- 15 Aralık 2010
- 3.490
- 125
- 113
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Nasıl boşanacağım diye sormuşsunuz ancak buna cesaretiniz var mı emin değilim.
Sanki ne istediğinize tam karar verememiş gibisiniz.
Bazı durumlarda içinde bulunduğumuz psikoloji hayatta doğru kararlar almamızı engeller.
Nacizane tavsiyem bir uzmana danışın. Karar vermenize ve verdiğiniz kararı kendinizden emin olarak
güçlü bir şekilde uygulamanıza yardımcı olacaktır. Uzman yardımıyla bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz.
Ve tabi ki yasal süreçler hakkında bilgi edinin.. Allah yardımcınız olsun!
Eşinizi de Allah ıslah etsin
Ogretmenlik kimligimle bosanma yollarini bilmememin bir alakasini goremiyorum. Universitede ya da sosyal cevrede de bunun uzerine muhabbetler etmiyoruzDinine bağlı biri dinde kadına nasıl bir değer verildiğini bilirdi.
Demek ki dindarlıkla hiç alakası yok,
tamamen insani vasıflarla alakası var.
Nasıl boşanacağım sorusunu bir öğretmen olarak soruyorsanız,
vay halimize...
ben olsam boşanırım arkadaşım...
ama senin şartlarını düşünüyorum şuan.. boşanmayacaksın.. şuan gelecekte yaşayacaklarını düşünüyor kahroluyorsun. maddi anlamda paran krediye gidiyor.. ailenden uzaktasın bu adam(!) iyi kötü yanımda daha yeni evlendik laf söz olur vs derken boşanmayacaksın.. ilk kez tokat attı desen yine direk boşan demem asla... beklemeni öneririm ama arkadaşım bu adam bir elini alıştırdıysa devamı gelecektir... boşanmayacağıı düşünerek diyorum ki en azından burnundan getir... girme yatağına gülme yüzüne. pes etme hemen güçlü ol... bakarsın pişman olur zor ihtimal olsa da.. olmazsa da zaten yine böyle birşeyi tekrarlarsa arkana bakma... onu kov evden! adamsa gider zaten.
canım ben nişanlıyken şiddet gördüm omzuma vurdu
doğuya onun memleketine gitmiştim düşün evlerinde misafirdim
neymiş evde etek giymiyormuşum annesi etek giymemi istemişti
bende niye annen giyimime karışıyor dedim omzuma vurdu.
sonra nişanı attım tabi aradan zaman geçti.
düşün nişanlım üniversitede hoca bende eğitimli bir insanım
düşünün durumu.
bu erkekleri Allaha havale ediyorum.
canım kendini güçlü hisset nolur.
bana göre bir tokatta şiddetttir söylenen bir küfür de.
pskolojik şiddette var o da ayrı bir konu.
aslında yorum yazmayacaktım çünkü: böyle durumlarda kadın iki ağlar zırlar iki arkadaşını arar dayak yedim der,bazıları kk da başlık açıp içini döker arkadaşları onu teselli eder sabret der o yine ağlar şikayetlenir ama hayatına da aynen devam eder...
yazık.
saygının olmadığı yerde ne sevgi ne de birliktelik olmaz.huzur olmaz.
bu ortamı sağlamak içinse önce kendimize saygı duymalıyız.
siz ve eşiniz kendinize olan saygınızı yitirmişsiniz boşansanız ne olur boşanmasanız ne...
can olduğumuzu insan olduğumuzu unutmasak ne güzel olurdu...
Bekara koca boşamak kolay tabi ama bence şiddetin dönüşü olmaz, bir şiddet bir de ihanet insanda aynaya bakma isteği bile bırakmaz. İşin varmış, gücün varmış, öğretmensin kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun, hiç katlanma derim ben. Al raporunu, ondan da nafaka al, en azından borcun bitene kadar işini görür.
Bir kere sinirine hakim olamamıştır vurur, sen affedersin. Ben de kışkırtmıştım dersin belki. Sonra yine kavga edersiniz, ne senin tabiatın değişir ne onun, sen yine sesini yükseltir kışkırtırsın o yine şiddet uygular, belki daha büyük bir kavgada daha kötüsünü yapar, o herife bir şey olmaz ama sen içten içe kendini eritirsin...
Ailelerinizi arayın diyorlar ya, aileleri karıştırmak seni daha çok yorar. Onları üzdüm diye de kendini üzersin, o pişmanım yapmayacağım der, belki ailen inanır seni ikna etmeye çalışır, sen unutamazsın ama yaşadığını, ya da daha kötüsü bir süre sonra alışırsınBen içine ailenin karıştığı bir boşanma davası biliyorum 5 yıl süründü gitti. "Hadi kızım barışın olur ailede böyle şeyler", kavga gürültü küslük, "damat, bak bu son olsun, kızım hadi barışın" kavga gürültü küslük, "hani sondu damat/üzgünüm/hadi kızım yıkma yuvanı" şiddet değildi o zaman sorun ama evliliği bitiren hep aynı b.klar. Şimdi boşansan ailenin yanına ilk gidişinde gittiğin gün söylersin dönene kadar onlara iyiyim güzelim mutluyum diye rol yapsan kafalarına takmazlar, ilk zamanlar iyi olamazsın belki ayrılık psikolojisiyle ama sonradan mutlu da olursun, aile de kurarsın, dimdik de durursun. En azından seni sana olduğundan daha az değerli göstermeye çalışan bir hadsize ağzının payını verip hayatından kovmuş olursun. Eğer başka bir yere tayin de alabilirsen mis gibi olur.[/
QUOTE]ic sesimin dile geldigini zannettim inan ki.tam olarak durumun bu
Unutmayacagim ve ömrüm boyunca başına kalkacagim. Ona da soyledim artik boyle surecekmaddi ve psikolojik olarak boşanacak durumda değilsin
borçlarını bitir para biriktirmeye çalış
sen birkaçgün sonra sakinleşip eşini affedeceksin eminim
Her kafadan bir ses çıkıyor boşan demek kolay mı arkadaşlar,eminim hepiniz bekarsınız yapmayın,tamam süründür burnundan getir yemek yapma ütü yapma surat as hayatı zindan et.ama boşanmayı en son düşün lütfen hayatımda tokat yemedim eşimden ama karşılıklı itip kaktık birbirimiz bu bile şiddet bence.ama sonunda tatlıya bagladık haytta altta kalma.karşılını bir şekilde ver tatlım ama öfkeyle kalkma bakma sen buradaki arkadaşlara
ÖĞRETMENİM VE 1 YILLIK EVLİYİM.EŞİM DİNİNE BAĞLI , SAKİN BİRİ MESLEKTAŞIZ ZATEN. benden 5 yaş büyük.onunla evlenmemdeki asıl neden GERÇEKTEN dinimize hakim ve ahiretim için de birşeyler yaptırabilecek biri olmasıydı.
