• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapayim

Kaliteli eğitim ve gelecek vermek istemenizi anlayabiliyorum.
Zaman,çıtayı her geçen gün yükseltiyor.
Ama sırf güzel bir hayat bırakamayacak olmayı düşünüp çocuk isteyip istemediğinize karar vermemeniz biraz şaşırtıcı.
Bence önemli olan eşinizle beraber ne istediğiniz.
Sırf maddi sebeplerden mi çocuk istemiyorsunuz?
Yoksa çocuk edinmek sizin planlarınız da yok mu?
Bunları kendinize sorun.
Rabbim sağlık, sıhhat versin öncelikle. Gerisi olur gider.
Belki çocuğunuza güzel bir hayat bırakamazsınız.
Ama hayata güzel bir insan bırakabilirsiniz.

Zorlanirsiniz ama deger.
Eger gercekten cocuk sahibi olmak istiyorsaniz, gercekten iyi bir anne olacaginiza eminim, bizim toplumumuzda genelde dogan buyuyor kafasiyla cocuk yapilir.

Ama sırf güzel bir hayat bırakamayacak olmayı düşünüp çocuk isteyip istemediğinize karar vermemeniz biraz şaşırtıcı.
Bunları kendinize sorun.
Şu an maddi durumlardan dolayı erteledim açıkçası. Eşim inanılmaz enerjisi yüksek bir insandır hem çocukları sever hem de bizim ailenin çocukları tarafından çok sevilir hepsi önce enistesini sorar bana.
Ama maalesef hayat adil değil şartlar her geçen gün zorlaşıyor. Çocuğum ilerde mağdur olur mu bilemiyorum. Hiç bir zaman rahat bir insan olamadım her zaman sorumluluk aldım. Akışına bırakamıyorum belki de sorunum budur. Eşim şu an çocuk istemiyor. Bi yandan da çocukları çok seviyor. Bence onun da maddi kaygıları var. Hayata eşim kadar huyu güzel yüzü güzel bir çocuk bırakmayı çok isterdim ama herhalde bana bu nasip olmayacak

Bunları kendinize sorun.
Çok teşekkürler ederim. Toplumun genel sorunu bu rahatlık bence.tabiri caizse sülalemiz rahat :)

Bebeğin tüm masrafları karsilanmazsa üzülmem yani...başımı sokacak evim bile yok.annem babam başımda değil. ...bunlar nasıl sorun olmaz.iyi bir kreş fiyatı aylık 1000 TL bunun için kaynak ayırmak gerekmez mi.bilemiyorum bence bunlar hep sorun
tek maas, kıradayız, cocuguma kendım bakıyorum, tatılımden gıyımımden kusamımdan hıc eksık kalmam
kızımın eksık hıc bırseyı yok . ılerde de ozel okulda okutacagım yurt dısı egıtımıne gonderecegım
kızım ıcın ayrı bı hesap olusturduk

sız aylık 5 bın tl yı ıdare edemıyorsanız gercekden bebıs dusunmeyın :)

tek maas, kıradayız, cocuguma kendım bakıyorum, tatılımden gıyımımden kusamımdan hıc eksık kalmam
kızımın eksık hıc bırseyı yok . ılerde de ozel okulda okutacagım yurt dısı egıtımıne gonderecegım
kızım ıcın ayrı bı hesap olusturduk

sız aylık 5 bın tl yı ıdare edemıyorsanız gercekden bebıs dusunmeyın :)
Yahu tabiki ki idare ediyoruz bir yandan kredi ödüyoruz 50000 TL kredi ödememiz var.Yoksa borç olmasa ben de düşünmem. Bu arada maşallah paranız ne kadar bereketliymis

