ne yapmalı bu kaynanaya ?

hmmmm
peki neden yaptınız böyle birşeyi?
eski konunuzda çok tepki aldığınızdan sanırım :)

Gülüm kim 2. üyelik?

belki benden çekinir diye ikisi konuşsun istedim
ben karışısına geçip pişman mısın diye soramam o konuşsun annesiyle..
Sonra bana sen bizi göndermeye mi çalışıyorsun derse ne diycem :-/

Cocuguna bakiyorsa mecbursun gonlunu hos etmeye. Ohh hem cocuga baksin hem de bunalima girdim mi ondan kotusu olmasin. Sizin kv acidim valla. Evet bu devirde kimseye iyilik yaramiyor belli.

Siz dublex eve kendi rahatiniz icin ciktinz once bunu unutmayin. Kac yasina gelmis kadin belki gecici bir donem yasiyor yrd olmak yerine ayy alttan alamam bi sinemaya tav olsun derdindesiniz.

Bu arada Calisiyorsunda parani kv mi aliyor sanki. Kendi ailen icin calisiyorsun. Kadina ne bundan. Ben calisiyorum diye tripleri cekmek zorunda mi kiziniza bakiyor diye.

Kv isterse bakar istemezse bakmaz bu kadar acik ve net. Bakmiyor diye dusman olmanin anlami yok.

Her kelimenize katiliyorum.

buraya fikir almak için konu açıp yapılan yorumları dikkate almayıp yine bildiğini okuyan üyelere bayılıyorum..
size olmaz denmişti ..
şimdi yapacak birşey yok insanların düzenini bozmuşsunuz..

ondan 2. üyeliği aldığını düşünüyorum bende
belki anlaşılmaz herkes kaynanama kızar diye :)

Ablam biraz da validenin açısından baksanız..? Eskilerin hayatları hakikaten çok zormuş, benden iyi bilirsiniz daha yaşım kaç başım kaç da konuşuyorum

Bence kayınvalideniz gibi değil de anneniz gibi benimseyip ona küçük hediyeler alabilirsiniz. Hatta eski fotoğraflardan oturup konuşabilirsiniz bir akşam, biraz çalışmayla slayt bile yapıp çok daha duygulandırabilirsiniz. Belki, tıpkı sizin de isteyeceğiniz gibi, bir masa hazırlayıp evlerine validenize ve babanıza bir jest yapabilirsiniz. Dahası çok düşünülecek yapılabilecek çok şey var. Yeter ki siz bir adım atmayı isteyin ablam.

Merhamet her kalbin anahtarıdır. Merhametle uzattığınız ele vurmayacaktır. Gençsiniz belli donanımlara sahipsiniz ve en önemlisi yaşam enerjiniz var. Yaşlılarımız ne yazık ki çok zor şeyler yaşamışlar... Düşünsenize anneniz hâlâ hayatta ancak kayınvalidenizin değil. Ölüm hayatın gerçeği olduğu kadar, - yılların bedeni eskittiği insanlığı, ruhu değil- de hayatın gerçeğidir. İnşaAllah her şey biraz bakış açısını değiştirmekle baştan aşağı, pozitif yönde, değişecektir. Allâh yardımcısı olsun hepinizin :)

17 sayfayı okuyamadım ama muhit değiştirdi ise o çok etkiler yaşlıları

bir yere çıkmasa bile o karşı apartmandaki x e pencereden bakıyordur

her yer değişik gelir şimdi

biz aynı yerde sadece mahalle değiştirmiştik de yeni düzene sor alışmıştık annemle

ben okula o işe gitmesine ve ona göre dışarı hayatımız olmasına rağmen

insanın yeni düzene alışması zaman alır ve kv de sürekli evde olunca yeni düzen daha da yoruyor muhtemelen

çözüm bir süre annen gelsin toruna baksın

yemek vs de yapmasın kv

6 da gidiyorsan rahatlıkla yaparsın yemek de

o da gündüz çıksın dışarı dolansın

iş söyleyin işte şu çarşıdan şunu bunu al diye uzak yerlere gitsin gezip açılsın

Babanne kendi bakmayi kabul etmis.
Bakmaya mecburmucular? Buraya dikkat edin.

Konu sahibi anneniz yakinsa bir donem gelip gitse
Yada ara ara baksa belki suanki donem daha saglikli atlatilir.

Başlığınız çok agresif. Ne demek ne yapmalı? Kadın hayatı boyunca çocuk bakmaktan bıkmış. Çocuğunuz için başka çözüm bulun. Kreşte psikolojisi bozuldu çocuğunuz diye veryansın ediyorsunuz da, kayınvalide de en az çocuğunuz kadar değerli bir insan. O da depresyona girmiş. Haksız da değil, tam rahata ererken baştan başlıyorlar çocuk bakmaya. Böyle bir hayat tabii ki depresif. Öyle üst kata taşınmakla, sinemayla, ev oturmasıyla da psikoloji düzelmiyor malesef. Kesin çözüm : çocuğunuza başka bakıcı bulun veya kendiniz bakın.

