ne olur yardım edin geleceğim hayatım bitti !!

canım benim 6 yıllık ilişkim bugün bitti ve bende geçmişimde ufak tefek hatalar yapmştım ama öyle büyütülcek tarzda değil işte ergenlikte öpüşürsün falan ya o kadar sonra benim sevgilim bunları anlatmamı istedi ben anlattım ayrılma noktasına geldik ama benden vazgeçmedi tabi aradan seneler geçti ben bu sefer geçmişteki temizlğimide kaybettim tamamen ona güvendim allahda cezamı verdi başıma yanlışlıkla kaza geldi neyse onu da atlattım nasıl olsa benim evlencez dedim ama sonuç ne ? ben kullanıldım ben mahvoldum onun umrunda mı hiç sanmıyorum benim 6 yılda kurduğum emeğin üstüne bi hatun gelcek hop diye nikah masasına götürcek el değmemiş olcak ama haberi yok ki eşi neler yaşamış... şimdi diyorum kim çıkar karşıma çıksada ben onun yüzüne nasıl bakarım.. sen şanslısın yakın yoldan dönmüşsün sevgiline sıkı sıkı yapış o sorun etmiyosa sen hiç etme aslada ayrıntıya girme yaşadın oldu bitti sen dersini aldın mı aldın tövbe de ettin gerisini boşver benden sana tavsiye tecrübeyle sabit....

toparlanıyorum bi an sonra yine aklıma geliyor yaptıklarım ve yine çöküyorum.. ailemin yüzüne bakmak istemiyorum basta..of çok zor gercekten

cnm emin ol kaldıramaz yasadığım seyleri..ne aile apısı ne kendisi böyle değil çünkü.ya direk baska bi bahaneyle ayrılıcam yada yüzsüz yüzsüz evlenicem.s

cnm insan basta ailesinin yüzüne bakamıyor sevgliyi gectm hadi ztn sevdiğm insana anlatamam dediğm gibi ya bahane blup ayrılıcam yada yüzsüz gbi evlenicem.kendi değerimi yitirdim sende sanırım bu pskolojidesindr..

Ölüp Allah'a c.c can vericez tüm günahlarımızın hesabınıda Allah'a Tüm tövbelerimizde ona Gerisi senin gibi etten kemikten hatalı kusurlu insan ..... bırak bir insana bu kadar mahçuplanma
ya zaten beyindir hata yapan şuan içindeki düşüncelerin temizse sen tertemizsin bedenin bakire olmasın bırak yeterki ruhun orospu olmasın derlerya çok doğru
Sen eğer kafa yapını değiştirmeden karşındakine geçmişini saklasaydın evlenmek için cici kızı oynasaydın evet aldatıyordun , düşüncelerin değişmiş sen değişmişsin bir nevi o sen değilsin o şuan senin şimdiki halinle beraber birgün sorarsa o kimdi bilmiyorum dersin.........

eski sevgililerimi biliyor malesef cnkü aynı fakültedeydk ha ama bi yandan da kafa yapımın tamamen değiştiğinide biliyor.s ama ciddi anlamda herkese soruyorm sende dahil, yermde olsanız ne yapardınız? tüm samimiyetle gerceklikle cvvp lütfenn

Sen tövbe etmişsin . Allaha yönelmişsin . İnşallah kabul eder Allah ibadetlerini .
Bütün bunlar şeytan vesvesesi . Düşünme lütfen .
Her şeyin hayırlısı

Yerinde olsam ilk önce tövbe ederim zaten sen etmişsin.Erkek arkadaşın daha önce sevgililerini biliyor oda senin değiştiğinin farkından zaten sana önümüze bakalım demiş geçmişini araştırmıyor ki bekaret sorunun da yok Artık senin yapmam gereken geçmişi unutmak zaten düşünürsen kafayı yersin.Ayrıca sen tövbe etmişsin ALLAH'a bence ALLAH da sana mükafat olarak erkek arkadaşını karşına çıkarmış sen bunu elinin tersiyle itip bir bahane bulup ayrılırsan buraya keşke ayrılmasaydım diye konu açarsın.Şeytan senle uğraşıyor uyma şeytana eski günler aklına gelince yapman gereken tek şey ben ALLAH'a tövbe ettim Rabbim affedicidir beni de affetti diye söyle bir süre sonra emin ol ki şeytan senden uzaklaşır.

kafam çok karışık..bu saatte bilgsayar basına oturdum hem yorumları okuyorm hem dua ediyorum..içinden cıkılmaz bir vicdan azabı yasıyorum önce Allaha sonra cevreme karsı.çok utanıyorum Allah tövbemi kabul etsn...askerlk süreci btene kadar sabredip dşünmek en iisi sanrm

Canım benim neden kendini böyle bir çıkmaza karamsarlığa sürüklüyorsun?
Hangimiz hata yapmadık? Hangimiz benzer hatalar yapmadık?
Dersini almış ve tövbeni etmişsin ne kadar güzel.
Hem şöyle düşün, belki geçmişte bazı hatalar yapman, yanlış insanla olman şimdiki sevgilinin kıymetini anlaman için bir sınavdı sana?
Lütfen artık mutlu ol.
Sürekli düşünüp üzülme. Bu düşünceleri kafandan at.
Sevgilinin değerini bil ve çok mutlu olun inşallah :)

Bunları yaşayan bir erkek olsaydı, sanmıyorum ki bu kadar büyük pişmanlıklar yaşasın. Sevdiğine senden önceydi der geçerdi...

