- Konu Sahibi pumpkin2017
-
Destek olmak zorunda mi? Diyelim ki soz verdi ama yoruldu zor geldi artik baksmiyorum dedi 2 ayda olamaz mi? Mecbur mu efendim dogurdumuz cocuklara bakmaya bu buyukler. 2 yasinda kizim var calisiyorum oyle zaman oluyor ki esimle ayni zamanlarda top seminer tarzi calismalara katilmamiz gerekiyor. Gunlerce hemde. Kimseyi cagirmam bi sekilde idare etmek zorundayiz bizde kizimizda. Bizimle top salonlarinda disarilarda idare etmeye calisiyoruz.Ne ben 1 ay bile olsa dayanirim evimde yabanciya ne de tenezzul ederim onlardan yrdm istemeye. Herkes basinin caresine bakmayi bilecek. Olur da bakarlarsa da valla gonullerini hos etmek gerek. Oyle konu sahibi bende calisiyorum mecburmuyum onunla ilgilenmeye derse boyle olur.Yeri gelince ne kadar da kayinvalide sever olabiliyorsunuz:)
Ne demek kadını düsünmmemişsin falan madem evleri birleştirmekteki amaç buydu en başında söyleyecekti..
Tamam bakmak zorunda değil ama amaca bağlı olarak Aynı evde olunca normalden daha fazla vakit geçireceğini kendisi de biliyordur..
Cocuklasip kıskançlık yapacağına , çalışan oğluna ve gelinine destek olması gerekiyor..
Valla ben herkesi genellemeyeyim ama ben buradaki kadınları anlayamıyorum..Destek olmak zorunda mi? Diyelim ki soz verdi ama yoruldu zor geldi artik baksmiyorum dedi 2 ayda olamaz mi? Mecbur mu efendim dogurdumuz cocuklara bakmaya bu buyukler. 2 yasinda kizim var calisiyorum oyle zaman oluyor ki esimle ayni zamanlarda top seminer tarzi calismalara katilmamiz gerekiyor. Gunlerce hemde. Kimseyi cagirmam bi sekilde idare etmek zorundayiz bizde kizimizda. Bizimle top salonlarinda disarilarda idare etmeye calisiyoruz.Ne ben 1 ay bile olsa dayanirim evimde yabanciya ne de tenezzul ederim onlardan yrdm istemeye. Herkes basinin caresine bakmayi bilecek. Olur da bakarlarsa da valla gonullerini hos etmek gerek. Oyle konu sahibi bende calisiyorum mecburmuyum onunla ilgilenmeye derse boyle olur.
Aslinda en iyisi sifir beklenti. Kendi basinin caresine bakmayi bileceksin ki kimse canini sikamasin. Misal konu sahibi buyuk ridk alip kv kp ile dublexe tasinmis. Niye kendinin ve kizinin rahati icin. Bugun bu sorun cikti inanin yarin baska sorunlari cikacaktir. Bu ise hic girmeyip kizinin bakimi icin alternatif yollar arayacakti.Valla ben herkesi genellemeyeyim ama ben buradaki kadınları anlayamıyorum..
Kayinvalide ile ilgili bir şikayet konusu olur. Yerden yere vururlar..
Ama iş destek olmalarına gelince onu yapmaya mecbur mu, bunu yapmaya mecbur mu' olur..
Eğer razilikla kabul ettiyse , ev degisilmis gelin çalışıyor , çocuk oyuncağı değil yani..
Tripler atıp kıskançlık yapacağına, gelini karşısına alıp güzelce anlatıp bir süre dünürünün gelmesini rica edebilir..
Bence konu sahibi takmis kv. Madem onu ornek aliyor beraber gitsn alisverise. Makyaj malz alsin bilmedigini ogretsin. Ne bileyim bi botox falan yaptirsin kadina dimi ama sinemaya davet edene kadar. Isteyince anlasmanin cozum bulmanin yolu cok aslinda. Ama kv beni kiskaniyor ya demek daha cekici geliyor bazi kadinlara.Sizle niye yarissin, o da bir kadin degil mi, bir insan degil mi? Hevesleri olamaz mi? Bir sizde mi var arabasi, tasi, kalemi, makyaji Allah askina? Bu zihniyete de bitiyorum. Tasi sizden group heveslenip alsa ne olur yani, size mi aldirdi? Ben de birinde bir sey group heveslensem gider alabilirim, baskasi da benden gordugunu alabilir. Bundan dogal bir sey yok. Bu sizdeki neyin eksikligi de kayinvalide beni kiskaniyor egosuyla doldurmaya calisiyorsunuz anlamiyorum. Yazik.
