım bende yaşamak istiyorum bende mutlu olmak istiyorum dedim ama ailem sürekli birdaha konuş birdaha dene veya biz napalım kendin buldun diyorlar annem sürekli ağlar sızlara hayata ailemle yaşamam onlarda rahat bırakmaz

Artık nasıl davranacağımı bilimiyorum her yolu denedim
ama adam huyundan vazgeçmiyor kendi ailesi bile boşan artık diyor aman benım ailem bana sahip çıkmıyor.......

Biraz karşık oldu kusura bakmayın şimdiden yorumlarınıza teşekkürler Sevgilerimle

Ben 12 yıllık evliyim ama 12 yıl içinde 1 saat bile mutlu bir gün yok ve hala çekiyorum ve çekeceğim oğlum için

1 saat bile mutlu olmadınız mı

Ama kararınız belli
Bu durumda yapılacak çok bişey yok
Eşinizde onu terk etmeyeceğinizden o kadar emin ki o yüzden hiç çabası yok
Nasılsa eşim herşeyi hallediyor e yeter diye düşünüyor olmalı
Ama bu kadar tepkisiz olması çok tuhaf, insan en azından bi merak eder bi kıskanır eşim nereye gidiyor diye
Hayattan vazgeçmiş gibi..

hiç konuşmayı denediniz mi dicem de, siz cok kültürlü kendini geliştirmiş bi bayana benziyosunuz, mutlaka oturup konuşmayı denemişsinizdir, işiniz gücünüz var, aileniz var, çocuğunuz bu durumdan nasıl etkileniyor? boşandığınız takdirde nasıl etkilenir?

Cevabın için teşekkürler
Evet 1 Saat mutlu bir günüm yok önceleri bir yere gideriz gidip geldikten sonra burnumdan getirirdi ya ikramlarına laf atar ya konuşmalarına yani gereksiz şeylere bahane bulur 5 yıl kendimden vzgeçtim huylarını değiştirmek için olmadaı olmadı düzelmedi

Aileme anlatım anlatım istenmiyorum böyle hayat geçmez dedim bu evden benım ölüm çıkacak dayanamıyorum dedim sabır et düzelir düzelir diyorlar artık önüme bakacağım ne kadar bakabilirsem

Rica ederim
Peki bu 12 yıl içinde hiç mi tamda canınıza tak ettiği nokta da tamamen ayrılık düşünmüyorsanız da o öfkeyle veya blöf amaçlı onu terk ettiğiniz olmadı mı ?

Çok konuştum çok anlatım yazdım eline verdim boş kaldıkça oku dedim ama evde ki duvar çatladı ama benım kocamın kafası almadı hala bu saatten sonrada almıyıyacak

Hep haklısın hep tamam düzelcem diyr
ben artık ondan para pul hiç isteimyorum sadece dedikodu yapmasın onu istiyorum başka hiçbir şey istemiyorum

Çocuğa yansıtmamaya çalışıyorum

Rica ederim
Peki bu 12 yıl içinde hiç mi tamda canınıza tak ettiği nokta da tamamen ayrılık düşünmüyorsanız da o öfkeyle veya blöf amaçlı onu terk ettiğiniz olmadı mı ?

3 yıl önce evden kovdum dayanamadım topladı eşyalarını gitti kesin kararlıydım 10 gün kadar görüşmedik çocuğu görmedi tabi bu esnadan ailer araya girdi konuştular söz verdi herkese ağladı sızladı benle konuştular ben isteimyorum dedim ha gelirsede dedim bende birşey beklemesin bu saatten sonra ne ben oan kadınlık yaparım ne o bana kocalık yapsın çocuğuna babbalık yapsın yeter bana dedim ama yine söylüyorum bu iş düzelmez bu iş olmaz artık dedim çıktı geldi tabiki herzaman ki gibi hiç yanıtmadı yine aynı yine aynı kısacası evcilik oyunu oynadık göstermelik evlilik alalemi düşünerek benım ailemin tabiri

Anladım ve üzüldüm
Hiç olmadıysa bi arkadaşına veya tatile git oğlunla diyecektim, afallar belki siz yokken de biraz hizaya girmeye çalışır diye düşündüm de
Onu da denemişsin
Aileler de barışınca herşeyi süt liman sanıyor herhalde ama çekip şunla adam akıllı konuşsalar önce

Bugun 2 günlük tatile gideceğim

Giderken arayacağım iki gün düşün taşın artılarını eksilerini ve neler ile uğraştığını bir düşün diycem hayatında biz olmazsak ne olur eğer biz olursak ne olur kiminle sorunun varsa git çöz ben gidip geldikten sonra bu evde senin ailen senin sülalen lafını duymak isteimyorum eğer ki bir daha duyarsam alır çocuğumu seni terk ettiğim yetmezmiş gibi bu şehirden gider kendime herkezden uzak oğlumla yeni bir hayat kurarım benı göremediğin gibi oğlunda göremezsın diyeceğim

ama yine söylüyorum düzelmez inş.beni yanıltmasını istiyorum

Allahtan k.valdem görümcelrim eltim hepsi çok iyiler benı çok severler
Artık onlar böyle hayat geçmez at gitsin hayatından dediler onlarda bıktı
İşte benım ailem demeyeyimde annem kabulenmiyor sürekli ağlıyor sızlıyor iki gün önce ona resti çektim anneme sen tedavi görmediğin takdirde size gelmiyorum artık iki gündür ne gidiyorun ne arıyorum gitmicem de kesin kararlıyım

Son düzenleme:
Çalışıyorsunuz evinize çocuğunuza bakıyorsunuz bu adama muhtaç değilsiniz ,iyi baba değil, iyi koca değil ee peki niye boşanmıyorsunuz ?

