- Konu Sahibi akisinabiraktim
-
"hatırlayarak yaşamak
boynumuzun borcu,
ama "ÖLÜRDÜN UNUTMASAN "...
eski hatalarının hayatına yön vermesine izin vererek daha büyük bi hata yapıyorsun..
önünde güneşli, apaydanlık günler varken sen, geçmişten gelen silik bir mum ışığıyla yolunu arıyorsun..
unutma sen kendini affetmezsen, kimse seni affetmez...
hatalarından , iyi - kötü tecrübelerinden ders çıkar ve bu derslerle yoluna devam et, başka yapılabilecek bir şey var mı?
İnsanın, hatalarına sahip çıkması da büyük bir erdemdir.. evet bu hatalar senin, bu hayat senin, doğrusu ve yanlışıyla.. ama geleceğini şekillendirecek olan da sensin.. ve bu ruh haliyle şu an bi halt edemezsin,önce toplarlan...
canım herkesin hataları vardır içindeki vicdan azabını anlıyorum.benim de oldu geçmişimde bocalama zamanlarım o zamanlarda yaptığım hatalarım. günahlarım için tövbe ettim allaha yalvardım. sevdiğin için olan vicdan azabına gelince askerden dönene kadar bekle bence.o geldikten sonra da al karşına her şeyi açık açık konuş. eminim o da seni anlayacaktır. çünkü sen bu hataları kötü bir dönemden geçerken zayıf bir anında yapmışsın. bu herkesin başına gelebilir. rahat ol sevdiğin senin yanında olacak ellerini bırakmayacaktır. Allah yar ve yardımcın olsun
canım benim 6 yıllık ilişkim bugün bitti ve bende geçmişimde ufak tefek hatalar yapmştım ama öyle büyütülcek tarzda değil işte ergenlikte öpüşürsün falan ya o kadar sonra benim sevgilim bunları anlatmamı istedi ben anlattım ayrılma noktasına geldik ama benden vazgeçmedi tabi aradan seneler geçti ben bu sefer geçmişteki temizlğimide kaybettim tamamen ona güvendim allahda cezamı verdi başıma yanlışlıkla kaza geldi neyse onu da atlattım nasıl olsa benim evlencez dedim ama sonuç ne ? ben kullanıldım ben mahvoldum onun umrunda mı hiç sanmıyorum benim 6 yılda kurduğum emeğin üstüne bi hatun gelcek hop diye nikah masasına götürcek el değmemiş olcak ama haberi yok ki eşi neler yaşamış... şimdi diyorum kim çıkar karşıma çıksada ben onun yüzüne nasıl bakarım.. sen şanslısın yakın yoldan dönmüşsün sevgiline sıkı sıkı yapış o sorun etmiyosa sen hiç etme aslada ayrıntıya girme yaşadın oldu bitti sen dersini aldın mı aldın tövbe de ettin gerisini boşver benden sana tavsiye tecrübeyle sabit....
Ölüp Allah'a c.c can vericez tüm günahlarımızın hesabınıda Allah'a Tüm tövbelerimizde ona Gerisi senin gibi etten kemikten hatalı kusurlu insan ..... bırak bir insana bu kadar mahçuplanma
ya zaten beyindir hata yapan şuan içindeki düşüncelerin temizse sen tertemizsin bedenin bakire olmasın bırak yeterki ruhun orospu olmasın derlerya çok doğru
Sen eğer kafa yapını değiştirmeden karşındakine geçmişini saklasaydın evlenmek için cici kızı oynasaydın evet aldatıyordun , düşüncelerin değişmiş sen değişmişsin bir nevi o sen değilsin o şuan senin şimdiki halinle beraber birgün sorarsa o kimdi bilmiyorum dersin.........
amin..dua edin bana güç dileyin ltfenSen tövbe etmişsin . Allaha yönelmişsin . İnşallah kabul eder Allah ibadetlerini .
Bütün bunlar şeytan vesvesesi . Düşünme lütfen .
Her şeyin hayırlısı
eski sevgililerimi biliyor malesef cnkü aynı fakültedeydkha ama bi yandan da kafa yapımın tamamen değiştiğinide biliyor.s ama ciddi anlamda herkese soruyorm sende dahil, yermde olsanız ne yapardınız? tüm samimiyetle gerceklikle cvvp lütfenn
Yerinde olsam ilk önce tövbe ederim zaten sen etmişsin.Erkek arkadaşın daha önce sevgililerini biliyor oda senin değiştiğinin farkından zaten sana önümüze bakalım demiş geçmişini araştırmıyor ki bekaret sorunun da yok Artık senin yapmam gereken geçmişi unutmak zaten düşünürsen kafayı yersin.Ayrıca sen tövbe etmişsin ALLAH'a bence ALLAH da sana mükafat olarak erkek arkadaşını karşına çıkarmış sen bunu elinin tersiyle itip bir bahane bulup ayrılırsan buraya keşke ayrılmasaydım diye konu açarsın.Şeytan senle uğraşıyor uyma şeytana eski günler aklına gelince yapman gereken tek şey ben ALLAH'a tövbe ettim Rabbim affedicidir beni de affetti diye söyle bir süre sonra emin ol ki şeytan senden uzaklaşır.
canım bence doğru kararı veriyorsun ayrılmakla.Biliyorum ayrılırken çok canın yanacak,yüreğin incinecek ama ilk yorumumda dedğim gibi yaşadıklarını içinde gizli saklı tutarak evlendikten sonra onlarca sene vicdan azabı çekeceğine yol yakınken ayrılıp üzülmek daha iyidir..
Konu sahibi kardeşim; acilen bir doktora görünmeni tavsiye etmekten daha evla bir yol göremiyorum
Ömür boyu yalnız mı yaşayacaksın bu yüzden
Kafanda çok büyütmüşsün, yazdıklarından anladığım kadarıyla derdin tövbe ile değil derdin zar ile
Kendini böyle cezalandırman sadece psikolojinin bozuk olduğunu gösteriyor
Acilen bir doktora görün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?