Arkadaşlar merhaba.beni bilen bilir forumda pek aktifimdir. Sorunum şu ki çocuk olayına bir türlü karar veremiyorum. 2 yıllık evliyim eşim banka çalışanı 5 yıllık ben de kurumsal bir yerde çalışıyorum 4.yılım. yaş geldi 31 e. Aylık gelir 5000.bunun dışında 3 ayda bir ikramiye alıyoruz ikimizde. Aylık ödememiz 2000 TL. Kira +bir ev aldık yatirimlik aralıkta teslim edilecek.800 TL bu ev için ödüyoruz her ay.Aralıktan sonra evi alıp kiraya verebilirsek önümüzdeki yılın ilk yarısında bu 800 TL den kurtulmuş olabiliriz.bu arada çocuk olursa anneler bakmayacak. Evimiz de kira olduğu için hem bakıcı parası hem kira ödeyebilir miyiz bilmiyorum. Bir de işim yokken çok maddi sıkıntı çektim çocuk olunca o sıkıntılı günlere mi doncem diye kafamda soru işaretleri var.bir de artık devir değişti sağlık +eğitimi düzgün almak isterseniz bunlar hep para.çocuk olursa 50 yaşımda bile eğitim masrafı ödüyor olabilirim. İşte çok mantıklı bir Oğlak olarak bu çocuk işlerine giremiyorum ilerde pişman olur muyum sizce?
bunun mantıkla oğlak olmanızla alakası yo bende oğlak burcuyum herseyım planlıdır ama bazen planlansız yasamak gerektgınede ınanırım..
evlendık hemen hamıle kaldım evımız kıra bır tonda borc vardı gelırımız de 4000 tl kadardı. bırkaç ay sonra bır anda ev aldık, borcların cogu kredı ıle kapandı ve evımıze tasındık, bırkaç ay sonrada dogum yaptım , kızım su an bır yasında ve Allaha sukur evın kredısıde ödeniyor, faturalar dıger masraflar bır sekılde halledılıyor ve kızım buyuyor, tek avantajımız kızıma annemler bakıyor bakıcı parası verme derdımız yok ama seneye krese gıdecek ve her ay en azından 650-700 tl bır masrafımız olacak, evımızın kredısı de kızım 10 yasında ıken falan bıtecek yanı cok dusunursenız cocuk sahıbı olamazsınız bence gelırınız ıyı , ben sızın yerınızde olsam evım avrken asla kırada oturmazdım kucuk olsun benım olsun yatırımlık mal almak bana gereksız gelıyor keneı evınıze tasınırsınız kıraya verecegınız parayı bakıcıya verırsınız ve kafa kafaya tum masraflar esıtlenır , guzel yanı bır evlat sahıbı olursunuz.

Hayat sen planlar yaparken başına gelenlermis :)
Mesela ben polikistik over olduğum için çocuk sahibi olmamin zor olduğunu biliyordum o yüzden evlenince kısa sürede korunmayi bıraktım. Yine de yaklaşık 2 sene de hamile kalabildim. O dönem ücretli öğretmen olarak çalışıyordum ve atanamasaydim en az 2 sene issiz kalacaktim çocuğuma bakabilmek icin.
Bir de aynı dönem yetmezmiş gibi eşim haksız bir sekilde işinden kovuldu. Yine de ben sizin kadar tasalanmadim. Dedim Rabbimin mutlaka ailemiz icin daha güzel planları vardır :) hakikaten de öyle oldu. Eşim kısa sürede daha iyi sartlarda işe başladı. Önceki isinden aldığı tazminat ve üzerine bir miktar borç alıp araba aldık. Yetmedi bir de ben hic ummadığım şekilde kadrolu öğretmen oldum.
Yani demem o ki bazen hayatimiz alt üst olabilir ama bir bakarsın altı üstünden daha güzelmiş :)
Elbette hepimiz evladimiza maddi manevi en iyi hayati yasatmak isteriz. Ben sizin iyi bir ebeveyn olacaginiza inaniyorum. İnsallah en hayırlı zamanda nasip olsun size de annelik :)

