- 18 Kasım 2013
- 1.520
- 438
- 123
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
heee dayak yememek için veya şiddeti kabul etmemek için feminist modern olmak gerekiyor.Senin bu düşünce yapını tebrik ediyorum.Bir de öğretmensin di mi?
Zaten evliliğe başlarken ki zihniyetinde var yanlışlık.Bir insan sırf dindar olduğu için evlilik kabul edilmez.Her dindarın kafa yapısı huyu suyu düşünce tarzı hayata bakışı aynı değildir.Dindarlık bu kadar önemliyse,dinde maddi olarak yuvayı kurma ve eşine bakma görevi erkeğindir.Ve insanın eşi,Allah tarafından erkeğe emanettir.
Sen benim gibi modern feminist olma canım.
Rahatlamaya gelince niye rahatlayayım ki,Kadınlarımızın,hem de eğitimli kadınlarımızın şiddete bahaneler bulup sineye çekmesini kabullenemiyorum.Ve de sen ona şiddetin ne denli yanlış olduğunu tavrınla göstereceğine aynı şiddetle karşlık veriyorsun.Eşime el kaldırdığımı düşünmek dahi istemiyorum.
heee dayak yememek için veya şiddeti kabul etmemek için feminist modern olmak gerekiyor.Senin bu düşünce yapını tebrik ediyorum.Bir de öğretmensin di mi?
Zaten evliliğe başlarken ki zihniyetinde var yanlışlık.Bir insan sırf dindar olduğu için evlilik kabul edilmez.Her dindarın kafa yapısı huyu suyu düşünce tarzı hayata bakışı aynı değildir.Dindarlık bu kadar önemliyse,dinde maddi olarak yuvayı kurma ve eşine bakma görevi erkeğindir.Ve insanın eşi,Allah tarafından erkeğe emanettir.
Rahatlamaya gelince niye rahatlayayım ki,Kadınlarımızın,hem de eğitimli kadınlarımızın şiddete bahaneler bulup sineye çekmesini kabullenemiyorum.Ve de sen ona şiddetin ne denli yanlış olduğunu tavrınla göstereceğine aynı şiddetle karşlık veriyorsun.Eşime el kaldırdığımı düşünmek dahi istemiyorum.
Rahatlamaya gelince niye rahatlayayım ki,Kadınlarımızın,hem de eğitimli kadınlarımızın şiddete bahaneler bulup sineye çekmesini kabullenemiyorum.Ve de sen ona şiddetin ne denli yanlış olduğunu tavrınla göstereceğine aynı şiddetle karşlık veriyorsun.Eşime el kaldırdığımı düşünmek dahi istemiyorum.[/QUOTE
kıssadan hisse şu hikaye sizi anlatmakta.
Hocam benim bildiğim bir olay hakkında fikir danışacağım yanlışım varsa düzeltir misiniz? Vaktiyle Yunanistan'da bir kadın evliya varmış, kızını kesmeye götürürken şeytan yerden bir keçi çıkarmış"
Hoca demiş ki; " Hanım Yunanistan değil, Arabistan, kadın değil erkek, evliya değil peygamber, kızı değil oğlu, yerden çıkmamış gökten inmiş, keçi değil koç, şeytan değil melek getirmiş. Ben bunun neresini düzelteyim?"
gÜZELİM GÜLECEĞİM GÜLEMİYORUM KIZACAĞIM KIZAMIYORUM.Sen sakin bir kafayla otur kendini bir dinel bence.Ben bana ters gelen şey de yorumumu yaptım.Ben ne tokadı kabul ederim ne eşime tokatla karşılık veririm.Gerisi seni bağlar.çOK YANLIŞIN ÇIKIYOR ne demekse.Allah allah.Neyse nasıl boşanırım demişsin.Bizler de yorumumuzu yapmışız.İşine gelmiyorsa keyfin bilir.ŞİDDETİ KABUL ETTİĞİMİ KİM SÖYLEDİ. eviliğe başlarkenki ZİHNİYETİME değinmişsin burada kouların derinliğine inemedim normal ularak SADECE BİLDİĞİN KADARIYLA YORUM YAPABİLİYORSUN.çok yanlışın çıkyıor DÜZELTMEYE İSE takatim yokkk
ÖĞRETMENİM VE 1 YILLIK EVLİYİM.EŞİM DİNİNE BAĞLI , SAKİN BİRİ MESLEKTAŞIZ ZATEN. benden 5 yaş büyük.onunla evlenmemdeki asıl neden GERÇEKTEN dinimize hakim ve ahiretim için de birşeyler yaptırabilecek biri olmasıydı.
