Namus hakkında öğüt veren komşu teyze

Ben pek iyi niyet sezemedim bekar bi genç kız olsanız tamam da evli barklı kadına neden sürekli yok iftira yok dikkat et yok bilmem ne? desin...

Ben işkillenirdim ve görüşmezdim ister koşarım ister yürürüm kime ne? Bence bir daha o şekilde konuşursa konuşmasına müsade etmeyin nedendrekt namustan dem vuruyor ki?

Bana pek iyi niyetli gelmediler açıkçası çok fenalar. Bidahö öğüt vermeye kalkarlarsa tersleyip görüşmeyin

Yahu baya dedikoducu iftiracı tipler bunlar. Milletin namusunu diline dolamış yılan sürüsü cahiller. Neden görüşüyosun bunca lafa izin veriyosun. Arkandan neler konusuyolardır. Kocasına kayınpederine ne senin ne yaptıgından. Adamın biri yolda beni görecek dedikodumu yapacak. Alnını karıslarım hadsızın. Benden önce eşim paralar onu. Kendine gel bence sen sinir oldum pasifliğine.
Evime kargocu gelse teyze kapısını açar kargocu gidene kadar bekler nolur nolmaz ortalık kotu der
Bunu da iyi niyetten korumaktan filan değil baya senin kargocuyla iletişim tarzını merakından yaptıgına kalıbımı basarım.

Eşimle konussammi acaba bu konuyu? Ama eşimin ailesine anlatması dan korkuyorum. Eş ailesi sonuçta ilerde fırsattan istifade yüzüme farklı şekilde vurabilerler ama eşimle de paylaşmak istiyorum

Eşimle konussammi acaba bu konuyu? Ama eşimin ailesine anlatması dan korkuyorum. Eş ailesi sonuçta ilerde fırsattan istifade yüzüme farklı şekilde vurabilerler ama eşimle de paylaşmak istiyorum
Konuşma olaylar büyür birde seni suçlarlar

Karşı komşumla olan tüm irtibatımı sürekli aynı şeyleri sorup durduğu için kopardım, bir cevap verdik iki verdim, bir süre sonra ne demeye çalışıyor bu kadın yalan söylediğimi mi ima ediyor diye düşünmeye başladım.Merhaba bile demiyor kafamı eğiyorum görünce, yüzündeki o imalı ifadeden de kurtulmuş oldum.size iyi hissettirmeyen bir görüşmeyi yapmayın naçizane tavsiyem.

Bir kez daha böyle şeyler söylemeye kalkarsa da " teyzeciğim ev sahibinin size ahlaksız teklif yaptığını hadi bana söylediniz ben yanlış anlamam ama el alem yanlış anlar, bu adam bu cesareti nereden almışta kadına böyle şeyler söylemiş der, iftira atar"deyin.

İyi dayanıyorsunuz, kocam seni görmüş, kayınpeder seni fark etmiş gibi cümleler kuran insanlardan ben korkarım.Üstelik cidden anlamadım koşunca insanlar ne düşüneceklermiş? kafalarında ne gibi absürt fanteziler var ben anlamıyorum.Kişi sporda yapar acelesi olur koşar da, olmadı canı koşmak ister koşar, bu koşma meselesine hiç anlam veremedim.

Konuyu buraya tasimasam saf saf daha hala kötü niyetle dememiştir diye diye kendimi avunduracaktim ama dediğiniz gibi benim eşim bildikten sonra kimse karışamaz. Zaten eşimde pek karışmaz kendisi bana kızar kendini eve kapatma çok gez sabah sporuna çık bana bağlı kalıp beni de bunaltma der adam ama ben böyle insanlar yüzünden hergun çıkarsam laf olur söz olur iyice pskolojimi bozdular zaten gurbete geldim hiç alışamadım. Bu arada teyzenin eşi ve dede hakkında hiç böyle şeyler aklıma gelmedi ama doğru diyorsunuz beni dışarda görüp hanıma anlatması normal degil.

Cahil insanlar, he deyin geçin. Benim büyüdüğüm şehirde 11 yaşında bir kız dama çıkmıştı diye" koca araniyor" diye adını çıkarmışlardı bu tip insanlar. Hiç hazetmiyorum boyle tiplerden.

Teyze kendi dünya görüşünü ,hayat kalıplarını tatlı tatlı,öğütler halinde sana dayatıyor.Bildiginiz baskıya maruz kalıyorsunuz..ama anladığım kadarıyla teyze dozu minik minik arttırdığı için ilk dönemler yaptığı şeyi çok anlayamadiniz.İşin aslı teyzenin bahsettiği "millet bilmez laf eder,milletin niyeti bozuk " konularındaki "millet" kendisi ve ev ahalisi... burada "kişi kendinden bilir" durumu söz konusu...sonuçta her gün kayınpederi/ kocası ile senin dedikodunu yaptıkları ortada..millete pek ihtiyaç yok

Katılıyorum
Konu sahibesi genç ve bekar olsa bir nebze anlarım ama evli barklı kadına dikkat et kızım kötü yola alıştırırlar ne demek

Çık sporunu yap taytınıda giy onları umursamadığı görsünler, epey ruhunu bunaltmışlar sen mutlu olursan ailenizide mutlu edersiniz

Son düzenleme:
Şimdi bazı insanlar vardır ya hani nezaketleriyle ezerler insanı sorsan ya da dışarıdan baksan aaa ne kadar mütevazi bir insan dersin ama işin arka bahçesi başkadır ya da bazı insanlar tatlı dilleriyle giydirirler sana oysa daha sert mizaçlı biri bi şaka yapsa karşıdaki yanlış anlar gibi gibi örnekler...

Bu hanım teyze sizinle samimiyetine güvenerek inceden inceden başkası der adı altında aslında kendisi eleştiriyor bunu iyilikle de yaptığı için muhtemelen o an size garip gelmiyor da sonradan düşününce canınız sıkılıyor.

Bence bir daha aynı şekilde konuşursa sert bir dille iftira atan atsın ne diyecekler hem? X koşuyor mu diyecekler ? X gezmeye gidiyor mu diyecekler? Desinler benden selam da söylesinler kime ne? Kimseyi ilgilendirmez ben eşimden gizli wc bile gitmem ne diyebilirler kimseden gizli saklım yok kendimi de bilen birisiyim lütfen bu konu hakkında bir daha konuşmanızı istemiyorum bu örnekleri ihtiyacı olan birilerine verin bana değil diyin. Eş kısmını özellikle vurguladım biraz abartı olsun. Şimdilik eşinize söyleyeceğiniz bir şey yok bence

Katılıyorum
Konu sahibesi genç ve bekar olsa bir nebze anlarım ama evli barklı kadına dikkat et kızım kötü yola alıştırırlar ne demek
Konu sahibi genç ve bekar bir kardeşimiz olsaydı teyze konu sahibini değil apartmanda ..mahallede barindirmazdi ki!!

3eenelik Evliyim canm sinirlerim bozul du ya buraya konu açmadan kötü niyetinden demiyor diye düşünüyorum hala. Çok saf bir kadına benziyor o niyetle dediğini anlasaydim eğer çok kötü bi tepki verirdim zaten

okuduğum en dogru yorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…