Benim yaşamadığımı nerden biliyorsunuz?
Herseye bahane buluyorsunuz, kadın açık açık kendini ifade etmiş ki o saatten sonra o kadına çocuk baktırmak iki taraf acısındanda sakıncalı, bakın sizin aklınız kalıyo hemde kadın bunalmış...

Aynı eve çıkmak istemeniz büyük cesaret. Kayınvalide pasif olduğu için sizin işinize gelmiş görünüyor. Aksi olsaydı taşınmanın lafını dahi ettirmezdiniz.
Bakın yaşlılık depresyonu diye bir şey var. Bir yaştan sonra hayat amacı kalmıyor, dostlar eleniyor veya vefat ediyor, yeni dost edinilmiyor. Bir de siz çocuk bırakıp gezince, biz çocuk bakalım onlar gezsinler, bizim ömrümüz artık böyle geçecek diye dertlenmiş olabilir. Eşiyle gezmeyi dert etmiyordur, belki komşuya veya güne gidecektir, belki sevdiği diziyi izleyecektir, belki sadece uyuklamak istiyordur.
Küçük çocukla uğraşmak zor. Bu demek değil ki çocuğunuza kötü davranacak.
Bakıcı tutamıyorsanız bile en azından haftada 2 gün yardımcı tutun. Böylece kayınvalide yükü hafiflemiş olur.

Babanne kendi bakmayi kabul etmis.
Bakmaya mecburmucular? Buraya dikkat edin.

Konu sahibi anneniz yakinsa bir donem gelip gitse
Yada ara ara baksa belki suanki donem daha saglikli atlatilir.
Bastan kabul etmis olabilir. Ancak surec icerisinde belki kaldiramiyor zor geliyor. Yiprandigini hissetmeye basladi.

Kadin zaten mizmizlanmaya baslamis depresyonda ama alin bakmiyorum dememis. Yine torunu icin katlaniyor. Bir yandan da soylenip rahatlamak istiyor belki. Kadinin bunalmis olmasindan konu sahibi kizima ona nasil biraktim ben diye bahsediyor. Cok tuhaf bana gore. Calismasin kv memnun degilse birakmasin iste. Ya da bakici tutsun. Niye kadini suclayip ney apayim ben bunu diyor.

Konu sahibi tasinirken kendi aile duzeni icin tasindi kv kabul etmis ama bir yorumunda diyir ki. Kv yapamazsam altli ustlu ben baska sehirde evivarmis oraya giderim demis. Eee kadin zaten bastan soylemis daha ne desin.

Birazda kadın kendi haline bırakılmış gibi geldi.Kadın monoton bir hayatın içinde sıkılmış olabilir.Sadece çocuk bakıcısı gibi değilde daha farklı bir hayatı olsaydı.Dedeninde babaanneninde içinde olduğu organizasyonlar olsaydı, yürüyüştür pikniktir ,dışarıda yemektir ,eğlencedir ,bir aileyi ziyarettir gözü gönlü açılırdı kadının.

Hiçkimse ot gibi yaşamak istemez.Helede birileri sürekli eğleniyorsa o ise sorumluluklar içinde yorulmuşsa

Kadın kendinden zaten çok özveride bulunuyor bunun mükafatını görse daha şevkli olurdu.

Sizle niye yarissin, o da bir kadin degil mi, bir insan degil mi? Hevesleri olamaz mi? Bir sizde mi var arabasi, tasi, kalemi, makyaji Allah askina? Bu zihniyete de bitiyorum. Tasi sizden group heveslenip alsa ne olur yani, size mi aldirdi? Ben de birinde bir sey group heveslensem gider alabilirim, baskasi da benden gordugunu alabilir. Bundan dogal bir sey yok. Bu sizdeki neyin eksikligi de kayinvalide beni kiskaniyor egosuyla doldurmaya calisiyorsunuz anlamiyorum. Yazik.

Yeri gelince ne kadar da kayinvalide sever olabiliyorsunuz:)
Ne demek kadını düsünmmemişsin falan madem evleri birleştirmekteki amaç buydu en başında söyleyecekti..
Tamam bakmak zorunda değil ama amaca bağlı olarak Aynı evde olunca normalden daha fazla vakit geçireceğini kendisi de biliyordur..

Cocuklasip kıskançlık yapacağına , çalışan oğluna ve gelinine destek olması gerekiyor..

Bir süre annen baksın canım
Benim annem kızıma bakmak için işi bıraktı.
Ben başkasına güvenemezdim zaten
Yok niye anneler bakıyor diyenlere hayret ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…