- Konu Sahibi akisinabiraktim
-
sonuçta sen evliyken yapmadın bu hatayı..Allah ın neyi affedip affetmeyeceğini bilemeyiz ki tatlım genclik hatasıydı oldu ne yapalım kendini salma bak bnde benzer durumdayım biliyorsun ama salmamalıyız kendimizi şimdi eşim içn ailem içn daha fazla ne yapablrm diye düşün .sen tövbeni içten et Allah gercektenn affeder. bak bi site var özelden adını göndericem sana, ordaki tövbe ve zina ile ilgili yazıları oku bnm içimi cok rahatlattı orda okuduklarım ve güvenlir bi hocanın yorumları.tövbe ettiğin birseyi Allah örtüyor meleklerine bile unutturuyor sen kocana ihanet etmş değilsin ona tövbe etmş halde gittin..ve inan bu pişmanlığın bile tövbeye girer.ama inthar falan demşsin bkaç yorumunda, herseyn affı var bunun yok bak cennetin kokusunu ble alamazsn bunu aklından cıkar Allahn gücüne gder.
Canım tavsiye ettiğin sayfayı okudum hoca Cok ilimli ve COk güzel şeyler yazmış tövbe etmekten Allahın nerhametinden bahsetmiş öyle güzel anlatmiski ...mevlananin sözü geldi aklıma bizim dergahimiz ümitsizlik dergahi değil neolursa olsun gene gel diyor ya öyle umutsuzluğu birakip tövbe etmek en doğrusu...çok teşekkür ederim canım Allah gunahlarimjzi affetsin dogru yoldan ayırmasın insallah ...
Akisinabiraktim canim Allah bizi şöyle siniyor karşımıza çıkan insanlar benim esim senin sevgilin okadar durustki zinadan uzak duran insanlar karşı olan insanlar oyuzden canımız daha çok yanıyor haketmedklri için bu muameleyi ama tavsye ettgn sayfada şöyle yazıyor..hani bir ayette zina edenler zina edenlerle evlensin diyor ya onu anlatıyor eğer Allah açığa çıkarmak ister kışınin tovbesini kabul etmezse yüzünden bile belli olur ama kişi öyle bir tövbe eder pişman olursa Allah onun hatasını örter meleklerine bile unutturur.demekki Allah bizi affetti yada affedicek birgün tovbemizi samimi buluyor bize düzgün kapılar açtı ama tabi diyetide karşımıza çıkan insanların çok düzgün olması buda canımızi yakiyor...
Günahlar deryasindan cikip azimle dogru yolda yürümeniz gercektende takdire sayan, sonucta hatanin farkina varmakta cok büyük bir olgunluktur! Allah yar ve yardimciniz olsun!
Fazla yorum yapan biri degilim, ama bu konuya nacizane fikrimi yazmak istedim, cünkü sessiz kalirsam günaha girecegimi düsünüyorum.
Ben durumunuza arkadaslar gibi olumlu yaklasamayacagim. Bastanda söyledigim gibi hatalarinizin farkina varmis olmaniz büyük bir olgunluk. Ve sundanda emin olun ki hic bir hata Allahin merhametinden daha büyük degildir. Sizi yargilamak sade ve sadece yaradana düser, ancak böyle bir hassas konuda sorumlu oldugunuz bir kisi daha var ki oda esiniz/ es adayiniz. Elbetteki onun sizi yargilamaya hakki yok, ama gecmisinizi bilmek onunda hakki, tipki sizin onun gecmisini bilmeye hakkiniz oldugu gibi.
Anladigim kadariyla muhafazakar bir yapiniz var. Sizde bilirsinizki zina konusunda Yaradan kadinida erkegide bir tutar. Kuranda kesin bir emirle zina yapan kadinlarin zina yapan erkeklere, "temiz" kadinlar ise "temiz" erkeklere layik oldugu kesin bir dille ifade edilir. Eger siz es adayinizin "temiz" oldugunu düsünüyor ve gecmiste yaptiklarinizin onun icin sorun olacagini düsünüyorsaniz gecmisinizi saklayarak cok büyük bir kul hakkina girmis olursunuz. Sizi kabul eder yada etmez, o onun bilecegi istir, ama kendisi gecmiste utanilacak seyler yasamadiysa kendisi gibi "temiz" (lütfen bunu bir hakaret olarak görmeyin, amacim insanlari "lekeli" veya "temiz" olarak ayirmak degil) bir es ile yuva kurmaya hakki vardir, bunu kabul etmeniz gerekir. Kararini ancak ve ancak karsi taraf verir, aksi takdirde siz büyük bir vebalin altina girmis olursunuz. Eger es adayinizinda gecmiste bazi hatalarinin oldugunu biliyorsaniz bu konunun üstünü kapatin, cünkü bu durumda durum "esitlendigi" icin onun sizin üzerinizde bir hakki kalmamistir. Tavsiyelerimi ne sekilde dikkate alirsiniz bilemem, belki söylediklerimden rahatsiz olabilirsiniz ama amacim sizi kirmak yada rencide etmek degil. Özetle yapmaniz gereken sunlar:
1. Es adayinizin gecmisinin "temiz" oldugundan ve sizi bu "halinizle" kabul etmeyeceginden eminseniz ayrilmanizi, ama ASLA ve ASLA sebebini söylememenizi tavsiye ederim. Kimin neyi nerde kime söyleyecegi belli olmaz, tövbe etmis biri olarak hatalariniz ancak ve ancak sizi ve Allahi ilgilendirir.
