Nasıl davranmalıyım?

Pride_

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
643
913
303
Merhabalar...
Fazla uzatmadan kafama takılan bir sorunla ilgili dışardan görüş almak istedim.
Şubat başında erkek arkadaşımla nişanlanıyoruz. Lakin önceki bir konumda da belirtmiş olduğum gibi sevdiğim adamın annesiyle bazı konularda anlaşmazlık yaşıyoruz.

Babamla birlikte ufak tefek hazırlıklara başladık liste oluşturmaya başladık yavaş yavaş yapılacaklarla ilgili. Annem olmadığı için canım babam sağolsun hem bana hem sevdiğim kişiye her konuda yardımcı oluyor. Biz bir şeyler planlarken erkek arkadaşımda annesine danışmış adetler nedir nasıl yapalım hazırlığı planlayalım diye annesi hiçbir yorum yapmamış. Kendisiyle geçen yıl tanıştım bir kaç kez ziyaretine gittim farklı bir şehirdeler. Hatta ciddi bir rahatsızlık geçirdi yoğun bakımda kaldı bir süre ziyaret edip hatrını sordum.

Benden hoşlanmadığını biliyorum çünkü nazarında okuyan modern görüşlü bir gelin adayı yok daha çok ev hanımlığı yapmak isteyecek kendi geleneksel yapısına uygun bir aday vardı muhtemelen. Böyle olunca ikimizde birbirimize ısınamadık ama bu rahatsızlığı olduğunda çok çok üzüldüm annemin kaybı zaten yeni sayılır birde onun gitmesini zarar gelmesini sevgilimin aynı acıyı tatmasını hiç istemedim gerçekten. İyi niyetimi korumaya çalışıyorum ama zorlanıyorum.

Erkek arkadaşımda babasını kaybetti usulleri bilmediği için annesine yengesine sormuş neler yapalım diye alışveriş bohça takı vs. Anneside nişandan bir şey yapılmaz düğünde yapılır demiş susmuş. Sevgilim kızıyor tepki veriyor her seferinde ama engelliyorum bende kızdığım halde. En sonunda amcamı yada dayımı alıp geleceğim annemin niyeti yok dedi en son konuştuğumuzda. Bende kimi uygun görürsen onunla gel dedim çünkü biz neden illa annenle gelmedin diyecek tarzda kişiler değiliz. Ama bendeki iyi niyet kotası hızla doluyor en son bu nişan konusu açıldığında benim için namaz kılmayı biliyor mu bari şeklinde bir soru yöneltmiş. Bende huzurumuz kaçacağına yalnız bile gelse olur diye düşünüyorum. Annesine karşı böyle olmak yok saymak istemezdim ama içim istemiyor gerçekten.

Bu durumu yaşayan var mı aranızda ve nasıl ilişkiler kurdunuz?

Kadın bariz istemiyor istemediğini de senin gözüne sokuyor,kararlı mısın bu konuda iyi düşün istenmeyen gelin olmak

zordur sadece onunla değil ailesiyle de evleniyorsun.

Cok yasanilan bir durum,kaynananin gelini begenmemesi,destek degil kostek olmak istemesi..olan sevgilnize olacak yani,arada kalacak..siz yapmaniz gerekeni yapmisniz..fazla yuz goz olmaya gerek yok..kendisi bilir,sizi gelin olarak gormesede oglunun kiz i istemesinde bulunmazsa ayip eder,ne kadar gorgu sahibi oldugunuda gosterir..kendisi,begendigi sevdigiyle evlenmis,biraksinda ogluda sevdigini alsin.kaynanizin gonlune girmek zorunda degilsiniz..evlendikten sonrada bu mesafe hep korunur olur biter.

Madem sizin icin sorun degil annesiyle gelmek , baskasiylada gelse olur diyorsaniz bence SIKMA canini ..

Ama ilerisi icin hazirmisin sorunlarla bogusmaya ?
Istenmeyen gelin olmaya ?

