- Konu Sahibi akisinabiraktim
-
canım benim 6 yıllık ilişkim bugün bitti ve bende geçmişimde ufak tefek hatalar yapmştım ama öyle büyütülcek tarzda değil işte ergenlikte öpüşürsün falan ya o kadar sonra benim sevgilim bunları anlatmamı istedi ben anlattım ayrılma noktasına geldik ama benden vazgeçmedi tabi aradan seneler geçti ben bu sefer geçmişteki temizlğimide kaybettim tamamen ona güvendim allahda cezamı verdi başıma yanlışlıkla kaza geldi neyse onu da atlattım nasıl olsa benim evlencez dedim ama sonuç ne ? ben kullanıldım ben mahvoldum onun umrunda mı hiç sanmıyorum benim 6 yılda kurduğum emeğin üstüne bi hatun gelcek hop diye nikah masasına götürcek el değmemiş olcak ama haberi yok ki eşi neler yaşamış... şimdi diyorum kim çıkar karşıma çıksada ben onun yüzüne nasıl bakarım.. sen şanslısın yakın yoldan dönmüşsün sevgiline sıkı sıkı yapış o sorun etmiyosa sen hiç etme aslada ayrıntıya girme yaşadın oldu bitti sen dersini aldın mı aldın tövbe de ettin gerisini boşver benden sana tavsiye tecrübeyle sabit....
Allah affedicidir, ondan magfiret dile.. askerdeki nişanlına da gelince durumu anlat detaylarıyla. seni seviyorsa anlayacaktır. yaptıklarından ne kadar pişman olduğunu görmesini ve bunları bir daha yapmayacağını anlamasını sağlamalısın..
Allah affedicidir, ondan magfiret dile.. askerdeki nişanlına da gelince durumu anlat detaylarıyla. seni seviyorsa anlayacaktır. yaptıklarından ne kadar pişman olduğunu görmesini ve bunları bir daha yapmayacağını anlamasını sağlamalısın..
Kendinizi bu şekilde sürekli suçlamayın. Allah affedicidir.. Dua edin.. Tabii ki kimsenin geçmişi kimseyi ilgilendirmiyor ve erkek arkadaşınızında yapısını bilmiyorum ama ben olsam anlatırdım. İçim rahat etsin diye. Belki karsımdaki benden ayrılacak ama en azından benim içim rahat edecek. Benim düşüncem bu yönde
Konu sahibi kardeşim; acilen bir doktora görünmeni tavsiye etmekten daha evla bir yol göremiyorum
Ömür boyu yalnız mı yaşayacaksın bu yüzden
Kafanda çok büyütmüşsün, yazdıklarından anladığım kadarıyla derdin tövbe ile değil derdin zar ile
Kendini böyle cezalandırman sadece psikolojinin bozuk olduğunu gösteriyor
Acilen bir doktora görün
öncelikle tsk ederim..zarla ilgili bir problemimi yok..erkek arkadasımda gecmişimin cokta ii olmadığını biliyor sadece. hatta ortak bir arkadasımıza demiş ben ondaki değişimi gördüm onu o yuzden bu kadar seviyorum demiş.gecmişindeki kız olsa sevsem ble yanasmazdım ama onun kalbini nasıl temizlediğini görüyorum demiş.bunu da bana o arkadasım yeni anlattı .Önce içindeki hesap ne ile onu bir yerine oturtmalısın bence.
Hesabın günahların ve Allah ile mi ?
Hesabın yaşadıkların , pişmanlıkların ve kendin ile mi ?
Hesabın , geçmişin ve sevgiline söyleyemediklerinle mi ?
1.si için dünya üzerinde yapman gerekeni yapmışsın , tövbeni etmiş , tekrarlamamaya niyetlenmişsin .
2.si için zamanında hata / günah ne diye adlandırırsan adlandır , yaşadıklarından pişman olmuşsun , o hayatın sana ait olmadığını hissetmiş ve vazgeçmişsin , bence kendinle barışma zamanı , yeni seni sevme zamanı .
