Canim doktorum hep böyle sezeryana yönlendiriyormuş ve onunda iki küçük çocuğu var normal dogum saati belli olmadığı icin ona külfet hep bunu söyledi tanıyanlar o yüzden güvenemiyorumaynı kararı vermek durumunda kaldım.
doktorum 3600 ü gördüğü an beni sezeryan fikrine hazırlamaya başladı.
zaten son ay büyümesi çok hızlı oluyor.
bana demişti ki sen 3800ü bile doğuramazsın, vücudun müsait değil.
ama yine istersen bekle, gel sancını çek, kaç saat istersen, ama sonuçta seni sezeryana alıcam, o bebek inmeyecek.
ben de kendimce 4 kg yi sınır kabul etmiştim, onun altında olursa sancımı çekecem, olmazsa sezeryan diye.
4 kg nin üzerinde ise hiç risk almıcam demiştim.
bunu da doktora söyledim.
son kontrolümde ultrasonda 4 kg yi gördük.
bir gün sonra sezeryanla doğum yaptım, 4250 olarak.
doktorum, hemşireler falan vay vay diyerek aldılar bebeği, doktorum bir de ameliyatta beni şikayet ediyordu diğerlerine, bir de normal doğum yapacam diyor diyerek :)
yani demem o ki, doktorunuza güven çok önemli.
elbette başka doktorlara da danışın ama aylarca gittiğiniz doktorun önerisini de göz ardı etmeyin.
Diger doktora güvenip ona mı teslim olayım senceHamilelerin en büyük ikilemi bu konu
Ben normal doğum taraftarıyım, doktorum da öyleydi. Birinci kızımı 40+1'de doğurdum, Allah'a şükür sorun olmadı.
İkinci 40+5'te normal doğuma başladım ama alnıyla doğum kanalına girince mecburen sezaryene döndü.
Yani doktorunuz sezaryen gerekli derse zaten yapacak onu, normal doğum diye ısrar etmek risk almak demek değil bence.
Bu arada her 2 kızımda da sarılık problemi yaşamadık, bunu da içimde yeteri kadar kalmalarına ve karaciğerlerinin gelişmesine bağlıyorum ben. Sezaryende sanki daha çok sarılık oluyor (bilimsel veri değil benimki)
Kızkardeşimin de belirtisi yoktu, 41+ gününü hatırlamıyorum, suyu gelmişti (42. haftanın içindeydi). Doktorumuz o zaman kadar beklemişti yani.
Aslında akisina bırakmalıyım ama iste hep tercih yapmak zorunda kalıyorumCanım nst ye giriyorsundur,son günler de zaten hergün bakılıyor. Benim 39.haftamın sonlarıydı, normal olmasını çok istiyordum ama sezeryan olmak zorunda kaldım.Sebebi de sancım oluyormuş ve o anlarda bebeğin kalp atışları yavaşlıyormuş.doktor "yarın da nst bu şekilde çıkarsa seni doğuma almam gerekir,bebek sıkışıyor karnında" dedi. 4 kiloya yakındı ben de zayıfım,bebek aşağı bile inemedi. Artık doktor sezeryancıydı da beni kandırdı mı bilmiyorum ama sonuç olarak yavruma bir şekilde kavuştum :)
İste herkesin bünyesi farklı karşılıyor dogumuBen bu konuda tecrübeli değilim ama bence
Normal doğum yapacağım diye riske atmayın
Sezeryan yaparsanız sadece ameliyat sonrası biraz daha ağrılı olacak ama normal doğum olursa belki çocuğunuz sıkışma yaşayacak o an dışarı çıkmadığı için oksijensiz kalacak
Annem beni normal doğumla kardeşlerimi sezeryanla dogurmus
Ben doğduktan sonra 10 gün ayağa kalkamamis kardeşlerimiz doğumundan sonra ise 3 gün içinde iyi haldeydi keşke sende de sezeryanla olsaydım der
Canim doktorum hep böyle sezeryana yönlendiriyormuş ve onunda iki küçük çocuğu var normal dogum saati belli olmadığı icin ona külfet hep bunu söyledi tanıyanlar o yüzden güvenemiyorum
Bende senin gibi mi yapsam 4 olursa diretmiyim
Cok mantıklı geldi şuan
Diger doktora güvenip ona mı teslim olayım sence
Çünkü oda normal dogum yanlısı ve yeni açmış muayenehanesini önce devletteydi
Bu yüzden cok ilgili davranıyor
Sancılarım başladığı an benimle olacak saatlerce ve kesinlikle ebelere bırakamam hep yanında olacağım dedi
Bi doktorun daha fikrini aldık aslında bi akrabamız kadın doğumcu başka sehirde ve o kafası büyük diye Sezeryan olmaz normal en güzeli kilosu 4 ü geçmedikçe normal deneyin dediValla bilemedim ki bir doktora daha görünSeniz fena olmaz gibi....
En azından 3 doktorun fikri olur
Maşallah ne guzel olmuş ilk doğumunuz kaç kiloyduYani yaşınız çok ileri değilse, tüp bebek değilse direkt sezaryenle başlamak bana doğru gelmiyor.
Ne bileyim ben normal doğumda daha çabuk ayaklanmıştım, sezaryende daha zorlandım. Bir de 6 sene geçti doğum yapalı ama hala yatakta ani bir hareket yapsam kilitleniyorum, karnımın içinde bir sancı oluyor, diyorum kaç kat kestiler, kaç kat dikişler var, olacak.
Ben ilk doğumumu 2 saatte yaptım biliyor musunuz, hep derler ya ilk doğum daha uzun sürer diye. Hastane kapısından akşam 7'de girdim, 7 çeyrekte doğumhaneye aldılar, 9 çeyrekte kızım doğdu.
Bi doktorun daha fikrini aldık aslında bi akrabamız kadın doğumcu başka sehirde ve o kafası büyük diye Sezeryan olmaz normal en güzeli kilosu 4 ü geçmedikçe normal deneyin dedi
Ah Canim iste gidebileceğim iki iyi doktor bunlardı başka da yok bulunduğum yerdebence böyle muallak konularda 3.bir doktora gitmek en mantıklısı ama bu 3.doktor iyi bir doktor olsun ,paraya kıyın gidin ,o iyi doktor ne derse onu yapın derim ben size ,bazı doktorlar gerçekten para için sezeryana yönlendiriyor ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?