Simdi sevgilin ne kadsr sirtini tutsada birgun yere vurur annesinin yaninda yer alir .
Bence cok iyi dusunmelisin. .

Kadın bariz istemiyor istemediğini de senin gözüne sokuyor,kararlı mısın bu konuda iyi düşün istenmeyen gelin olmak

zordur sadece onunla değil ailesiyle de evleniyorsun.
Teşekkür ederim yorumunuza öncelikle.
Erkek arkadaşımla aramız gerçekten çok iyi hani derler ya iyi günde kötü günde en berbat zamanlarımızda babamla benim yanımdaydı bize her daim gelir babamla da çok iyi anlaşırlar. Kendisini yetiştirmiş kafa yapımız eğitim durumumuz beklentilerimiz her daim birdir. Ama annesiyle aramız anlattığım gibi maalesef. Sırf bu yüzden bu kadar sevdiğim birinden nasıl vazgeçeyim?...

Kendisi annesine saygı gösteriyor hakkaniyetlidir ana baba hakkından korkar. Ama yeri gelir ben onlardayken ve aramızda ne söz ne nişan yokken bizim aleyhimize bir laf edilince lafı gediğine koymayı da bilir. Zaten sırf ailesinin yanında bana tavrı nasıl olacak diye gitmiştim ilk seferinde ziyarete. Hala tepkili kızıyor tartışıyor ama ben dizginliyorum. Ne kadar sinir olsam da kızmakla düzeltemez çünkü.

Dediğin gibi bu kadar iyiyse erkek arkadaşın gelecekte de sorun yaşamazsınız umarım.

erkekler evlendikten sonra çok değişe biliyorlar bir bakarsın anneci olup çıkmış

o bakımdan uyarıyorum.
Allah yardımcın olsun kayın valide adayıyla işin çok zor

evet onun işi çok zor kafa yapısı zaten uymuyor ailesiyle idare etmesi de zor oluyor haliyle.
En son ben seni seviyorum ister sevsin ister sevmesin biz aile olacağız dedi.
Mesafe olacak başka yol gözükmüyor gibi.

Siz annesiyle değil sevgilinizle bi ömür yaşayacaksınız , aynı evi paylaşacaksınız .
Namaz kılmayi bilmen ne alaka ya ona ne ki ??
İşin dinsel boyutu kimseyi ilgilendirmez!
Anlattığınız kadarıyla sevgiliniz gayet anlayışlı ve sizi seviyor.
Umarım evlenince de bu tavrını korur çünkü ileride annesi büyük sorunlar yaratabilir .

Elbette ilgilendirmez maneviyat kişiye özgüdür.Özeldir.
Şimdiye dek hiç sıkıntı yaşamadık dengeyi hep kurdu umarım ömür boyu da böyle devam etmesi nasip olur.
Kimse gibi bende istemem böyle olsun. İsterim ki orda da danışabileceğimiz bir destek var olduğunu bilelim ama olmuyor işte.

nekadar yanlış aslında senin anneciğin vefat etmiş bağrına basıp seveceğine yaptığı çok yanlış..
Annemle de konuşuyorduk bu konuyu arada diyordum nasıl olcak anlaşabilcez mi? Orta yol bulunur kızım diyordu hep. Ama kalıplaşmış fikirleri değiştirmek çok zor. Önyargı kırılmıyor.

Annemle de konuşuyorduk bu konuyu arada diyordum nasıl olcak anlaşabilcez mi? Orta yol bulunur kızım diyordu hep. Ama kalıplaşmış fikirleri değiştirmek çok zor. Önyargı kırılmıyor.

ben çok üzüldüm grçekten.erkek arkadaşının babası yok diye eminim baban ona çok iyi babalık yapacaktır..sen iyi niyetini sakın kaybetme..belki sabrın sayesinde sen kazanırsın..

ben çok üzüldüm grçekten.erkek arkadaşının babası yok diye eminim baban ona çok iyi babalık yapacaktır..sen iyi niyetini sakın kaybetme..belki sabrın sayesinde sen kazanırsın..

