Siz bu yumuşak yüzlülükle bunların ağız kokusunu daha çok çekersiniz.Canm insnalarin niyetini bilmeden kızamıyorum bugüne kadar da biseyini görmedim belki kötü niyetle demek istemedi birden kızamıyorum işte benim huyumda böyle ama iftiradan çok korkuyorum Allah korusun
Şuan çok huzursuzum ya beni kötü birisi olarak mi görüyorlarda bukadar çok öğüt veriyorlar diye düşünüyorum. Veya iftira atarlar diye korkuyorum.sadece şey dedim kim iftira atarsa i iftirayı yaşamadan ölmez dedimKendinize bu haksızlığı yaptırmayın. İsteyen istediği gibi gezer. Genelde kendileri gezemeyip başkalarının gezdiğine bozulan, onları kıskananların dediği laf bunlar. Hayırdır birşey mi duydunuz diye tersleyin Birgün. Birdaha söylemesini istemediğinizi belirtin. Huzursuz olursunuz sürekli.
Evet çok rahatsız oldum.iyilikleri dokunduğu içinde birşey diyemedim ama ciddi ciddi rahatsız oluyorum zaten piskolojik olarak elalem ne der diye herşeyi kafaya takan bir insanım heleki Allah korusun bu tarz konu da bi lafım çıksa , adim çıkacağına canım çıksın derim giderim kendimi biyerden atar öldururum. En korktuğum bi konu iftiraSiz bu yumuşak yüzlülükle bunların ağız kokusunu daha çok çekersiniz.
Millet akrabasından neler çekiyor siz tanımadığınız insanlar için yok iyi niyetliler yok bilmem ne diyorsunuz içlerinde misiniz nerden biliyorsunuz kimin ne olduğunu herkes dışardan iyidir.
Çok iyi niyetlilerse bir kez söylerler kızım etraf kötü sen gençsin dikkatli ol dersin biter gider ne bu böyle habire iftiraya uğramakla tehdit ediyorlar sizi.
Ne tür iftiraya uğrayabilirsiniz ki kişi kendini bildikten sonra takmaz zaten konuşulanları.
İlk iftira atacak insanlar onlar olur benden demesi.
Siz de rahatsız olmasanız zaten konu açmazdınız öyle değil mi?
İşte bilmeden kendine kötülük yapıyorsun. Onları üzmemek adına. Sürekli iyi olduklarını söylüyorsun. Belki zararsız olabilirler fakat sana yaptıkları haksızlık ve saygısızlık. Sen hür ve özgür bir insansın. Yanında eşin, ailen var. Yanlışın olsa zaten eşin karşı çıkar ilk başta. Konuşmalarına izin verme. Başka şeylerden bahsedelim de illa ki görüşmek istiyorsan.Şuan çok huzursuzum ya beni kötü birisi olarak mi görüyorlarda bukadar çok öğüt veriyorlar diye düşünüyorum. Veya iftira atarlar diye korkuyorum.sadece şey dedim kim iftira atarsa i iftirayı yaşamadan ölmez dedim
Ee sizin ruh haliniz de iyi değil.Evet çok rahatsız oldum.iyilikleri dokunduğu içinde birşey diyemedim ama ciddi ciddi rahatsız oluyorum zaten piskolojik olarak elalem ne der diye herşeyi kafaya takan bir insanım heleki Allah korusun bu tarz konu da bi lafım çıksa , adim çıkacağına canım çıksın derim giderim kendimi biyerden atar öldururum. En korktuğum bi konu iftira
Malesef canm taşınmamiz imkansız kendi eviniz esim burdan başka biryere gitmek istemiyorEe sizin ruh haliniz de iyi değil.
Baskıyla büyütülmüşsünüz sanırım evlenince hiç tanımadığınız insanların baskısıyla karşılaşmışsınız.
Baktınız hala devam ediyorlar taşınırsınız.
Canm pek görüşmüyoruz diyorum ya ihtiyaç durumunda onlarda bende. Kayınpederi gelinini izinsiz hiç Bir yere gondermeyen bir insan bana da anlatıyorlar en doğrusu bu sende böyle ol , diyorlar.İşte bilmeden kendine kötülük yapıyorsun. Onları üzmemek adına. Sürekli iyi olduklarını söylüyorsun. Belki zararsız olabilirler fakat sana yaptıkları haksızlık ve saygısızlık. Sen hür ve özgür bir insansın. Yanında eşin, ailen var. Yanlışın olsa zaten eşin karşı çıkar ilk başta. Konuşmalarına izin verme. Başka şeylerden bahsedelim de illa ki görüşmek istiyorsan.
