Nasıl boşanacağım..

başkalarının görüşüne tabiki saygım var...tabiki boşanmak ölüm değil tabiki herşey zamanla geçiyor ben yaram taze diye fikirlerimi söylüyorum sadece o kadar yani...

yanlız değilsin ama tavsiyem müzik dinleme :):) berbat ediyo çünkü..

inşallah düzelir canım şiddete karşıyım ama sabır etmek lazım bazı şeylere senin için çok zor biliyorum ama eşin psikoloğa gidebilir tedavi görebilir belki ciddi sorunları vardır ...seni dövüyorsa çok sinirli biri belliki sakinleşmesi için tedavi görmesi lazım eşine güzel bir şekilde anlat ...

ilkcümleni tekrar tekrar okuyorum mesala...
İYİNİYETLE SÖYLEDİN BELKİ AMA anlıyor musun beni

Tabiki anlıyorum. İlk cümlemde kötü bir şey yok ki. Gerçekten dayak yemenin ötesi yok. Ben sevdiğimi bırak dövmeyi, ona bağırırken bile içim eriyor. Pişman oluyorum.
İlk cümle mi niye tekrar tekrar okuyorsun ?
Benim annem de eşinden dayak yiyordu. Hem de gözümün önünde. Küçük bir çocuktum.
Ne acı şey bilirim yani o yüzden anlamaktan çok daha ötesini hissettiğimi ve bu büyük tepkimin bu yüzden olduğunu sen anlayabilir misin peki ?
Tamam tekrar dene istiyorsan savaş ama ikinci bir dayakta kendine gideceğine söz ver ?

Nasıl boşanacağım diye sormuşsunuz ancak buna cesaretiniz var mı emin değilim.
Sanki ne istediğinize tam karar verememiş gibisiniz.
Bazı durumlarda içinde bulunduğumuz psikoloji hayatta doğru kararlar almamızı engeller.
Nacizane tavsiyem bir uzmana danışın. Karar vermenize ve verdiğiniz kararı kendinizden emin olarak
güçlü bir şekilde uygulamanıza yardımcı olacaktır. Uzman yardımıyla bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz.
Ve tabi ki yasal süreçler hakkında bilgi edinin.. Allah yardımcınız olsun!
Eşinizi de Allah ıslah etsin

canım en güzeli bu sana vurdugunda ses cıkarma sonra kalk git polise kocam bana böyle böyle yaptı de hastaneye sevk etsinler seni darp raporu al gerisini avukat halleder zaten

İlk önce bi sorum olucak size kaç yaşındasınız ve yalnızca şiddet yüzündenmi boşanmak istiyorsunuz eşinizin hiç bi sorunu yok ki? eşiniz ne zaman ve neden size şiddet uyquluyor hangi durumlarda?

Dinine bağlı biri dinde kadına nasıl bir değer verildiğini bilirdi.

Demek ki dindarlıkla hiç alakası yok,
tamamen insani vasıflarla alakası var.

Nasıl boşanacağım sorusunu bir öğretmen olarak soruyorsanız,
vay halimize...

Pek te dinine bağlı değilmiş..İman ile paranın kimde olduğu belli olmaz.
Görünüşe, daha önemlisi gösterişe aldanmamak lazım.

Bir avukatla görüşeceksin, o sana yol gösterir.

canim allah yardimcin olsun oncelikle.bende bosaniyorum ocakta davam var.bnde esimden cok siddet gordum hep affettim ama sonuc hep husran.bir kere affedildilermi arkasi geliyor.cok direndim pes etmedim duzelir dedim cocuk istedi bude ona cocuk yptim ama inan azdikca azdi her affedisimde oncekinden daha beter seyler yapti.ama gucum bir yere sabrim bir yere kadardi benimde cektim geldim.bana diyorduki onceden beni affedip donuyordun simdi cocuk var simdide kopek gibi doneceksin diye.ama ben donmedim.darp raporu adim uzaklastrma aldim.
sana bir daha el kaldirirsa hmn polise git darp raporu al hastaneden kanunlar gercekten kadindan yana.bak mesela bugun polis geldi kontrole sivil polis esinuz sizi rahatsiz ediyormu diye kontrol ettiler.
bizde insaniz karisina dayak atan adamlar hayvandan daha hayvandir demisler

ben olsam boşanırım arkadaşım...

ama senin şartlarını düşünüyorum şuan.. boşanmayacaksın.. şuan gelecekte yaşayacaklarını düşünüyor kahroluyorsun. maddi anlamda paran krediye gidiyor.. ailenden uzaktasın bu adam(!) iyi kötü yanımda daha yeni evlendik laf söz olur vs derken boşanmayacaksın.. ilk kez tokat attı desen yine direk boşan demem asla... beklemeni öneririm ama arkadaşım bu adam bir elini alıştırdıysa devamı gelecektir... boşanmayacağıı düşünerek diyorum ki en azından burnundan getir... girme yatağına gülme yüzüne. pes etme hemen güçlü ol... bakarsın pişman olur zor ihtimal olsa da.. olmazsa da zaten yine böyle birşeyi tekrarlarsa arkana bakma... onu kov evden! adamsa gider zaten.

canım ben nişanlıyken şiddet gördüm omzuma vurdu
doğuya onun memleketine gitmiştim düşün evlerinde misafirdim
neymiş evde etek giymiyormuşum annesi etek giymemi istemişti
bende niye annen giyimime karışıyor dedim omzuma vurdu.
sonra nişanı attım tabi aradan zaman geçti.
düşün nişanlım üniversitede hoca bende eğitimli bir insanım
düşünün durumu.
bu erkekleri Allaha havale ediyorum.
canım kendini güçlü hisset nolur.

Son düzenleme:
Ben şiddetin boyutunu anlayamadım ve hangi durumlarda yaptığını yaZarsan. Tabiki asla şiddeti mazur görmüyorum en dayanamadığım şeydir. Ama tokatsa tek yaptığı süründürün derim boşanmak kolay değildir. Ama bildiğin dayak atıyosa sürekli hiç durmayın boşanın, tokadı küçük görmüyorum asla hakkı yok...

bana göre bir tokatta şiddetttir söylenen bir küfür de.
pskolojik şiddette var o da ayrı bir konu.
aslında yorum yazmayacaktım çünkü: böyle durumlarda kadın iki ağlar zırlar iki arkadaşını arar dayak yedim der,bazıları kk da başlık açıp içini döker arkadaşları onu teselli eder sabret der o yine ağlar şikayetlenir ama hayatına da aynen devam eder...
yazık.
saygının olmadığı yerde ne sevgi ne de birliktelik olmaz.huzur olmaz.
bu ortamı sağlamak içinse önce kendimize saygı duymalıyız.
siz ve eşiniz kendinize olan saygınızı yitirmişsiniz boşansanız ne olur boşanmasanız ne...

can olduğumuzu insan olduğumuzu unutmasak ne güzel olurdu...

Bekara koca boşamak kolay tabi ama bence şiddetin dönüşü olmaz, bir şiddet bir de ihanet insanda aynaya bakma isteği bile bırakmaz. İşin varmış, gücün varmış, öğretmensin kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun, hiç katlanma derim ben. Al raporunu, ondan da nafaka al, en azından borcun bitene kadar işini görür.

Bir kere sinirine hakim olamamıştır vurur, sen affedersin. Ben de kışkırtmıştım dersin belki. Sonra yine kavga edersiniz, ne senin tabiatın değişir ne onun, sen yine sesini yükseltir kışkırtırsın o yine şiddet uygular, belki daha büyük bir kavgada daha kötüsünü yapar, o herife bir şey olmaz ama sen içten içe kendini eritirsin...

Ailelerinizi arayın diyorlar ya, aileleri karıştırmak seni daha çok yorar. Onları üzdüm diye de kendini üzersin, o pişmanım yapmayacağım der, belki ailen inanır seni ikna etmeye çalışır, sen unutamazsın ama yaşadığını, ya da daha kötüsü bir süre sonra alışırsın Ben içine ailenin karıştığı bir boşanma davası biliyorum 5 yıl süründü gitti. "Hadi kızım barışın olur ailede böyle şeyler", kavga gürültü küslük, "damat, bak bu son olsun, kızım hadi barışın" kavga gürültü küslük, "hani sondu damat/üzgünüm/hadi kızım yıkma yuvanı" şiddet değildi o zaman sorun ama evliliği bitiren hep aynı b.klar. Şimdi boşansan ailenin yanına ilk gidişinde gittiğin gün söylersin dönene kadar onlara iyiyim güzelim mutluyum diye rol yapsan kafalarına takmazlar, ilk zamanlar iyi olamazsın belki ayrılık psikolojisiyle ama sonradan mutlu da olursun, aile de kurarsın, dimdik de durursun. En azından seni sana olduğundan daha az değerli göstermeye çalışan bir hadsize ağzının payını verip hayatından kovmuş olursun. Eğer başka bir yere tayin de alabilirsen mis gibi olur.

keşke insaniyeti öğreten bir üniversite olsa
ihtiyacı olanı oraya sevketsek

boşanma borcun bitene kadar alttan al sesini çıkarma sinirlenmesin borç bitince bas tekmeyi bu arada para da biriktir.

maddi ve psikolojik olarak boşanacak durumda değilsin
borçlarını bitir para biriktirmeye çalış
sen birkaçgün sonra sakinleşip eşini affedeceksin eminim

ahhh tatlım burada bangır bangır söylüyorum ne olursa olsun serde doğululuk varsa nekadar eğitimliolursa olsun...KÜLTÜR FARKI OLUYOR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…