Nasıl iz sürebilirim ?

Ortaya çıkartmanız zor.
bir çok kişinin de dediği gibi, eğer kendi adına ve soy adına bir hesap açmadıysa, ki demekki öyle bir durum var bulamıyorsunuz, bulabilmeniz mümkün değil. Sarı çizmeli mehmet ağa...
email erişiminiz yoksa, kaldı ki kullandığı email değil de çok farklı bir email hesabından da facebook hesabı açabilir, bu anlamda da bulamazsınız.
Onu da geçtim, cep telefonunda uygulama kullanmıyorsa, bu da cep telefonu ile erişim sağlamanızı engeller bir durum.

Nitekim, yerinizde olsam ispat yerine, benim şüphem budur, şüphelerimden de eminim.
Ya bana doğruyu söylersin apaçık, ya da yalan söylemeyi tercih edersin.
Yalan söylediğin için de ben seninle aynı ortamda kalabileceğimi sanmıyorum direk uzun süre kendisine küs kalır, yatakları dahi ayırırdım... Ta kii anlayana kadar.

Ancak bunu tabii ki gerçekten eminseniz yapmanız doğru olur.
Eğer emin bir durumunuz varsa da emin olduğunuz ip uçlarını da kendisi ile paylaşmanız gerekir.
Hatta üzerine "ben senin şu noktada şuyunu yakaladım" gibilerinden abartarak sallayarak korkutabilirsiniz.
Kendisinden şüpheye düşerse, daha çabuk yelkenleri suya indirip, teslim olacaktır.

Bugün bir ihtimalle masum olabilir diye düşünüyordum, ve deneyerek onda da ihtimalin yarıya düştüğünü anladım. Çünkü; uygulama kullanmıyor ( yada her seferinde indirip siliyor) gogledan arama yaparak girdiği için, eğer tarayıcıyı özelden açarsa Facebook ta g mail adresi kaydedilmiyor, fakat neti özele almadan girerse Facebook adresi kaydediliyor, ve kendisinde kaydedilmediği için belki ben yanılıyorumdur dedim ve bugün birkaç denemenin sonunda özele alınca da kaydedilmediğini gördüm ..

Onun dışında kendisine o etkinlik kısmında aratılan face yi gösterdiğimde eğer ben girsem ad ve soy adını söyledi böyle yazardı dedi.. asıl yazan ise şu ; ziyaret edildi: Facebook a giriş yap..
Fakat ben yine kardeşimin Facebook ve şifresi ile giriş yaptığımda o kısma isim soy isime dair bir şeyin yansımadığını gördüm..

Onun dışında mesela atıyorum e devlet diye arama yapmış,bu o geçmiş bölümüne “ Aranan e devlet” diye yansımış..
Fakat Facebook ile olan aramalarda aranan Facebook diye yansımamış bu da aradıktan sonra gogle dan sildiğini düşündürdü bana ..

Elimdeki veriler bunlar.. ne dersiniz ?

Bugün bir ihtimalle masum olabilir diye düşünüyordum, ve deneyerek onda da ihtimalin yarıya düştüğünü anladım. Çünkü; uygulama kullanmıyor ( yada her seferinde indirip siliyor) gogledan arama yaparak girdiği için, eğer tarayıcıyı özelden açarsa Facebook ta g mail adresi kaydedilmiyor, fakat neti özele almadan girerse Facebook adresi kaydediliyor, ve kendisinde kaydedilmediği için belki ben yanılıyorumdur dedim ve bugün birkaç denemenin sonunda özele alınca da kaydedilmediğini gördüm ..

Onun dışında kendisine o etkinlik kısmında aratılan face yi gösterdiğimde eğer ben girsem ad ve soy adını söyledi böyle yazardı dedi.. asıl yazan ise şu ; ziyaret edildi: Facebook a giriş yap..
Fakat ben yine kardeşimin Facebook ve şifresi ile giriş yaptığımda o kısma isim soy isime dair bir şeyin yansımadığını gördüm..

Onun dışında mesela atıyorum e devlet diye arama yapmış,bu o geçmiş bölümüne “ Aranan e devlet” diye yansımış..
Fakat Facebook ile olan aramalarda aranan Facebook diye yansımamış bu da aradıktan sonra gogle dan sildiğini düşündürdü bana ..

Sen bu bildiklerini ona tek tek söylesen yine de inkar eder mi?

Sen bu bildiklerini ona tek tek söylesen yine de inkar eder mi?

Kendisi yokken ben bu bilgileri derleyip topladım..
Şimdi ona asla sorup söylemiyorum ki bir kılıf hazırlayamasın ve ben kendisine böyle böyle diye gösterip yanımdayken tavırlarına bakayım .. sabrediyorum cuma gününe kadar..

evde masa üstü ve laptop kullanıyorsa ücretsiz casus programlar var onlardan kur ekran görüntüsü kaydediyorlar.

