- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
Sağlığınız var..Bu gece arkadaşımın 34 yaşındaki abisinin pankreas kanserinden ölüşünün hikayesini dinledim...Resmen ciğerlerini kusuyormuş,kan,et kusuyormuş...Yine de hep umut ediyormuş belki yaşarım diye..Ama Allah rahmet eylesin...Evim yok,arabam yok..Bunlar boş işler..Mutluluğu bunlar mı getiriyor Allah aşkına?İşe gelince iş bulunur.İş beğenmiyorsanız tabii ki..Arkadaş edinirsiniz iş yerinden gider çıkışta bir yemek yersiniz...Anlamadım neyin derdi kederi bu..Bence şükredin.Çaresiz derdiniz yok.Allah kimseyi çaresiz bırakmasınEğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.
Ben baş edemiyorum artıkEğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.
bence en basitinden hayatiniza sporu ekleyin. tempolu uzun yuruyuslere çıkın. sandviçinizi suyunuzu yaniniza alin, uzak bir parkta piknik yapin. yeni insanlar ile tanismaya acik olun. basit muhabbetler edin. is basvurulari internetten yürümüyor bence, bireysel birilerini bulmaya calisin. benim gordugum.insanlar sohbet etmeye hasret. kafede otururken yan masaya siz laf atin. bu insanlarin hayatiniza neler katacaklarini bilemezsiniz.Eğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.
İş arıyorum bayağıdır ama bulamıyorum.Üzülmek yerine bir yerinden tutmayı düşünebilirsiniz... İş yoksa bulunabilir, okul okunabilir, hayatın bir yerinden baslanilabilir yani.. ama hiç birseyim yok diye oturup uzulunurse kimse de gelip size al hadi al bu işin al bu da eşin diye sunmaz...
40 yaş herşey için başlangıç olabilecek harika bir yaş... Bundan sonra olmayana üzülmek yerine var olan bir çok şeye (akıl, beden sağlığımız, başımızın üstünde çatının var olması, dünya daki bir çok insana göre daha iyi bir ülkede yaşıyor olmak vs vs...) tutunup ayağa kalkmaya çalışın. İnşallah bundan sonra herşey çok daha güzel olur..
Bakış açınızı degistirmeye çalışın. Ya aslında şu an çok ilginç bir roman okuyorum. "Saatleri ayarlama enstitüsü" oradaki Halit ayarcı karakterinin iş hayatına bakış açısı benim düzen bildiklerimi alt üst etti resmen. Kendinizi kisitlamayin. Bir alananda bilgi edinip genel is yöneliminizi değiştirin. İnsan boşta kalınca çok çok mutsuz oluyor. Çünkü tabiatimiza test. Bizler sürekli birşeylere meşgul olacak şekilde yaratılmışiz. Bosta kalınca tabiatimiz etkileniyor ve mutsuz oluyoruz.İş arıyorum bayağıdır ama bulamıyorum.
Saydığınız çoğu şeyin olması da mutluluk getirmiyor insana( iş, eş, çocuk) bazen hatta çoğu zaman bütün nimetlerin içinde mutsuz olabiliyor insan. Küçük şeylerden anlık durumlardan mutlu olmayı öğrenmek lazım galiba. Yoksa kronik mutsuzluk yaşarız ve bu hayatımızın sonuna kadar devam eder. Sizin konunuza yorum yapıyorum ama aslında kendime de söylüyorum bunları. Çünkü bende çok çabuk demoralize olup mutsuzluk içine düşebiliyorumEğer mutsuzsanız tabi. Elimde hiçbir şey yok. Ne bir eş ne bir iş. 5 kuruş param yok. Evim yok, arabam yok. Çocuğum yok. Doğru düzgün arkadaşım yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Bazen diyorum neden yaşıyorum. Zaman geçmiyor. Geceleri uyuyamıyorum. Günlerdir uykusuzum. Dua ediyorum ama olmuyor. Hiçbir şey olmuyor. Sanırım herşeyden umudumu kestim. Sadece ne zaman biter bu acı diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?