Ne olacak bilmiyorum...

babaya da şaşıyorum ben ....
bu nasıl babalıktır. elin adamı,
,arada, nikah yok,,, senin kızınla aynı evde yaşayacak ve sen buna ,göz yumacaksın. nasıl kabul eder bunu.
tut kızını götür evine. 7 sene bu az değil ya.
nasıl içi rahat etmiş.

arkadaşlar konu sahibinin diğer konularına baktım, kızı ile ilgili çözüm önerileri için daha önce bir konu açmış.

valla okuyunca ne dicemi şaşırdım.

yazılarından kızının ergenlik dönemini çok şiddetli yaşadığının farkına vardım , doktorada gitmişler beraber( sanırım psikoloğa) yazılanalrdan kızının anneden nefret ettiğini söylediğini gördüm.

ne dicemi şaşırdımm.

bre kadın senin ğibi anne o çocuğa nasıl iyi bir örnek olur bi düşün nikahsız bir birliktelik var ortada 7 yıldır adamla yaşıyorsun sırf sizin maddi kaynak olarak katlandığın bi adam üstelik ,nikahta kıymıyor karnı tokluğuna yaşamak oh alan razı veren razı bu addam sizi kapının önüne yakında koyar zaten ,adm nikah kıymadığına ğöre muhtemelen başkasıyla nikahlı

yanlış yorum yapmak istemiyorum ama bu yaştaki bir genç kızın düşüncesi eğer annem evli olmadan yaşıyorsa ben niey özgür olmamayayımkidir. bence örnek bir anne modeli olamamış. tamamiyle diğer konusunu okuduğum için böyle yorum yapıyorum.

sorun bence çok büyük. kızda bu son olaydan sonra ciddi bir tramva geçirmiş olabilir. bence herşey birbirini tetiklemiş. En ihtiyacı olduğu dönemdede kendinden büyük bir kız arkadaş ve erkek arkadaş edinmiş.

benim beynim durduuu açıkçası

evet haklısınız. farketmemiştim.
14 yaşında işe götürüyormuş. okul yerine.
hey Allahım . ne diyeyim bilmem ki...
ne kötü değil mi o kıza Allah yardım etsin ne diyelim.

Ben kocasını işe götürüyor anlamını çıkardım o cümleden, götürüyor ve çıkışta da alıyormuş..

Dediğim gibi ben öyle anladımkafamçokkarıştı

ben de kızının çalıştığını anladım durun bakalım konu sahibi gelsin de aydınlatsın bizi

Bir kadının doğurganlık özelliğinin olması, her konuda haklı olması anlamına gelmez.

Anne, kızı, babaya postalamaya çalışıyor, baba zaten kabul edemiyor..

Evde içkici, bilemiyoruz belki sürekli kötü davranan bir üvey baba..

Anne; belki de üvey babaya karşı kızı pek savunmuyor ki; o... lafından sonra anne sessiz kalmış..Bu lafa karşı savunmazsa, daha neye savunacak?

Eee bu kadar sebep; 14 yasında, ilgiye, sevgiye muhtaç bir ergen için, nefret etmeye yeter sebepler..

yok ben haklı demiyorum zaten sorun çok büyük diyorum
ilk tepki verenlerden biriyim
senin dediğin gibi kız anneden nefret ettiiğine göreee sorun büyükkkk

daha ne olsunki anne nikahsız yaşıyor
evdeki adam zaten küçücük kıza o.... diyecek kadar ahlak fukarası
baba dersen karısı istemiyor diye ilgisiz eski karısının ve kızının nasıl yaşadığını umursamıyor
eee valla o çocuk ergenlik çağında bunu zor atlatır bence

sana saygılarımı sunar ve yazının altına imzamı atarım canım.