Kendi evinse satar gidersin. Böyle bir ortamda yaşama. Daha gençlerin oturduğu bir siteye gidersin.Malesef canm taşınmamiz imkansız kendi eviniz esim burdan başka biryere gitmek istemiyor
Ee sende olmak istemiyorsan olmayacağım ben böyle iyiyim de. Ne desek dinlemiyorsun ne diye soruyorsun o halde? Mahalle baskısı ile yaşamak istiyorsan rahatsız olma o zaman tamam bende gitmem bundan sonra de ben daha ne diyim.Canm pek görüşmüyoruz diyorum ya ihtiyaç durumunda onlarda bende. Kayınpederi gelinini izinsiz hiç Bir yere gondermeyen bir insan bana da anlatıyorlar en doğrusu bu sende böyle ol , diyorlar.
Bizim dairede kesinlikle komşuluk ilişkisi yok. 3yildie bu dairedeyim sadece karşı komşu bı tane teyze var her konuda yardımcı olur sessiz sakin biraz, evime ben cagirmadigim sürece gelmez , gelse bile çekinir , ben onlara gitsem hizmet eder çekinme kızım der, bilmediğim bir konu olsa yardımcı olur, kayinpederiyle beraber yaşıyorlar kayinpederinden izin almadan bir yere gidemiyor yaşlı teyze, kayınpederi ortalık kötü diye gelinini pek ondan izinsin biryere göndermiyor Muş. Neyse ben bunlara gittiğimde sürekli kızım ortalık kötü , Allah korusun, dışarda fazla gezme kötü insanlar var, sürekli bu öğütler kötü bişey demiyorlar zararsız insanlar ama beni rahatsız ediyor, kendimi sorguluyorum Allah Allah ben çok mu geziyorum diye, iste geçen şuraya gitmisin esim seni görmüş bende o gezmeye gidiyor dedim dedi bana. Bugün eve çağırdım bi isim vardı çekinerek geldi , benim binadan samimi olduğum komşu var yeni tanistik gelip gidiyoruz geziyoruz, bana şöyle bir örnek verdi kendisinden, eskiden binadan ev sahibim vardı herkes çok iyi birisi diyordu kadına bikac yanlışları vardı o yuzd n kimseye iyi demiyceksin ortalık kötü kendine dikkat et kötü yola alistirirlar kızım dedi bana. Yok geçen seni kayinpederimle dışarda koşarken gördük biz yalnıs anlamayız ama başka birisi bu nereye koşuyor diye kötüye yorar kızım ortalık kötü artık dedi. Şimdi ben bu teyzeye dedeye bişey diyemiyorum , gerçekten iyi insanlar ama bu tarz öğütleri beni rahatsız ediyor niye böyle öğütler veriyorlar, rahatsız oluyorum artık ama kötü niyetle soylemediklerini de biliyorum
Yok canm bidaha uyarı yaparsa teyze neden surekli namus hakkında öğüt veriyorsun bana bı yalnisimi mi gördün diye sorucamEe sende olmak istemiyorsan olmayacağım ben böyle iyiyim de. Ne desek dinlemiyorsun ne diye soruyorsun o halde? Mahalle baskısı ile yaşamak istiyorsan rahatsız olma o zaman tamam bende gitmem bundan sonra de ben daha ne diyim.
Onlarin dogrusu bu. Orda kalsin konu. Yasli insanlar maalesef konuyu uzattiklarinin bile farkinda degiller. Kendi hayatiniza bu kadar karistirtmayin lutfen.Canm pek görüşmüyoruz diyorum ya ihtiyaç durumunda onlarda bende. Kayınpederi gelinini izinsiz hiç Bir yere gondermeyen bir insan bana da anlatıyorlar en doğrusu bu sende böyle ol , diyorlar.
Bu kadının eski ev sahibi buna kötü bir teklifte bulunmuş kadını da iyi bilirmiş. Bana diyorki bak iyi diyorduk ne yapıyormuş birde beni de yoldan cikarmaya çalıştı dedi , tamam kötü bişey demiyor ama beni kötü yola gidecek gibi görüyorlar da buna engel oluyoruz adı altında öğüt mu veriyorlar acabaSizin yerinizde olsam cağırdıklarında evlerine filan gitmem tamam bir kere öğüt versin hadi iki kere ama her gitmenizde böyle konuları açıyorsa artık art niyet ararım diyelim ki zamanında komşularından çok çekmiş olabilir komşunla samimi olma gibi demiş hadi buna tamam diyelim tanımıyorsun sonuçta ama çok koşma insanlar yanlış anlar tamamen tuhaf koşunca ne oluyormuş cidden anlamadım.
Çevremde de görüyorum bazen ben söyleyeyim böyleyim eşim şöyle çocuklarım şöyle asla bunu yapmazlar vs diyenlerin aslında hiç öyle olmadıklarını gördüm.
Evden çıksanız onlara ne? Te allam ya. İnsanların hadleri olmayan şeylere salça olması gıcık birşey. Yavaş yavaş arkanızı bakmadan topuklayın. Onlar da mağaralarında yaşasınlarNe duyabilirki canm evlendigim günden beri ogut verirler bu konuda. Doğru düzgün evden cikmiyorum zaten. Hakkımda da yalnisim olmayan durumu kim ne konussun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?