Arkadaşlar merhaba.beni bilen bilir forumda pek aktifimdir. Sorunum şu ki çocuk olayına bir türlü karar veremiyorum. 2 yıllık evliyim eşim banka çalışanı 5 yıllık ben de kurumsal bir yerde çalışıyorum 4.yılım. yaş geldi 31 e. Aylık gelir 5000.bunun dışında 3 ayda bir ikramiye alıyoruz ikimizde. Aylık ödememiz 2000 TL. Kira +bir ev aldık yatirimlik aralıkta teslim edilecek.800 TL bu ev için ödüyoruz her ay.Aralıktan sonra evi alıp kiraya verebilirsek önümüzdeki yılın ilk yarısında bu 800 TL den kurtulmuş olabiliriz.bu arada çocuk olursa anneler bakmayacak. Evimiz de kira olduğu için hem bakıcı parası hem kira ödeyebilir miyiz bilmiyorum. Bir de işim yokken çok maddi sıkıntı çektim çocuk olunca o sıkıntılı günlere mi doncem diye kafamda soru işaretleri var.bir de artık devir değişti sağlık +eğitimi düzgün almak isterseniz bunlar hep para.çocuk olursa 50 yaşımda bile eğitim masrafı ödüyor olabilirim. İşte çok mantıklı bir Oğlak olarak bu çocuk işlerine giremiyorum ilerde pişman olur muyum sizce?
artık çocuk olayına geçebilirsin . hesap kitap ile çocuk sahibi olmaktan korkma. çünkü çocuk öyle çok masraflı bi şey değil . kesinlikle. ve onun eğitimi olsun üni olsun eğitimine 50 değil nasip olursa 70 ime kadar ödeme yaparım. anne baba olunca ödemelerden korkulmuyor .ne gerekirse yaparım diyorsun . anne olunca anlayacaksın

Ben gelirinizle çocuk yapmazdım. Sadece okul değil çeşitli kurslara gönderirdim muhtemelen. Sana bağlı çocuğa ne kadar masraf yapacağın. Ben eğitimi, hobileri, yurt dışı gezileri için çok para harcardım.

30 yaşında anne oldum, 2.5 yaşında şimdi. Ekonomik olarak iyi durumdayız ama çocuk büyütmek çok masraflı. Ben kızım doğunca 2 sene ücretsiz izin aldım. Şimdi işe başlayınca toparladık. Kreşler 1000 liradan başlıyor. Ek ders aldırması, kıyafetleri, ona özel herşey masraf.

Bir de çocuk konusunda çok hevesli değilseniz tekrar düşünün. Hafta sonu uykularını, tatil tembelliklerini, şezlongta kitap okumayı falan uzunca bir süre unutun. Çocuğu çok seveceksiniz, yere göğe koyamayacaksınız ayrı ama çok yorucu...

Aylık 8000 tl gelırımımız var ev jendımızın ayrıyetten kırada ewım var cocuk yap aya karar verdıgımızde buzde dusunmedık deıl acaba bakabılırmıyız felan dıye sımdı dıyorum kı ıyıkıde dıgurmusum:)onsuz hatatı dusunemıyorum 2.cocuk ıcınde aynı dusuncelere gırdım yenıden dogururmuyum bılmıyorum

Bu zor ve bıçak sırtı bir karar.
Artıları eksileri iyi karşılaştırmak lazim.
Yerine konacak şey var (para gibi, kimi zaman gelir kimi zaman hiç olmaz, çocuk olmasa da böyle.) yerine konmayacak şey var (gençlik, sağlık, en önemlisi de enerji)
Bir yanda da hayatı belli bir standartın üstünde tutma çabası var ki kesinlikle haksız bir caba degil.
Sunu kendimden de biliyorum ki "çocuğa hazır olmak" diye bir şey yok bu kadar ayrıntılı dusununce. Bir an gözü karartmak gerekiyor. Işte o zaman eldeki imkanlarla en iyi nasıl yaparım hesabına gerçekten giriyorsunuz. Şu anki kaçış noktalarınız ve erteleme sebepleriniz hükmünü yitiriyor cunku.

bence bu kadar ayrıntı ilk çocuk için doğru değil. herkes özel okula gidecek diye bir şey yok. ben çok tanıyorum 4 fabrika sahibi devlet okuluna yolluyor. okuma yazmayı öğrenmesi için binlerce liraya gerek yok. kaldı ki bir arkadaşım devlet okuluna giden çocuğunu özele yolladı bin pişman. okulun başında 700 üzerinden 670 alan çocuk şimdilerde 500 alıyormuş. kafayı oraya vermeyin hiç.

yalnızzzz çocuk olunca işsiz kalma durumunuz var mı?? bakıcı kreş için bir bütçe çıkarabilecek misiniz? çocuk hastalanınca falan izin kullanabilecek misiniz? bunlar önemli. ben ikinciyi düşünüyorum. izinden dönünce kesin birimim değişir. o zaman müdürüm nasıl olur idare eder mi diye kara kara düşünüyorum yani.

Yasin ilerliyor. Ayrıca çalışmalara başladığın gibi hamile kalacağını nerden biliyorsun. Bu şekilde düşünürsen asla karar veremezsin. Bence yapmalısın.

Ben diğer arkadaşlar gibi ılımlı olamayacağım,doğduktan sonra nasibinin kendi kendine geleceğine inanmıyorum.
Bir şekilde karnını doyurabilirsiniz aç kalmaz ama ben şahsen çocuğumun iyi bir standartı olsun isterim.
İyi bir okula gitsin,aktivitelere katılsın,hobileri olsun vs..
Bebekken belki masrafı minimumda olabilir ama büyüdükçe masrafları da büyüyecek.
Dediğim gibi bazı şeylerden feragat edebiliriz diyorsanız seçim sizin.

bence bu kadar ayrıntı ilk çocuk için doğru değil. herkes özel okula gidecek diye bir şey yok. ben çok tanıyorum 4 fabrika sahibi devlet okuluna yolluyor. okuma yazmayı öğrenmesi için binlerce liraya gerek yok. kaldı ki bir arkadaşım devlet okuluna giden çocuğunu özele yolladı bin pişman. okulun başında 700 üzerinden 670 alan çocuk şimdilerde 500 alıyormuş. kafayı oraya vermeyin hiç.

yalnızzzz çocuk olunca işsiz kalma durumunuz var mı?? bakıcı kreş için bir bütçe çıkarabilecek misiniz? çocuk hastalanınca falan izin kullanabilecek misiniz? bunlar önemli. ben ikinciyi düşünüyorum. izinden dönünce kesin birimim değişir. o zaman müdürüm nasıl olur idare eder mi diye kara kara düşünüyorum yani.
Doğum sonrası işime geri döneceğim. Çalıştığım kurumdan hiç atılan yok sadece istifa edenler gitti onlara da tazminat vs ödemeleri yapıldı. Annemler bakacak olsa hiç düşünmem ztn ama bakıcı parası ödemekte zorlanabilirim.bu arada kendi ailemin mal varlığı var ama bu güne kadar onlardan yardım istemedim. İleriki yıllarda bu mal varlığından bana da kalır ama ne kalır bunu bilemem tabi ki...

Doğum sonrası işime geri döneceğim. Çalıştığım kurumdan hiç atılan yok sadece istifa edenler gitti onlara da tazminat vs ödemeleri yapıldı. Annemler bakacak olsa hiç düşünmem ztn ama bakıcı parası ödemekte zorlanabilirim.bu arada kendi ailemin mal varlığı var ama bu güne kadar onlardan yardım istemedim. İleriki yıllarda bu mal varlığından bana da kalır ama ne kalır bunu bilemem tabi ki...

o kadar ileriyi düşünme bence. inan aileler bakınca da çocuk iyi eminsin ama gerisi zor. çünkü birsüre sonra isyanlar başlıyor. çocuk çok erken kalkıyor, hiç uyumuyor, bugün banka işim vardı, bugün çocuğu bana getirin ben gelemiyorum, aslında kreşe mi verseniz çocuk çocukla oynamak istiyor bilmem ne bilmem ne. ben 2. çocuk için direkt bakıcı düşünüyorum. tabi bakıcının haberi olarak kamera takıcam eve.

Ben simdi cok pismanim. Rabbime sükür saglikli bi evladim var, ama bir bucuk senedir bir kardes istiyoruz, cocuk artik okul yasina geldi. Ama malesef olmuyor. Keske diyorum, pes pese olsaymis bir kardesi daha. Kafami taslara vurasim geliyor. TV de bile birinin hamile oldugunu falan izlesem aglamaya basliyorum.

Allah kimseyi evlat hasretiyle, evlat acisiyla sinamasin.

Back
X