Merhabalar...
Fazla uzatmadan kafama takılan bir sorunla ilgili dışardan görüş almak istedim.
Şubat başında erkek arkadaşımla nişanlanıyoruz. Lakin önceki bir konumda da belirtmiş olduğum gibi sevdiğim adamın annesiyle bazı konularda anlaşmazlık yaşıyoruz.
Babamla birlikte ufak tefek hazırlıklara başladık liste oluşturmaya başladık yavaş yavaş yapılacaklarla ilgili. Annem olmadığı için canım babam sağolsun hem bana hem sevdiğim kişiye her konuda yardımcı oluyor. Biz bir şeyler planlarken erkek arkadaşımda annesine danışmış adetler nedir nasıl yapalım hazırlığı planlayalım diye annesi hiçbir yorum yapmamış. Kendisiyle geçen yıl tanıştım bir kaç kez ziyaretine gittim farklı bir şehirdeler. Hatta ciddi bir rahatsızlık geçirdi yoğun bakımda kaldı bir süre ziyaret edip hatrını sordum.
Benden hoşlanmadığını biliyorum çünkü nazarında okuyan modern görüşlü bir gelin adayı yok daha çok ev hanımlığı yapmak isteyecek kendi geleneksel yapısına uygun bir aday vardı muhtemelen. Böyle olunca ikimizde birbirimize ısınamadık ama bu rahatsızlığı olduğunda çok çok üzüldüm annemin kaybı zaten yeni sayılır birde onun gitmesini zarar gelmesini sevgilimin aynı acıyı tatmasını hiç istemedim gerçekten. İyi niyetimi korumaya çalışıyorum ama zorlanıyorum.
Erkek arkadaşımda babasını kaybetti usulleri bilmediği için annesine yengesine sormuş neler yapalım diye alışveriş bohça takı vs. Anneside nişandan bir şey yapılmaz düğünde yapılır demiş susmuş. Sevgilim kızıyor tepki veriyor her seferinde ama engelliyorum bende kızdığım halde. En sonunda amcamı yada dayımı alıp geleceğim annemin niyeti yok dedi en son konuştuğumuzda. Bende kimi uygun görürsen onunla gel dedim çünkü biz neden illa annenle gelmedin diyecek tarzda kişiler değiliz. Ama bendeki iyi niyet kotası hızla doluyor en son bu nişan konusu açıldığında benim için namaz kılmayı biliyor mu bari şeklinde bir soru yöneltmiş. Bende huzurumuz kaçacağına yalnız bile gelse olur diye düşünüyorum. Annesine karşı böyle olmak yok saymak istemezdim ama içim istemiyor gerçekten.
Bu durumu yaşayan var mı aranızda ve nasıl ilişkiler kurdunuz?
Teşekkür ederim yorumunuza öncelikle.Kadın bariz istemiyor istemediğini de senin gözüne sokuyor,kararlı mısın bu konuda iyi düşün istenmeyen gelin olmak
zordur sadece onunla değil ailesiyle de evleniyorsun.
Madem sizin icin sorun degil annesiyle gelmek , baskasiylada gelse olur diyorsaniz bence SIKMA canini ..
Ama ilerisi icin hazirmisin sorunlarla bogusmaya ?
Istenmeyen gelin olmaya ?
Simdi sevgilin ne kadsr sirtini tutsada birgun yere vurur annesinin yaninda yer alir .
Bence cok iyi dusunmelisin. .
Teşekkür ederim yorumunuza öncelikle.
Erkek arkadaşımla aramız gerçekten çok iyi hani derler ya iyi günde kötü günde en berbat zamanlarımızda babamla benim yanımdaydı bize her daim gelir babamla da çok iyi anlaşırlar. Kendisini yetiştirmiş kafa yapımız eğitim durumumuz beklentilerimiz her daim birdir. Ama annesiyle aramız anlattığım gibi maalesef. Sırf bu yüzden bu kadar sevdiğim birinden nasıl vazgeçeyim?...
evet onun işi çok zor kafa yapısı zaten uymuyor ailesiyle idare etmesi de zor oluyor haliyle.Cok yasanilan bir durum,kaynananin gelini begenmemesi,destek degil kostek olmak istemesi..olan sevgilnize olacak yani,arada kalacak..siz yapmaniz gerekeni yapmisniz..fazla yuz goz olmaya gerek yok..kendisi bilir,sizi gelin olarak gormesede oglunun kiz i istemesinde bulunmazsa ayip eder,ne kadar gorgu sahibi oldugunuda gosterir..kendisi,begendigi sevdigiyle evlenmis,biraksinda ogluda sevdigini alsin.kaynanizin gonlune girmek zorunda degilsiniz..evlendikten sonrada bu mesafe hep korunur olur biter.
Siz annesiyle değil sevgilinizle bi ömür yaşayacaksınız , aynı evi paylaşacaksınız .
