Beni ağlattığın için bana kocaman sarılmakla cezalısın. Yerim seni ben
sadece ben mi böyleyim ama bilmiyorum sevgilime çok fazla yükleniyorum
sanki bana her an kötü birşey yapmasını bekliyorum aldatıcak mı kızar mı bağırır mı dövmeye kalkışır mı (babam gibi bi hareket görecek miyim onu merak ediyorum)
o yuzden sürekli bi tetikte olma hali
sürekli problem çıkartıp duruyorum
sanki bana ne kadar dayanabileceğini deniyorum
ama bi yandada benı bırakıp gitmesinden korkuyorum..
bi garip çelişki hem seviyorum hem evlenmekten korkuyorum ne bileyim bi garibim..
sadece ben mi böyleyim ama bilmiyorum sevgilime çok fazla yükleniyorum
sanki bana her an kötü birşey yapmasını bekliyorum aldatıcak mı kızar mı bağırır mı dövmeye kalkışır mı (babam gibi bi hareket görecek miyim onu merak ediyorum)
o yuzden sürekli bi tetikte olma hali
sürekli problem çıkartıp duruyorum
sanki bana ne kadar dayanabileceğini deniyorum
ama bi yandada benı bırakıp gitmesinden korkuyorum..
bi garip çelişki hem seviyorum hem evlenmekten korkuyorum ne bileyim bi garibim..
Bu aralar sadece kocaman sarilabiliyorum zaten, kucuk sarilmam teknik olarak mumkun degilAma 1 ay kaldi, elini cabuk tutman lazim.
ben de böyleyim.. sürekli bağırma, dediğini yaparsam ezilir miyim korkusu
ilerde eşim döverse tüm hıncımı ondan alacağım...
Sen hayırlısıyla doğumunu yap da ben sana sarılmasam da olur. Ağlama duvarı gibi oldu zaten buralar. Sen buralarda takılmasan iyi olur aslında, bdv de doğuracaksın cocuğu sonra :)
ben de böyleyim.. sürekli bağırma, dediğini yaparsam ezilir miyim korkusu
ilerde eşim döverse tüm hıncımı ondan alacağım...
Tencereyle döv :) Ya da cezveyle
Kendini koruma içgüdüsü bu işte. Güya böyle davranarak kötülüklere kendimizi hazırlamış oluyoruz.
ben bu ara artık çok fazla farketmeye başladım halim tavrım iyi değil
sanki onu sevmiyormuşum gibi bir durum çıkıyor ortaya
kendimi frenlemeye çalışıyorum bir aydır
daha sakin daha normal cevaplar vermeye başladım
tam bağırmak üzereyken dur dıyorum kendime
onun bi suçu yok o senın baban değil o bambaşka bir insan ikisini aynı kefeye koyamazsın
böyle böyle telkin yapmaya başladım
şimdi daha sakinim daha normal olmaya çalışıyorum
çünkü 3 sene bitti daha ne kadar böyle devam edebilirim bilmiyorum
mutlaka bırakır gider bir gün tak edip
bırakamsada evlenince değişebilir bak yıne bi şüpheler bi şüpheler
belkide herşey çok güzel olur...
yine de onlara teşekkür ederim. ben hiçbir zaman mız mız olmadım, hep kendi iişimi kendim hallettim, varlıkta yokluğu çok iyi bilirim mesela
kendimi kimseye ezdirmedim, ezmedim de. sevgim bittiyse terk etmesini bildim. hayatta en önemli şeyin önce sağlık, sonra da saygı olduğunu
öğrendim
bu satırları anne babayı karalayıp, kendimi melek gibi göstermek için yazmıyorum. olaylara iyi tarafından bakıyorum hepsi bu
onlar sorunlu olmasaydı, ben bu kadar güçlü olmazdım... bu sayfaya yazan tüm arkadaşlarım gibi
yine de onlara teşekkür ederim. ben hiçbir zaman mız mız olmadım, hep kendi iişimi kendim hallettim, varlıkta yokluğu çok iyi bilirim mesela
kendimi kimseye ezdirmedim, ezmedim de. sevgim bittiyse terk etmesini bildim. hayatta en önemli şeyin önce sağlık, sonra da saygı olduğunu
öğrendim
bu satırları anne babayı karalayıp, kendimi melek gibi göstermek için yazmıyorum. olaylara iyi tarafından bakıyorum hepsi bu
onlar sorunlu olmasaydı, ben bu kadar güçlü olmazdım... bu sayfaya yazan tüm arkadaşlarım gibi
Evlenirken nasıl bir erkek istemedim?
_ Aşırı sosyal, sürekli derneklerde, siyasi partilerde, gazetecilerle, yazarlarla...
