Ne yapılır bu parayla ki ?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.669
498
Canım biriciğim çocukluğum ve şimdiye kadar ki tüm güzel anılarım babaannem geçen hafta beyin kanamasıyla hiç bir hastalığı yokken sapasaglamken malesef 7 saatte bi anda vefat etti. Evde sandığında 30 bin tl çıkmış biriktirip saklamış amcamla babam bölüşüp mevlut masrafları ve cenaze masraflarını da bu paradan karşıladılar. Kadıncağız kendi Mevludunu kendi yaptı anlayacağınız. Babam da o paranın 1000 tl sini bana 1000 tl sini kardeşime verdi öyle gönlünden geçmiş biz istemedik yani. Şimdi ben o parayı ne yapacağım kadıncağız biriktirms harcamamis o paraya elleri değmiş.. manevi birşey almalıyım ki hep kalsın onu anayım ne olabilir?
Evinde bi ton şey almis biriktirms canım benim ..
Yememiş içmemiş kendine bakmamış hep biriktirms.. Iki oğluna daha hayattayken birer ev vermiş birde kendi iki katlı evi var hep tek basina kendi emekleriyle hem de . Canım benim keşke kendine de biraz alıp yiyip icseymis..
Arkasinda bıraktığı canım oğlum dediği adamın dediklerini duymuyor iyiki . Yazıklar olsun amcama da .. anne falan yok anne kalmadı demiş daha vefat edeli annesi 3 gün olmadan.. hayattayken annesini kabul etmeyip evine gelmeyen karısı sırf evi alacak diye cenazeye gelip babaannemim evine ayak basmayan kadin ertesi gün evdeki annemin babaanneme aldığı eşyalara göz dikip kadincagizin ağacının bademlerine kadar göz dikmiş pislik . Milletin üzüntüsü yetmiyor aşağılık nelerin derdindeler. Bunlara izin verip o kadını annesinin evine sokan bunu da ister misin hayatim diyen amcama evi satmıyor müyüz diyen oğluna...oteki taraf onlara da var ..
O kadin o evi ne emeklerle yapmış 2.gunden satalım diyor..
Keşke babaannem asıl evladının babam olduğunu görseydi.. Yazıklar olsun.. adamcağız bunların yaptığı terbiyeszlige mi üzülsün annesinin kollarında öldüğüne mi .. kimseye bu hayatta tam güvenmeyin....

Canım biriciğim çocukluğum ve şimdiye kadar ki tüm güzel anılarım babaannem geçen hafta beyin kanamasıyla hiç bir hastalığı yokken sapasaglamken malesef 7 saatte bi anda vefat etti. Evde sandığında 30 bin tl çıkmış biriktirip saklamış amcamla babam bölüşüp mevlut masrafları ve cenaze masraflarını da bu paradan karşıladılar. Kadıncağız kendi Mevludunu kendi yaptı anlayacağınız. Babam da o paranın 1000 tl sini bana 1000 tl sini kardeşime verdi öyle gönlünden geçmiş biz istemedik yani. Şimdi ben o parayı ne yapacağım kadıncağız biriktirms harcamamis o paraya elleri değmiş.. manevi birşey almalıyım ki hep kalsın onu anayım ne olabilir?
Evinde bi ton şey almis biriktirms canım benim ..
Yememiş içmemiş kendine bakmamış hep biriktirms.. Iki oğluna daha hayattayken birer ev vermiş birde kendi iki katlı evi var hep tek basina kendi emekleriyle hem de . Canım benim keşke kendine de biraz alıp yiyip icseymis..
Arkasinda bıraktığı canım oğlum dediği adamın dediklerini duymuyor iyiki . Yazıklar olsun amcama da .. anne falan yok anne kalmadı demiş daha vefat edeli annesi 3 gün olmadan.. hayattayken annesini kabul etmeyip evine gelmeyen karısı sırf evi alacak diye cenazeye gelip babaannemim evine ayak basmayan kadin ertesi gün evdeki annemin babaanneme aldığı eşyalara göz dikip kadincagizin ağacının bademlerine kadar göz dikmiş pislik . Milletin üzüntüsü yetmiyor aşağılık nelerin derdindeler. Bunlara izin verip o kadını annesinin evine sokan bunu da ister misin hayatim diyen amcama evi satmıyor müyüz diyen oğluna...oteki taraf onlara da var ..
O kadin o evi ne emeklerle yapmış 2.gunden satalım diyor..
Keşke babaannem asıl evladının babam olduğunu görseydi.. Yazıklar olsun.. adamcağız bunların yaptığı terbiyeszlige mi üzülsün annesinin kollarında öldüğüne mi .. kimseye bu hayatta tam güvenmeyin....

