Mutsuz evliliklerin çocukları...

tinylove anladığım kadarı ile eşin kötü bi adam değil ..
belki leride inşallah çok geç kalmaz, iyi bir baba olabilir.
anne baba boşanabilir ama kimse annelikten , babalıktan istifa edemez, etmemeli.

aslında tüm yazılanları okuyacaktım ama Cudana'nın msjını okuyunca dağıldım..gözyaşlarımdan klavyeyi göremiyorum neredeyse..

Cudana annen ile ne çok ortak yönümüz var..ikiz doğum,preeklampsi..sen yazdın ben yaşadım sanki..Şükür şu anda bütün aile birliktesiniz.

babacığın için ne desem az,Cennetlik bir adam o..düşündüm de benim babam aynı durumda olsaydı bunları yapar mıydı diye,hiç sanmıyorum..normalde bile biz onun için ikinci hatta üçüncü sırda geliyoruz..

benim eşimde 5 yaşındayken annesiyle babası boşanmış zavallı iki arada büyümüş ve ağzını tutmayı içine atmayı öğrenmiş ona bir şey söyle onda ölene kadar gitsin öle yani,
ona hiç soramıyorum çocukluğunu anne ve babasını üzmek istemiyorum sadece onun anlattıkları kadarını biliyorum oda anlatmıyor zaten

ama en önemli sorun evlenmemizden beri çocuk isterdim ve asla çocukları sevmezdi ve istemezdi bir kere bile bir çocuğa güldüğünü sevdiğini görmedim,
en sonunda bana dayanamadı ve 6 yıllık evliliğimizde çocuk sahibi olduk
hamileyken çok korktum bu adam bu çocuğu istemiyor sevmiyecek napıcam ben diye ama inanın kızlar herşey değişti kızını öyle bir seviyorki ilk defa bu adamın kucağında bir çocuk var.

Benim düşünceme göre çocukluğunda yaşadığı bu parçalanmayı başka bir çocukta görmek istemiyordu ve başaramamaktan korkuyordu çocuğumuzla beraber aştık bu konuyu artık oda evladına harika bir baba olucak ve kendi yaşadıklarını yaşatmıycak buna kesinlikle inanıyorum .

çok duygulandım,
baban kolaya kaçıp terketmemiş helal olsun, parmakla gösterilecek kadar az baban gibi kimseler,
Allah onlardan razı olsun..

Cudana, ben şimdi bu mesajını görünce eski sayfalara geri gittim ve diğer mesajını okudum, şu an ağlıyorum ben de.
Ben de babanın ellerinden öpüyorum.
Böyle erkeklerin varlığını bilmek öyle bir şey ki sana anlatamam, özellikle de benim için..(insan olduğumuzu hissettiriyor bana)
Bir yandan ağlıyorum ama bir yandan da insana huzur veriyor bu hikaye...
Gerçekten kaç erkek katlanır ki? (ki biz sadece hikayenin bir kısmını yüzeysel olarak biliyoruz)
Şimdi ben bunu okuduktan sonra derin derin düşüncelere dalarım....

Son düzenleme:
tinylove anladığım kadarı ile eşin kötü bi adam değil ..
belki leride inşallah çok geç kalmaz, iyi bir baba olabilir.
anne baba boşanabilir ama kimse annelikten , babalıktan istifa edemez, etmemeli.

Evet kötü bir adam değil kötü bir babada değil. Belki 3-5 sene sonra düzelecek herşey ama ben artık dayanamıyorum. Bundan sonrası için isterim ki oğlum benimle kalsın ama babası her hafta sonu gelsin 2 günü de oğlumla geçirsin bende olabilirim yanalrında ama beraberde olabilirler. Bakalım bunun için çabalayacağım.

Davadan önce görüştüğümüzde bana ağlayarak; sen doktor doktor tedavi olmak için gezerken ben her ilişkiye girdiğimizde Allahım bana cocuk ver demedim, yürekten istemedim. Ben cocuk nasıl sevilir bilmiyorum. Bugüne kadar hep kendimi düşündüm bir başkasının sorumluluğunu almadım, nasıl alınır bilmiyorum o yüzden senden özür dilerim, dedi.

