Kız ben hayatta diyemem ya içimden diyorum ama dile getiremiyorum sonra da beynimle konuşa konuşa kafayı yiyorum
Eğer ki ben komşuya gip kendimi ondanDinleyin. Hak verin. Gönüllerini yapın.
Sonra nasıl isterseniz öyle yaşayın.
Madem ki niyetleri kötü değil. Ve madem ki yardımcı oluyorlar. Bugün var yakin yoklar. Allah sıralı ölüm versin. Vicdanınız içinen doğru yatırım gönüllerini kırmamak olur.
Tamam teyzecim dikkatli olurum vs deyin bildiğinizi yapınBizim dairede kesinlikle komşuluk ilişkisi yok. 3yildie bu dairedeyim sadece karşı komşu bı tane teyze var her konuda yardımcı olur sessiz sakin biraz, evime ben cagirmadigim sürece gelmez , gelse bile çekinir , ben onlara gitsem hizmet eder çekinme kızım der, bilmediğim bir konu olsa yardımcı olur, kayinpederiyle beraber yaşıyorlar kayinpederinden izin almadan bir yere gidemiyor yaşlı teyze, kayınpederi ortalık kötü diye gelinini pek ondan izinsin biryere göndermiyor Muş. Neyse ben bunlara gittiğimde sürekli kızım ortalık kötü , Allah korusun, dışarda fazla gezme kötü insanlar var, sürekli bu öğütler kötü bişey demiyorlar zararsız insanlar ama beni rahatsız ediyor, kendimi sorguluyorum Allah Allah ben çok mu geziyorum diye, iste geçen şuraya gitmisin esim seni görmüş bende o gezmeye gidiyor dedim dedi bana. Bugün eve çağırdım bi isim vardı çekinerek geldi , benim binadan samimi olduğum komşu var yeni tanistik gelip gidiyoruz geziyoruz, bana şöyle bir örnek verdi kendisinden, eskiden binadan ev sahibim vardı herkes çok iyi birisi diyordu kadına bikac yanlışları vardı o yuzd n kimseye iyi demiyceksin ortalık kötü kendine dikkat et kötü yola alistirirlar kızım dedi bana. Yok geçen seni kayinpederimle dışarda koşarken gördük biz yalnıs anlamayız ama başka birisi bu nereye koşuyor diye kötüye yorar kızım ortalık kötü artık dedi. Şimdi ben bu teyzeye dedeye bişey diyemiyorum , gerçekten iyi insanlar ama bu tarz öğütleri beni rahatsız ediyor niye böyle öğütler veriyorlar, rahatsız oluyorum artık ama kötü niyetle soylemediklerini de biliyorum
Bizzat kendisi diyor geçen esim seni görmüş bana soruyor karşı komşu gelin nereye gidiyordu ? Geçen seni koşarken gördük biz yalnıs anlamadık ama başkaları yalnıs anlar ? Evde yoktun? Gibi gibi, kendileri bizzat bana anlatiyorlar
Teyzenin eşi neden hep seni soruyor anlamadım. Benim eşim bu kadar birini arastirsa hayırdır sanane ki derim.Bana diyorki bak sen beni görmedin ama ben gördüm benim eşim bana bu gelini surda burda gördüm diyor fark ediyor diyor. Bende insan kendini bildikten sonra kimse bisey yapamaz dedim öyle deme kötü insanlar çok diyor ay çok sinirlendim ya keşke zamanında tepkimi gosterseydim salak kafam. Jetonum biraz geç düşüyor o an kafam duruyor ağzımı acamiyor ayıp olur diye de kızamıyorum sonra kafama takıyorum daha kötü oluyorum
Yazık ya. Dışarı çıkma adın çıkar diye diye eve hapsetmisler kadınıKaç yaşına gelmesine rağmen kayinpederinden izin almadan dışarıya çıkamayan teyzeden başka türlü öğütler çıkmazdı sanırım.
Size söylediği şeyleri yıllarca ona söylemişlerde o kadını evde tutmuşlar. Onu hayatı o evden ve televizyondan gördüğü kadarı.
Art niyetlik bir durum yok ortada ama cahil insan da tehlikelidir. Koşmayı bile yanlış anlaşılacak bir mesele olarak görmeleri sıkıntılı. Birşey deseniz de değiştiremezsiniz fikirlerini, tama deyip geçin.
Mahalle baskısı biz nasıl yaşıyorsak oda öyle yaşamalı, gerekirse de düşüncelerini değiştirme, farklı olana tahammülsüzlükTeyzenin eşi neden hep seni soruyor anlamadım. Benim eşim bu kadar birini arastirsa hayırdır sanane ki derim.
