Ne yapılır bu parayla ki ?

Canım biriciğim çocukluğum ve şimdiye kadar ki tüm güzel anılarım babaannem geçen hafta beyin kanamasıyla hiç bir hastalığı yokken sapasaglamken malesef 7 saatte bi anda vefat etti. Evde sandığında 30 bin tl çıkmış biriktirip saklamış amcamla babam bölüşüp mevlut masrafları ve cenaze masraflarını da bu paradan karşıladılar. Kadıncağız kendi Mevludunu kendi yaptı anlayacağınız. Babam da o paranın 1000 tl sini bana 1000 tl sini kardeşime verdi öyle gönlünden geçmiş biz istemedik yani. Şimdi ben o parayı ne yapacağım kadıncağız biriktirms harcamamis o paraya elleri değmiş.. manevi birşey almalıyım ki hep kalsın onu anayım ne olabilir?
Evinde bi ton şey almis biriktirms canım benim ..
Yememiş içmemiş kendine bakmamış hep biriktirms.. Iki oğluna daha hayattayken birer ev vermiş birde kendi iki katlı evi var hep tek basina kendi emekleriyle hem de . Canım benim keşke kendine de biraz alıp yiyip icseymis..
Arkasinda bıraktığı canım oğlum dediği adamın dediklerini duymuyor iyiki . Yazıklar olsun amcama da .. anne falan yok anne kalmadı demiş daha vefat edeli annesi 3 gün olmadan.. hayattayken annesini kabul etmeyip evine gelmeyen karısı sırf evi alacak diye cenazeye gelip babaannemim evine ayak basmayan kadin ertesi gün evdeki annemin babaanneme aldığı eşyalara göz dikip kadincagizin ağacının bademlerine kadar göz dikmiş pislik . Milletin üzüntüsü yetmiyor aşağılık nelerin derdindeler. Bunlara izin verip o kadını annesinin evine sokan bunu da ister misin hayatim diyen amcama evi satmıyor müyüz diyen oğluna...oteki taraf onlara da var ..
O kadin o evi ne emeklerle yapmış 2.gunden satalım diyor..
Keşke babaannem asıl evladının babam olduğunu görseydi.. Yazıklar olsun.. adamcağız bunların yaptığı terbiyeszlige mi üzülsün annesinin kollarında öldüğüne mi .. kimseye bu hayatta tam güvenmeyin....
Ben babamın ölüm yıldönümlerinde kalem alıp ilkokul çocuklarına dağıtırım. Birinci ikinci sınıflara. Hem onlar mutlu olsun hemde babamın ruhuna gitsin diye.

O yengen buraya ne kaynana konuları açardı. Herkes kendi tarafından anlatıyor. Karşıdan bakan biri anlatınca işin rengi değişiyor.
Evet,ama ne yapalım?
Kadınlar babaanneyse kvdir de aynı zamanda.
Benim de babaannemle sıcacık anılarım var.
Dizinde anlattığı masallar,beni küçükken yanında yatırıp seve okşaya uyutması...
Sabah seslenirdi okul için kıyamaya kıyamaya,uyur numarası yapardım:110:
Annemle elbette olmuştur sorunları,hatta bir kısmına şahitte olduk,herkeste olan şeyler.
Bu onların arasında, ki bize de yansıtmadılar etkilerini,iyi ki benim babannem olmuş,babannelerin en güzeli:KK36:

Başınız sağolsun , ben olsam tek kuruşuna dokunmadan hayır yapardım onun adına. Hasta ve ihtiyaç sahibi birine yardımcı olabilirsiniz , geliri düşük zor durumda bir aileye erzak yardımı yapabilirsiniz vs.
Babaanneniz adına duacı olurlar güzel olur

Güzel bir altın kolye al kendine , baktıkça hatirlarsin. Babaannen de benim rahmetli babaannem gibiymiş, aklıma geldi boğazım düğümlendi üzüldüm birden. Babaannem de hayatı boyunca yememiş içmemiş giymemiş gezmemiş eğlenmemiş hep çocukları için para biriktirmiş ev bark sahibi yapmış bir kadındı, tam rahat edecek artık derken onu da göremedi maalesef. Amcana gelince emin ol onun çocukları da o ölmeden mallarını bölüşmeye başlarlar, o da yaptıklarını çeker elbet.

Camide hayrına Kuran okutabilirsin istersen. Çıkışta da şeker lokma vs dagıtabilirsin.
Bu kişinin inancına göre degişir gerçi de ben kendi fikrimi söyledim.

Her ailede bir asalak evlat vardır. Maalesef! Benim en küçük amcam da öyle. Kadının elini avucunu kuruttular.
Şuan felcli ama hali perisan. Kadın alışmış kendi evim diye gelmiyor da diger evlatlarına. Her gün bir tarafları yara oluyor düşmekten. Allah hayırlı evlatlar hayırlı ölümler versin inşallah.

Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun inşallah.
Sadece parayla alakalı ne yapabilirsinize cevap vereceğim.
Diğer kısmı çünkü her ailede öyle bir evlat ve gelin-damat vardır.
Evlatlığından utanmayana ne deseniz yüzü kızarmaz, boşverin.