Ya ben hamile kalsaydım? Şuanki psikolojimle büyük bir ihtimalle düşürürdüm. Risk almışsınız, Allah da sizi utandırmamış.

babanın ellerinden öpüyorum, senin baban gibi adamların varlığı dünyayı olduğundan daha güzel kılıyo biliyomusun, gerçek vefa saf sevgi, sonsuz şevkat...

ayrıda olsanız ki kimse ayrıldığınız için sizi suçlayamaz , iyi anne , baba olabilirsiniz bence.
ve inşallah olur.
o yavrucak ikiniz tarafındanda çok sevildiğini bilerek hissederek büyür inşallah.

bende anlatayım :)

aslında bizimkilerin hiç mutsuz bir evliliği olmadı..birbirlerini çok severek evlenmişler.ilk görüşte aşk:) babam annemi tam 10 kez istetmiş dedem 11.de tamam demiş..böyle büyük bir aşk..ama babam tam bir işkolik.kendimi bildim bileli okulu ve öğrencileri hayatının ilk sırasındaydı.biz 2 belki de 3.sıradaydık..yıllarca idarecilik yaptı ama evini bir türlü idare edemedi.herşeyimizle annem ilgilendi.o da öğretmendi ve okul dışındaki tüm zamanını bize ayırdı.hem anne hem baba oldu.babamız hiçbir özel ve önemli günümüzde yanımızda olmadı.annem onun açığını kapatabilmek için kendini perişan etti..kolay değil herşeye yetebilmek,baba rolünü üstlenmek!

babam emekli olduktan bir ay sonra kalp krizi geçinri,sanırım okulundan ayrılmaya dayanamadı.şu anda iyi şükür..

eşime hep şunu dedim,birgün öğretmenlikten vazgeçip idareci olmaya kara verirsen aynı gün git adliyeye boşanma dilekçeni de var..asla ama asla buna razı değilim.babam gibi olmandan korkuyorum..

annem hep şöyle der,benim bir kumam var o da eşimin okulu..

ben yine de çok şanslı hissediyorum kendimi,Rabbim bize öyle bir anne vermiş ki değerini hiçbir şeyle ölçemem..

bizdeki en büyük sorun kurumları ve kavramları kutsallaştırmamız, konuşma dilimiz bile öyle, evli barklı kadın deriz mesela, evlidir edepli adaplıdır bu gibi şeyleri kastederiz, ya da evlisin sana yakışmaz, evli kadın öyle giyinmez, evlilik çabuk yıkılmaz kol kırılır yen içinde kalır böyle uzar gider, halbuki kutsal olan evlilik falan değildir insanların birbirine olan sevgisi ve saygısıdır, evlilik denen şey hepi topu bir sözleşme bir imza,iyi gitmiyosa yürümüyosa beni tükettiği gibi çocuklarımıda tüketmeye başlıyosa ben neden illaki dişi kuş modunda kalayım ki, burdaki biçok kadının durumu bu, evlilik kolay kurulmuyo işte ben anneyim boşanamam çocuklarım var, korkağız beceremeyiz hazıra alıştık diyemiyo biçok kadın, çocuklarım için katlanıyorum oluyo adı, katlanma kardeşim, küfür gibi yaa senin için babana katlanıyorum, ben şimdi hanginize kızayım ona mı sana mı, sizin aranızda kan bağı yok biyolojik bi bağ yok ama babam cinayette işlese benim babam keza annem de hala annem, çocukları hakem gibi kullanırlar bide 10 yaşında çocuğa hangimiz haklıyız diye sorarlar!

bizdeki en büyük sorun kurumları ve kavramları kutsallaştırmamız, konuşma dilimiz bile öyle, evli barklı kadın deriz mesela, evlidir edepli adaplıdır bu gibi şeyleri kastederiz, ya da evlisin sana yakışmaz, evli kadın öyle giyinmez, evlilik çabuk yıkılmaz kol kırılır yen içinde kalır böyle uzar gider, halbuki kutsal olan evlilik falan değildir insanların birbirine olan sevgisi ve saygısıdır, evlilik denen şey hepi topu bir sözleşme bir imza,iyi gitmiyosa yürümüyosa beni tükettiği gibi çocuklarımıda tüketmeye başlıyosa ben neden illaki dişi kuş modunda kalayım ki, burdaki biçok kadının durumu bu, evlilik kolay kurulmuyo işte ben anneyim boşanamam çocuklarım var, korkağız beceremeyiz hazıra alıştık diyemiyo biçok kadın, çocuklarım için katlanıyorum oluyo adı, katlanma kardeşim, küfür gibi yaa senin için babana katlanıyorum, ben şimdi hanginize kızayım ona mı sana mı, sizin aranızda kan bağı yok biyolojik bi bağ yok ama babam cinayette işlese benim babam keza annem de hala annem, çocukları hakem gibi kullanırlar bide 10 yaşında çocuğa hangimiz haklıyız diye sorarlar!

