- Konu Sahibi kardelennim
-
ne kötü değil mi o kıza Allah yardım etsin ne diyelim.evet haklısınız. farketmemiştim.
14 yaşında işe götürüyormuş. okul yerine.
hey Allahım . ne diyeyim bilmem ki...
Ben kocasını işe götürüyor anlamını çıkardım o cümleden, götürüyor ve çıkışta da alıyormuş..
Dediğim gibi ben öyle anladımkafamçokkarıştı
arkadaşlar konu sahibinin diğer konularına baktım, kızı ile ilgili çözüm önerileri için daha önce bir konu açmış.
valla okuyunca ne dicemi şaşırdım.
yazılarından kızının ergenlik dönemini çok şiddetli yaşadığının farkına vardım , doktorada gitmişler beraber( sanırım psikoloğa) yazılanalrdan kızının anneden nefret ettiğini söylediğini gördüm.
ne dicemi şaşırdımm.
Selam arkadaslar lafi uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum cünki sizin yorumlarinizin her birinin ayri bir yardimi var bana.14 yasinda bir kizim var ve kizim cok büyük bir hatanin esiginden döndü cok sür allahima hatasina gelince gece biz uyurken disari cikmis ve erkek arkadasiyla görüsmüs ama daha bir kac gün olmus tanisali cocukla ve bazi seyler yasamis bu durumu kuzenine anlatmis kizim kuzenide beni arayip teyze böyle böyle olmus sana anlatmam gerek dedi tabi ben sok kizima sordum sucunu kabullenerek herseyi anlatti ve ben yine sok yinede ona bu hatayi konduramamistim taki kendi anlatana kadar ertesi sabah ilk isim doktora götürmek oldu allahima sükür korktugum basima gelmemisdi doktora gitmeden önce cok düsünerek esime anlatmak zorunda kaldim esim kizimin babasi degil ikinci esim o an hic birsey söylemedi sabah doktordan geldikten sonra eee ne yapmayi düsünüyorsun dedi dedim ben bu kizla bas edemiycem babasini arayip onunla kalmasini söylicem ama sanmam babasi kabul etmez dedim cünkü esi istemiyor bunu defalarca söylediler cocuklarla görüsmüyorlar bile simdiki esimde dediki eger babasi almazsa ozaman ne genclik evine yollayacaksin dedi ya bu evden o gidecek yada ben dedi bende dedim babasi almazsa genclik evine yollayama ha oraya yollamisim ha sokaga atmisim hic bir fark yok dedim sen olsan atabilirmisin dedim ses etmedi ozaman daha kötü olur dedim.Kizimi cagirdi yanina sana hic birsey demiyorum kizmiyorumda dedi ama bundan sonra adinla cagirmiycam seni dedi mesela su mu istiyorum O....pu bana bi su ver benim beynimden kaynar sular bosaldi o an esim ickide iciyordu ne yapacagi belli olmaz dedim ses etmedim neyse sonra yanima geldi kararin ne dedi dedim atamam cocugumu sokaga ozaman dedi kusura bakma yarindan itibaren ev ariyorum kendime dedi ben artik cekekmem dedi ve gitti yatti bende salonda yattim normalde her sabah onu ise ben götürürüm ve aksamda ben aöirim ama bugün beni uyandirmadan gitmis ne düsünecegimi sasirdim ama kizimida veremem genclik evine ne olur yorumlariniza ihtiyacim var.[/QUOTE
Kızınız bir hata yapmış ve siz onu hemen doktora kızlık muayenesi için götürmüşsünüz.Yaanlış anlamamışım herhalde.Okurken gözlerime inanamıyorumda..Sonra eşiniz istemiyor diye babasıda istemediği için gençlik evine göndermeyi düşünüyorsunuz.Sonra eşinizin kızınıza O...pu demesine izin veriyorsunuz.o an içkiliydi diyorsunuz peki kızınız o lafı duyunca psikolojisi ne hale gelmiştir düşünebiliyormusunuz.Siz eşinizden korktuğunuz için kızınızı savunmuyorsunuz bile.Bence siz kızınızı gönderin gerçekten psikolojik olarak nerede daha iyi olacaksa ve nerede değer görecese oraya gönderin.
ben de kızının çalıştığını anladım durun bakalım konu sahibi gelsin de aydınlatsın bizi
Bir kadının doğurganlık özelliğinin olması, her konuda haklı olması anlamına gelmez.