2. Es adayinizinda gecmisinde hatalari olduysa kendinizi kötü hissetmeyin, yolunuza birlikte devam edin.
3. Yok eger es adayiniz gecmisinde daldan dala atlamis biri ise ve sizin durumunuzu sorun edecek yapidaysa bu adamin hakkaniyet duygusu eksiktir, böyle bir adamla bir ömür gecirilirmi kendiniz karar verin.
Karariniz ne olursa olsun su anki yolunuzdan ayrilmayin. Hakkinizda hayirlisi olsun.
eğer erkek arkadaşın bu yakınlaşmanı sorun etmicek biri ise sende etme.belki tepki gelebilir ama sen bunları para için mal için yapmadın.yeri geldi sevdin yeri geldi aşık oldun belki başka bilemezsinki.için iyiyse kalbim temizse hataların telafisi olurr.her zaman demişimdir insan edebi bacak arasında değildir.sen gönlünü ferah tut
öncelikle tsk ederim vakit ayırıp yorum yazdığnız için...erkek arkadaşım gecmişimin en azından hatalarla dolu olduğunu biliyor..durumumla ilgili bir hocadan fetva aldım, tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir ve anlattıkça aynı günahı işlermş gibi olur denildi..onun hataları varmı yokmu bilmiyorum ben sormadım beni benden sonrası ilgilendirir dedim sadece.. temiz kirli diyede ztn insanları ayıramayız bi gün herksn basına gelebilir hayat bazen planlandığı gibi gitmiyor .iyi akşamlar.
Insanlari "temiz" yada "kirli" olarak ayirmanin yanlis oldugunu ifade etmistim, yanlis anlasilmamak adina o kelimeleri özelliklede tirnak icerisinde kullandim. Sonuc olarak hepimiz insaniz, kinadigimiz seyin bir gün muhakkak basimiza gelecegine inanan biri olarak sizi bu konuda kinamam söz konusu olamaz.
Fakat bence Allah katinda günah acisindan sifirlanmak baska birseydir, es adayinizin üzerinizde olan hakki bambasa birseydir. Bir gecmisimiz var ve bu gecmisi degistirme gibi bir imkanimiz yok. Önemli olan yapmis oldugumuz hatalarin farkina varmak ve tövbe etmektir, yasadiklarimizi yok saymak ise cözüm degildir. Ben size bu konuda Kuranda yazilanlardan bahsettim, yazdiklarim sahsi fikrim degildi. Bu konuda cok sormus, okumus ve arastirmis biri olarak nacizane tavsiyelerde bulundum. Unutmayin ki fikir danistiginiz hocanizin söylediginin tam tersini söyleyen din adamlarida var. Sonuc olarak neyi yapip yapmayacaginiza siz karar vereceksiniz. Karariniz ne olursa olsun günahlarinizi ileride esiniz olacak adam dahi olsa kimseye anlatmayin, benim son söyleyeceklerim bundan ibaret. Hakkinizda hayirlisi olsun!