Yok canım korkma o babannesi senin çocuğunun kılına zarar gelse dünyayı yıkar sanırım kaynana biraz kıskanmaya başlamış seni yaşı ilerliyor ister istemez hayatını yenileme arzusu yaşayacaktır. Sen olumlu düşün ve iyi düşünKızlar Merhaba,
Size danışmak istediğim bir konu var..İçinden çıkılmaz bir hal almadan bana akıl verin lütfen..
Ben çalışıyorum ve 2 buçuk yaşında bir kızım var..
Kaynanamlar da biz de kirada oturuyorduk ve dublekse taşınma fikri geldi aklıma çünkü sabahları kızımı anneme yada kaynanama götürmek çok zor oluyordu..
2 ay önce dublekse çıktık onlar yukarıda biz aşağıda her şeyimiz ayrı (mutfak,banyo,tuvalet,dış kapı)
akşam yemeklerini birlikte yiyoruz birde hafta sonu kahvaltı..Zaten haftanın sadece 2 günü evdeyim.
Bu aralar kaynanamın hareketleri tuhaflaşmaya başladı..bunalmıştır diye düşünüp kızıma pazartesi günleri de annem baksın istedik..Hafta sonu da zaten biz bakıyoruz.Haftanın sadece 4 günü bakıyor ve zaten evleri birleştirmekteki amaçta buydu..
Bu sabah en sonunda eşim konuşmuş annesiyle..Depresyonda olduğunu etrafında kimsenin olmadığını bu dünyaya sanki sadece çocuk bakmaya ve yemek yapmaya geldiğini falan söylemiş..Kendisi asosyal bir insandır.Pazar günü ben sinemaya götürmek istedim gelmedi..
Biz karı-koca gezmeye çıkıyormuşuz hafta sonları kayın peder onu bir yere götürmüyormuş. (Ki bu durum zaten bu zamana kadar da böyleydi..Her hafta sonu dışarı çıkan insanlar değillerdi bizden görünce sanırım kıskandı.)
Benim de mutfaktaysam herşeyime karışıyor sürekli asık suratlı memnuniyetsiz falan..Evde huzur bırakmadı..
Bu durumdaki bir insana da çocuğumu bırakıp işe rahatlıkla gelemiyorum artık..Çünkü depresyonda olan bir insanın çocuğa tahammülü de olmaz diye düşünüyorum.Şu an iş yerinde kuduruyorum gidip kızıma sımsıkı sarılmak onun elinden almak istiyorum.İşe girdiğime ve evleri birleştirdiğimize ne yazık ki pişman oldum
Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım ? Kızımı gerçekten babannesiyle yanlız bırakmamalı mıyım ? İşten ayrılmayı bile düşnüyorum şuan.
Bana akıl verin lütfen.. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
+1babaanneye çok üzüldüm şu an.
bunca yıl yemek yapmış,ev temizlemiş,çocuk büyütmüş tam huzura erecekken de torun bakmaya başlamış.sizi de kıskanması normal imrenmiş işte.bunalması kadar normal bir şey yok.bunu da açıkça dile getirmiş.
ben olsam evleri ayırıp önce o insanları özgür bırakırdım.sonra ya bakıcı tutar ya da işten çıkardım.ya da anneme rica ederdim.
kızına da üzüldüm çünkü sadece haftanın iki günü evdeymişsin.
Sen yazdıkça ben rahatladım...parmakların dert görmesin.açmıştı zaten bizde pişman olursunn demiştik.
biz demiştik demek istemiyorum ama biz demiştik.
Konu sahibi, onceki konunuzu okumustum,kayinvalidem iyi bir kadin demistiniz,iyidir boyle dediginize gore,sizde iyi birisiniz bence,fakat 2 ile 2 hayatta herzaman 4 etmiyor.Bu iyilik kotuluk meselesi degil...Arkadasimin kayinvalidesi dunya iyisi,misafiri filan geleceginde yardima gitse,kizim sen kuzularina bak,benim isimden ne olacak,yaparim ben der,
sebzesini ayiklayip posetle kapisina asar,sabahlari evinde yavas gezinirki gelini gece cocuk bakiyor,ust kata ses gitmesin,biraz uyusun diye,ama eminim bu 2 iyi niyetli insan da birarada olsa yine isler degisir...Cunki dag dag ustune olur,ev ev ustune olmaz,olamiyor,istisnalar haric..İnsan bunyesi ozel alaninda birisini kabul edemiyor,kimyasina aykiri...
Evli olmasam, bahsettiğiniz kayınvalidenin bekar oğlu var mı diye sorarım
eşimle konuştum biraz önce..
annene açık açık sor gerçekten kızımıza bakmak istemiyorsa zaten buna mecbur değil buna göre bir çözüm buluruz dedim..
isterlerse de memleketteki evlerine de gidebilirler biz kirayıda bi şekilde öderiz dedim.
tamam bu akşam konuşucam annemle dedi
bakalım ne diyecek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?