- Konu Sahibi akisinabiraktim
-
istersen önce kendinin değerini bilmekle başla arkadaşım işe..bak sen ne güzel hatam vardı ve ders çıkardım diyosun. insanlar bazen bu tarz şeyleri evlendikten sonra yapıyo senin hatalar dediğin şeyleri ve bu daha büyük bişey. kendine değer ver, sonrada uygun bir dille, ama lütfen kendini de çok ezmeden sevgiline anlat, gerçekçi ol ama hayatta, bunun yaşı yok, gerçekçi olmaya başarabilen kişi hayatta dim dik dururmm.kimin hataları yok ki şu hayatta? Sen tövbeni yaradanına yap, işlerini kolaylaştırmasını dile, onunla gönül bağını koparmamaya devam et yeter..bizleri anne babalarımız eşlerimiz gün gelir terk edebilir, ama RABB asla :) o yüzden alnın açık durumu anlat, nişanlın ama askerliğini bi bitirsin, sen de biraz mesafeli ol, eğer Allah'a tam anlamıyla inanmışsa seni anlar ve yolunuza devam edersiniz. ha sana ailesini vs bahane edip de yapamam derse arkasından su dök .. zoraki bir tamam aslında deneyebılırz derse ve evliliğe giderse bu, dediğim gibi zoraki olduğu ıcın kısa süreli diziler gibi biter, bu sana daha cok dokunur..yazım uzun inşallah yardım edebilmişimdir, öyle ağlamak falan yok, ailen iyi mi sen sağlıklı mısın paranı kazanıyor musun oh mis, geçmişi geçmişe bıra bi çay koy ferahla annenle babanla karşılıklı bi çay iç.. kimse için de bu kadar kendını yıpratma.bak evli ve cok mutlu biri olarak bunu söylüyosam düşün artık yani..ben bile önce kendim değerliyim derim ..sevgilerimle :)
Genelde tövbeni ettiysen anlatma diyorlar ama napcam bilemedim simdi...o pek gecmişi kurcalamıyor ilk basta kurcalıyordu yani sormaktan ziyade senin gecmşteki halin olsa evlenmeyi düşünmezdm ama cok değiştin biliyorum diyor..bunu dedikten sonra anlatmalımıyım bilmiyorum.s.s günlerce kendimi öyle yıprattım ki herkesle kendimi mukayese eder oldum herkes temz ben diilim diye kendimi mahvettim..güçlü olmam için ilerde evli huzurlu olmam için dua edin bana...
aslında bu olayların üstünden 2-3 sene gecti ama su an boslukta oluncamıdır nedir iyice takar oldum ben neden yaptım bunları diye..bir de cok güzel bir aileye sahibim basta onlara bunları yapmş olmak koyuyor bana...yuzlerine iç rahatlııyla bakabbilmem zaman alacak epey zaman hmde..Geleceğim,hayatım bitti deyince inan okulla filan alakalı sandım.
Merak ettim ne olmuş da geleceği bitmiş diye...
Bir baktım geçmişle alakalıymış.Geçmiş adı üstünde geçmiş.
Sen sürekli bunları düşünüp kendini suçlamaya devam edersen geçmişi asla ardında bırakamazsın.
En iyisi bu konuları kendi içinde kapatıp geleceğe bakman.
Hakkında hayırlısı olsun,inşallah güzel günler seni bekliyor.
canım benim hiç üzme kendini allah yardımcın olsun niyetin halis olduğu için rabbim yardım edecektir.eğerki benim eşim şimdi çıkıp dha önce biriyle birlikte oldunmu dese hayır derim...allahımaffetsin çünkü yuvamı yıkamam...sende bu şekilde düşün.madem düzgün birini buldun oda kurcalamıyorsa sıfırdan başla..bundan sonra sorarsa allah affetsin hayır yapmadım diyeceksin.çünkü bir kere o şansı verdin ona ve sormadı...kendini yıpratma rabbim içimizdekileri bilendir....
ben yazdığıma cevap alamadım yani hayatım bitti diyorsunuz. çok çok merak ettim.bu kadar HATA yaptım dediğiniz nedir? evlilik dışı ilişki mi oldu ? kusura bakmayın açık açık sormak istedim çünkü aklıma birşey gelmiyor çünkü ısrarla hata yaptım, çocuğuma nasıl annelik yapacam faln diyorsunuz nedir bu ??????????????????????????