Oncelikle basiniz sagolsun, maddi degeri yuksek olmayan onu hatirlatacak bir sey alirdim. Ne bileyim bir el aynasi vs.
Bir kismiyla kedi, kopek mamasi alir sokak hayvanlarina verirdim.
Bir kismini da bir kiz ogrenciye cep harcligi olarak verirdim.
Sembolik ucretlerle bagista yapabilirsiniz.

Başınız sagolsun. Nankör insanlar çok maalesef. Daha ölmemiş insanların "miras" tartışmasını yapan insanlara hiç tahammülüm yok. Ölmüşlerin de topraği kurumadan ortaya atlayanlar da

allah rahmet eylesin basiniz sagolsun

ben olsam onun en sevdigi seyden alip dagitirdim. iste ne severdi siz daha iyi bilirsiniz 40 i icin falan mevlit yapilirsa yine.

bide babaannemle ilgili bütün fotograflari toplar albüm yaptirirdim özel
bahcedeki badem agacinin cicegi ya da yapragiyla da kolye yaptirirdim. canli yapraktan cicekten yapiyolar ya hani

Basınız sağolsun. Lokma döktürün hayrına,ister serbetli olan ister tuzlu.Lokma aracları var.Sokakta sıraya girip alıyorsunuz,oldum olası cok güzel birsey gelir o bana cocukluğumu hatırlatıyor belki ondan.

Bence diğer her seyden bağımsız olacak şekilde bir agaç dikin babaanneniz adına.

Bir de yetim bir cocuk sevindirin. Babaanneciginizin ardından dua edecek,hayrına nail olacak bir cocuk ya da en guzel doldurun oyuncaklari bir arabaya ve cocuk esirgeme kurumuna gidin,inanin bu ülkede ihtiyac sahibi insanlar hiç.bitmez

Basiniz sagolsun..

Miktar yeter mi bilmiyorum ama buyuk bir alana bir cok agac dikip yanina da cesme yaptirirsiniz babaannenizin adina

O yengen buraya ne kaynana konuları açardı. Herkes kendi tarafından anlatıyor. Karşıdan bakan biri anlatınca işin rengi değişiyor.

Başınız sağolsun.
Emin olun babaanneniz de kimin ne olduğunu, iyi-kötü kim, çok iyi biliyordur ama işte anne yüreği..
Maneviyat ve anı kalması açısından; bir bileklik kolye yüzük gibi sürekli kullanabileceğiniz bir takı alabilirsiniz. Bence kalıcı olmalı yani.
Bağış yardım gibi şeyleri; daha sonra kendi kazandığınız yada birikim paranızla da babaannenizin adına yaparsınız zaten. Tabi siz bilirsiniz yine.

Başınız sağ olsun. Ben olsam adına bir şeyler yapardım. Bağışta bulunurdum LÖSEV'e. Yüksek bağışlarda LÖSEV plaket veriyor, babaannenizin ismiyle alırsınız evde de hatırası kalmış olur. Hem de hasta çocukların hayatını kurtarmış olursunuz ne güzel.

Ben olsam tamda o paraya denk gelen bi bileklik, kolye, küpe gibi bir takı alırdım. Ömür boyu takar kızım olursa ona hikayesini anlatır takardım oda kızına taksın diyede vasiyet ederdim :)

basınız sagolsun
ben olsam ustunu tamamlar bıleklık alırdım anı olarak kalsın dıye veya kolye
cıkarmazdım benden de cocuguma anı olurdu anısını bılerek tabıkı

Back
X