Ne olur birşeyler söyleyin...

tiyatral_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
1.649
788
123
Merhaba arkadaşlar..Mümkün olduğunca uzun tutmamaya çalışacağım çünkü inanın uzun yazacak kadar ne halim ne de ruh sağlığım yerinde artık.Ben 6 ay önce evlendim. Eşim ile beraber herşeyimizi kendimiz yaparak borçla evlendik ama ailelerimiz birseye karışmadı. Annem ile babam iki yıl önce boşandı.Annem babasını maaşına çok güvendi ama bosandiklarinda hangi para ile o evden çıkacağını dahi hesaplamamıştı. Bu arada iki abim var biri evli diğeri ayrı yaşıyor. Bosandiklarinda ikisi de elini cebine sokmadi.netse çok şey var anlatılacak da kısa geçiyorum. Ben evlenirken annem kredi çekip hem bir önce ki kredi borcunu kapadı nisan olacağı için eve koltuk alındı bana bir bilezik ve ve yüzük parası .Annem krediyi çekerken bunların parasını istedi .Tamam dedim ben zaten 9 ay sonra evlenucem sana bunların parasını öderim.inanin belki işsiz kalmam ve evlilik masraflarından iki ay para vernemisimdir onunda dışında herşeyi kendim yapmama rağmen eve 500 tl para verdim.Bu ödediğim paradan koltuk yüzük ve bilezik parası çıkmaz mı?Evlendikten sonra da 100 _200 faturasini odeme de yardimci oldum.Ben ona olan borcumu ödediğimi düşünürken annem bir gün kızgınlık anında hani ödeyecektin ödemedin dedi .Beyninden aşağı kaynar sular döküldü sanki .Resmen bütün kredi benim yüzünden çekilmiş onun hepsini ben ödemek zorundaymışım gibi davrandı. Abilerim biri mail atar biri mesaj atar senin yüzünden borçlandık diye.Allah aşkına arkadaşlar nerde benim borcum . Inanın artık beynm duracak .eşimin beni doldurduğunu düşünüp ona mesaj mı atmak dersin , benim bu durumda kendimi yalnız hissetmememi yanayım. Eşime karşı utanmamami yanayım. Bari destek olunmuyor köstek olunmasın yırtıp durdum kendimi .Mesajlardan engellemistim az önce engellenen mesajıma baktım annem kredi kartı borcunu atmış. Beni kimse düşünmüyor sen napıyorsun demiyor. Bu para nasıl birşeymiş ailen bile baskalasiyor. Annem diyorum vicdanım da rahat değil ama biliyorum görüşmeye başlasam yine aynı şey olacak. Arkadaşlar ben ne düşüneyim ne yapayım lütfen içimi rahatlatacak birşey söyleyin çünkü artuk dayanacak halim kalmadı.

Annem kendi evine koltuk aldı evlenirken nisan olacak diye benim yüzük param ve annemin taktiği bilezik dahi 5 bin falan. Zaten 9 ay boyunca her ay 500 tl ye yakın para verdim bunu ödedim.

Evet siz toplamda ne kadar verdiniz annenize?
Keske aydan aya vermeyip toplu verseydiniz hatta onu da yazili olarak not alsaydiniz, normalde aile icinde boyle seyler olmaz ama sizinki bastan kendini belli etmis, hic mi tanimiyorsunuz annenizi...

Ben bu kadar kılı kilina hesaplayacaklarini düşünemedim inanın. Bende evleniyorum sonuçta destek bekliyorum. Kaldı ki onlar bile benim ödemem gereken şeyler değil aslında . Çeyizimi beyaz eşyamı herşeyimi biz eşimle kendimiz aldık hiçbirşey almadılar

Yani tabi ki ille de koltuk alalim diye tutturmadiysaniz annenizin koltuk parasini odemek zorunda degilsiniz.
Hele bilezik... zorla bilezik takacaksim diyen mi olmus acaba? Dostlar alisveriste gorsun diye kiza hediye alip zorla parasini istemek olur sey degil.
Bastan kabul etmeseydiniz keske ama olan olmus, ben verecegimi verdim diyip cekilin artik bir köşeye, pisman olur donerlerse ne yapacaginizi dusunursunuz.