Para daha büyük bir meblağ olsaydı kesinlikle hayır yapın derdim.
Sağlık sıkıntısı olana, yeni doğacak bebeğine çorap alamayana, öğrenciye vs.
Ama bence siz kendinize hatıra, evladiyelik bir şey alın.
Kayınvalidemin annesi vefat ettiğinde birkaç bileziği varmış, kardeşler arasında bölüştüler.
Kayınvalidem kendine kısmı ile kızları ve bana kolye aldı.
Ve açıklaması ‘kızım annemin ardından çok yoruldun, emek ettin, gık demedin. Bu da sana anneanne hatırasın kalsın’ diyerek aldırdı.
Hayatımda daha değerli, daha özel bir hediye almadım, alamayacağım da.
Aynı şekilde annemin anneannesinin kurtuluş savaşında şehit olan nişanlısının yüzüğü de bendedir.
Demir parçasıdır ama kaşıkçı elmasına değişilmez.
Babaanneme, dedemin kore savaşına gidip hediye getirdiği inci gerdanlık da bendedir.

Bu sebeple hatıralık alırsanız, evlatlarınıza, torunlarınıza geçer, bol bol dua ile anarsınız rahmetliyi.

Hasta bir çocuğun tedavi giderleri icin valilik izniyle açılan bir yardım kampanyasına bağışta bulunabilirsiniz.

En önemli şey sağlık hele ki küçük bir çocuğun sağlığı. Hem cocuğun anne babasından çok büyük ve içten bir dua alırsınız hem de bir kuzucuk sağlığına kavuşur mutlu olur.

Çocuklar, bebekler hasta olmasın. Rabbim tüm hasta cocuklara bebeklere sifa versin.

Mekanı cennet olsun güzel kalpli babaannenizin, size de sabır diliyorum.
Ben de olsam birilerine yardım amaçlı kullanırdım parayı. Kendime bir şey almayı çok mantıklı görmezdim, zira babaannemin seçip aldığı bir şey olmayacağı için sadece bir eşya olacak aldığım, manevi değeri olmayacak. Hasta bir çocuk için kullanabilirsiniz parayı ya da okul eşyasına ihtiyacı olan bir çocuk için...Düşünürseniz daha güzel bir fikir siz de bulursunuz.

ben de lösev +1 veya doğuda bir okula kırtasiye yardımı diyorum ...
bir ziynet satın alıp onu babaaanne anısı yapmak bana mantıklı gelmedi. sonuçta sıfır bir eşya ve onun zevkini yansıtan yada kokusunu, dokunuşunu taşıyan bir şey değil.
bende dedemin hatırası var, askerde iken almış, köstekli saat, 1943 yılından. eski ve yıllarca kullanmış olması kıymetli hale getiriyor..

Canım biriciğim çocukluğum ve şimdiye kadar ki tüm güzel anılarım babaannem geçen hafta beyin kanamasıyla hiç bir hastalığı yokken sapasaglamken malesef 7 saatte bi anda vefat etti. Evde sandığında 30 bin tl çıkmış biriktirip saklamış amcamla babam bölüşüp mevlut masrafları ve cenaze masraflarını da bu paradan karşıladılar. Kadıncağız kendi Mevludunu kendi yaptı anlayacağınız. Babam da o paranın 1000 tl sini bana 1000 tl sini kardeşime verdi öyle gönlünden geçmiş biz istemedik yani. Şimdi ben o parayı ne yapacağım kadıncağız biriktirms harcamamis o paraya elleri değmiş.. manevi birşey almalıyım ki hep kalsın onu anayım ne olabilir?
Evinde bi ton şey almis biriktirms canım benim ..
Yememiş içmemiş kendine bakmamış hep biriktirms.. Iki oğluna daha hayattayken birer ev vermiş birde kendi iki katlı evi var hep tek basina kendi emekleriyle hem de . Canım benim keşke kendine de biraz alıp yiyip icseymis..
Arkasinda bıraktığı canım oğlum dediği adamın dediklerini duymuyor iyiki . Yazıklar olsun amcama da .. anne falan yok anne kalmadı demiş daha vefat edeli annesi 3 gün olmadan.. hayattayken annesini kabul etmeyip evine gelmeyen karısı sırf evi alacak diye cenazeye gelip babaannemim evine ayak basmayan kadin ertesi gün evdeki annemin babaanneme aldığı eşyalara göz dikip kadincagizin ağacının bademlerine kadar göz dikmiş pislik . Milletin üzüntüsü yetmiyor aşağılık nelerin derdindeler. Bunlara izin verip o kadını annesinin evine sokan bunu da ister misin hayatim diyen amcama evi satmıyor müyüz diyen oğluna...oteki taraf onlara da var ..
O kadin o evi ne emeklerle yapmış 2.gunden satalım diyor..
Keşke babaannem asıl evladının babam olduğunu görseydi.. Yazıklar olsun.. adamcağız bunların yaptığı terbiyeszlige mi üzülsün annesinin kollarında öldüğüne mi .. kimseye bu hayatta tam güvenmeyin....
Başınız sağolsun çok duygusal yazmışsınız acınızı hissettim resmen.
Ne kadar kötü olsa da anne evlat ayıramıyor işte o da köyümolanı yok sayamamış ama çok da kötü sözler söylemiş o evlat müsvettesi kınamak da istemiyorum allahım başıma vermesin, ama o kadının da başına gelir bu.
Ben sizin yerinizde olsam hayır yapar dağıtırdım, fakir aile varsa erzak alırdım babanne adına dua isterdim yani bunkadar yoğun duygular beslerken öteki türlü parasına dokunamam

Back
X