Yani bilemiyorum ki, hiç bu tarz bir deneyim yaşamadım açıkçası.
Ben genelde eşimin hangi sosyal bağlantıda ne yaptığına dair bir takip içerisinde olmadım.
Bu konuda onun yalanını da yakalamadım.
(Biliyorum sizin derdiniz sosyal medya değil, ortada ki inkar)

Ama eğer herhangi birşey yaşasaydım, ben (şahsım için konuşuyorum) ikaz ederdim ve herhangi bir yalanın dönüp dolaşıp önüne çıkacağını bildiğim için sonuçlarının da ağır olacağını vurgulardım, yoluma bakardım.

Ancak sizi çok ciddi anlamda rahatsız ve huzursuz eden bir durum bu.
Bildiklerimi söyler, köşeme çekilir ne şekilde davranacağını gözlemler, ardından da ona göre ilerlerdim.
Hala inkar söz konusu ise de, sen bilirsin beni kaybetmeyi göze alabiliyorsun diyerek blöf yapardım sanırım.

Kendisi yokken ben bu bilgileri derleyip topladım..
Şimdi ona asla sorup söylemiyorum ki bir kılıf hazırlayamasın ve ben kendisine böyle böyle diye gösterip yanımdayken tavırlarına bakayım .. sabrediyorum cuma gününe kadar..

Doğru bir taktik bence, hazırlıksız yakalanması, tepkilerini gizleyememesine yol açacaktır.

Neden eşinize bu kadar güvenmiyorsunuz? Bırakın zaten ortaya çıkar.
İnsan yorulur böyle bir şeyler peşinde koşmaktan.

Nasıl davranayım.. ortada %90 a yakın yanılmadığımı düşündüğüm bir durum var..
siz olsanız, nasıl davranırdınız?
Ben eşimin verdiği cevaba göre hareket ederdim. Zaten ortada bir yalan varsa muhakkak ortaya çıkar. O yüzden sakin olun. Daha önce bir vukuatını yakalamadıysanız şu an güvenmekten başka çareniz yok.

Yani bilemiyorum ki, hiç bu tarz bir deneyim yaşamadım açıkçası.
Ben genelde eşimin hangi sosyal bağlantıda ne yaptığına dair bir takip içerisinde olmadım.
Bu konuda onun yalanını da yakalamadım.
(Biliyorum sizin derdiniz sosyal medya değil, ortada ki inkar)

Ama eğer herhangi birşey yaşasaydım, ben (şahsım için konuşuyorum) ikaz ederdim ve herhangi bir yalanın dönüp dolaşıp önüne çıkacağını bildiğim için sonuçlarının da ağır olacağını vurgulardım, yoluma bakardım.

Ancak sizi çok ciddi anlamda rahatsız ve huzursuz eden bir durum bu.
Bildiklerimi söyler, köşeme çekilir ne şekilde davranacağını gözlemler, ardından da ona göre ilerlerdim.
Hala inkar söz konusu ise de, sen bilirsin beni kaybetmeyi göze alabiliyorsun diyerek blöf yapardım sanırım.

O gün konuşacağım ve bayağı gergin bir ortam olacağını düşünüyorum..
işte o konuşma sonrasında o yine inkar ederse basıl ilerleyebileceğimi bilmiyorum hani o günden sonra ne yapmalıyım.. dışarıdan gözlemlemeli mi yoksa farklı yollara mı girmeliyim bilmiyorum :(

Ben eşimin verdiği cevaba göre hareket ederdim. Zaten ortada bir yalan varsa muhakkak ortaya çıkar. O yüzden sakin olun. Daha önce bir vukuatını yakalamadıysanız şu an güvenmekten başka çareniz yok.

Bu tarz şüpheli bir durumunu yakalamadım.. telefonu genelde ortadadır, onun dışında alıp bakmak istemez gerilmez, tedirgin olmazdı..
WhatsApp veya normal telefondaki kişilerinde engelli olan 1 kişi yoktu.. şüpheli bir arama mesajına da şahit olmadım..
Zaten şaşırdığım nokta tüm bunlara rağmen birşey yaptıysa nasıl yaptığı..