Namaz kılmayi bilmen ne alaka ya ona ne ki ??
İşin dinsel boyutu kimseyi ilgilendirmez!
Anlattığınız kadarıyla sevgiliniz gayet anlayışlı ve sizi seviyor.
Umarım evlenince de bu tavrını korur çünkü ileride annesi büyük sorunlar yaratabilir .
Annemle de konuşuyorduk bu konuyu arada diyordum nasıl olcak anlaşabilcez mi? Orta yol bulunur kızım diyordu hep. Ama kalıplaşmış fikirleri değiştirmek çok zor. Önyargı kırılmıyor.nekadar yanlış aslında senin anneciğin vefat etmiş bağrına basıp seveceğine yaptığı çok yanlış..
Annemle de konuşuyorduk bu konuyu arada diyordum nasıl olcak anlaşabilcez mi? Orta yol bulunur kızım diyordu hep. Ama kalıplaşmış fikirleri değiştirmek çok zor. Önyargı kırılmıyor.
ben çok üzüldüm grçekten.erkek arkadaşının babası yok diye eminim baban ona çok iyi babalık yapacaktır..sen iyi niyetini sakın kaybetme..belki sabrın sayesinde sen kazanırsın..
Merhabalar...
Şubat başında erkek arkadaşımla nişanlanıyoruz. Lakin önceki bir konumda da belirtmiş olduğum gibi sevdiğim adamın annesiyle bazı konularda anlaşmazlık yaşıyoruz.
Babamla birlikte ufak tefek hazırlıklara başladık liste oluşturmaya başladık yavaş yavaş yapılacaklarla ilgili. Annem olmadığı için canım babam sağolsun hem bana hem sevdiğim kişiye her konuda yardımcı oluyor. Biz bir şeyler planlarken erkek arkadaşımda annesine danışmış adetler nedir nasıl yapalım hazırlığı planlayalım diye annesi hiçbir yorum yapmamış. Kendisiyle geçen yıl tanıştım bir kaç kez ziyaretine gittim farklı bir şehirdeler. Hatta ciddi bir rahatsızlık geçirdi yoğun bakımda kaldı bir süre ziyaret edip hatrını sordum.
Benden hoşlanmadığını biliyorum çünkü nazarında okuyan modern görüşlü bir gelin adayı yok daha çok ev hanımlığı yapmak isteyecek kendi geleneksel yapısına uygun bir aday vardı muhtemelen. Böyle olunca ikimizde birbirimize ısınamadık ama bu rahatsızlığı olduğunda çok çok üzüldüm annemin kaybı zaten yeni sayılır birde onun gitmesini zarar gelmesini sevgilimin aynı acıyı tatmasını hiç istemedim gerçekten. İyi niyetimi korumaya çalışıyorum ama zorlanıyorum.
Erkek arkadaşımda babasını kaybetti usulleri bilmediği için annesine yengesine sormuş neler yapalım diye alışveriş bohça takı vs. Anneside nişandan bir şey yapılmaz düğünde yapılır demiş susmuş. Sevgilim kızıyor tepki veriyor her seferinde ama engelliyorum bende kızdığım halde. En sonunda amcamı yada dayımı alıp geleceğim annemin niyeti yok dedi en son konuştuğumuzda. Bende kimi uygun görürsen onunla gel dedim çünkü biz neden illa annenle gelmedin diyecek tarzda kişiler değiliz. Ama bendeki iyi niyet kotası hızla doluyor en son bu nişan konusu açıldığında benim için namaz kılmayı biliyor mu bari şeklinde bir soru yöneltmiş. Bende huzurumuz kaçacağına yalnız bile gelse olur diye düşünüyorum. Annesine karşı böyle olmak yok saymak istemezdim ama içim istemiyor gerçekten.
bence kimse adet olayını takmıyorsa sizde takmayın zaten bu devirde çok gereksiz bohça falan filan, zaten emin ol bu adetler yüzünden de çok sorun çıkıyor olmasa daha iyi
tabii bence sizin temel sorun farklı, sen saygını bozma yine çok ağır bişey olmadıkça, namaz kılmayı bilip bilmemen onu ne ilgilendiriyosa her gün bi yaşıma daha giriyorum burda
valla canım bazı kaynanaları anlama mümkün değil, emin ol senin yerinde kim olsa aynı tepkiyi vercekti bence, eşinide kaybettiyse işin daha da zor, ama demek istediğim emin o ki problem sen değilsin, genel geçer kaynana davranışlarına baktığımda...:))
Adetler çokta önemli değil gelirler içeriz kahvemizi sohbetimizi ederiz yüzük takılır aile arasında zaten olay bu.
Bilmiyorum beni süslü gördü anlamıyorum sandı zaar :) tanısa sormazdı zaten :)
Merhabalar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?