_ Eğer böyle bir erkekse de, beni yanında götürmeyecek bir erkek istemedim...,
_ Gece 12 lerde 1 lerde eve gelen _arkadaşlarına çok düşkün_
_ Para kazandı mı, gizli saklı arkadaşlarına harcayan, yemek ısmarlama rekoru kıran
_ Zil çaldığında çocuklarımın, üf keşke gelmeseydi dediği bir adam istemedim.
_ Sinirli, herşeye hemen bağırıp çağıran
_ Kendini beğenmiş, herşeyi biliyorum ben havasında olan
_ Özür dilemeyen
_ Ev işlerine yardım etmeyen, sadece misafir gelince salata tabağı taşıyan bir erkek istemedim
_ Duygusal zamanlarımda beni anlamayan eğlendirmeye çalışmayan
_ Bir kadının ne gibi ihtiyaçları olur bilmeyen
_ Bütün gün ev işlerinden yerine oturamamış kadına, sen ne iş görüyorsun ki? diyen
_ Özel günleri bir türlü hatırlayamayan
_ Karısına kıyafet almaya götüren ve sadece kendi beğendiklerini seçtiren
_ Döven ve hakaret eden, küfür eden bir erkek istemedim
_ Aileme hakaret eden
_ Zora geldi mi, evi terk edip çekip gidip dolaşıp üç karış suratla geri dönen
_ Gözü dışarda olan, kapansın diye güneş gözlüğü alan
_ Aldatan
_ Çok sık yalan söyleyen
_ Karısının kıymetini bilmeyen
_ Karısını sadeleştirirken, süsünden geçilmeyen kadınlarla cilveleşen
_ Karısı kendinden daha akıllı olmasına rağmen, sen ne bilirsin ki, herşeyi sana ben öğrettim diyen
_ Karısı şunu şöyle yap dediğinde, diğer türlü yapıp önce bağırıp çağırıp, sonra yola gelen sesi kesilen
_ Eleştirilmeye tahammülü olmayan bir adam istemedim
_ Demokrat geçinen ama otoriter
_ Bir güzellik yaptı mı kırk kere söyleyen
_ Bir şey başardı mı kırk yıl dinleten
_ Başaramadı mı hep başkalarını suçlayan
_ Sadece para vererek, yediğiniz içtiğiniz yerinde sizi hiç müşkül aç açıkta bırakmadım diyen, babalığı sadece bu sanan
_ Çalışırken çektiği çileleri eşinin ve çocuklarının burnundan fitil fitil getiren
_ 3 gün iyi davransa, 4. gün çatlayan
_ Kavga etmeden duramayan bir adam istemedim
_ Herşeyi emir eden, iki adım ötesindeki eşyayı bile, ayağına getirten
_ Birden bire eve misafir getiren, eşini zor durumda bıraktığı yetmezmiş gibi ,bir de çabuk çabuk yemek hazırla diye bağıran
_ Bir yere gidilecekse, araba korna sesiyle insanın iki ayağını pabucuna sokan
_ Çocuklara girişkenliği öğretmeyi, hadi kızım oğlum git sor yap gel olarak anlayan, bağırıp çağıran
_ Kafasının dikine giden, sevmediği insanlarla bir araya gelince, tartışıp herkesin huzurunu kaçıran
_ Yapılan her yemeğe bir bahane bulan
_ Yılda bir kere mutfağa girse, her tarafı batıran ve yanına bir hizmetçi lazım olan
_ Aslında içi içini yese de gaddar davranmayı kendine hak gören
_ Keşke bu kadar çocuk yapmasaydım, keşke evlenmeseydim diyen bir adam istemedim.
_ Karısını gençken hiç bir yere bırakmayan kıskanan, kadın 35'e geldikten sonra hiç umrunda bile olmayan
_ Yaşlandıkça hatalarını anlamaya başlayan, sakinleşen, çocuklarını dinlemeye başlayan.. (iş işten geçmiştir çünkü)
_ Bir de sürekli çocuklarıma sürekli tamam susun, tamam karşı gelmeyin, tamam babanızı bilmiyor musunuz diye yıllarımı çürüteceğim bir adamla evlenmek istemedim.
Şimdi bu istemediklerimi okuyunca belki de bir çok kadın ayy adama bak deyip bunla evli mi kalınır deyip, düşündükçe kendi hayatlarıyla kesişen pek çok madde bulacaklardır....Ama işte o ayyy nasıl evli kalıyor dediğimiz kadınlardan biri de biz değil miyiz??? Bunu neden değiştirmiyoruz??
Ben kendi adıma değiştirdim, böyle bir adamla evleneceğime hiç evlenmem dedim, evlenmedim. Ha eşim değişirse, bazı maddeler anında boşanmama sebebiyet verir, bazı maddelerin de artışa geçmesi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?