Namus hakkında öğüt veren komşu teyze

Canm insnalarin niyetini bilmeden kızamıyorum bugüne kadar da biseyini görmedim belki kötü niyetle demek istemedi birden kızamıyorum işte benim huyumda böyle ama iftiradan çok korkuyorum Allah korusun
Siz bu yumuşak yüzlülükle bunların ağız kokusunu daha çok çekersiniz.
Millet akrabasından neler çekiyor siz tanımadığınız insanlar için yok iyi niyetliler yok bilmem ne diyorsunuz içlerinde misiniz nerden biliyorsunuz kimin ne olduğunu herkes dışardan iyidir.
Çok iyi niyetlilerse bir kez söylerler kızım etraf kötü sen gençsin dikkatli ol dersin biter gider ne bu böyle habire iftiraya uğramakla tehdit ediyorlar sizi.
Ne tür iftiraya uğrayabilirsiniz ki kişi kendini bildikten sonra takmaz zaten konuşulanları.
İlk iftira atacak insanlar onlar olur benden demesi.
Siz de rahatsız olmasanız zaten konu açmazdınız öyle değil mi?

Şuan çok huzursuzum ya beni kötü birisi olarak mi görüyorlarda bukadar çok öğüt veriyorlar diye düşünüyorum. Veya iftira atarlar diye korkuyorum.sadece şey dedim kim iftira atarsa i iftirayı yaşamadan ölmez dedim

Evet çok rahatsız oldum.iyilikleri dokunduğu içinde birşey diyemedim ama ciddi ciddi rahatsız oluyorum zaten piskolojik olarak elalem ne der diye herşeyi kafaya takan bir insanım heleki Allah korusun bu tarz konu da bi lafım çıksa , adim çıkacağına canım çıksın derim giderim kendimi biyerden atar öldururum. En korktuğum bi konu iftira

İşte bilmeden kendine kötülük yapıyorsun. Onları üzmemek adına. Sürekli iyi olduklarını söylüyorsun. Belki zararsız olabilirler fakat sana yaptıkları haksızlık ve saygısızlık. Sen hür ve özgür bir insansın. Yanında eşin, ailen var. Yanlışın olsa zaten eşin karşı çıkar ilk başta. Konuşmalarına izin verme. Başka şeylerden bahsedelim de illa ki görüşmek istiyorsan.

Ee sizin ruh haliniz de iyi değil.
Baskıyla büyütülmüşsünüz sanırım evlenince hiç tanımadığınız insanların baskısıyla karşılaşmışsınız.
Baktınız hala devam ediyorlar taşınırsınız.

Malesef canm taşınmamiz imkansız kendi eviniz esim burdan başka biryere gitmek istemiyor

Canm pek görüşmüyoruz diyorum ya ihtiyaç durumunda onlarda bende. Kayınpederi gelinini izinsiz hiç Bir yere gondermeyen bir insan bana da anlatıyorlar en doğrusu bu sende böyle ol , diyorlar.

Canm pek görüşmüyoruz diyorum ya ihtiyaç durumunda onlarda bende. Kayınpederi gelinini izinsiz hiç Bir yere gondermeyen bir insan bana da anlatıyorlar en doğrusu bu sende böyle ol , diyorlar.
Ee sende olmak istemiyorsan olmayacağım ben böyle iyiyim de. Ne desek dinlemiyorsun ne diye soruyorsun o halde? Mahalle baskısı ile yaşamak istiyorsan rahatsız olma o zaman tamam bende gitmem bundan sonra de ben daha ne diyim.

Sizin yerinizde olsam cağırdıklarında evlerine filan gitmem tamam bir kere öğüt versin hadi iki kere ama her gitmenizde böyle konuları açıyorsa artık art niyet ararım diyelim ki zamanında komşularından çok çekmiş olabilir komşunla samimi olma gibi demiş hadi buna tamam diyelim tanımıyorsun sonuçta ama çok koşma insanlar yanlış anlar tamamen tuhaf koşunca ne oluyormuş cidden anlamadım.

