- 18 Ağustos 2014
- 1.093
- 725
- 163
Babanızın kıymetini bilin öncelikle hem anne hem baba olma konusunda örnek alınası bir insanmış. Ama Kv'nin suskunluğunda o kadar da kota dolduracak bir şey göremedim, yani onların adetinde gerçekten nişanda erkek tarafı asgari şey yapıp yapacaklarını düğüne saklama gibi bir yol/tutum izliyor olabilirler, bir anlamda nişan/düğün sizin en içinize sinen haliyle en güzeli olacak o yüzden bu olaylarda o kadar da başkasından beklenti içine girmeyip onları hiç karıştırmamak, arada konuşup fikir alıp vs. alttan kendi bildiğini yapmak en iyisi, yok saymak gibi düşünmeyip olsa da olurlar olmasa olurlar diye devam ederseniz daha güzel.
Nişanlımın sorulacak şeyleri bana sormasından yanaydım, öyle öyle hallettik çoğu şeyi, yoksa zaten aynı sülale içinde bile art niyetli olarak görürsen bulursunuz farklı adetlerin/bildiklerin sorun yaratmasını. Kadının namaz kılma durumunu falan sorması vs. hoş değil tabi ki takıla takılı buna mı takılmış tabi ama eh bu işler karakterleri tanımada çok büyük fırsat yaratıyor, ilişkileri düzenlemede böyle şeylerin önceden ortaya çıkması da iyidir :) Herkesin günahı sevabı kendine diyerek yuvarlak cevaplarla idare edersiniz böyle şeyleri, erkek arkadaşın sormadığı durumlar haricinde ikincil seviye şeyler bunlar bence, başka sorun çıkmadıkça, öylesine sorulmuş boş bir soru olarak kalır. Nişanlının bu konularda denge sağlaması lazım sana neyi nasıl aktardığıyla ilgili biraz da, bu konularda kendi söylemek istediği şeyi annesi üstünden sana söylemesi gibi bir durumun olmadığına da eminsen tamamen boş ver derim rahatlıkla.
Çok sağolun inşallah!....Umarım çok mutlu olursunuz. Her şeye ve herkese rağmen...
çok açık şekilde seni istemediğini belli eden bir anne..işe böyle başlarsanız bu işin sonu gelmez tatlım..nişanlın nasıl biri bilmiyorum ama sen akıllı ve iyi niyetli birine benziyorsun bu kadar kültür farkınız varsa baştan vazgeç.bir de annen yokmuş baba bir yere kadar sahip çıkabiliyor sonra seni çok ezerler..ha bir de erkekler olduğu gibi kalmıyor evlendikten sonra çok değişiyorlar onu da hesaba kat ve yol yakınken iyi bir karar ver.Merhabalar...
Fazla uzatmadan kafama takılan bir sorunla ilgili dışardan görüş almak istedim.
Şubat başında erkek arkadaşımla nişanlanıyoruz. Lakin önceki bir konumda da belirtmiş olduğum gibi sevdiğim adamın annesiyle bazı konularda anlaşmazlık yaşıyoruz.
Babamla birlikte ufak tefek hazırlıklara başladık liste oluşturmaya başladık yavaş yavaş yapılacaklarla ilgili. Annem olmadığı için canım babam sağolsun hem bana hem sevdiğim kişiye her konuda yardımcı oluyor. Biz bir şeyler planlarken erkek arkadaşımda annesine danışmış adetler nedir nasıl yapalım hazırlığı planlayalım diye annesi hiçbir yorum yapmamış. Kendisiyle geçen yıl tanıştım bir kaç kez ziyaretine gittim farklı bir şehirdeler. Hatta ciddi bir rahatsızlık geçirdi yoğun bakımda kaldı bir süre ziyaret edip hatrını sordum.
Benden hoşlanmadığını biliyorum çünkü nazarında okuyan modern görüşlü bir gelin adayı yok daha çok ev hanımlığı yapmak isteyecek kendi geleneksel yapısına uygun bir aday vardı muhtemelen. Böyle olunca ikimizde birbirimize ısınamadık ama bu rahatsızlığı olduğunda çok çok üzüldüm annemin kaybı zaten yeni sayılır birde onun gitmesini zarar gelmesini sevgilimin aynı acıyı tatmasını hiç istemedim gerçekten. İyi niyetimi korumaya çalışıyorum ama zorlanıyorum.
