- Konu Sahibi akisinabiraktim
-
Peygamber Efendimiz (SAV)'den başka hangi kul hatasızdır ki? Her insanın bu hayatta büyük ya da küçük muhakkak hataları oluyor. Önemli olan yaptığımız hataları fark edip tekrarlamaktan vazgeçmek. Tövbe etmek. Siz hatalarınızın farkına varıp aynı şeyleri tekrarlamaktan vazgeçmişsiniz. Tövbe etmişsiniz. Ne güzel namaza da başlamışsınız.Yüce Rab'bim o kadar merhametli ki. Ben yürekten inanıyorum sizin ettiğiniz tövbeleri kabul ettiğine. Erkek arkadaşınıza geçmişinizi anlattınız mı bilmiyorum ama anlatmadıysanız elbette bu durumdan onu haberdar edin. Sizi, siz olduğunuz için sevmişse eğer bu durumu zaten anlayışla karşılar. Rab'bim yanınızda olsun her zaman.
♥gözyaşı♥;33242878 .!.:Hz. ALLAH bile günahından gönülden pişman olmuş kullarını affedip onlara hiç günah işlememişler gibi muamele edeceğini vaat ediyor.
Bu konuda kendinizi yıpratmayın, pişmansanız hatalarınızdan artık arınmışsınız demektir..
Önemli olan onları bir daha tekrarlamayacak olmanızdır..
Bu konuda bol bol kitap okumanızı öneririm..
Ayet-i kerime;
Ey müminler! Hepiniz toptan Allaha tövbe ediniz ki, felaha edesiniz. (Nur, 24/31)
De ki: Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Al lahın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah dilerse bütün günahları mağfiret eder. Çünkü O, çok affedicidir, merhamet ve ihsanı fazladır. (Zümer, 39/53)
Hadis-i şerif..
Günahtan tam dönen ve tövbe eden, o günahı hiç işlememiş gibidir. (İbn Mace, Zühd 30)
Bütün Âdemoğulları günahkârdır, günahkârların en hayırlıları ise tövbe edenlerdir. (İbn Mâce, Zühd, 30)
İsterseniz şu siteye bir göz atın.. TIIIK
konu sahibi arkadas ilk mesajini okudum ona gore yaziyorum. Allah cok buyuk senin kalbini ondan daha fazla kimse bilemez, yasadiklarin her neyse anliyorumki muthis derecede pismansin ve rabbim senin bu pismanligini gorup sana ikinci bir sans vermiski dogru yolunu bulup ilerleyebilesin diye. gecmiste yasadiklarini degistiremezsin olan olmus, hatasiz bir kul mu var? bu hayata bir kere geliyorsun omrun boyunca boyle dusunmek ne sana bir sey kazandirir ne de seni seven insana. hayat cok guzel etrafina bak soludugun havaya sukret, gordugun guzelliklere sukret ve sevdigin insana sıkı sıkı sarılıp yoluna devam et. Allah yolunu acık etsın.
doğru söylüyorsun cok tsk ederim desteğin için.sizlerin desteği öyle iyi geliyor ki bana bianda olsa unutuyorum gecmişi yalnız değilsin diyorum kendime..
canım bence nişanlını çek bi köşeye en ince ayrıntısına varıncaya kadar anlat yaşadıklarını.''Ben sana söylemeden vicdan azabı çekiyorum,benim böyle böyle hatalarım oldu,beni bu yaşantılarımla kabul edersen devam edelim yoksa ayrılalım de'' ancak vicdanını bu şekilde rahatlatabilirsin..
nasıl anlatılır ki en ince ayrıntıya kadar cnmdediğim gibbi gecmişimin cok ii olmadığını biliyor üstü kapalı sekilde ben seni haketmediğimi düşünüyorum falan ddm gecmşi daha temz birini bulsaydn keske gelip beni seveceğine dedim.ama kapattırıyo konuyu önümüze bakalım diyor.simdi askerden izne gelecek ve askerliği cok zor geciyor şimdi en azından anlatamam ama nasıl davrancam onuda bilmiyorum telefnda sesmden anlıyor zaten snde bi gariplk var diye[/QUOT
canım senden yaşça büyüğüm muhtemelen,ve sendeki bu durumu yıllar önce çok samimi bi kızarkadaşım yaşadı.eski sevgilisiyle sevişmeleri filan olmuştu,sonradan karşısına çok çok temiz bi oğlan çıktı,arkadaşım ''ben sana layık değilim'' filan diyordu.oğlan da önemli değil diye geçiştirdi ilk zamanlar.ama evliliğe yakın olduğu zaman oğlan çok ısrar etti.geçmişini anlat dedi.kız da anlattı ve karşılıklı saygı çerçevesinde ayrıldılar.kız arkadasım şimdi başka biriyle nişanlı kafası çok rahat.çünkü şimdiki nişanlısına geçmişini en başta anlattı ve gizli saklı birsey bırakmadı.Bence sana bi büyük tavsiyesi ; Dünya küçük ileride eski yaptığın seyleri birilerinden duyabilir ve o zaman çok daha kötü şeyler olabilir Allah muhafaza.Ayrıca ne kadar gizlemeye çalışsan da vicdanen rahatsızlığın dewam eder.bu yüzden askerden dönüşte herseyini anlat.başkalarından duymasındansa yol kısayken senden duysun.yarın birgün evlendikten sonra daha da sıkıntılı günlerin olabilir.(naçizane tavsiyem) Allah mutluluk versin
nasıl anlatılır ki en ince ayrıntıya kadar cnmdediğim gibbi gecmişimin cok ii olmadığını biliyor üstü kapalı sekilde ben seni haketmediğimi düşünüyorum falan ddm gecmşi daha temz birini bulsaydn keske gelip beni seveceğine dedim.ama kapattırıyo konuyu önümüze bakalım diyor.simdi askerden izne gelecek ve askerliği cok zor geciyor şimdi en azından anlatamam ama nasıl davrancam onuda bilmiyorum telefnda sesmden anlıyor zaten snde bi gariplk var diye
öncelikle merhaba.. ben 24 yasındaym. şu an 2 yıllık bi ilişkim var erkek arkadasım askerde...
