Nasıl aşabilirim ?

Onu ben de yapıyorum ya hiç tutumlu değilimdir aklıma eseni alırım ama bebek eşyaları için tutuyorum kendimi çok seçenek var ve ilk bebeğim olacak ne gerekli ne gereksiz hiçbir şey bilmiyorum. Daha alışverişe erken zaten ama bu kafayla vakti gelince de alamayacağım sanki 😁😁
Hee bak bende özeniyorum ama frenliyorum bir sürü liste resim duruyor alacağım diye erken diye başlamadım almaya çevreden gelir ise eksikleri alırım dedm 😌 sanırım bu huy ..

Bence de ev çok etkiliyor hep evdeyim arkadaş ortamım da çok yok burda
Bişey alsam bunu nerde giycem diyorum
5 yıllık evliyim hiç bir düğüne bile katılamadık doğru düzgün uzak olduğumuz için ailelerden
İnşallah çalışma ortamım olursa ben de artık böyle olacağımı düşünmüyorum 😄
Ama evde de giyimime özen gösteririm evdeki kıyafetlerimle
Yani hamile olmama rağmen salmadım kendimi 😄
Keşke ben de yapabilseydim bunu 🤣
Daha doğurmadan anne topuzuyla tanıştım. Duşu bile ne olur şimdi düşüp kalmayayım şurada diye dua dua ede ede alıyorum sonra üzerime ne giydiğimi bile görmüyor valla gözüm açıkçası her şeyden o kadar tiksindim ki aynada kendimi görmek bile midemi bulandırıyor 🤣
Temiz çamaşır temiz olduğuna emin olduğum koca temiz çarşaf her şey ama her şey kokuyor burnuma burnuma 🤣🤣
Kendim saldım bile diyemem adeta naçiz varlığımdan vazgeçtim yatağın içinde yeni bir yaşam formu olmayı bekliyorum 🤣

Kızlar merhaba
Mesele şu ki ben para harcayamıyorum birşey alamıyorum
Eşimin durumu iyi 30 bine yakın maaşı var ve beni hiçbir şekilde kısıtlamıyor birşey alsam neden aldın demez.
Bazen diyorum ben cimri miyim acaba?
Birşey alırken on kere düşünüyorum günlerce düşünüyorum alsam mı diye basit bir kıyafet mesela ya da evime birşey.
Bunda yetiştirilme tarzımın etkisi olabilir mi sizce babam çok tutumlu bir insandı durumu iyi olmasına rağmen para çok harcayamazdık.
Bunu nasıl aşabilirim hiç bilmiyorum 😕
Bence yedek giysi alın.
40 yaşına yakınım. Giysi konusunda böyle bir pahalılığı ömrümde yaşamadım. Ve her sene daha da pahalanıyor. Geçen sene pahalı diye tshirt gömlek vs almadım. Bu sene hepsi 2 katı olmuş şimdiden. T..adlı bir İnternet sitesinden uygun buldukça artık alıyorum. Yaz gelince daha da zamlanacak. En azından yaz gelene kadar taksit taksit öderim. Bir de ben şuna inanırım insan nefsini çok köreltmemeli. Maddiyat para vs olmaz yok dersin idare edersin ama maddiyat varken giymek gezmek yemek içmek lazım. Gençlikte giymek gezmek bence başka. İmkanınız varken alın giyinin kuşanın..yeni giysinin verdiği mutluluk da başka oluyor..kendinizden çok esirgemeyin. Çok beğendiniz ise fiyatı da kesenize uygunsa alın. Güle güle kullanın..

Keşke ben de yapabilseydim bunu 🤣
Daha doğurmadan anne topuzuyla tanıştım. Duşu bile ne olur şimdi düşüp kalmayayım şurada diye dua dua ede ede alıyorum sonra üzerime ne giydiğimi bile görmüyor valla gözüm açıkçası her şeyden o kadar tiksindim ki aynada kendimi görmek bile midemi bulandırıyor 🤣
Temiz çamaşır temiz olduğuna emin olduğum koca temiz çarşaf her şey ama her şey kokuyor burnuma burnuma 🤣🤣
Kendim saldım bile diyemem adeta naçiz varlığımdan vazgeçtim yatağın içinde yeni bir yaşam formu olmayı bekliyorum 🤣
Ben de öyleydim canım 14. Haftaya kadar çok kötüydüm şu an iyiyim çok şükür

Batıda yaşayan biri olarak doğru dürüst avm ye alışveriş için gitmem hepsini internetten getirtirim beden aramakla uğraşması olmuyor kolaylık apartman girişinde bir kutu şuan alınmayı bekliyor 😄siz nelerden hoşlanıyorsanız ben size link atayım 😂alırsınız muhtemelen 😂
Ben internetten alışveriş yapmayı sevmiyorum pek
Sen at link bakarım 😄