3. süne gelince ; eğer erkek arkadaşın sana bu konuda net sorular sordu ve sende doğru cevaplar vermediysen , vicdanın rahatsız olabilir .Burada mevzu zarmış , zartmış zurtmuş değil , birinini sorduğu soruya gözünün içine baka baka yalan söylemek. Ama okuduğum kadarı ile biliyor demişsin . Ortada göz göre göre söylenmiş bir yalan yok ise , kendimi ona layık görmüyorum ne demek ?
Bu şekilde hem kendine , hem geleceğine , hem gelecekte yaşayacağın aşka şans tanımamış olursun .
Yaşandı , sen istemediğin için devam etmedi ve bitti , şimdi yeni sayfa açıldı . Üzerine çok düşünme bence . Zamanında düşünmüş , kararını vermişsin zaten .
Detaylarıyla anlatmasi kızı daha zor duruma sokmazmi çünkü eski iki erkekarkadaşı ayni okuldan çocuk tanıyor onları sindiremez aklına gelir evlenince ve geçmişini detayiyla kız neden anlatsn mecburmu buna ?? Bu başına kakilicak belkide sonra hep bilemezdiki birgun ayrılıp başkasını sevecegini ..
Detaylarıyla anlatmasi kızı daha zor duruma sokmazmi çünkü eski iki erkekarkadaşı ayni okuldan çocuk tanıyor onları sindiremez aklına gelir evlenince ve geçmişini detayiyla kız neden anlatsn mecburmu buna ?? Bu başına kakilicak belkide sonra hep bilemezdiki birgun ayrılıp başkasını sevecegini ..
bunu zaten anlamış durumda tatlm cünkü eski halimi görüyordu okulda falan.sonra kapandm cok düzelttim kendimi ve ondan snra ddi arkadasımız var ortak ona da demş eski hali olsa olmazdı ama ondaki değişimi gördüm ve cok sevyrom falan die.şimdi bunu üstüne git ben sunu sunu yaptım de diyorsunuz napcağmı blemedim cnkü herkesin yorumu cok değerli bnm için.hepsini değerlendrmeye calışıyorumAllah affedicidir, ondan magfiret dile.. askerdeki nişanlına da gelince durumu anlat detaylarıyla. seni seviyorsa anlayacaktır. yaptıklarından ne kadar pişman olduğunu görmesini ve bunları bir daha yapmayacağını anlamasını sağlamalısın..
Geçmişte yaşadıkların onu ilgilendirmez diyenleri anlamıyorum. bırakalım kararı o kişi kendisi versin.
Bu yalancılık birini kandırmak aynısı kendinize yapılsa ne düşünürdünüz?
Hayatınızdaki erkek bir kızla beraber olmadım derken gerçek böyle olmasa o zaman da onun geçmişi beni ilgilendirmez diyebilecek miydiniz?
Herkesin hayalinde bir kız bir erkek tipi özellikleri vardır muhakkak. herkesin beklentileri vardır. kimi geçmişe takılır kimi takılmaz. mesela ben takılırım geçmişine karşımdaki kişinin ve bana bu konuda dürüst olmasını isterim. belki çok aşıksındır istemediğin bir şeyi bile kabul edersin ama bu hak bana tanınmalı. beni bırakır diye bir kişiden gerçeği saklamak ne derece doğru bir davranış?
Geçmiş önemlidir biri deneyimliyken ilişki konusunda biri değilse bu istenmeyen bir durum olabilir. mesela benim de çok ciddi uzun süreli bir ilişkim olmadı karşımdaki kişinin de olmamış olmasını tercih ederim ve yaşadıkları bence beni ilgilendirir. bir insan geçmişini silemez çünkü onunla yaşamaya devam eder bir şekilde üzerinde izini taşır.
