Narsistle Mucadele

Narsistlik herkeste biraz var. Ego herkeste var cunku. Ancak narsist kisilik bozuklugu artik ust ego. O apayri birsey.

aaaa teşhis tamda bu şekilde koyuldu. Nasıl da bildiniz

Ben anlamadım. Sizin çalışıp baktığınız adam size cehennem hayatı yaşatıyor psikolojik şiddet uyguluyor ve siz ayrılmıyorsunuz öyle mi
20 güne kadar bitecek sonrasını düşünüyorum. Oğlum 10 yaşında babasını görmeye gittiği zamanları ben yanindayken çocuğu uzmesine engel oluyorum ama artık yanlarında olmayacağim zamanlar için endiselenmeye başladım

Nasil anlatirim bilmiyorum sadece yasadiklarimdan sanirim anlatabilirim. Evet ortada bir sorun oldugunun farkindasiniz ama mesela ben kac kez bosanmak istedim ama annemle babamin gozunde o mukemmeldi ve ben yasadigim gariplikleri anlattigimda onlar da dahil herkes beni sucluyordu, kimse inanmiyordu. Ben o zaman bu kisideki durumun adinin narsistik kisilik bozuklugu oldugunu bilmiyordum. 2013 yilindan bahsediyorum. Narsisizm su son birkac yildir biliniyor. Ben bir gun avukata gittim. Yasadiklarimi anlattim. O bile bunda bosanacak bir durum yok dedi. Isin garip tarafi ispatiniz da yok. Yani taniginiz da yok. Ne diyip bosanacaksiniz? Cunku o herkesin gozunde super iyi bir es. Anlatmasi cok cok zor bir durum. Ancak boyle bir insana maruz kaldiginizda beni anlayabilirsiniz.
Bosandiktan sonra kendinizi toparlama sureciniz de uzun suruyor. Benim uc yil surdu. Evlenirken o ozguvenli insani nasil becerip bu kadar bagimli hale getirdi anlayamadim. Isin garip tarafi ozgur oldugunuzu saniyorsunuz onunla iken ama aslinda bagimlisiniz. Oyle bir girdap ki cikamiyorsunuz. Tam yok bu adam ruh hastasi diyorsunuz bir de bakiyorsunuz ki o adam gitmis iyi bir es olmus. Yalan dolan oyun hersey var ama sen oyle dememistin hani soyleydi dediginizde hayir ben o gun de ayni bunlari soyledim sen unutkansin diyordu. Demissiniz ki mantikli dusununce bu donguden cikabilirsiniz. Cikamiyorsun cunku kimse bu evliligin bitmesi icin bir sebep gormuyor. Yuva yikan olmamak icin sen de cirpinip duruyorsun.
Evet dediginiz gibi ve uzmanlarin da dedigi gibi bu bir kisilik bozuklugu ve tedavisi de cok cok zor. Tek caresi buna maruz kalan kisinin tamamen bu iliskiyi koparmasi. Bu konuda youtube da videolar var. Narsist kurbanlarinin yasadiklarini anlatan bloglar var artik. Ben evli iken bu konu pek bilinmiyordu. O yuzden ben derdimi kimseye anlayamadigim icin ve sorunun hep bende oldugu konusu herkes tarafindan soylenince buna inanmak durumunda kaldigim icin kendimi duzrltmeye calisarak 12 yil surdurdum bu evliligi.Taaa ki o kendine yeni bir kurban bulup evi terk etmeseydi belki de daha da katlanacaktim. Bu arada mutsuzum diye gitti evden. Bosanma davasina sevgilisi ile gelince ogrendim ben aldatildigimi. Ve karsimdakinin bir narsist olup yeni kurban bulunca eskisini terk edecegi ile ilgili bir makaleyi dava acildiktan bir sene sonra okuyunca taslar yerine oturdu.

Son düzenleme:

Bu narsistin zayıf noktası ego, kendine güven vs değil mi? Senin kendine olan güvenini zedeleyerek besleniyor anladığım kadarıyla. Madem ayrılacak durumda degilsin, egosunu sisirecek her türlü davranıştan kaçınabilirsin. Yemi kes kısaca.

Su an artik narsizm biliyor. Yani bosanirken bosanma sebebi icin adam narsist demeniz yeterli. Ha hakim de ispat ister. Ee sen de adami bir uzmana asla goturup rapor alamazsin cunku gitmezler ama hakim zoruyla gitmek durumunda kalabilir. Teshisi de koymak zormus. Ilk seferde uzman bile anlayamiyormus. Ben bosanirken kimse bilmiyordu narsizmin ne oldugunu. Hakime bunu anlatmam zordu. Gerci ben de bilmiyordum bunu. Allah'tan adam terk ettigi icin evi terk nedeniyle bosandik biz.
Iste mutsuzum diyip bosanamiyorsun sorun orada. Mahkemeye evliligi bitirmek icin gecerli bir sebep sunmalisin ve bunu da ispat etmelisin. Ha sevgililikte mutsuz olup ayrilmak kolay ama evlilikte ben bitiriyorum hadi gule gule deyince bitmiyor iste.

zaten bu insanlar narsistligini teşhis ettirmeye niye gitsin başka bir sebepten psikolojisinin bozulduğunu düşünüp gitti bu teşhis ile geldi.

Eşinin narsist olduğu ile ilgili şüphelerini paylaşan ve görüşlerinizi almak isteyen üyeleri açtığı konu hakkinda; indirim mi var, moda oldu gibi yorum bırakanlar arkadaşlarin karşılarına umarım böyle insanlar çıkmaz. Sadece evlilikler de değil ailesinde, isyerlerinde de bu tarz insanlar ile karşılaşmak mümkün. Kadın derdini paylaşmis adı üstünde bdv. Konuyu beğenmeyen yorum yapmamakta özgür. Bu platformun amaci sıkıntısı olan hemcinslerimize elimizden geldiğince tecrubelerimızı paylaşarak yardimci olmak değilmi? Kabul son zamanlarda narsisizm konusu çok fazla aciliyor. Bu konuyu acan uye başka üyelerin açtığı narsizm konusu üzerinden mi çözüm aramaliydi? Son zamanlarda cok fazla konu acildigi icin. Narsist yada değil ne farkeder? Bizde burda kimseye narsist raporu duzenlemiyoruz. Destek olmaya çalışıyoruz o kadar.

Evet anası aman düşmesin şaşmasın, babası aman çalışmasın diye diye el kızına bela ederler. Benimki bana senin Allah ın peygamberin benim heryerde benim kuralım geçer derdi ya nasıl bir psikoloji. Oh iyi kurtuldum

Benim böyle bir erkek arkadaşım vardı bir iki ağladım zırladım sonra bastım kıçına tekmeyi canımdan kıymetli mi? Baş kaldırın narsistle narsist olun, onun davranışlarını taklit edin.
Aynenn öylee direk basacaksın gideceksin öbür türlü kurtulamıyorsun kısasa kısas

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…