Valla arkadaşım benden bir tavsiye kanlı bıçaklı da olsan git gözük gel .Bir gün sabret .
Mutfakta mı durursun ,ayaktamı durursun , o gün idare et.Düğüne gitmemek demek işin aslı eşin ona cinli bakma.
Ona kendini kılıbık gibi hissettiriyorlardır.Bu senin aleyhin de bir durum ,adam öyle gözükmemek için sana yükleniyor işte.
haklısın akidem aslında sanırım düğüne gidemiyorum diye triplerdeama ben gitmek istemiyorum inan öyle yüzsüz insanlar ki beni orda delirtirler ben yeni yeni onların psikolojisini atlatırken gidersem onlarla geçirdiğim o kötü anları nasıl atlatırım bilmem ( yapılanları unutmam değil ama sineye çekmem 1 yılımı aldı çok bilirim onların yaptıklarını söylediklerini düşünmekten sabah kan çanağı gözlerle işe gittiğimi iş arkadaşlarımın eşinle mi kavga ettin gibi sözleriyle karşılaştığımı ( kısacası gidersem bu sefer kesin kaynanamı öldürürüm o derece yani kızına takacağı altını onu mıncıklamalarını zeki kızım diye sevişini bana laf sokmalarını artık yaşamak istemiyorum ( buarada kaynanam ben nişanlıyken kızını yani görümcemi yanımda zeki kızıııııııııııııım diye severdi halbuki 4 yıl dersaneye gittiği halde üniversiteyi kazanamayan biriydi ben ise üniversite mezunuyken :) benim kızım çok zeki derdi aklıma gelince halen gülüyorum ) kısacası bunları yaşamak istemiyorum şunu dahi diyebilirim eşim isterse sinirden öfkeden ölsün asla gidip onların ekmeğine yağ sürmem :'(
Canım haklıyken haksız duruma düşme ,bu düğündü dernekti olayları bir kere yaşandığı için çok önemli.
Bak arkadaşım çok bilmiş bilmiş konuşuyorum belki ama ciddiye alırsan sen ilerde rahat edersin ,konuşmaya hakkın olur.
Sen gitmediğin de falancanın eşi gelmedi olur , esra gelmedi demezler.Bak bak kocası karısına söz dinletemiyor derler.
Eşini böyle anmalarını ister misin ?
Kimin ne düşündüğü önemli değil benim için dersin belki ama bak sen başka dedikoduların alt yapısını hazırlıyorsun .Ele güne koz verme ,git hatta kayınvalidenle de güzel geçin ,az yapmacık ol.
Annecim annecim de.Ne oluyor bu geline ne keyifli diye şaşırsınlar:)))
Kocasıyla arası iyi demek ki keyfi de yerin de misali.
Sen bilirsin tabi canım ama eşinin şu an neden o bileziği almak istediğini anladım .Tamamen açığı kapatma dürtüsü.
Tabi ki bu seni çok etkiliyorsa gitme ,anlaşılan sıradan bir düğün gibi geçeceğini düşünmüyorsun.
Yani ben anlayamıyorum ya insanları , ben istesem dahi bir kimseye kötülük yapamam .
Bu insanları nerede yetiştiriyorlar.Karşısındakini kırarken içleri nasıl cız etmiyor.
Ben düşünüyorum şimdi gelinim olsa kızım gibi davranmaya ,elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırım .
Kızım olsa onu ayrı tutmamak için özen gösterirdim.Oda bir ana babanın evladı değil mi ?
Bu insanların doğruluk ,ahlak anlayışı ne ? Gece gece aldı beni düşünce şimdi .Allah 'ım bizi doğru insanlarla karşılaştırsın .
Annenizin dediğini dert etmeyin kendinize. Dolduruşlara gelmeyin. Niye sarsın ki k.valideniz size ?
Madem altın konusu kapandı, neden gitmiyorsunuz düğüne ? Eşinizle daha çok açılmayacak mı aranız ?
Hizmetçi gibi kullanılmak değildir bu tür zamanlarda yapılan işler. Böyle zamanlarda herkes elinden geleni yapmalı bence.
Zaten 40 gün 40 gece sürmeyecek ki düğün..
canım altın konusu kapanmış değil ben açmıyorum daha doğrusu oralı olmuyor hizmetçi meselesine gelirsek benim düğünüme gelip misafir gibi davranan insanlara gidipte hizmet edemem elimden geleni bende yapardım fakat benim için elllerinden geleni yapsalardı ! ben onlardan hiç destek görmedim yabancı gibi davranıldı hem eşime hem bana şimdi ne diye gidip hem altın takacakmışım hem düğünlerinde hizmet edecekmişim tekrar tekrar hakarete uğramak için mi ??? sorarım size bu insan biz borç içindeyken bizden para isteyen insanlar lütfen olaylara tarafsız bakalım onlar taraftan bakınca dedikleriniz doğru ama birde benim tarafımdan bakın lütfen siz size hakaret eden kayınvalidenize destek olurmuydunuz ? acaba
sen sonuna kadar haklısın canım eşin hiç demiyor ben evlendim evleneli borç ödüyorum kardeşine borçla bilezik takamam anca ailesi siz karı çalışıyosunuz borcunuz falan yok sizden zengini yok diyordur. (benimki öyleydi ordan yola çıkarak yazıyorum)vala çok sinirleniyorum böyle insanlara benim kaynı evlendi ne eşim ne de ben gittik bi ara eşim bilezik takmak lazım dedi. ogünün şartlarında git milletden borç alda tak bileziği bana aileden zaten1 bilezik geldi onuda borç olarak aldı geri vermedi kardeşin ona saysın umrumda değil dedim. sesini çıkartamadı. şimdi ailesiyle görüşüyor kız kardeşi evlenince napcam bakalım. o gün geldiğinde heralde bizim evde de kıyametler kopacak.
Bence herşeye rağmen gitmelisin düğüne. Fazla muhatap olmazsın, ortada dolanıyor görünürsün, mutfağa kaçarsın ama gitmemen kötü olur. Ellerine koz vermiş olursun. Eşin de çok mahcup olur, sana fazlasıyla yansıtır bunu.canlar eşimle sorunu tam hallediyorum derken birde annem çıktı başıma inatla tlf. açıp düğüne gel diye tutturdugelemem diyorum laftan anlamıyor anlamadığı gibide bana laf sokmalar kırıcı bir yığın laflar ( buaraada ailemin kaynanamın görümcemin bana yaptıklarından haberi yok psikolojik sorunları olduğu için anlatmadım üzülmemesi için ) ama gelin görün ki o beni inatla üzüyor aklımı oynatacam ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?