cnm öyle imrendim ki sana inş bi gün snn gibi umutlu ve mutlu bakabilirim hayata ... zaten yuvanın yıkılmaması için elinden geleni yapmak gerekiyormuş dini yazılar okudum bununla ilgili..tövbe ettiğiniz birseyi Allah örter ve Allah ın örttüğünü kula anlatıp affettrmeye calışmanın manası yok yazıyordu..evet Allah affetsin tek amacımız ilerde onun yolunda güzel bi hayat sürebilmek..
cnm özür dilerim sitede yeniyim o yuzden tam kullanmayı beceremiyorum msjını görmemişim..ciddi yakınlaşmalarım oldu işte öyle diyeyim..ama bekaretle ilgili bir sorun değil..buna yakın şeylerdi
yok cnm estağfurullah. şimdi daha iyi anladım. Allah affeder inşallah üzüldüm açıkçası:26: ama dua et sadece senin içini ancak ferahlatır. yapılanlar çok yanlış ki bu kadar dertlendin. maneviyatını kuvvetlendir derim. Allah kullarım siz isteyin ben dualarınızı geri çevirmem diyor. bunu düşünerek ferahlat gönlünü.cnm özür dilerim sitede yeniyim o yuzden tam kullanmayı beceremiyorum msjını görmemişim..ciddi yakınlaşmalarım oldu işte öyle diyeyim..ama bekaretle ilgili bir sorun değil..buna yakın şeylerdi
evet o yüzden yaşadıklarını burayada yazma.sırrını açığa vurursan aynı hatayı bir kez daha yapmış gibi olursun unutma...kimseye şunu bunu yaptım deme.olan olmuş biten bitmiş..bende öyle diyordum ama evlendim 1,5 yıl oldu..şimdide çocuk istiyoruz..yani evleniyorsunda annede oluyorsun...sen rahat ol.pişmanlık ve af en güzelleri bulmuşsun dahada kimse kurcalamasın ne yaptın diye sormasın..
:)) çok tatlısın gerçektenn..o zman benim ölmem lazım dediklerini yapıp bu hale geldiysen benim gerçekten ölmem lazım..ama yaşıyorum rabbime hep tevbe eder,eşimi bana gönderdiği için şükreder ve yoluma bakarım..rabbime hamdolsun..
yok cnm estağfurullah. şimdi daha iyi anladım. Allah affeder inşallah üzüldüm açıkçası:26: ama dua et sadece senin içini ancak ferahlatır. yapılanlar çok yanlış ki bu kadar dertlendin. maneviyatını kuvvetlendir derim. Allah kullarım siz isteyin ben dualarınızı geri çevirmem diyor. bunu düşünerek ferahlat gönlünü.
Ahh cnm dediklerini yapıcam özelden de konuşalım arada olurmu ...gercekten sükürki ii insanlar cıkmış snn dde benim de karsımıza..
sevgilin sormuş evet hatalarım oldu demişsin, adam detayı öğrenmek istememiş, artık hatasız yeni bi hayata başlıcaz demiş.
neyi tahmin edip edemeyeceğini bilemezsin, onun için eğer çok önemli olsa olayı didikler mutlaka öğrenirdi.
lütfen sebepsiz mutsuz etme kendini...
içinden geçen herşeyi yaz bıkmadan cevaplarım ben çıkıyorum öptüm seni :)
geçmiş seni rahatsız edebilir bunlar normal şeyler her ne yaşadıysa yaşadın ve bitti. irdelemen düşünmen sadece sana acı verir. erkek arkadaşım çok temiz biri demişsin kimse hatasız değildir emin ol onunda geçmişinden silmek iistediği bi çok şey vardır. kimse tertemiz değil. sen yakınlaştığın insanlardan dolayı geçmişini silmek istersen bi başkası harama el uzamıştır bi başkası büyük bi yalan söylemiştir sonunda büyük bi faciaya sebep olmuştur vs vs her insan mutlaka bi hata yapmıştır. sen töveni etmişsin doğru yolu bulmuşsun doğru insanı bulmuşsun. şimdi yapmak gereken her aklına geldiğinde evet ben bunları yaşadım ve ders aldım tövbe ettim sevabıyla günahıyla ben yaşadım de kötü bi geçmişin olsa bile sonuçta yaşadığın şeyler seni buraya itmiş. bunları yaşayan sadece sen değilsin emin ol. hayat devam ediyor önemli olan hatalarında ders alıp bidaha tekrarlamaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?