Konu sahibi kardeşim bence sen etik olarak yapman gereken doğrusunu yapmalısın ama yine de çok karışmak istemem kendi hayatın düşün doğru kararı ver...
birseyi saklamak yalan söylemek değildir bence buun arımınıda yap canım... hepd ediğim gibi oncelikle sen unut ki vicdanın da rahatalsın... sen yalan soylemiyosun kı sadece bu senın bır sırrın eşin de olsa nişanlında olsa soylemek zorunda değilsin kendi huzurun için... üstü kapalı birseyler yasandı demişssin ki ben deolsam boyle derdım... nişanlın kurcalamamıs demekki bilmek istemıyor bu kadar basit... lütfen artık Allah de ve gerisini bırak...
burda herkesin yorumu cok cok değerli bnm için ve hepsini değerlendrmeye calışıyorum cnm söylediklerin cok doğru Allah snn de gönlüne göre versn tertemz olup tertemz birini haketmeyi istemeyi ben de cok isterdm ama olmadı hayat baska baska yerlere sürükledi belkide ben sürükledim kendi hayatımıbilmiyorum..
birseyi saklamak yalan söylemek değildir bence buun arımınıda yap canım... hepd ediğim gibi oncelikle sen unut ki vicdanın da rahatalsın... sen yalan soylemiyosun kı sadece bu senın bır sırrın eşin de olsa nişanlında olsa soylemek zorunda değilsin kendi huzurun için... üstü kapalı birseyler yasandı demişssin ki ben deolsam boyle derdım... nişanlın kurcalamamıs demekki bilmek istemıyor bu kadar basit... lütfen artık Allah de ve gerisini bırak...
amin canım Allah hepimizin hakkında hayırlısı ne ise onu versin..peki son kararın ne ayrılacak mısın? yoksa dewam mı edeceksin ?
cnm biraz önce aradı askerden.. sesin bana güç veriyor yoksa dayanılacak gibi değil falan dedi içim acıdıgeldiğinde en azından sunu diycem..bak benm gecmşim kötü sende biliyorsun,su an cokcok değiştim ama gecmşte yasanmışlıklarım var.ilerde sana layık olamayacağımı dşünüyorum,bunları sen sorun ediyormusun evlilik bu sonucta daha temz biri olablir hayatında istersen ben cıkablirim kendine layık birsürü kız var etrafta diycem..verdiği cevaba görede konuşmayı yönlendricem. ne dersn??
ilişkiinin basındada buna benzer bi konuşma yaptım cnm ama olsun ddi su an cok değiştiğini görüyorum ddi.ama tutup da ayrıntı anlatamam emin olbence en doğrusunu yaparsın canım ben zaten en baştan beri bu tutumda olmanı tavsiye ediyorum...hiç değilse yüreklice açıklamış olursun herşeyini..
öncelikle merhaba.. ben 24 yasındaym. şu an 2 yıllık bi ilişkim var erkek arkadasım askerde...
şimdi kafama takılanı söyleyeyim, ben gecmişte cok hata yaptım birçok erkek arkadasım oldu.o dönemlerde babam annemi aldatıyordu ailevi problemlerimz vardı sanırım o yuzden herkese güvendim inandım ve yakınlaşmalarım oldu.daha sonra ben tesettüre girdim tövbe ettim namaza basladım ve su anki erkek arkadasım hayatıma girdi.2 yıldır gecmişimi dert etmiyordum tövbe ettim düzeldim ben artık diyordum.ama şimdi o askere gidince bu boşlukta bende düşünme fırsatı buldum ve hatalarım gecmişim gözümün önünden film seridi gibi hergün geciyor nefes alamıyorum çok kilo verdim yemek yiyemiyorum kmselerin yüzüne bakamıyorum..kendimi su an birlikte olduum erkek arkadasıma layık bulmuyorum o cok temiz biri ve ben gecmişi hatalarla dolu bi insanım..askerden geldiğinde evlilik düşünüyor benimle ama ben bunu ona yapamam.su an her ne kadar kapalı abdestli namazlı olsam da benim gecmşim çok kötü kızlar. ölmeyi bile dşündüğüm anlar oluyor ama Allah a su an inancım tam olduğu için durduruyorum kendimi.ne olur yadırgamadan yorum yapın bi yardım eli uzatın su kardesinize cok caresizim ağlamaktan mahvoldum ailem de bi anlam veremiyor bilmiyorlar hiçbirseyi..
ilişkiinin basındada buna benzer bi konuşma yaptım cnm ama olsun ddi su an cok değiştiğini görüyorum ddi.ama tutup da ayrıntı anlatamam emin ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?