Kızlar nette araştırdım kuru naneyle ilgili bilgiler ;
Yaş ve kuru olarak her zaman kuIIanılan bir bitkidir. Vücut için çok çeşitli etkileri vardır.
Astım, bronşit, öksürük krizlerinde içilecek hafif nane çayı krizi hafifletir.
Sinirlerin kuvvetlenmesini korku ve heyecanı yenmeyi sağlar.
Sinir yorgunluğunu ve sinirsel kusmaları, beyin nezlesini hafifletmeyi, uykusuzluğu, kalp çarpıntısını gidermeye yarar.
Hazmı çok kolaylaştırır.
Yaş veya kuru halde salatalara, yemekler üzerine koyarak veya çay şeklinde İçerek alınır. Fazla miktarda alınmamalı, safrayı arttırarak bulantı yapabilir. ALINTIDIR.
Limon tuzununda faydaları ;
Kireçlenmiş çaydanlık,su ısıtıcısına bir miktar limon tuzu ekleyip kaynatıyoruz,bir gün süreyle bekletiyoruz ve sonuç olarak kireçler yok oluyor.Bu yöntem sayesinde porçöz vb kimyasalları kullanmadan temizlik yapılmış oluyor.
-İçli köfteyi kaynattığınız suya koyarsanız dağılmasını engelleme görevi yapar aynı zamanda
-Arıları kış aylarında beslemek amacıyla yapılan keke uzun süre dayanıklı kalabilmesi için ve şekerlenmesini önlemek için katıştırılır
-Kimyada sitrik asit adıyla kullanılan tuz. birçok meyve ve sebzede serbest durumda veya potasyum, kalsiyum tuzu olarak bulunan, hafifçe mayalanmış limon suyunun kaynar durumdaki kalsiyum karbonatla işlenmesinden elde edilir. bu tuza limon asidi, limon tozu da denmektedir.
-Turşuya,zeytine ve reçellere bile konulabiliyor ALINTIDIR!
Faydaları için bunlar yazıyor ama bence limon tuzu en çok kısıra yakışıyor. Sade olarak yenmesinin miğdeye zararı olabilir. Fazla limon bile miğdeye zararlıyken porçöz kadar etkili olan bişeyi fazla abartmayın bence. Ama nanenin iştah kapattığı bilinir hatta çok iştahlıyken dişinizi fırçalayın derler macundaki nane kokusu iştahı bastırsın diye. Bende rejim delisiyim aslında ama limon tuzunu denemeyi düşünmüyorum. Nane ise güzel bir fikir, mesela yoğurda bile karıştırılabilir :icecream: