ne olur yardım edin geleceğim hayatım bitti !!

Hayat geçmişi tekrar tekrar yaşayacak kadar uzun değil, herkes hata yapmıştır ya da yapabilir.Ben de dört dörtlük birisi değilim ancak hayatımı geçmişimle değil bugünümle yaşıyorum.Kendini affet ve sevmeye başla, hatalarını tekrarlamamak yapabileceğin tek şey.

umarım yakın zamanda affederim kendimi ve geleceğime umutla bakabilirim...

Sen kendine yeni yol çizmiş her şeyi geride bırakmışsın. Geçmişine takılma artık erkek arkadaşına da dik durarak anlat kabul ediyor ise devam edersiniz yok etmiyor ise oda onun seçimi kararı bu yolda sana destek değil köstek olacak ise yol ver gitsin zaten. Dostun değilim acı söyleyeyim ama bu durumu ona izah etmen çok zor kafasında bir çok şey kuracak sahte kapalılar ile bir tutacak ama sende insansın asla ama asla ezdirme kendini.

en azından gecmişimde hatalarım olduğunu ve kendi isteğimle çok içten kapandığımı biliyor cnm askerden gelmesine 4 ay var o gelene kadar düşünüp o anki durumumu değerlendireceğim.s.s.s

en azından gecmişimde hatalarım olduğunu ve kendi isteğimle çok içten kapandığımı biliyor cnm askerden gelmesine 4 ay var o gelene kadar düşünüp o anki durumumu değerlendireceğim.s.s.s

Bak canım seni sen yapan yada bizi biz yapan diyeyim yaşadıklarımız tecrübelerimizdir. Sende yaşamak istedin öyle yada böyle yaşadın ve yanlış olduğuna inanarak geri döndün. Şimdi sen tertemizsin ki oda seni gerçekten seviyor ise karakterin için seviyor ise zaten dert etmez edemez. Hiç canını sıkma sen dimdik hayatına bak etrafına bak bir ya neler dönüyor sonra diktirdim ohh temizim diyen mi dersin aman anal yaşadım hiç sıkıntım olmadı diyen mi dersin ? Bunlara nazaran sen mi hatalar ile dolusun onlar mı? O erkek arkadaşın çok şanslı ki seni bulmuş canım akıllı olsun oda :)

Senden kıymetlisi yok bu hayatta tatlım gerisi boş seviyorsun amenna ama mantıklı da ol. Hata olarak görme kendini de kendine ezdirme tecrübe oldu sana bunlar seni olgunlaştırdı dinine yakınlaştırdı sonuçta olumlu yönlerine de bak karamsar olma lütfen.

evet günlerdir ben gibi birileri varmı diye okuyup duruyorum biçok yorum vs neler varmış esini aldatanlar vs neler neler ..yine de kimseyi yadırgamıyorum ne psikolojiyle hata yapıldığını bilemem bana düşmez ama gercekten Allah herkese tövbe etmeyi nasip etsin.geriye kalan tek sey vicdanım olacak onu da zamanla iyi seyler yaparak ii bi insan olmaya calışarak asarım değil mi..en azından cabalamak istiyorum kendimi salmak istemiyorum 1 aydır olduğu gibi

Kendine inanıp güvendikten sonra aşamayacağın hiç bir eylem hiç bir olgu yoktur. Vicdanın rahatsız bile olmasın. Sen salma kendini bu şekil dimdik dur yeter inan gerisi kendiliğinden oluşuyor zaten.

Kendine inanıp güvendikten sonra aşamayacağın hiç bir eylem hiç bir olgu yoktur. Vicdanın rahatsız bile olmasın. Sen salma kendini bu şekil dimdik dur yeter inan gerisi kendiliğinden oluşuyor zaten.

Bu dönemde insan bir de herseyi takıyor işte kafasına..zaman herseyin ilacıdır derler insallah bunun da ilacıdır..

Bu dönemde insan bir de herseyi takıyor işte kafasına..zaman herseyin ilacıdır derler insallah bunun da ilacıdır..

Dönem dönem nelere takılmıyoruz ki sonra zaman geçiyor ne salakmışım takıldığıma bak ya diyoruz :) Bunun da ilacı tabi ki ama zamanı karamsarlığın ile doldurma canım akışına bırak... :)

öncelikle asla ümitsiz olmayın..çünkü bildiğiniz üzere şüphe ve ümitsizlik büyük günahlardandır.Bununla birlikte yaptığınız hataları da asla başkalarına anlatmayın.
Peygamber efendimiz "ben zina yaptım,halim harap,nasıl affolurum" diye kendine danışan bir sahabeyi susturmuş ve kimseye anlatmaması gerektiğini söyleyip evine göndermiştir.Ve bolca tövbe etmesini tembihlemiştir.
Anlıyorum belki konuşmak,içinizdeki yükten kurtulmak istiyosunuz ama en doğrususorunu kendi içinizde halletmenizdir.
Hata kullar içindir. Kaldı ki hadis ne diyor:
"eğer siz günah işleyip tövbe etmeseydniz,Allah hepinizi yarlığar(yok eder)sizin yerinize günah işleyip de tövbe eden bir kavim yaratırdı.
Eğer içinizde işlediğiniz günaha karşı büyük pişmanlıklar varsa,bu sizin tövbenizin kabul edildiği anlamına gelir Allah'ın izniyle..
Önemliolan tekrarlayıp ortalığı kokutmamaktır..
Sevgiyle kalın..

öncelikle tsk ederim içimi rahatlatan güzel yorumun için ... evet günlerdir cok caresizdim kimseyle paylaşamayınca buraya içimi dökmek istedim ..hergün defalarca tevbe ediyorum Allh affetsin. burda gördüğüm destek beni güçlendirdi...

Her insan geçmişinde hata yapar büyük ya da küçük ama önemli olan bundan sonraki yaşamın ve o hatalarından ders alman tekrar başa ne olursa olsun dönmemen ve erkek arkadaşınla yepyeni bir hayata başlaman geçmişi unutup dua et Allah katında bağışlama çoktur sen yeter ki içten tövbe et

cabalıyorum elimden geldiğince.... tövbemi de aksatmıyorum bu da bir lütüuf sanırım..

Cok ilginc seni herhalinle kabullenen birisi var v sen neyin sukursuzlugundesin bence yaptigin vicdan degil suan birseylerle erkek arkadasin ogrenirse ne yapaim korkusu ayrica tobe ettiysen ki Allahin affi buyuktur niye olumu dusnuyorsn suan sukret bence okadar

emin ol erkek arkadasım ben söylemesem zor öğrenr cnm o yuzden korku değil vicdan..sadece aman öğrenr miki korkusu olsa bu benim alçaklığımı gösterir..ben ise ona kıyamıyorum keske en temz halimle onun eşi olablseydim diyorum..sorun bu.psikolojim kötü olduundan cümlelerim belki biraz mantıksızdır yorumlarımda o yuzden yanlış anlaşıldım sanırım.

Canım evet hatamız aynı ama farkimiz benim evlenmeden önceki sevgilim yüzünden malesef smdi eşimden utanıyorum vicdan azabı yaşıyorum Allah yardımcımız olsun..

bana göre yapman gereken tek birşey var.bu vicdanını rahatlatır bence.sen şşimdi o cocugu bıraksan neden dicek dşüncek kendini suclucak belkide seviyosa seni onu üzmeye hakkın yok.e böyle saklayarakda vicdanın rahat etmiycek en güzeli bu durumu güzelce ona anlat herşeyi anlat.bu yüzden ayrılmak istersen ayrılırız napim ben bu vicdanla rahat edemezdim demelisin.seviosa kabul eder ama kabul edemiceksede kaderim buymus ben dürüst oldum elimden geleni yaptım der vicdan yapmazsın.ama kımseye söylemıcegıne dair yemın ettır önce bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…