Eşiniz önce google arama motoruna girip facebook yazıp aratsa " aranan facebook" yazar ama adres çubuğuna yazarsa bu ifadeyi geçmişte göremezsiniz. Ekte gösterdiğim gibi adres çubuğuna tazarak geçmişe girdim ve direkt " oturum aç" sayfası çıktı. Ama burada benim anladığım biri whatsapp ya da mesajdan eşinize facede paylaşılan bir şey göndermiş eşiniz tıklamış ve gizlilik ayarlarından dolayı görememiş. Bazı sayfalar - gönderiler oturum açmadan görünmüyor ve direkt oturum açma sayfasına yönlendiriyor. Eşinizin de öyle olmuş bana kalırsa. Benim üstünde durmayacağım bir ayrıntı. Kendinizi hırpalamanıza gerek yok bence.
2018-04-04 12.49.12.webp

Burada adres çubuğuna yazdım facebook diye. Google arama motoruna yazmadım. Aramalarda tabii ki görünmeyecektir.

Eşiniz önce google arama motoruna girip facebook yazıp aratsa " aranan facebook" yazar ama adres çubuğuna yazarsa bu ifadeyi geçmişte göremezsiniz. Ekte gösterdiğim gibi adres çubuğuna tazarak geçmişe girdim ve direkt " oturum aç" sayfası çıktı. Ama burada benim anladığım biri whatsapp ya da mesajdan eşinize facede paylaşılan bir şey göndermiş eşiniz tıklamış ve gizlilik ayarlarından dolayı görememiş. Bazı sayfalar - gönderiler oturum açmadan görünmüyor ve direkt oturum açma sayfasına yönlendiriyor. Eşinizin de öyle olmuş bana kalırsa. Benim üstünde durmayacağım bir ayrıntı. Kendinizi hırpalamanıza gerek yok bence.Eki Görüntüle 2132775

Burada adres çubuğuna yazdım facebook diye. Google arama motoruna yazmadım. Aramalarda tabii ki görünmeyecektir.

Teşekkür ederim, içimi rahatlatmaya çalıştığınız İçin ..
Fakat bu durumda mesela Facebook u adres çubuğuna yazarak arattı diyelim, ama e devlet diye aratmış, hava durumu diye aratmış bunlar çıkmış.. ve aralarında birkaç dakika var..
Bunları da adres çubuğunda aratırdı diye düşündüm, bir de aramaları genelde gogle yazarak yapar, adres çubuğunu kullandığını hiç görmedim.. :(
Haksız olduğuma dair küçücük bir umuda tutunmak istiyorum.. ama bunları denediğim için kendim hiç umut kalmadı..

Teşekkür ederim, içimi rahatlatmaya çalıştığınız İçin ..
Fakat bu durumda mesela Facebook u adres çubuğuna yazarak arattı diyelim, ama e devlet diye aratmış, hava durumu diye aratmış bunlar çıkmış.. ve aralarında birkaç dakika var..
Bunları da adres çubuğunda aratırdı diye düşündüm, bir de aramaları genelde gogle yazarak yapar, adres çubuğunu kullandığını hiç görmedim.. :KK43:
Haksız olduğuma dair küçücük bir umuda tutunmak istiyorum.. ama bunları denediğim için kendim hiç umut kalmadı..
aynisini deneyebilirsiniz bana guvenin. Facebook yazinca direkt sayfaya yonlendirir e devlet yazinca google arama motoruna yonlendirir. Cunku e devletin adresi edevlet degil turkiye@gov.tr. deneyin dedigimi rahatlikla goreceksiniz. Ayrica bir sey daha

https://www.facebook.com/groups/2056656297896000/permalink/2115609988667297/
Bu facebookta uye oldugum kapali bir gruba ait gonderi. Tıklayın uyeliginiz yoksa görebiliyor musunuz? Peki hangi sayfa acıldı,üye girişi :) caninizi boşa sıkıyorsunuz inanın.

Peki herhangi bir haber vs görüp tıkladığımda Facebook çıkmış olamaz mı ? Hani haber facede yayınlanmışsa ? Benim aklıma bu geldi ama :KK17:

Bu tarz şüpheli bir durumunu yakalamadım.. telefonu genelde ortadadır, onun dışında alıp bakmak istemez gerilmez, tedirgin olmazdı..
WhatsApp veya normal telefondaki kişilerinde engelli olan 1 kişi yoktu.. şüpheli bir arama mesajına da şahit olmadım..
Zaten şaşırdığım nokta tüm bunlara rağmen birşey yaptıysa nasıl yaptığı..
O zaman bence şu an her şeyi oluruna bırakın.

Hemen durum analizini yapıyorum o vakit:
Eşinize arkadaşlarından biri gizlilik ayarlarından haberi olmadan facebookta beğendiği bir fotoğrafı ya da videoyu attı. Eşiniz bağlantıyı tıkladığında üyeliği olmadığı için giriş sayfasına yönlendirildi facebook tarafından. Bence olay bu kadar basit.:)

Back
X