Genelde universitede yapılıyor boyle hatalar hamdolsun okuduk meslek sahibi olduk ama keşke hatasız donebilseydik ailemiizin yanına ..yolumuza şeytan çıkmasaydı(ama keşke nin değil şimdiden sonra tövbe etmenin anlamı var sadece
cnm sağol öncelkle...ben o dönemler ağır sorunlar yasadım eilevi yönden bosluktan mı artk yada cabuk güvenmekten mi bilmyorum işte bu hatalar oldu geriye kalansa pişmanlık...Erkk arkadasm bana hep benden snrası ilglendrr diyor ama bilmyorum.bende ona hç sormadım gecmişini.bi de benm gecmşteki hallerimi biliyordu az cok ne kadar acık sacık ve rahat biri oluğumu falan.s
Ben ise hiç açık saçık giyinmeyen sessiz kendi halinde evinden işine işinden evine giden biriydim zaten aileme bakmakla yukumluydum okul bitti birgün sonra ise girdim biray önceden ayarlamistim işi okul bitmeden.esim uzaktan beni izliyorfu aynı işyerindeyiz dye aklına benimle ilgili şüphe gelmiyordu çıkmaya başlayınca sormuştu erkek arkadaşn oldumu hiç dye evet birtane dedim anlattitmadi fazla delirirm öpüştugunu dusunsem kahrolurum diyordu(( evlilige az zaman kala çok kurcalamaya başladı nr yaşadiniz ikibuçuk yıl çıktınız naptiniz dye bende soyleyemedim o çok skstrnca doktora gttm ztn ( o bana diyordu sen çok temiz ama coksaf birisin kimseyi kiramiyorsun oyuzden gecmisiji merak ediorm ama dnlemeyede gücüm yok dye çok kiskanctu çünkü.smdi o unuttu gtti yarası bende kaldı (
Hatasiz kul varmi ki
kimin gecmisinde hatasi olmadiki
ahhh simdiki aklimiz olsada gecmise donebilsek....
hatalarla buyuyoruz yaptigimuz hatalari dusunup pisman olup olgunlasiyoruz.....
bu hatalardan ders cikartip gelecege saglam adimlar atiyoruz.....
onemli olan hatalardan pisman olup neyin dogru neyin yanlis oldugunu anlayabiliyoruz....
bir musumet bin nasihattan iyidir....
pismanliklarimiz olmasa hatzlara devam ederdik....
nbazen diyorum iyiki hata yaptim gecmisimde yoksa olgunlasamazdim boyle.....
ama keske hic hata yapmasakta hicbirseyden utanc duymasak......
geçmişte yaptıklarından pişmansan ne mutlu sana. Ama fazla abartmana gerek yok sen tövbe edince Rabbim seni affediyoken erkek arkadaşın konusunda nden bu kadar takıyosun kafana. Belki o da senin gibi bi takım hatalar yaptı ve pişman şu an o yüzden o kadar sana temiz geliyo. Vicdanen rahatsız oluyosan çok onunla konuş çünkü anladığım kadarıyla sen anlatmazsan bi şekilde layık olmadığını düşündüğün için bitireceksin zaten gerçekten tanıyosa ve seviyosa seni sorun olacağını sanmıyorum yaşadıkların göz önüne alınırsa o dönemlerde öyle hatalar yapman normal ama olmasa daha iyi olurdu tabi ama o kadar kafanı takma çok niyet önemli
yaramız birgün kabuk bağlar inşallah
Bende hiç evlenmem diyordum ailem yaşlı onlarla yaşarım diyordum ama sevdim çok sevdim dört yıl sonunda nisanliykende ayrilamadim geç kaldım ayrılmak icin kaderim olmuştu artık o benim...ailem için evlenmem diyordum ama babam evlenmemj çok istedi gözlerim açık gidicek kızım diye sürekli tembihliyorduAllah kimseyi vicdan azabıyla sınamasın düşmanımı bile...sevglimin askerden gelmesine 4 ay var bu süre zarfında iyice düşünüp taşınıp napacağıma karar vericem..hiç evlenmeyip ailemle böyle yaşayım diyorum bazen..cünkü hatalarımı anlatıp ilerde basıma kalkacağına anlatmayıp kendmle savaşırım ömr boyu.s.s.s.s
Her insan hata yapar bence erkek arkadaşınla bütün yaptığın kötü şeyleri temize çekmiş olursun geçmiş geçmişte kalır boşver üzülme sakın
Aminnn canım insallah okadar ihtiyacım varki buna .... Ben ahirette eşimle bu konuda yüzyüze gelmekten korkuyorum( o bile aklıma geldikçe çıldırıyorum hayatım feda ona kendime almam ona alırım yemem yediririm okdr masumki...onu çok seviyorum ama kendimi ona layık bulmuyorum geçmiş aklıma gelince keşke Allah o pisligi karsima çıkarmasaydi esim ilk ve son aşkım olsaydı ama belkide ozaman bukadar kıymetini bilemezdim her serde bi hayır varsa olması gereken buymuş demekki ( çok acida olsa...
Bende hiç evlenmem diyordum ailem yaşlı onlarla yaşarım diyordum ama sevdim çok sevdim dört yıl sonunda nisanliykende ayrilamadim geç kaldım ayrılmak icin kaderim olmuştu artık o benim...ailem için evlenmem diyordum ama babam evlenmemj çok istedi gözlerim açık gidicek kızım diye sürekli tembihliyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?