Ben de para harcamayı hiç sevmem. Çuval da giysem güzelim, neden dolapta unutacağım yüz tane kıyafetim olsun ki?
Ama ben paramı beni mutlu edecek şeylere, tatile, deneyime, birikime falan harcarim. Size tavsiyem madem bir şey alamiyorsunuz bari kuyumcuya gidip gidip altın alın 😂 hem para harcarsınız, hem birikimimiz olur. Para durduğu yerde birikse de enflasyon karşısında eriyor,şuna buna harcaniyor.
Benim alışveriş yapmayı sevdiğim iki her var, decatlon mağazası ve kuyumcu 🥰

Ben de para harcamayı hiç sevmem. Çuval da giysem güzelim, neden dolapta unutacağım yüz tane kıyafetim olsun ki?
Ama ben paramı beni mutlu edecek şeylere, tatile, deneyime, birikime falan harcarim. Size tavsiyem madem bir şey alamiyorsunuz bari kuyumcuya gidip gidip altın alın 😂 hem para harcarsınız, hem birikimimiz olur. Para durduğu yerde birikse de enflasyon karşısında eriyor,şuna buna harcaniyor.
Alıyorum altın da 😉

Ha bir de Reiki meiki, aura,çekim falan . Öyle şeylerle ilgilenen, kurslar alan bir arkadaşım var. Bana demisti ki 'devamli her şeyi daha uygun fiyatlı aradığın için para enerjini tıklıyorsun. Biraz harca. Alma/verme dengeni bozma'
Bu bana mantıklı geldi, o ay sırf alisverise para harcarken düşünmeyeyim diye Trendyol cuzdanima iyi miktar bir para koydum:) boylece fazla düşünmeden alışveriş yapmış oldum
Ayrıca bu muhabbetten sonra yurtisi seyehatelerime yanıma zamanında biriktirdiğim eurolardan aldım , ve kendime 'asla TL'de kaç para diye ceviri yapma, sen bunlari aldığında Euro 8 liraydı, carpacaksan 8le carp' diye telkinler verdim 😂😂😂
Sana da tavsiye edebilirim.
Ayni şekilde, serum , nemlendirici ve güneş kremi için cimrilik yapmama kararı aldım:)
Falan filan. Sana da tavsiye ederim böyle şeylerle kendi pintiliğine engel olabilirsin. Parayı çok kısmak da güzel degil

30 bin maaşla canınızın istediğini alamıyorsunuz ki zaten,artık paranın değeri yok. Almak istediklerinizi belirleyin,her ay birini alarak başlayın

Kızlar merhaba
Mesele şu ki ben para harcayamıyorum birşey alamıyorum
Eşimin durumu iyi 30 bine yakın maaşı var ve beni hiçbir şekilde kısıtlamıyor birşey alsam neden aldın demez.
Bazen diyorum ben cimri miyim acaba?
Birşey alırken on kere düşünüyorum günlerce düşünüyorum alsam mı diye basit bir kıyafet mesela ya da evime birşey.
Bunda yetiştirilme tarzımın etkisi olabilir mi sizce babam çok tutumlu bir insandı durumu iyi olmasına rağmen para çok harcayamazdık.
Bunu nasıl aşabilirim hiç bilmiyorum 😕
İhtiyacınız yoksa almamanız zaten mantıksız cimrilik değil. Ne kadar para olursa olsun ihtiyacım yoksa gerek yoktur.ben de iki üç gün düşünür gerçekten ihtiyacım varsa alırım. En doğrusunu yapıyorsunuz. Ama kendinizi çok sefil hale getirmeden. Mesela 10 tane 10 liralık gömlek alacağınıza 1 tane 200liralik gömlek alın.kaliteli sağlam ve kombini kolay.

30 bin maaş var eşinizin.
Ev kira mi?
Kaç yıllık çalışan eşiniz?
Hani kuru bir maaş ve herşey gider endeksli mi?

Bence yeteri kadar paranız yoktur o yüzden . Geçen senelerde maaşım iyi değilken ben de öyleydim her ihtiyacımı ertelerdim istemsiz sonra anladım ki param yokmuş 😄 Şimdi çok şükür daha iyi kazanıyorum , üçün beşin hesabı kalmadı yani ve birikim için idealize ettiğim bir şey yok yani sizin gibi şu arabayı alayım gibi . Böyle olunca çok rahat harcıyorum. Bi de az harcamak bence güzel bir şey . Bende biraz tüketim çılgınlığı oldu açıkçası hayatımda ilk defa alıp da kullanmadığım şeyler birikti evde . Ruhen de iyi gelmiyor bana bu hem doğaya filan da zarar . Sizin durumunuzda sıkıntı yok bence .

Back
X