- Konu Sahibi akisinabiraktim
-
Duannın tesirini yaşayark görmşsn çok güzel sevndm sizn adınza Rabbim tüm müminlerne Hayrlı imanlı sağlıklı ömürler ,evlatlar ve imanlı ölümler nasip etsin inşallah hayırlı. Geceler
cnm bütün yorumları hemen hemen okudum sen neden vicdan azabı çekiorsunki hekes hata yaparr insanoğluyuz sonuçta kafana takma şimdiki önüne yaşantına bak seni seven biri var sonuçta artık onun kıymetini bill allah yardımcın oldun üzülmeee
aynı senin gibi bir arkadasım vardı, nişanlıma layık değilim diye ağlayıp dururdu. sonra bin pişman oldu evlendiğine, o temiz oğlandan ne hararetler ne sopalar hak getire.
seninkide öyle olacak demiyorum ama o zamanlar o arkadasımada söylerdim. seni sen yapan o yaşadıkların sonuçta. belki sen o kadar boş bi hayatın olmasaydı namaza başlamayacaktın. belki o adam karşına çıkmayacaktı. çıksa bile sen kıymetini bilmeyecektin. şimdi kıyas yaparak onun mükemmel biri olduğuna karar vermişsin, bu düşünceyle onu daha çok mutlu etmeye çalış kendini yiyip bitirmeye uğraşma.
hata bize mahsus. pişman olup tövbe etmekte bizim için. kendini bu boşluğa sokmuşsun acil çıkar at bu düşünceleri kafandan.
herkes hata yapar önce bunu kabul et.
ve hiç kimse mükemmel değildir, bu erkek arkadaşın içinde geçerli. sen bi yerde hata yapmışsındır o başka bi yerde yapmıştır, olabilir bunlar.
ayrıca karşısındaki kızın geçmişini soran erkektende hiç hazetmem. kızın hayatına o adam girmişse, artık ondan öncesi değil sonrası vardır. arkadasında bu kafadaysa ne ala..
insanlar hata yapar ,ama hatalarından ders çıkartmasını bildiği anda doğruyu bulmuşsun demektir
sana tek tavsiyem asla yaşadıklarını sevgiline anlatma gün gelir melek daha olsa yüzüne vurur.
hata yapmışsın olabilir unutacaksın bu kadar abartma
benim kadar yapamaz derken nedir bu hatalar inanın merak ettim ?
canım kimseciklere bahsetmedim ne eşime ne anama ne aileme....eşime bir keresinde dedimki hiçmi merak etmiyorsun geçmişte ne yaşadığımı...hayır bilmek istemiyorum seni böyle gördüm böyle secdim bundan sonra ben varım gerisi önemli değil dedi.ve merak edip bir kere bile sormadı çok şükür...
hatalarla dolu bi üniversite zamanı gecirdim..yazdığım gibi,yakınlaşmalarım olduacık acık anlatamıyorum .s
ne insanlar var dürüst ,eve ekmek getiren kocalarını aldatıyor çoluklu çocuklu olup
senin yaşadıkların bekarken diyelim sevgilini tanımadan
ona dürüst olduğun sürece sorun yok böyle düşün...
ona en güzel eş yavrunuza en güzel anne olun geçmişi silin atın
umarım öyle olur...dürüst olmak istiyorum ama ayrıntı anlatırsam da bitecek hersey biliyorum..
slm cnm...kesinlikle tek hata yapan sen değilsin bunu untma..ben de hata yaptım..ama seninkinden şu konuda farklı ben evlenmeden yakınlaştığım kişi şu anki eşim..yani eşimle sevgili iken yakınlaşmalarımız oldu ve sevgimiz aşkımız bizi evliliğe götürdü ve evlendik..ben eşimle sevgili iken evlenip evlenmeyeceğim,iz bile kesin değil yakınlaştık ve bende o kişi ile evlenmeme rağmen hala tövbemi yapıyorum namazımı kılıyorum....belki kendimi kandiriyorum bilmiyorum ama yakınşaltığım kişi ile şu an evli olduğum için belki içim bi nebze olsun rahat...dua et cnm tövbeni devam ettir herşey yoluna girecektir...allahım yanında olsun ...
canım önce sağol yorumun içn desteğin için..erkek arkadasım evet gecmişimin cokta düzgn olmadığını biliyor ama yasadığım ilişkilern boyutunu bilmiyor..2 yıldrı birlikteyiz biz,ailesyle de tanıştırdı gelir giderler hatta bazen.aile olarak çok iyiler erkk arkadasımda bilemem ama ilerde beni çok mutlu edecek biri..km bilir belkide snn arkadasın gibi mutsz olucam hayat tabi bu..diyorum herkes hata yapar evet ama benm kadar yapamaz sanırım...
ya sen madem böyle inançlı bir insansın, sana Allahı hatırlatmak bana düşer mi bilmiyorum ama Allah seni affediyorken sen nasıl kendine bu eziyeti yapıyorsun ben onu anlamıyorum. eğer seni kusursuz olarak yaratmak isteseydi öyle yaratırdı. o hatadan ders çıkarılmasını af dilenmesini dua edilmesini istedi. çok afedersinde hayat kadınları bile maneviyata dönüyor, önemli olan pişman olmak ve tövbe etmekse sen bunu yap.. çok yakınlaştım deyip kendine eziyet edersen sadece kendine eziyet etmiş olursun. ve dini açıdan buda günah.
buna tamamen katılıyorum.
ancak burayı okuyup ders alan bir sürü insan var.yine de demek lazım ki insanın hayat görüşü her yaşta bellidir az çok; yani temel vardır hayat bakış olarak. aslında hayat görüşüyle; aile, çevre, kişinin yaşam standartları... bunu baz alarak her anı planlayarak yaşa demek doğru değil elbette ama bazı kriterler vardır ki ileride insana pişmanlık verebilir. bunu insan ayırt edebilir diye düşünüyorum. bu yakınlaşma olayından yola çıkarsak eğer herkes kendi bilir nasıl yaşayacağını mutlaka ama bazı şeyleri yaparken insan biraz düşünmesi lazım. ileride pişman olur muyum acaba diye? bu da tamamen benim şahsi fikrim.
evet bencede öyle arkadaşım, önünü ardını düşünmeli insan. ama herşeyinde bir nedeni var, öyle bir hayat yaşamasaydı belki bugün kapanmayacaktı, namaza başlamayacaktı. mühim olan bunları tekrarlamamak işte..
namazı ve kapanmayı arkasına sığınmak için yapmadım merak etmeyin...namaz ve kapanma geçmişini bilmiyorum. ama bunun arkasında sığınmamak lazım.. yani tövbe etmek çok çok güzel ki Allah kabul edendir, bağışlayandır. biz sadece olayı yorumluyoruz.kaldı ki şu aşamada yapabileceği bir şey yok. kazandığı doğrular umarım hayatına güzellik katar.
Bizimde sinavimjz buydu demekki vicdanimiza yerleşecek olması gereken buymuş( belkide en ağırı bir türk olarak müslüman olarak bu ülkede...
Ben suan ki hatta esimle çıkmaya başladığımız andan itibaren kendimi ona layık buluyorum aldatmadim,sevdim,yeri geldi harçlığıni verdim askerde biletini aldım desteği oldum evlenirken maddi manevi yanındaydm saygıda sevgide kusur etmem ona bir evlat verecegim ama bunlarin yanisira geçmişmde bir pis hikayem var ışte...layikmiyim bende bilmiyorum keşke diyorum ben yabancı biriyle evlenseydim sorun yasamayacgim oda bir akrabasıyla tertmiz bir kızla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?