Çalışıyorsunuz evinize çocuğunuza bakıyorsunuz bu adama muhtaç değilsiniz ,iyi baba değil, iyi koca değil ee peki niye boşanmıyorsunuz ?

Elalem ne der düşüncesi olan bir aileye sahibim hergün ağlayan sızlayan bir annem var çünkü boşanırsam o rahat vermiyecek onu da biliyorum bir yönden onlara da muhtaç gibiyim çocuğuma bakıyorlar hoş daha bu yaz evde her yıl yaz okulana giderdi bu yıl gitmek istemedi oğlum göndermedim

Artık bazen bende sağlıklı düşünemiyorum

Kendinize ve oğlunuza yazık ediyorsunuz. Bence eşiniz değişmeyecek. İnşallah yanılırım . Kendi ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz ne güzel. Elalem ne der diye ne siz ne aileniz düşünsün evlenmekte boşanmakta insanlar için. Kimse sebepsiz yere kocasını bırakmaz.
Babam hep derdi kadının dedikoducusu çekilir ama erkeğin çekilmez diye. Eşiniz karı gibi dedikodu yapacağına kendine baksın. eve 50 tl pazar parası vermekle olmuyor babalık kocalık.

Kusura bakmayın sert yazmış olabilirim ama canım sıkıldı 12 yılda insanın yüzü 1 saat gülmez mi ya.

yo hiç de sert hepsi doğru hep belkilerle yaşadım

annemin ağlayıp sızlamasıda ablam da şuan boşnıyor iki kızımında şansı yok neden böyle oluyor diye zırlıyor
bende kader deyip geç diyorum önümüze bakalım bu iş olmayyacak diyorum anlamıyor allaha şükür tek çare ölüme bulunmaz diyorum anlamıyor bende en son iki önce tamam ben bu adamı çekeceğim ben bu adama bakacağım belki 5 yıl olur belkı 10 yıl olur ya geberirim dedim ya da kafayı tırlatırm dedim hala annem bir daha konuş birdaha dene hep aynı şeyler kısaca

evde kedi beslemekten ne farkı var?

ele güne karşı kocam var demek için boşamıyorsunuz.

benim anlamadığım siz evin neredeyse bütün maddi ihtiyacını karşılıyorsunuz,eşiniz ne yapıyor?
birde evi geçindiren sizseniz,boşansanızda ailenizin yanına gitmeden pekala geçinebilirsiniz?

Bakın anneniz Allah göstermesin sizi yada ablanızı kaybetse ne yapacak ? Adam adam değilse neden çekesiniz. Benim teyzemin büyük kızı polis ile evliydi çocuğu yoktu dayak yiyordu boşandı. Teyzem ve eniştem boşan dedi. Onun küçüğünün ise kocası iş kazasında öldü. bir oğlu ile dul kaldı. Büyük olan doktor biri ile evlendi 2 tane oğlu var. Küçük olan oğlu ile beraber teyzemlerle yaşıyorlar. Yani kimse sizden kıymetli ve önemli değil. Anneniz sizi gençliğinizi bu adamla harcamak için mi dünyaya getirmiş. Adam olmuyorsa bırak gel demesi lazım. Elalem söyleyecek söyleyecek susacak. Evlat kolay mı oluyor. Hamileyim neler yaşıyoruz ( çekiyoruz demiyorum Rabbim herkese nasip etsin evlat ) uykusuz geceler sancılı günler vs. Kim ister oğlu kötü biri ile evlensin yada kim ister kızı kötü biri ile evlensin. Herşey bizler için.
Annenize bunu sorun ölmem mi daha iyi boşanmam mı senin için diye sorun bakalım ne dicek? O zaman sorunun yanıtına göre cevap verirsiniz.

Şu şartlar altında boşansanız elalem değil aileniz ancak ağız göz yapacak.
E, onlardan uzak yaşarsınız ayrı eviniz olur böylece karışma yüzdeleri de azalır.
Düşenin dostu olmaz derler evet tek başıma nasıl ayakta kalacağım diyorsunuz belki ama bu zamanda ayakta olanın da dostu yok.
Kendi kendinizi tedavi edeceksiniz, boşanacaksınız çocuğunuzu da yanınıza alıp yeni bir hayata yeni 12 mutsuz yıl katmamak için ayakta dimdik duracaksınız.

kolaje gidecek kadar büyük bir evladın var, senin 12 yılda bikez bile mutlu olmadığını görüyor.. sakın bana ona belli etmiyorum deme. insanlar hele çocuklar salak değiller.. onlar herşeyi herkesden daha iyi anlar görürler. ve sen hala oğlum için çekmeye devam edecem diyosun öyle mi?
iyi kardeşim, çek.. selametle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…