AMA ŞİDDET işin içine girdi vuruyor sonra da özür diliyor. ARTIK KENDİME VERDİĞİM DEĞER KALMADI.bir an önce boşanmak istiyorum. YARDIM EDİN NASIL OLUR BU İŞLER..
Laboratuar ortamı ha :) sma sadece gozkemleyebilirsiniz o kadar. Dort duvar arsdkndakileri sadece kari koca bilir demwk istedigim buKonuya yorum yapan bekarlardan biriside benim :) bizler bekar olabiliriz biz evlenmemiş olanlar laboratuvar ortamında üretilmiyor bizlerin de ailesi var kendi ailelerimizin yada çevremizdeki evlilikleri gözlemyerek elbette bizlerde bilgi sahipi olabiliyoruz gözlem yaparak,o yüzden bekara koca boşamak sözü yada sen bekarsın ne anlarsın gibi yorumları doğru bulmuyorum.
Eğer bir evlilikte fiziksel yada psikolojik olarak bir şiddet varsa o evlilik zaten bitmiştir.
Açık söylemek gerekirse bu konuda boşan(ma) sözcüğünü kullanan ilk kişi konu sahibi. Boşanmalı mıyım diye sorsaydı ve evet cevabı gelseydi tepkinizi anlayabilirdim de aşağıdaki mesajdan da anlaşılacağı üzerine konu sahibi bizden nasıl boşanılır yolu yordamı nedir diye bilgi almak istedi.
Dugunu siz yapmissiniz evi siz kurmussunuz nerdeyse esininz kredi odemelerine ortak mi en azindan
Bu arada sorulara cevap bereyim
24 yaşındayım. İtiraf etmeliyim ki ben de psikojik baski kuruyorum ve sonuc bu oldu bu sefer. Bunu yapsam da gene de tokat bunun tepkisi olamazdi.benim ona gücüm yetmeyecegi icin yaratılış olarak o bu sekilde tepkisi verdi o da benim yaptığımı yapmali idi enkotusu.
SIMDIKI DURUMUMYZA GELINCE
Konuştuk hakliydim kendini savunmayacagini bunun savunulacak birsey olmadini ağlayarak soyledi. Ben bu tokat olayini anlatinca gene sinir krizi gecirdim ve madem sen benim zayifligimdan faydalandin tokat attin ben de atacagim dedim ve o anki sinirle gayet sert 4-5 tokat yumruk attim. Hicbirsey soylemedi. AMA benim elim acimis olaydan sonra odadan cikinca farkina vardim. Ole
bekara karı boşamak kolaya gelmiş ama siz nasıl boşanacağım diye sormuşsunuz. insanlarda bir daha şiddet olursa rapor al avukata git demişler. siz evliliği kurtarmak istiyorum deseniz farklı yorumlar gelirdi.
bir de şu var adam ters biriyse siz kötü davrandıkça şiddet daha da artacaktır.
kocanıza söylediniz mi boşanma işelmeleri için araştırma yaptığınızı biliyor mu bu durumu
bekara karı boşamak kolaya gelmiş ama siz nasıl boşanacağım diye sormuşsunuz. insanlarda bir daha şiddet olursa rapor al avukata git demişler. siz evliliği kurtarmak istiyorum deseniz farklı yorumlar gelirdi.4
bir de şu var adam ters biriyse siz kötü davrandıkça şiddet daha da artacaktır.
kocanıza söylediniz mi boşanma işelmeleri için araştırma yaptığınızı biliyor mu bu durumu
Eeee ödeştiniz mi?
Ağlamışta madem.Affet gitsin.Sen psikolojik baskı kurduğun için vurmuş zaten.Psikolojik baskı kurma,dayağı yeme.
Bir dahakine yine sen böyle krediyi kendin ödemen gibi,altınları kendin alıp ailene örtbas etmen gibi yine bir öfke nöbetinde ben de psikolojik baskı kurdum ondan vurdu dersin yine ağlar olur biter.Biz daha ne yapalım.Öğretmene boşanmanın yollarını öğretecek değiliz.
teşekkür ederim bunları söyleyince sen de bir rahatlama oldu mu peki..biraz feminizm havasında modern hiç şiddet görmemeş hanım edlarıyla ben de bu cümlelere HAKİM olmak isterdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?