"Kocaman kadınım nasıl hareket edeceğimi biliyorum ayrıca eşimin de gittiğim yerlerden haberi var, sorun yok yani" de.
Yok onlar karşısındakini görür, kabüllenilmiş çaresizlik vakasıİyi de bu komşular ailecek 'hasta'!
Teyzelerin %70 i boyle ogut verır canim.Bizim dairede kesinlikle komşuluk ilişkisi yok. 3yildie bu dairedeyim sadece karşı komşu bı tane teyze var her konuda yardımcı olur sessiz sakin biraz, evime ben cagirmadigim sürece gelmez , gelse bile çekinir , ben onlara gitsem hizmet eder çekinme kızım der, bilmediğim bir konu olsa yardımcı olur, kayinpederiyle beraber yaşıyorlar kayinpederinden izin almadan bir yere gidemiyor yaşlı teyze, kayınpederi ortalık kötü diye gelinini pek ondan izinsin biryere göndermiyor Muş. Neyse ben bunlara gittiğimde sürekli kızım ortalık kötü , Allah korusun, dışarda fazla gezme kötü insanlar var, sürekli bu öğütler kötü bişey demiyorlar zararsız insanlar ama beni rahatsız ediyor, kendimi sorguluyorum Allah Allah ben çok mu geziyorum diye, iste geçen şuraya gitmisin esim seni görmüş bende o gezmeye gidiyor dedim dedi bana. Bugün eve çağırdım bi isim vardı çekinerek geldi , benim binadan samimi olduğum komşu var yeni tanistik gelip gidiyoruz geziyoruz, bana şöyle bir örnek verdi kendisinden, eskiden binadan ev sahibim vardı herkes çok iyi birisi diyordu kadına bikac yanlışları vardı o yuzd n kimseye iyi demiyceksin ortalık kötü kendine dikkat et kötü yola alistirirlar kızım dedi bana. Yok geçen seni kayinpederimle dışarda koşarken gördük biz yalnıs anlamayız ama başka birisi bu nereye koşuyor diye kötüye yorar kızım ortalık kötü artık dedi. Şimdi ben bu teyzeye dedeye bişey diyemiyorum , gerçekten iyi insanlar ama bu tarz öğütleri beni rahatsız ediyor niye böyle öğütler veriyorlar, rahatsız oluyorum artık ama kötü niyetle soylemediklerini de biliyorum
Zararlarını görmemişsiniz ama bir erkeğin koştura koştura gelip eşine komşumuz Duru'yu sokakta gördüm demesi, kadının da kocasına sizin adınıza açıklama yapıp gezmeye gitmiştir o demesi pek de iyi niyetli gelmiyor bana, sizin ne yaptığınızdan kocasına ne kayınpederine ne?Zaten pek görüşmüyoruz ayda yılda bir bugüne kadar hiç bir zararlarini görmedim tam tersine binada kapısını calabilecigimiz tek insanlar. Ama neden sürekli böyle öğütler veriyorlar anlayamadım.
Canm şuan aşırı sıkkın ağlamaklı moddayim, şu dünya da en korktuğum şey iftiraya uğramak, teyze de sağolsun modumu iyice düşürdü. İyi niyetli diye düşündüğüm insanlar hakkında kötü bişey söylese bile ya o öyle demek istememiştir benim iyiligim için söylüyordur diye kendimi teselli ediyorum ama içim içimi yiyor keşke cevabını versetdim diye. Az önce annemle konuştum bu konuyu annemde sizin dediğiniz gibi teyze bir daha konuyu açarsa teyze benim gelip gittigim yerlere eşiniz neden karışıyor beni istediği yerde görebilir herkes önüne baksın, bana da iki de bir namus hakkında öğüt veriyorsun geçen bişey demedim ama artık rahatsız olmaya başladım , aynen bu şekilde konusucam teyzeyle.Zararlarını görmemişsiniz ama bir erkeğin koştura koştura gelip eşine komşumuz Duru'yu sokakta gördüm demesi, kadının da kocasına sizin adınıza açıklama yapıp gezmeye gitmiştir o demesi pek de iyi niyetli gelmiyor bana, sizin ne yaptığınızdan kocasına ne kayınpederine ne?
Komşularınız meraklı insanlar ve meraklı insandan zarar gelir, hele erkeğin meraklısı uzak durulması gerekenler listesindedir, sözde çocukluğumdan beri beni tanıyan ve benle yaşıt çocukları olan bir komşu ağabeyimiz giymediğim ince çoraba kadar laf edince ağzının payını verip susturmuştum, ki bir insan ayak bileğine kadar inen eteğin minicik yırtmacından çorap giyilmiş mi giyilmemiş mi diye görecek kadar gözünü dikip bakıyorsa onun gözü göz değildir, millete lafını ediyorsa da adam değildir.
