- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
annenin durumu öyle olmasa sana o gün esinle dön derdim ancak sadece annen için pazar gününe kadar kal bence. Üzme onu.eşim babamla konuşmak için bi kaç girişimde bulundu
ama babamdan hiç karşılık gelmeyince beni istemiyor evde herhalde dedi
ya sığıntı gibi hissetti sanırım kendini
ben de dur demedim
çok ısrar etsem kalırdı ama zorla tutmak istemedim ben de
babam da ben ona anlattım büyüklere saygıyı öğrettim (eşime öğretmiş) ama o böyle yapıyorsa kendi bilir diyor eşim için - başkasına söylerken duydum-
bu işin çözümü yok galiba
peki bizim planımız benim pazar sabahı dönmemdi.
ama eşim bugünden itibaren evde. cuma akşamı gelir misin sen de diyor.
gitmeli miyim?
annenin durumu öyle olmasa sana o gün esinle dön derdim ancak sadece annen için pazar gününe kadar kal bence. Üzme onu.
Annem ya da babam aslinda kizilacak birsey olmadigi halde esime o sekilde davranip o gittikten sonra bana normal dav r aniyorlarsa ben de esimin pesinden giderdim.Bundan 4 sene önce evlendiğimde annem bana eski tip bi düdüklü tencere aldı.
Ben bir süre kullandım ama sonra kendime daha yeni ve kaliteli olanlarından aldım.
Annemlerin evde düdüklü yok, lazım oluyor.
Anneme dedim ki : "senin verdiğini getireyim mi?" Getir diyince dün eşimle beraber 7 saat yol geldik başka eşyalarla beraber getirdik.
Babam bunu görünce bize etmediğini bırakmadı. Bana eşimin yanında kızdı laf söyledi. "O tencere hatıra çöpe atsaydın da getirmeseydin hatıraya saygın yok vs" dedi.
Eşim de neden bu kadar küçük şeylerden zeytinagacına bağırıyosun baba? Böyle olacağını bilsem ben çöpe atar getirtmezdim. Bu kızı bu kadar küçük şeylerden üzme dedi
Babam o dakikadan sonra ne benim ne eşimin suratına baktı. Yemek yaptık iki kaşık aldı masadan kalktı gitti. Eşim konuşmaya çalıştı ama eşimle de konuşmadı.
Eşim de dün gece kaldı ama bu sabah ben gidiyorum dedi kalktı gitti. Giderken babam duymasına rağmen kendi odasının kapısını açmadı.
Eşim Gittikten sonra çıktı odadan. Şimdi bana bişey olmamış gibi davranıyor. Aa x gitti mi hayırlısı olsun diyor.
Sinirim tepemde benim de çıkıp evime gidesim var
Hatalı olan ben miyim anlamıyorum.
Bizim örf adetleri damat ole kayinpedere laf konuşmaz. Olay sen ve ailen arasında. Maşallah hiçbişey altında kalmıyor esin.bak sebep ne olursa olsun o damat baban kapıdan kovsa bacadan girecek alttan alacak .
Su yorum yapan arkadaşların çoğu benle aynı fikirde yani biz yüzsuzuz bi sen yüzlusun olemi.zaten sizin zihniyetiniz yüzünden evlilikler bu kadar kısa. Sen kendi evliliğin kimseye laf söyleme hoc lafın altında kalma hiç büyüğü sabır ve saygı gösterme emi.Bizde de buna yüzsüzlük diyorlar..
Bundan 4 sene önce evlendiğimde annem bana eski tip bi düdüklü tencere aldı.
Ben bir süre kullandım ama sonra kendime daha yeni ve kaliteli olanlarından aldım.
Annemlerin evde düdüklü yok, lazım oluyor.
Anneme dedim ki : "senin verdiğini getireyim mi?" Getir diyince dün eşimle beraber 7 saat yol geldik başka eşyalarla beraber getirdik.
Babam bunu görünce bize etmediğini bırakmadı. Bana eşimin yanında kızdı laf söyledi. "O tencere hatıra çöpe atsaydın da getirmeseydin hatıraya saygın yok vs" dedi.
Eşim de neden bu kadar küçük şeylerden zeytinagacına bağırıyosun baba? Böyle olacağını bilsem ben çöpe atar getirtmezdim. Bu kızı bu kadar küçük şeylerden üzme dedi
Babam o dakikadan sonra ne benim ne eşimin suratına baktı. Yemek yaptık iki kaşık aldı masadan kalktı gitti. Eşim konuşmaya çalıştı ama eşimle de konuşmadı.
Eşim de dün gece kaldı ama bu sabah ben gidiyorum dedi kalktı gitti. Giderken babam duymasına rağmen kendi odasının kapısını açmadı.
Eşim Gittikten sonra çıktı odadan. Şimdi bana bişey olmamış gibi davranıyor. Aa x gitti mi hayırlısı olsun diyor.
Sinirim tepemde benim de çıkıp evime gidesim var
Hatalı olan ben miyim anlamıyorum.
Su yorum yapan arkadaşların çoğu benle aynı fikirde yani biz yüzsuzuz bi sen yüzlusun olemi.zaten sizin zihniyetiniz yüzünden evlilikler bu kadar kısa. Sen kendi evliliğin kimseye laf söyleme hoc lafın altında kalma hiç büyüğü sabır ve saygı gösterme emi.
Çok tatlısınburda babandır,yaşlıdır,üzme sesini çıkarma,büyüğe laf söylenmez diyenleri not aldım,bunları kaynana kayınpeder konularında takip edeceğim.bakalım nasıl yazacaklar.
Eşin karışmasa daha iyi olurmuş bence. Senle babanın arasındaki sorun çözülür gidermiş ki sana normal davranmaya başlamış bile baban zaten. Eşinin seni korumak savunmak istemesi çok güzel tabi ama baban sıkıntılı sanırım. Bence eşin bundan sonra biraz daha geride dursun baba kız küser barışır ama damatla bu kadar kolay olmaz.
Annem ya da babam aslinda kizilacak birsey olmadigi halde esime o sekilde davranip o gittikten sonra bana normal dav r aniyorlarsa ben de esimin pesinden giderdim.
Yoktan yere Esiniz anne ve babanizi saymazsa esinizi, anne babaniz esinizi saymazsa anne babanizi yola getirmeniz lazim. Unutmayin iki tarafta aileniz
Farzedelimki babası kasıtlı yaptı bunu.napcaz babamızın babalıktan men mi edecez.baba yahu bu baba senin varoluş sebebin.eşi orda yapıcı olsa arabuluculuk yapsa belki babanın saygısını kazanacak.şimdi noldu lafi yapıştırdi düzeldimi hersey.noldu yani hersey sutlimanmi oldu ki.kime ne faydası oldu lafı yapistirmanin
burda babandır,yaşlıdır,üzme sesini çıkarma,büyüğe laf söylenmez diyenleri not aldım,bunları kaynana kayınpeder konularında takip edeceğim.bakalım nasıl yazacaklar.
O tencerenin hic suçu yok, gunah kecisi ilan edilmesin bence.ŞİMDİ ASIL SORUYU SORUYORUM
Babam tencereyi al götür diyo
Eşim sakın geri getirme diyo
BU TENCERE NOLCAK
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?