Çevremde de görüyorum bazen ben söyleyeyim böyleyim eşim şöyle çocuklarım şöyle asla bunu yapmazlar vs diyenlerin aslında hiç öyle olmadıklarını gördüm.

Ee sende olmak istemiyorsan olmayacağım ben böyle iyiyim de. Ne desek dinlemiyorsun ne diye soruyorsun o halde? Mahalle baskısı ile yaşamak istiyorsan rahatsız olma o zaman tamam bende gitmem bundan sonra de ben daha ne diyim.
Yok canm bidaha uyarı yaparsa teyze neden surekli namus hakkında öğüt veriyorsun bana bı yalnisimi mi gördün diye sorucam

Onlarin dogrusu bu. Orda kalsin konu. Yasli insanlar maalesef konuyu uzattiklarinin bile farkinda degiller. Kendi hayatiniza bu kadar karistirtmayin lutfen.

Ortalık kötü diye diye kadınların evden çıkmasına mani olmak, sosyalleşmesine
Mani olmak, onların hayat tarzı bu, onları anlamaya çalışm ayınız, tabi siz o hayat tarzını benimsenediğiniz için sizi etkileyip kendilerine uymayı gerçekleştirmek toplumda farklılık olmaması tehlike
Bu onların kadının hayat bakış açısı dar, onların anladığı, sorumlulukları, kadının namusu, ev içindeki hayatı, dinsel törenler aralarında o kadar ki oraya gitmesinde erkeğin götürüp alması maazallah sokaklar tehlikeli ya
Onların hayatında tiyatro, sinema, kültür sosyalleşmesi yoktur yani kapalı toplum

Bu kadının eski ev sahibi buna kötü bir teklifte bulunmuş kadını da iyi bilirmiş. Bana diyorki bak iyi diyorduk ne yapıyormuş birde beni de yoldan cikarmaya çalıştı dedi , tamam kötü bişey demiyor ama beni kötü yola gidecek gibi görüyorlar da buna engel oluyoruz adı altında öğüt mu veriyorlar acaba

Sizi çok sevip değer veriyorlarsa, o sürekli konuşan "başkaları" nı konuşturmazlar. Gelip size böyle lafı getirmezler. Büyük diye saygı duyuyorsun da bazen dangıl dungul konuşup tepene çıkıyorlar. Sende evli barklı kadınsın. Kendi kocan laf söylemiyor. O kadar da hayatınıza laf söylemeye hakları yok. Öğüt vermek ayrı, ağız arar gibi kinayeli seni orada görmüşler burda zıplıyodun burda koşuyodun gibi müdahaleler ayrı şey.

Ne duyabilirki canm evlendigim günden beri ogut verirler bu konuda. Doğru düzgün evden cikmiyorum zaten. Hakkımda da yalnisim olmayan durumu kim ne konussun
Evden çıksanız onlara ne? Te allam ya. İnsanların hadleri olmayan şeylere salça olması gıcık birşey. Yavaş yavaş arkanızı bakmadan topuklayın. Onlar da mağaralarında yaşasınlar

Koşarken insanlar ne düşünecek? Çok çok afedersiniz “Anaaa karı ateşlenmiş sevişmeye koşuyor ” mu?!!! Bazı yaşlılarımızın söylediklerinin birçoğunu ciddiye almıyorum ben. Kendi babaannemde dahil. Allah aşkına hayatına Türk Filmi sanıyolar. Yok kötü yola düşürür falan. Babaannemde evde olmadığım heran kocam beni aldatır sanıyo Hayatınızla ilgili yorum yapmasına müsade etmeyin. Herkes kendi işine baksın. ‘Şurda burda görmüşler, koşuyodun’ falan dediklerinde “İlginiz için sağolun ama ben 5 yaşında çocuk değilim, nerde ne yapmak gerektiğini iyi biliyorum. Ayrıca koşmamdan insanlar ne gibi bir anlam çıkarabilir bilmiyorum ama sapık düşünceleriyle ilgilenmiyorum.Dünya sizin düşündüğünüz gibi korkutucu sapık bir yer değil. Bütün sapıklarda beni ağlarına düşürmek için kapının önümde beklemiyor” diye net bir şekilde tepkimi koyardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…