şimdi kafama takılanı söyleyeyim, ben gecmişte cok hata yaptım birçok erkek arkadasım oldu.o dönemlerde babam annemi aldatıyordu ailevi problemlerimz vardı sanırım o yuzden herkese güvendim inandım ve yakınlaşmalarım oldu.daha sonra ben tesettüre girdim tövbe ettim namaza basladım ve su anki erkek arkadasım hayatıma girdi.2 yıldır gecmişimi dert etmiyordum tövbe ettim düzeldim ben artık diyordum.ama şimdi o askere gidince bu boşlukta bende düşünme fırsatı buldum ve hatalarım gecmişim gözümün önünden film seridi gibi hergün geciyor nefes alamıyorum çok kilo verdim yemek yiyemiyorum kmselerin yüzüne bakamıyorum..kendimi su an birlikte olduum erkek arkadasıma layık bulmuyorum o cok temiz biri ve ben gecmişi hatalarla dolu bi insanım..askerden geldiğinde evlilik düşünüyor benimle ama ben bunu ona yapamam.su an her ne kadar kapalı abdestli namazlı olsam da benim gecmşim çok kötü kızlar. ölmeyi bile dşündüğüm anlar oluyor ama Allah a su an inancım tam olduğu için durduruyorum kendimi.ne olur yadırgamadan yorum yapın bi yardım eli uzatın su kardesinize cok caresizim ağlamaktan mahvoldum ailem de bi anlam veremiyor bilmiyorlar hiçbirseyi..
İnsan hata yapabilir tevbe etmişsin güzel bişey kimse hatasız değildir ama sen başta söylemen gerekirdi erkek arkadaşına.Çünkü hakkına giriyorsun.Onun senin üzerinde hakkı var onu kandırmış olucaksınn..
Bak canım seni sen yapan yada bizi biz yapan diyeyim yaşadıklarımız tecrübelerimizdir. Sende yaşamak istedin öyle yada böyle yaşadın ve yanlış olduğuna inanarak geri döndün. Şimdi sen tertemizsin ki oda seni gerçekten seviyor ise karakterin için seviyor ise zaten dert etmez edemez. Hiç canını sıkma sen dimdik hayatına bak etrafına bak bir ya neler dönüyor sonra diktirdim ohh temizim diyen mi dersin aman anal yaşadım hiç sıkıntım olmadı diyen mi dersin ? Bunlara nazaran sen mi hatalar ile dolusun onlar mı? O erkek arkadaşın çok şanslı ki seni bulmuş canım akıllı olsun oda :)
Senden kıymetlisi yok bu hayatta tatlım gerisi boş seviyorsun amenna ama mantıklı da ol. Hata olarak görme kendini de kendine ezdirme tecrübe oldu sana bunlar seni olgunlaştırdı dinine yakınlaştırdı sonuçta olumlu yönlerine de bak karamsar olma lütfen.
cnm zaten gecmişimin cokta düzgün olmadığını biliyor en azından..gecmiş konusu acıldığında da susturuyor gecmiş gecmşte kaldı falan diye. ama inan anlatırsam ayrıntısıyla falan belki sevgisinin büyüklüğünden ayrılmıycak aama ilerde hep basıma kalkacak cünkü böyle bir huyu var.biliyorumdesteğin için de tsk ederim Allh gönlüne göre versn
Ayrılmaya karar verdim...herkese tsk ederim desteğiniz için en azından içimi rahatlattınız tövbe konusunda.allah razı olsun hepinizden.
Ayrılmaya karar verdim...herkese tsk ederim desteğiniz için en azından içimi rahatlattınız tövbe konusunda.allah razı olsun hepinizden.
evett cnm bunu ypmak zorundayım...erkek arkadasındanmı ayrılıyosun?
dediğim gibi, yakınlaşmalarım oldu acıkca söylemeye utanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?