evet herşey olabilirdi ama iyikide yapmışım bizede bu gerekiyormuş demekki.Ama belki sende hamile kalsaydın çocuğuna sarılabirdin herşey daha güzel olabilirdi belki ama bilemiyorum tabii o psikoloji nasıl birşey Rabbim yardım etsin

Kendi annesi kucuk yasta vefat ettigi icin sorumsuz babasi tarafindan kucucuk yasinda bir buyuk sehirde akrabalarina terkedildigi icin 13 yasinda buyumek zorunda kalan bir erkek cocuk ve ayni buyuk sehirde yatili okudugu halde anne kuzulugundan kurtulamamis bir kiz cocugun evladiyim ben de.Birisi becerikli ama agresif, digeri sakin ama yetiskinlikten epeyce uzak iki insandilar. Surekli kavga gurultu olan klasik bir ev...Bir kac arkadas tespitleri yapmis zaten.

Tespit insani olursunuz, cunku surekli birseyleri anlamaya,yorumlamaya,hakliyi haksizi ayirt etmeye,anne babaniz arasinda hakemlik yapmaya calismakla gecer cocuklugunuz.Buyudugunuzde de agresif, sert hatun, guclu bir kadin olursunuz. Surekli dunyayla kavga edersiniz, insanlarin hatalari, dunyanin carpikliklari sizi yildidir, nasil bas edeceginizi bilemez, ofke nobetleri gecirir, surekli herseyden kaygi duyarsiniz.

Mukemmel olmak icin cabalarsiniz cunku kavganin gurultunun bir sebebi de siz olmak istemezsiniz.Annenizin yaptigi hatalarin surekli farkinda olursunuz ki babaniz ayni sebepten size de kizamasin.Sizin yuzunuzden evde ariza cikmasin. Universiteyi ailenizle ayni sehirde bile okusaniz evde durmamanin yollarini arar, birlikte eve cikilabilecek arkadaslar arar, kohne, bakimsiz, isinmayan ogrenci evlerinde huzurunuzla kalir, ailenizin cok konforlu evine mecburiyetten ayda 1 ugrarsiniz.

Buyudugunuzde baktiginiz cocukluk fotograflarinizda kendinizi hep asik suratli , catik kasli gorursunuz.O mutsuz cocuga acirsiniz.O mutsuz cocugu alip konusmak, dinlemek, cocuk ruhunu biraz tamir etmek, gelecekte ona basina gelecekleri anlatmak, yuzunu guldurmek istersiniz.

Hani bir arkadas demis ya hamile oldugumuzda cogumuz hasta moduna geciyor ekstra ilgi bekliyoruz diye, iste siz o moda hic gecmezsiniz, cunku siz sevgi, sefkat ne zaman beklenir, nasil nazlandirilan bir cocuk olunur hic bilmediniz ki, hasta olmaniz bile kavga sebebi oldugu icin hep ben iyiyimcilik oynadiniz, 8 aylik hamileyken bile hep iyisinizdir o yuzden.

Yine bir arkadas demisti, benim de yillar once yaptigim kisisel tespitimdir. Birseylerin nasil yapilmamasi gerektigini bilirsiniz de nasil yapilmasi gerektigini hic bilmezsiniz. Kendi evliliginizde ayni seyleri yasamamak icin cabalarken bi taraftan da kendi cocugunuza aynilarini yasatmaktan korktugunuzdan uzun zaman cocuk dusunmezsiniz. Kendiliginden geliveren bir evlatcik oldugunda da onun dogduktan sonra ne usumesinden, ne hastalanmasindan korkarsiniz, mutsuz olmasindan korktugunuz kadar.

O kadar güzel anlatmışsın ki beni birden hıçkırarak ağladım...........Hamilelik olayını ben yazmıştım..Çünkü ben hiç naz yapmamıştım...Hatta tuhafmıyım normalmiyim bilemedim yıllardır Valla nedenini şimdi tam anladım Teşekkür ederim.....

Çocukluk fotoğraflarımla ilgili özellikle aynı şeyleri hep düşünürüm..Keşke yapabilseydik...

Son düzenleme:

Canim benim....Benim de gozlerim doldu simdi.Ama gucluyuz ya hani; doldu ve geri gitti :2: Salya sumuk aglayamam ki ben

evlenir , hamile kalırsam naz yapıcam arkadaş :)
benim nazımı , kaprisimi çekemeyecek adamı ben ne yapayım.
zaten yapamadım hiç kimseye.
ergenliğim bile olmadı be :) sorumluluk almaktan.
eccüg kocam çeksin kahrımı tabi bi kocam olursa :)
ben mutsuz anlarımı eskisi kadar hatırlamıyorum.
böyle konular geçmedikçe oturup düşünmüyorum ama psikiyatr ve psikologumun çok katkısı var bunda :)

eşimle ilk tanıştığımız dönemde nasıl bir eş hayal ediyorsun dedi..hayalim yok ama nasıl bir eş istemediğimi çok iyi biliyorum dedim..babam gibi olmasın..tek istediğim buydu..başka da hayalim yoktu.

ve çocuklarımız doğduğu gün eşimi yanıma çağırdım çünkü hayati riskim vardı;eğer ölürsem sakın ama sakın onlara sadece baba olma..aynı zamanda arkadaş ol,dert ortağı ol dedim..evde sadece bir erkek figürü olmasın dedim..onları her öptüğünde bir kezde benim için öp,hep iki kez sarıl onlara dedim..ve asla babam gibi olma,onları yaşarken babasız bırakma dedim..

ve çok şükür çocuklarım çok şanslı..

malesef bende bosanmıs bir anne babanın cocuguyum.Malesef dememın nedenı bosandıklarından duydugum rahatsızlık degıl aslında,onlar bosandıktan sonra nefes aldıgımı hıssettım.Malesef dememın sebebı onlarında mutlu cıftlar gıbı olup bızı mutlu cocuklar olarak yetıstırememelerı.Ailelerde şiddet varsa anneler aman cocugum babasız buyumesın demesın,babasız buyuyebılır bır cocuk ,her gun korkuyla,her aksam bu gecekı kavga neden cıkayacak,bu gece nelerı kıracak,kımlere kufurler edecek kaygısıyla yasamaktansa babasız yasayabılır.O Yuzden annenın cok guclu olması gerekıyor.Calışmayan kadınlarımız malesef bosanmayı kabus gıbı goruyor,bır nevı haklıda nasıl gecınebılırkı?ya aıle destegı ya da kendı gucu ıle maddı ımkan şart.Ben annem çalıştıgı ıcın kendımı şanslı sayıyorum,yoksa asla babamdan ayrılamazdı.Hergun bızım gozlerımızın onunde dayak yemeye devam ederdı.Sımdı kardesımde bende ıs hayatına atıldık ben 2 sene once evlendım,esım babamın tam aksıne bagırmaktan cagırmaktan anlamayan ,kıbar konustugumda anlasabılıecegım bırısı,unıversıtede tanıstık uzun yıllar bırbırımız tanıma fırsatımız oldu.Ben babamın anneme sureklı bagırarak bırseyler yaptırmasına okadar alısmısım kı,evlılıgımın ılk 1 yılında esım sureklı benı uyardı ses tonuma dıkkat etmem konusunda ,ben psıkolojık olarak kendımı sartlandırmısım sanırım herseyın bagırarak yuksek sesle yaptırılacagına.Farkında olmasakta uzerımızde derın ızler bırakıyor.Ben kısmen kendımı kurtarmıs goruyorum kendımı,kardesımde farklı ızler bıraktı bence 25 yasında kız kardesım,annemle sureklı arkadas cevresını elestıyoruz,begenmedıgımız kısılerle arkadaslık yapıyor,ama bu durum senelerdır boyle ,gecen sene o begenmedıgımız arkadaslarıyla tanısıp ıclerıne gırme kararı aldım ve yaptımda,dıkkatlıce ınceleyınce arkadas oldugu herkesın kalabalık bır aılesının oldugunu fark ettım ev halkı en az 7 kısıden olusuyor.Sanırım kardesım kalabalık aılelere özenıyor kı bunu kendısıde ıtıraf ettı.Dedıgım gıbı herkeste farklı ızler bırakıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…