Bu sözlerin altına imzamı atarım.. Kim ne derse desin. Bence o adam bugün içkiliyken o... derse yarın bir gün içkiliyken kime ne yapar bilinmez... Bence o adama yol görünmüş... Ha şimdi de birinden evlendim boşandım. İkinci adamı da atarsam millet arkamdan ne der diye mi düşüneceksiniz? Boşverin artık bunları... Bu hayat sizin... İyisiyle kötüsüyle sadece sizin

sizin anneliğinizi yadırgamak haddim değil ama söylamezsem çatlarım..nasıl bi anne çocuğunu bekaret kontrolüne götürür kızınızla konuşmuşsunuz ve kızınız böle bişey olmadığını sölemiştir.artı üvey babaya bunu niye sölüyonuz..kızınıza çok üzüldün böle cahil anne ve babanın kızı olduğu için..kimbilir nasıl bi sevgisizlik içinde ve arayış içinde geleceği ne olucak o kızın..eşiniz dediğiniz adam kızınıza o..... diye sesleniyo ve bu evden gidicek diyor.. siz hala ne yapmam gerekir diye soruyonuz derhal kapıyı gösterin ve kızınıza sahip çıkın..babası belli sahiplenmiyo..zaten anne yüreği budur fedakar olman gerekir.. çocuklarımızın hayatı bizim hayatımızdan daha önemli.. onları hayata biz getiriyoruz ve kendi ayakları üzerinde durana kadarda her türlü fedakarlığı o masumlar için yapmamız gerekiyor...kızının hayatını mahfetme ..ona sahip çık o adamda ne hali varsa onu görsün kızından uzak tut onu klava:

Milletin ne dediğini umursayan bir hanım olduğunu sanmıyorum. Arkadaşlar hanımefendiye ait daha önce açılan bir konuyu dile getirmişler, bende şimdi okudum. Zaten 7 yıldır evlilik dışı birliktelik yaşıyormuş malum şahısla... :bbo::bbo:

ya bi de ne yapayım yardım edin diye konu açıyorsunuz inanamıyorum
hatırlatırım annesiniz siz, annelik sıfatınız sevgili sıfatınız km.lerce önünde
yapacağınız şey belli
bu yaşta bir genç kızın hhayatında geleceğinde ne büyük tahribat yaptığıhnızın ona ne kötü örnek olduğunuzun bile farkında değilsiniz
ellerim titriyo, yazamıyorum sinirden yaaa
çok üzülüyorum bu yavrucaklara
allahım sen noolur hakedenleri annelikle onurlandır, burda bebeğim olsun diye yanıp tutuşanları gör
ne diyeyim

sizin kızınızdan önce ailevi problemleriniz var _tabii bu yuvaya aile denirse?_
yanlış seçimler yapmışsınız, bu arada kızınızı unutmuşsunuz, oda genç , cahil biri olarak yeni tanıdığı birine kanmış
sizin öncelikle kızınıza sahip çıkmanız ve onu aşağılatmamanız gerekir
daha kötü sonuçlar almamak için kızınızla bir yetişkin gibi konuşun ve onun bu hayatta çok değerli olduğunu hissettirin
kızınız kendini istenmeyen başından atılmak istenilen biri olarak görüyordur
onu en iyi koruyacak kişi SıZSıNıZ
yanlış tercihlerden kurtulun

konunuzu okuduğumdan beri kızınızı düşünüyorum. arkadaşlar size yeterince söylemiş ben eklemek istemiyorum. konuyu her okuyanın psikolojisi alt üst olmuş iken kızınızın psikolojisini ne durumda tahmin edebiliyorum. ortada büyük hatalar var ve bunun tekrarlanmaması için bir çözüm bulun bence. önce sağlıklı düşünmek için bir uzmandan destek alın. eşim dediğiniz adam o kelimeyi söylemiş ama siz tepki vermemişsiniz içkili diye, burda adam bunla kalırmı kalmaz. tepkisizliğinize dayanarak dilerim başka bir şey yapmaz kızınıza.

bence konusahibi sevgiliisne yallah dedikten sonraa kızının psikolojisini bence bir elden geçirmeli, artık aile terapisi mi yapılır, yoksa başka bşey mi bu nu uzmanlar daha iyi bilir. bu genç kızın bu kadar olay yaşadıktan sonra en az zararla atlatması sağlanmalı bence.

Bu ' ne olacak bilmiyorum' denecek bir durum değil. Kızınızı derhal o adamdan uzak tutmak için elinizden geleni yapacaksınız. Bugün bir çocuğa o lafı kullanan yarın her türlü davranışı kendinde hak bulur. Zaten öyleydi der. Üstelik içki de içiyormuş. Allah korusun bir gün bile o çocuk o adamla aynı çatı altında durmamalı. Çocuğunuz için böyle bir söz söyleyen adamı düşünmeniz de çok ilginç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…