AMA ŞİDDET işin içine girdi vuruyor sonra da özür diliyor. ARTIK KENDİME VERDİĞİM DEĞER KALMADI.bir an önce boşanmak istiyorum. YARDIM EDİN NASIL OLUR BU İŞLER..
yazıları baştan sona okudumda ortada bi yuva var iyi kötü yapılması ne kadar zorsa bozulmasıda okadar zor olan. her insan sadece kendini düşünmez her zaman için çevresini ailesinide düşünür konuyu açan arkadaşın başladığı söze takılmak yanlış insan bazen anlatmak istediğini ne kadar düzgün anlatmaya çalışsada dönüp baktığında aslında ne kadar saçmaladığının farkına bile varamaz kızgınlık halidir yardım istemiştir ama cümleye boşanmayı koymuştur söylemek istediğini yanlış aksetmiştir hepimizde olmuyomu bu tarz şey bende oluyo
dayak tabiki güzel birşey değil ama arkadaşında baştan beri üstüne basarak dediği şey ailem üzülür daha önce yaşadık hemen bitirmek onun için çözüm değil kırgınsın üzgünsün tavırda yap konuşmada istediğini yap ama bence oturup bir değil iki değil belki on kez belki yüz kez konuşun ama madem aileni düşünüyorsun birbirinize bi şans verin ben üstüne basarak söylüyorum DAYAK OLAYI DOĞRU DEĞİL ACİZLİK ama burda kafa patlatıyorsun ailem diye ozaman düşün bu benim fikrim ne seni kırmak nede başkasını kırmak istemem kırdıysamda özür dilerim ama benim fikrim
ahhh tatlım burada bangır bangır söylüyorum ne olursa olsun serde doğululuk varsa nekadar eğitimliolursa olsun...KÜLTÜR FARKI OLUYOR
Allah razı olsun senden.bana huzur verdin. söylediklerin aklıma ruhuma yatan şeyler. SÖYLEDİĞİN GİBİ DÜN DE KONUŞTUK. BOŞANSAK NE OLR BOŞANMASAK DEVAM ETSEK NE OLUR. hangisi yaşamak isterdiğimiz hayat..hangisine katlanırız.netece de ne sonuç mu çıktı?
BOŞANMAK İSTEMİYORUZ AMA bu tokat mevsusunun kapanmadığını kapanmayacağını seni en üzecek ortamda ya da 15 tatilde ailenin yanında bunu dillendirceğimi söyledim.BİR DAHA BANA sinirlendiğinde KENDİNİ YTANIYAMADIĞINI SÖYLEDİĞİN O ZAMANLARDA BANA VURMAYAAĞINDAN NASL EMİN OLAYIM DEDİM. o da kutsal kitabımız üzerine yemin etti..
Her kafadan bir ses çıkıyor boşan demek kolay mı arkadaşlar,eminim hepiniz bekarsınız yapmayın,tamam süründür burnundan getir yemek yapma ütü yapma surat as hayatı zindan et.ama boşanmayı en son düşün lütfen hayatımda tokat yemedim eşimden ama karşılıklı itip kaktık birbirimiz bu bile şiddet bence.ama sonunda tatlıya bagladık haytta altta kalma.karşılını bir şekilde ver tatlım ama öfkeyle kalkma bakma sen buradaki arkadaşlara
Dugunu siz yapmissiniz evi siz kurmussunuz nerdeyse esininz kredi odemelerine ortak mi en azindan
Canim allah yardimcin olsun..sen zaten kararini vermissin ayrilacaksin diye yorum yapmayacagim yasadiklarina sukret ki cocugun yok..
ne karar verirsen ver sakın hamile kalma emin olmadan
bi süre dikkat edip sonra eski haline dönebilir
özellikle sinirlendiği anlardaki davranışlarını iyice gözlemle
şiddet eğilimi varsa düzeleceğini sanmıyorum işini garantiye alınca tekrar başlayabilir
Hayırlısı olsun.
Ama sağlıklı gelmedi bana durumun. Yoğurt kasesini fırlatmak, yok tokat yumruk vs... Bunlar küçük yaşlarımızın davranışlarıydı.
Sonra,İtiraf etmem gerekirse ben de hatalıyım demen.
Bir kere de şu KK'da "boşanmak istiyorum" diye konu açan birine boşan diye destek verdiğimizde, ben de kötü davrandımm ama diye ters köşe yapmasa şaşarım. Bazıları da kocamı sevmiyorum diye geliyor, kocaya kızdığımızda birden koca aşkları kabarıyor.Ne kerametli üyeleriz .
Tamam canım, sen haklısın , eşin haklı. Biz lanet olası bekarlaaar, kıskançlıktan çatladık. Boşamaya çalışıyoruz sizi.
Durum oraya varmış bazı yorumlarda. Neyse ya, hayırlısı olsun işte kısaca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?