Erkek arkadaşımda babasını kaybetti usulleri bilmediği için annesine yengesine sormuş neler yapalım diye alışveriş bohça takı vs. Anneside nişandan bir şey yapılmaz düğünde yapılır demiş susmuş. Sevgilim kızıyor tepki veriyor her seferinde ama engelliyorum bende kızdığım halde. En sonunda amcamı yada dayımı alıp geleceğim annemin niyeti yok dedi en son konuştuğumuzda. Bende kimi uygun görürsen onunla gel dedim çünkü biz neden illa annenle gelmedin diyecek tarzda kişiler değiliz. Ama bendeki iyi niyet kotası hızla doluyor en son bu nişan konusu açıldığında benim için namaz kılmayı biliyor mu bari şeklinde bir soru yöneltmiş. Bende huzurumuz kaçacağına yalnız bile gelse olur diye düşünüyorum. Annesine karşı böyle olmak yok saymak istemezdim ama içim istemiyor gerçekten.
Bu durumu yaşayan var mı aranızda ve nasıl ilişkiler kurdunuz?
Ben iletişim olarak nişanlımdan daha açığım aslında o daha ketumdur ama bana karşı çenesi çok açıktır :)) Yani ailesinde gününü anlatabileceği olayları aktarabileceği kafa dengi kimse yok evine gittiğinde her şeyi birbirimizle paylaşmaya çok alıştık sanırım. :) Hani hem en iyi arkadaşım hem de sevdiğim adam gibi. Oda hiç saklamadan gelip anlatır doğal haliyle. İlişkimizde de rahatsız olduğu bir durum varsa pride bu tutumun beni kzıdırıyor diye de söyler o açıdan annesi üstünden konuşmadığından çok eminim:)
Kota dolduracak durum yalnızca bu değil elbette bu tek bir örnek ilk andan itibaren soğuk davranışlar, ben nişanlımın hayatına dahilken başka gelin adayı tanıştırmaya kalkışması vb gibi hoş olmayan durumlar elbette. İlk anlardan bunları bilmek iyi tabiki mesafeyi korumak açısından.
Babam candır annemle hep birdiler hep beraber yaptılar her şeyi, o yüzden bu konularda da yardımcı olur ilgilenir en büyük desteğimiz sağolsun.
erkek arkadaşımla kültür ve fikir ayrılığımız hiç yok benden bir tık ötede olduğunu da düşünürüm bazı durumlarda kendini yetiştirmiş eğitimini tamamlamış annemden ve babamdan onayı da almış biri :)çok açık şekilde seni istemediğini belli eden bir anne..işe böyle başlarsanız bu işin sonu gelmez tatlım..nişanlın nasıl biri bilmiyorum ama sen akıllı ve iyi niyetli birine benziyorsun bu kadar kültür farkınız varsa baştan vazgeç.bir de annen yokmuş baba bir yere kadar sahip çıkabiliyor sonra seni çok ezerler..ha bir de erkekler olduğu gibi kalmıyor evlendikten sonra çok değişiyorlar onu da hesaba kat ve yol yakınken iyi bir karar ver.
yok hayır öyle bir durum :)belki sormuşlardır ama okuyamafım tum yorumları beraber yaşama durumunuz yok değil mı
Ohoo diğer şeyler; başka gelin adayı vs. varsa mesafe şartmış zaten :) muhabbetiniz daim olsun, sadece annesine yönelik olumsuz eleştiriden kaçınmaya çalışmak daha mantıklı, zaman geçtikçe bu güzel samimiyetten/paylaşımdan çekinir hale gelmesin. Ne kadar istesin veya istemesin çocuğu istedikten sonra bir şey yapamaz hale gelecek, umarım ufak tefek sıyrıklarla atlatırsınız bu dönemleri
Annesine söylesin gelmek istemiyorsa
tek başına gelsin istesin
babanız da anlayışlı olduktan sonra sorun yok
düğününü tek başına yapan insanlar biliyorum
sonra el mahkum barışıyorlar
Teşekkür ederim :)Gecin bence, bosverin bu hatunu. Sizi sevmeyecek gibi duruyor, siz de cok gorusmeyin olur biter.
Mutluluklar dilerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?