Nasıl başa çıkıyorsunuz? Uyuyamıyorum..

kendimi uyumaya zorlamam, nette zaman geçiririm, uykum gelene kadar, ertesi gün zaten erken yatacağım gece uyumadığım için bu şekilde dengeye giriyor uyku.kafandaki sorunu halletmeden ne yaparsan yap hep uyku sorunu olacak...

Bendede var ayni sorun. Uzun zamandir boyleyim cok can sikici birsey. İnsan sabah 5-6 ya kadar oturup 7 de uyanip ise gider mi? Gunde 2 saat uykuyla 24 saat yasayabilir mi?

İlginctir gun icinde uykusuzluk cekmiyorum ben pek. Yemek molasinda 5 dk masaya kafayi dayasam sanki 3 saat uyumusum gibi uykumu aliyorum.

Uyumaya bedenimi zorladigimda da uykuya dalsam bile surekli kabus goruyorum hic bir sekilde cozemedim

kafandaki sorunu halletmeden ne yaparsan yap hep uyku sorunu olacak...
Sonuna kadar haklısın, şu kendimizle olan kavgalarımızı bi bitirsek...

Uyumaya bedenimi zorladigimda da uykuya dalsam bile surekli kabus goruyorum hic bir sekilde cozemedim
Ya kabus kısmı en kötüsü, uyumasam daha iyiydi diyosun. Ben haftada en az 5 kez görüyorum. Bazen bir gecede birden fazla.. Stres hepimizde büyük sorun.. Başa çıkmak çok zor..

yok canım bizden gürültü gelmez' diyor her seferinde. yıldım artık.
Ya şeyi denesen.. Gürültü geldi anda, süpürge sopasıyla gürültünün geldi yerden tavana vursan mesela.. :) sabah sorarlarsa bizde olmaz öyle şey dersin..

Mesela uyumaya çalışırken içinizden kendinizle sohbet ediyorsunuz ve laf lafı açıyor bi bakıyorsunuz saat 5

aha tek deli ben değilmişim hayır bide bilmem kaç senenin olaylarına kadar nasıl derinleşiyor sohbet ona şaşıyorum ..
ben genelde sızma yöntemini kullanırım. alt yazılı dizi açılıp ses kısılır bir noktada gözler yenik düşer

Ya çok uzun sürmüyo mu o, ben de sızıyorum tabi 3 saatten sonra da.. Bu işi sağlıklı bir şekilde yapmanın yolunu bulmak lazım.. Acaba bütün kulüp topluca bi hoca tutup meditasyon dersleri fln mı alsak

transformasyonal nefes
Tekniklerini araştırmanızı tavsiye ederim .
İyi bir eğitim tuzlu oluyor ama kanım o araştırdıklarınızdan öğrendikleriniz bile etkili :)

Ya çok uzun sürmüyo mu o, ben de sızıyorum tabi 3 saatten sonra da.. Bu işi sağlıklı bir şekilde yapmanın yolunu bulmak lazım.. Acaba bütün kulüp topluca bi hoca tutup meditasyon dersleri fln mı alsak

ahaha yok bu saatlerde yatınca kısa sürüyor.. normal insan saatinde yatmayı bilmiyorum ben öyle 12 de yatağa girip uyumaya çalışsam deli çıkarım kesin

Ben uyuyamadigim vakitler nefesime odaklaniyorum 10' dan 1 e kadar sayiyorum her nefes alis veya verisimde. Bunu tekrar ediyorum hep. Sonra rahatlama oluyor vucudum kendini kasmaktan vazgeciyor..yumos kedicik gibi uykuya dalmis oluyorum..

Uyumadan önce kendimle sohbet etmeyi çok seviyorum sonra da zaten uyuyamıyorum cünkü dediğin gibi laf lafı açıyor bazen delirdiğimi düşünüyorum

belli ki yattığında kendi kendine beynin konuşuyor. bunun için yıllar önce bir uzman tv.de şöyle bir tavsiye vermişti. yattığınızda beyninizde bu konuşmalar oluyorsa yattığınız pozisyonda önce sol burun deliğinizi kapatın bir süre öyle nefes alıp verin sonra sağ burun deliğinizi kapatın bir süre öyle nefes alıp verin. uyuyana kadar bunu deneyin kısa sürede uykuya dalacaksınız demişti. sanırım bu sağ beyin sol beyin fonksiyonları muhabbeti ile ilgili bir mevzu.
ben uyuyamadığımda bunu denerim sonra uyumuş gitmiş olurum.

Gamsızlar erken uyur geç ölür derdi babaannem:) bende tam tersi maalesef..

Beyin susmuyor bunu anladım artık. .

Yıllardır uyku problemim var gece 3 gibi yatıp sabah zombi gibi 9 da kalkmak zorundayım kizim 9da kalktığı icin yoksa 12 ya kadar uyurum..
Hergün moralsiz yorgun uyanmaktan bıktım.. degil bitki çayları aktari yesem yok ise yaramıyor..

Sağlık elden gidiyor keşke care olsa..
Sabah 5 te kalkmayi deneyeceğim belki ise yarar.. ay o saatlerde hiç çekilmez baba göre ama bi deneyeceğim..

Ben genelde günde 4 saat uyku uyuyorum. Uyumayi pek sevmem. Ama ne kadar büyük dert yasadiysam bile uykuma engel olmadı. Hep şöyle derim " boşver ".
Ama ben gamsiz bir insanım ondan da olabilir.
Bir doktora gitsen belki ilaç tedavisi ile düzelir.

Kaç yıldır böyle uykusuzsun evli misin ? Yaş ? Ben de 7 yıldır böyleyim , pamuk gibi kalkardım yataktan resmen kul gibi kalkardım , şimdi berbat berbat , cildim bozuldu kalınlaştı gibi rengi değişti karardı resmen , kilo alıyorum giderek , kıpırdayacak halim yok , çoçuğum da olmuyor , uykusuzluğun etkisi de vardır diyorum çünkü hep gergin hep kasılmış vr sinirliyim , çalışıyorum bi de S-i-n-e-m

uyuyamıyorum :))

sadece kendimi çok yorup gece hiç bişey düşünmeden sızarsam güzelce uyuyorum.

ama o kadar.

bitkisel ilaçlar çaylar falan bi derece huzur olmazsa etkisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…