Nasıl evlenilir?

mutsuz82

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
690
142
48
İstanbul
Arkadaşlar ben nişanlıyım yakında Allah izin verirse evlenicem ama nasıl bilmiyorum çevremden kimseye soramıyorum bunu acaba evlilik aşamasında neler yapılır yani ev ne zaman tutulmalı nikah tarihi ev tutulmadan önce mi alınmalı sonra mı alınmalı? kafayı yedim bu sorularla ailem hiç oralı değil istemedikleri biriyle evleneceğim için:43: bıraksam ...... sene evlenemiycem ben buraya yazmak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

öncelikle allah kolaylık versin önceden beyaz eşyanı mobilyanı alabilirsin cünkü onlara tarih veriyosn öle getiriyolar evide düğün tarihin belliyse 1-1.5 ay önce tutarsın temizlik yerleşme falan anca biter eksikler güzel tamamlanır
düğün tarrih bellimi? nikah düğündemi olacak düğünde olmaycaksa 1 hafta yada 2 hafta önce yaparsınız nikahınızı nikah tarihi nikahın yapılacagı tarihten 2 ay önce alınabiliyo

Ben kendimden anlatayım canım sana.
Düğünüm haziranın son haftasında.
Geçen hafta resmi nikah işlemlerine başladık ama bir kaç aksilik çıktı bu hafta devam edeceğiz.
Mart ayı başında önce mobilyacıları fellik fellik gezip fiyat araştırması model araştırması yapacağız.
Mart sonu nisan başı gibi evi tutacağız inşallah.
Evi tutart tutmaz da mobilyaları alacağız, mobilyalara göre de halı perde bakılacak.

Çevremizdeki evlilik hazırlıklarından yola çıkarak böyle bir planlama yaptık.
Aile büyükleri, bilenler de uygun buldu.
İnşallah yardımcı olabilmişimdir

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim arkadaşlar biz düğün nikah birlikte olur diye düşünüyorduk ilk önce eşyaları alıp ev tutulacak demek ki nasıl olucaksa oda boşa kürek sallıyormuşum gibi geliyor hatta gibisi bile fazla:43:

Yok yok canım bizde de düğün nikah birlikte olacak inşallah.
O yüzden şimdiden gidip günü ayarlamak gerekiyor.
İlk önce nikah gününü alın

nikah düğünde olsun istiyorsan bunu nikah salonuna önceden bildirmeniz lazım.extra bir ödeme lazım olur.evi en az 1 ay önceden tutmanız lazım.temizlik mobilya yerleşimi için.düğün yerinide en az 1 ay önce tutmalınız hatta daha da erken tutulmalı.nikah işlemleri tahlilerle birlikte 10 günü buluyor.bunuda göz önüne alın önce nikah tarihini belirleyin sonra düğün yeri bulun.

Back
X