İnsan sevabıyla günahıyla yaşar. Günahlarımızdan duyduğumuz pişmanlık, eğer kendimizle ilgili bir günahsa, sadece Allah a karşı olmalı...

Karşındaki insan çok mu mükemmel? yoksa onu çok sevdiğin için sen mi öyle görüyorsun? öyle seviyorsun ki ondan öncesi olmamış olsun istiyorsun, ondan öncesini yok saymak istiyorsun...

Pişmanlığın gözyaşların Allah a tövbe ederken olsun. Onun kulundan önceki yaşadıkların için mağfiret dilemeye kalkma...

İleride yaşadıklarının karşına çıkacağını düşünüyorsan, al sevgilini karşına konuş yanlış şeyler yaşadım de, senden önceydi bitti gitti de, ama karşısında ezilme, yoksa ileride seni ezmeye kalkar.

canım bence doğru kararı veriyorsun ayrılmakla.Biliyorum ayrılırken çok canın yanacak,yüreğin incinecek ama ilk yorumumda dedğim gibi yaşadıklarını içinde gizli saklı tutarak evlendikten sonra onlarca sene vicdan azabı çekeceğine yol yakınken ayrılıp üzülmek daha iyidir..

insanız elbetteki hatalarımız olacak. tövbe ettiysen rabbim de kabul etmiştir. artık geçmişi düşünme vesveseye gelme kendini rahatlatacak dualar edebilirsin. Allah ylunu açık etsin.

Konu sahibi kardeşim; acilen bir doktora görünmeni tavsiye etmekten daha evla bir yol göremiyorum
Ömür boyu yalnız mı yaşayacaksın bu yüzden
Kafanda çok büyütmüşsün, yazdıklarından anladığım kadarıyla derdin tövbe ile değil derdin zar ile
Kendini böyle cezalandırman sadece psikolojinin bozuk olduğunu gösteriyor
Acilen bir doktora görün

Önce içindeki hesap ne ile onu bir yerine oturtmalısın bence.

Hesabın günahların ve Allah ile mi ?

Hesabın yaşadıkların , pişmanlıkların ve kendin ile mi ?

Hesabın , geçmişin ve sevgiline söyleyemediklerinle mi ?

1.si için dünya üzerinde yapman gerekeni yapmışsın , tövbeni etmiş , tekrarlamamaya niyetlenmişsin .

2.si için zamanında hata / günah ne diye adlandırırsan adlandır , yaşadıklarından pişman olmuşsun , o hayatın sana ait olmadığını hissetmiş ve vazgeçmişsin , bence kendinle barışma zamanı , yeni seni sevme zamanı .

3. süne gelince ; eğer erkek arkadaşın sana bu konuda net sorular sordu ve sende doğru cevaplar vermediysen , vicdanın rahatsız olabilir .Burada mevzu zarmış , zartmış zurtmuş değil , birinini sorduğu soruya gözünün içine baka baka yalan söylemek. Ama okuduğum kadarı ile biliyor demişsin . Ortada göz göre göre söylenmiş bir yalan yok ise , kendimi ona layık görmüyorum ne demek ?

Bu şekilde hem kendine , hem geleceğine , hem gelecekte yaşayacağın aşka şans tanımamış olursun .

Yaşandı , sen istemediğin için devam etmedi ve bitti , şimdi yeni sayfa açıldı . Üzerine çok düşünme bence . Zamanında düşünmüş , kararını vermişsin zaten .

Hata insanlar içindir. Tövbe edip gereğini yapan hiç günah işlememiş gibi olur diye biliyorum.

Geçmiş geçmişte kaldı. Bundan sonrasına bakacaksın. Selamlar...

Bende hep böyle düşünürdüm ama ortada bir sevgi var emek var ve karşısına belkide bir daha öyle biri çıkmayacak ben ayrılmaması gerektiği taraftariyim.psikologa git canım nolursun sen gerçekten ruhunu temizlemissin hala kendini kötü hissetme şeytan vesvese yapıyor isyan ve sorgulama için nolur ona teslim olma.

Arkadasin derdi zar ile deil çünkü bakire yakınlasmalarinda kızlıgi zarar görmemiş tovbesinide etmiş ama içi rahat etmiyor zar i olsa bile okdr yakınlaşmayi kendine yakistiramiyor ama kendini çok fazla cezalandırıyor bende COOk kötu durumdayım ama benim durumum daha farklı ama bende tovbemi ettim şeytan vesvesine isyana uzak duruyorum rabbim bana yeni bir hayat verdi ve ömrüm devam ediyorsa üzülmeye devam ederek kendime dhaa fazla zarar vermek istemiyorum.tiroid çıktı strese bağlı bende yeni hastalıklar turesin istemiyorum (

İnsanız hatalar bizim için.. İnan askerdeki sevgilin de dahil kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.. Sen tövbe etmişsin.. Hayatınız düzene sokmuşsun.. artık kendine haksızlık etme.. Ve hayatını yaşa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…