Anne, kızı, babaya postalamaya çalışıyor, baba zaten kabul edemiyor..
Evde içkici, bilemiyoruz belki sürekli kötü davranan bir üvey baba..
Anne; belki de üvey babaya karşı kızı pek savunmuyor ki; o... lafından sonra anne sessiz kalmış..Bu lafa karşı savunmazsa, daha neye savunacak?
Eee bu kadar sebep; 14 yasında, ilgiye, sevgiye muhtaç bir ergen için, nefret etmeye yeter sebepler..
Ben bazı anneleri hiç anlayamıyorum ya..
Ben de anneyim..
Ben çocuğum için dünyayı yakarım..Kimseyi sallamam, çocuk sözkonusu olunca herkez 2.plandadır benim için..
14 yaşındaki evladınızı gençlik evi midir nedir oraya vermeyi nasıl düşünürsünüz? Neden ?
2.kocanız öyle istiyor diye..
''Babasına yolluycam ama babası kabul etmez'' vs..
El birliği ile kızdan kurtulmaya çalışıyorsunuz yazık o kıza..
Ben de diyorum gece yarısı neden evden kaçmış gitmiş..Eh aptal değil aklı eriyor bazı şeylere.Ergenlik dönemi tabii tam ilgiye ihtiyacı olduğu dönemde..
Ama kabul etmeniz gereken bir gerçek var ki o da sizin bir kızınınz var..
Dünyayı onun etrafında döndürmeye çalışmanız lazımken
Valla birşey söyliyim mi, bazen TV de izliyoruz ya büyümüş belirli bir yaşa gelmiş kızlar ''annemden babamdan nefret ediyorum, beni çocukken soğaka attılar, bilmem nereye verdiler'' falan diyorlar da biz de diyoruz ya '' aaaa annedir olur mu öyle şey?''..
Şimdi annelerinden babalarından nefret eden insanları daha iyi anlıyorum..Belki bu cümleme kızanlar olabilir, buyrun kızın bence sorun değil..
Ama kendinizi biraz 14 yaşındaki o kızın yerine koyun..Kızınızı biryerlere verme gibi bri hata yaparsanız, onun nefretini kazanmayı hakedersiniz..O kadar..
Annelik fedakarlıktır, kendinden önce yavrusunu düşünmektir..
Bana ''kocamın öyle istiyor, mecburum, boşanamam'' lafları etmeyin..Ben kabul etmiyorum..
Kocanızın içkici ve kızınıza o.. gibi laflarını konuşmak bile istemiyorum. Söyleyecek ne olabilir ki?
2.kocam ''ya kızın ya ben '' diycek..
Tek cevabım olurdu; hadi yallah...
ben anlamadım siz millet ne der diye mi düşünüyorsunuz ?
isteyen istediğini desin ben desinler demesinler için yaşamam evlat hatasıyla sevabıyla benimdir onu dünyaya ben getirdim aklı bağliğ olana kadar ona bakmakla ona doğruları öğretmekle onu iyi bir birey olarak yetiştirmekle mükellefim!!
o ne der bu ne der aman bakiremi hiç öenmli değil. benim kızım sağlıklı , mutlu bi birey olmalı onu kimse kandıramamalı,bohça gibi ordan oraya sürüklenmemeli hakarete ve tacize maruz kalmamalı!
kendi istemedikçe ona kimse dokunamamalı! değerini ve kıymetini bilmeli
bekaret kontrolüne girmiş o ne der bu ne der isteyen istediğini desin umrum değil !!!!!!!!!!!
bu kadar sözden sonra gelebilecek mi bakalım, :1closedeyes:
Bu sözlerin altına imzamı atarım.. Kim ne derse desin. Bence o adam bugün içkiliyken o... derse yarın bir gün içkiliyken kime ne yapar bilinmez... Bence o adama yol görünmüş... Ha şimdi de birinden evlendim boşandım. İkinci adamı da atarsam millet arkamdan ne der diye mi düşüneceksiniz? Boşverin artık bunları... Bu hayat sizin... İyisiyle kötüsüyle sadece sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?