Bence ödemeniz gayet yeterli. Sadece 500 lira verdiniz sandım. Her ay ödemişsiniz daha ne? Vicdan yapmayın kesinlikle

Hazır evleniyoken eski krediyi de siz ödersiniz sanmış :) bir bilezik bir yüzük ne kadar olabilir ki.. Hadi bir de masraf yapmış olsun o güne özel ikram vs zaten ödemişsiniz. Aynı şeyler olacaksa mesafeli görüşün sizi eşinize rezil ediyorlar ağzım açık kaldı

Hem de ne rezillik Yüzüne bakıcak halim kalmadı. Görüşmuyorum iki aydır ve uzun süre daha görüşmeyi düşünmüyorum yine aynı şeyler olacak diye çok korkuyorum çünkü

Annem kendi evine koltuk aldı evlenirken nisan olacak diye benim yüzük param ve annemin taktiği bilezik dahi 5 bin falan. Zaten 9 ay boyunca her ay 500 tl ye yakın para verdim bunu ödedim.
Eğer paraları banka hesabına gönderdiyseniz ne kadar gönderdiğinizi ispatlar, sizin için ödedikleri miktarıda söyleyerek annenize ve abilerinize odediğinizi gosterebilirsiniz.

Böyle dönemlerde insan biraz olsun destek bekliyor ama ne yazık ki her aile aynı düşüncede değil.

Birde sanırım anneniz yalnız ve tek maaşla geçindiği için krediyi ödeyememiş olabilir, abilerinizde yardim etmek zorunda kalmamak için doldurduysa annenizi o yüzden böyle davranmış olabilir. Bence abilerinizi hiç katmadan kendinizi annenize anlatın birde durumunuz varsa biraz destek olun annenize sadece anneniz olduğu için.
Allah kolaylıklar versin.

Ne bicim insanlar, ama bu aile son dakika böyle olmamıştır. Huyunu suyunu bildiğiniz insanlarin niçin para harcamalarina tamam diyorsunuz? Mümkünse tum ödediklerinizi dekontlari ile gönderin, benden anca bu kadar diyin.

Kaç kere anlattım.Ama yok o buna inanmış. Ayrıca o kadar durumumuz sıkışık olmasına rağmen bi iki faturasını ödedim . Boşanmasaydı o zaman yaşamayacaksa tek başına neye güvendi allah aşkına ikisinin de evo yok kiradalar 38 yıl dayanilmus şimdi bize güvendi boşandı. Ama bizim de kendi hayatımız var yeter!

Ne bicim insanlar, ama bu aile son dakika böyle olmamıştır. Huyunu suyunu bildiğiniz insanlarin niçin para harcamalarina tamam diyorsunuz? Mümkünse tum ödediklerinizi dekontlari ile gönderin, benden anca bu kadar diyin.
Yok canım ne dekontu. Sadec e her ay 50p 600 verdim hepsi bu ben ne bileyim bu dereceye geleceğini. Zaten evlenirken duygusal oluyorsun bu tarz şeyleri nasıl düşünürüm.

Canım cok üzüldüm sana gercekten. İşte bazı aıleler kesinlikle evlatlarına işkence etmek icin var ne yazık ki aılelerimizi secemıyoruz. Sen yuvana bak bundan sonra sana lazım olan eşin

Çok üzücü gerçekten, haklisiniz anlattiklarinizda. Peki abileriniz yardım ediyorlar mi? Sadece size yuklenmeleride haksızlık.
Sanırım mesafe koymaktan başka bir carede yok.

Şimdi annen sonuçta tabi nişan çeyiz yapacak tabi gerekirse borca girecek abinlerin de keza öyle bu işte sen onlara yüz vermişsin yüzüğü bileziği koltukları yabancı birinden borç alır gibi almışsın ortada borç falan yok onlar senin hakkın

Ah keşke bunu rahatlıkla söyleyebilsem ki annem ile babam boşandiginda ona en büyük desteği olan bendim şimdi yapılan muameleyi haketmiyorum

yani sen kadın başına anneni desteklemeye çalışırken toplumumuzun el üstünde tuttuğu erkek evlatları ne yapıyor peki

en baştan nişan için koltuk takımı alınması ve sana takı alınması hata olmuş

bence hiç biriyle görüşme, ne eksik kaldıysa öde, çünkü bu olay yıllarca peşini bırakmayacak gibi duruyor

bence görüşmeyin abileriniz para da para diye tutturursa kısa ve öz şekilde toplam şu kadar para verdim benden bu kadar deyip geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…