Siz de benim gezmem tozmam, yaşamım kimseyi ilgilendirmez deyin susturun komşunuzu.
abartmayin ne aglamasi bence onunla hic gorusmeyin olsun bitsin.ne aciklama yapin ne de onu dinleyin.ne zaman gorusmek istese bahane bulunCanm şuan aşırı sıkkın ağlamaklı moddayim, şu dünya da en korktuğum şey iftiraya uğramak, teyze de sağolsun modumu iyice düşürdü. İyi niyetli diye düşündüğüm insanlar hakkında kötü bişey söylese bile ya o öyle demek istememiştir benim iyiligim için söylüyordur diye kendimi teselli ediyorum ama içim içimi yiyor keşke cevabını versetdim diye. Az önce annemle konuştum bu konuyu annemde sizin dediğiniz gibi teyze bir daha konuyu açarsa teyze benim gelip gittigim yerlere eşiniz neden karışıyor beni istediği yerde görebilir herkes önüne baksın, bana da iki de bir namus hakkında öğüt veriyorsun geçen bişey demedim ama artık rahatsız olmaya başladım , aynen bu şekilde konusucam teyzeyle.
Komşu seni sindirmek İSTEMİŞ,Canm şuan aşırı sıkkın ağlamaklı moddayim, şu dünya da en korktuğum şey iftiraya uğramak, teyze de sağolsun modumu iyice düşürdü. İyi niyetli diye düşündüğüm insanlar hakkında kötü bişey söylese bile ya o öyle demek istememiştir benim iyiligim için söylüyordur diye kendimi teselli ediyorum ama içim içimi yiyor keşke cevabını versetdim diye. Az önce annemle konuştum bu konuyu annemde sizin dediğiniz gibi teyze bir daha konuyu açarsa teyze benim gelip gittigim yerlere eşiniz neden karışıyor beni istediği yerde görebilir herkes önüne baksın, bana da iki de bir namus hakkında öğüt veriyorsun geçen bişey demedim ama artık rahatsız olmaya başladım , aynen bu şekilde konusucam teyzeyle.
Siz kendinizi biliyorsunuz, aileniz sizi biliyor, eşiniz beyefendi de elin sözüyle hareket eden biri değilse iftiradan korkmayın, maalesef bazı insanlar haddi olmadığı halde herkes hakkında konuşur ve kendi istediği kalıplara sokmak için öğüt adı altında laf söyler, hanımefendi komşunuzmuş tamam ama eşi kim oluyor da nereye gidiyorsunuz çetelesini tutup sizi gözetliyor, kayınpederi kim oluyor da koşuyormuşsunuz onlar laf demezmiş de başkası nereye koşuyor dermiş diyorlar, komşunuz dışında sokaktaki kimse sizin nereye koştuğunuzla ilgilenmiyor, onlara hiçbir şey için hesap vermek, onların istediği gibi davranmak zorunda değilsiniz, ayda alemde bir görüşüp canınız sıkılacağına hiç görüşmeyin daha iyi, böyle insanlardan zarar gelir zira, kadının eşini veya kayınpederini de sokakta görünce size gözlerini dikmiş bakarken yakalarsanız çatın kaşınızı ters ters bakın gözlerini yere eğsinler, birinin nereye gittiğini, ne yaptığını, ne giydiğini, evine kimin girip çıktığını gözetleyip lafını yapmak ayıptır, bu yaşa kadar öğrenemedilerse daha da öğrenemezler, bildiğimiz dedikoducu bir aile bu.Canm şuan aşırı sıkkın ağlamaklı moddayim, şu dünya da en korktuğum şey iftiraya uğramak, teyze de sağolsun modumu iyice düşürdü. İyi niyetli diye düşündüğüm insanlar hakkında kötü bişey söylese bile ya o öyle demek istememiştir benim iyiligim için söylüyordur diye kendimi teselli ediyorum ama içim içimi yiyor keşke cevabını versetdim diye. Az önce annemle konuştum bu konuyu annemde sizin dediğiniz gibi teyze bir daha konuyu açarsa teyze benim gelip gittigim yerlere eşiniz neden karışıyor beni istediği yerde görebilir herkes önüne baksın, bana da iki de bir namus hakkında öğüt veriyorsun geçen bişey demedim ama artık rahatsız olmaya başladım , aynen bu şekilde konusucam teyzeyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?