Babamla ikisi o kadar iyi anlaşıyorlar ki anlatamam :) Daha geçen ay sizi kendi babam yerine koyuyorum dedi çok mutlu oluyorum :) Babamda her konuda yanımızdadır zaten. İnşallah dediğin gibi olur...

Gecin bence, bosverin bu hatunu. Sizi sevmeyecek gibi duruyor, siz de cok gorusmeyin olur biter.

Mutluluklar dilerim :)

bence kimse adet olayını takmıyorsa sizde takmayın zaten bu devirde çok gereksiz bohça falan filan, zaten emin ol bu adetler yüzünden de çok sorun çıkıyor olmasa daha iyi
tabii bence sizin temel sorun farklı, sen saygını bozma yine çok ağır bişey olmadıkça, namaz kılmayı bilip bilmemen onu ne ilgilendiriyosa her gün bi yaşıma daha giriyorum burda

Aaaah şu bazı anneler bırakmıyorlar oğullarının yakalarını sevdikleriyle evlensinler...

:))
Adetler çokta önemli değil gelirler içeriz kahvemizi sohbetimizi ederiz yüzük takılır aile arasında zaten olay bu.
Bilmiyorum beni süslü gördü anlamıyorum sandı zaar :) tanısa sormazdı zaten :)

:))
Adetler çokta önemli değil gelirler içeriz kahvemizi sohbetimizi ederiz yüzük takılır aile arasında zaten olay bu.
Bilmiyorum beni süslü gördü anlamıyorum sandı zaar :) tanısa sormazdı zaten :)
valla canım bazı kaynanaları anlama mümkün değil, emin ol senin yerinde kim olsa aynı tepkiyi vercekti bence, eşinide kaybettiyse işin daha da zor, ama demek istediğim emin o ki problem sen değilsin, genel geçer kaynana davranışlarına baktığımda...

Babanızın kıymetini bilin öncelikle hem anne hem baba olma konusunda örnek alınası bir insanmış. Ama Kv'nin suskunluğunda o kadar da kota dolduracak bir şey göremedim, yani onların adetinde gerçekten nişanda erkek tarafı asgari şey yapıp yapacaklarını düğüne saklama gibi bir yol/tutum izliyor olabilirler, bir anlamda nişan/düğün sizin en içinize sinen haliyle en güzeli olacak o yüzden bu olaylarda o kadar da başkasından beklenti içine girmeyip onları hiç karıştırmamak, arada konuşup fikir alıp vs. alttan kendi bildiğini yapmak en iyisi, yok saymak gibi düşünmeyip olsa da olurlar olmasa olurlar diye devam ederseniz daha güzel.

Nişanlımın sorulacak şeyleri bana sormasından yanaydım, öyle öyle hallettik çoğu şeyi, yoksa zaten aynı sülale içinde bile art niyetli olarak görürsen bulursunuz farklı adetlerin/bildiklerin sorun yaratmasını. Kadının namaz kılma durumunu falan sorması vs. hoş değil tabi ki takıla takılı buna mı takılmış tabi ama eh bu işler karakterleri tanımada çok büyük fırsat yaratıyor, ilişkileri düzenlemede böyle şeylerin önceden ortaya çıkması da iyidir :) Herkesin günahı sevabı kendine diyerek yuvarlak cevaplarla idare edersiniz böyle şeyleri, erkek arkadaşın sormadığı durumlar haricinde ikincil seviye şeyler bunlar bence, başka sorun çıkmadıkça, öylesine sorulmuş boş bir soru olarak kalır. Nişanlının bu konularda denge sağlaması lazım sana neyi nasıl aktardığıyla ilgili biraz da, bu konularda kendi söylemek istediği şeyi annesi üstünden sana söylemesi gibi bir durumun olmadığına da eminsen tamamen boş ver derim rahatlıkla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…