ne yapmalı bu kaynanaya ?

Kocasının yapmadığı şeyleri oğlun dan bekleyen kaynana tipi .siz özel bişeyler yaptıkça sizi kiskaniyordur biz neden yapmıyoruz diye .onuda gezdirin hafta sonları ydmek falan yada hediye alın nasıl normallesiyor görün

ne kadar naziksiniz ,
yani yazı dilinde anlaşılmıyor sizinle kavga halinde olarak yazmadım
ama neyse düşüncelerimiz uymadı aynı görüşte değiliz
saygı ile herkes fikrini belirtecek tabi ki

İyi de bu saydığınız şeyleri çalışan her anne yapıyor. siz yapmak zorundasınız ama kayınvalideler anneler çocuklarımıza bakmak zorunda değiller bence de

Ya allah askina sinema sinema yazip durmussunuz da hayati boyunca mutfaktan cikamayan carsi pazari anca goren kadin sinemayi ne yapsin belki de hayati boyunca gitmemistir yardim kisinin sartlarina ve durumuna gore yapilir. Alirsiniz bi hafta sonu onu da yaniniza gezer dolastirirsiniz zor degil

Konu sahibi, oturup konusmus ve kayınvalide ile birlikte karar vermişler, hala yaşlı kadın çoçuk bakmak zorundamı diyenleri çözemedim gitti. Neyse fikrim, belliki kadıncaz kendine güvenemiyor çoçuk bakmak zor iş çünkü hakvermek lazım. Eger işiniz iyi ise sabahdan öglene kadar bir yardımcı tutabilirsiniz. Hem evde kayıvalidede var, bakıcının nasıl baktıgını takip edebilirde.....

Çocuğu olmayan bence bilemez, Benim kizima da babannesi bakıyor , Sonuçta maddi ihtiyaçlari da karşilaniyor, bizimkilerin durumu da kötüydü sayemizde , rahata erdiler . Bir çocuk bakmakmı zor geliyor anlamadim. Ben böylesine rahat battı diyorum.

bakıcıya güvenip bırakamam kızımı..
Zaten ona vereceğim parayla oturur kendim bakarım..
Çok moralim bozuk kızlar kapana kısılmış gibiyim
kendi kendini kapana kıstıran sensin ama.
bir çözüm bulmalısın.
kv bakmasın bakıcı bakmasın kim bakacak.
işi de bırakamıyorsun.
ee kv artık bakmak istemiyor belli ki.
bunalmış olabilir uzun süreli bakacak olmaktan dolayı kendini zorda hissedebilir vs.
ayrıca bakmak zorunda da değil.
evet bakarım demiş bakmış ta baskı kurmamışsınız ama sonuçta şu an bir sorun yaşıyorsunuz.
bu da kv nin kızına bakmakta artık çok istekli olmadığını gösteriyor ne dersen de.
bunu da el birliği ile çözeceksiniz başka çare yok.

ne kadar naziksiniz ,
yani yazı dilinde anlaşılmıyor sizinle kavga halinde olarak yazmadım
ama neyse düşüncelerimiz uymadı aynı görüşte değiliz
saygı ile herkes fikrini belirtecek tabi ki

sizde çok naziksiniz bende o niyetle yazmadım.. sevgiyle kalın öperim :)))

Bu kv nin ağzı yokmuymuş.
Ne evi birleştirmesi, sabahları getiriyorsan getir
kıyamıyorsan otur kendin bak diyemiyormuymuş acaba?

Eşi hafta sonları çıkarmıyor ise eşine hadi kalk çıkıyoruz
diyemiyormuymuş.
Oğluna baban beni gezdirmiyor derken amaç neymiş?
Bu kadar gezmeye özenip, hevesleniyorsa
Konu sahibi gel anne sinemaya gidelim dediğinde neden
o totoyu kaldırmayıp oturmayı tercih etmiş..

Kim kimin eline zorla çocuk tutuşturup al bak diyebilir ki
Bakmıyorum der kestirip atarsın dimi.

Hem kabul et tüm düzeni baştan sona değiştirirlerken
sesini çıkarma, olup bittikten sonra
Ben bu dünyaya çocuk bakmaya mı geldim diye huzur kaçır.

Ah canım cidden pek zavallıymış.
Konu sahibi ortada zavallı bir kv de falan yok üzülme.

Yapacağın şey çocuğunu bir kreşe başlatıp
Evleri tekrar ayırmanız olacak.

Bazi kadinlar icin kaynana olmak bile insan olmamak icin yeterli oluyor sanirim. 20 sene sonraki hallerinize simdiden gecmis olsun. Konu sahibi merak ediyorum siz dogururken bakabilecek misin diye sordunuz mu kayinvalidenize. Mecburen onune ne Kaydi konulursa kabul etmek zorunda kalmis gorunuyor

"Kayınvalide hanım "diyeceksiniz ....
Sinema anlik terapi gibi gelse de belki ihtiyacı olan sinema değil sessiz film dir
Sessizliktir .yaşı kaçtır bilmiyorumdur
Lakin az daha çabalamaniz gerekmekte .Bir seyler yapıyorsunuz sizin dogrultunuzda olmadığı icin kabul görmüyor sanıyorsunuz
En makul olanı kreşe vermeniz yahut işten ayrılmanız
Koşulsuz sevmeye evet ama iş bakmaya gelince orada bir durup düşünmek lazim
"Zorunda degiller "

Ne kadar da hunharca bir yorum

Başlıktan; kaynar kazana atmalı gibi bir cevap beklediğiniz ortaya çıkıyor ama hatalısınız. Kayınvalideniz de insan, yaşlı olunca hayattan hevesini almış, eleğini asmış, kendilerini size çocuk bakmaya adamış olmaları gerekmiyor. Çok normal çocuk bakmak ve yemek yapmaktan sıkılması, ya da eskiden eşiyle dışarı çıkmazken, sizi görünce özenmesi. Bir yerde onun da hayatı değişmiş, nasıl kadınlar anne olup eve kapanınca bunalıyorlar, şimdi sizin yerinize kayınvalideniz yaşıyor bu durumu. Çünkü çalışıp aktif hayatın içinde olmak, ne kadar of aman çok zor desek de, canlı tutuyor insanı.

Bu yüzden beraber yaşamak hep sıkıntılı bir durum ama aslında çok da güzel bir şekile evrilebilir. Benim kayınvaldiesiyle yaşayıp, normalde çocukla yapamayacakları pek çok şeyi yapabilen arkadaşlarım var. Kurslara gidiyorlar, çalışıyorlar vs.. yani aynı eve taşınmakla iyiliğin büyüğünü siz onlara değil, onlar size yapmış oluyor. Bunu bir kabul edin önce. Alttan alması egreken taraf sizsiniz.

Torununu seviyordur, başta böyle hissedeceğini düşünmemiştir ama hayatınızı gördükçe gençliğinde yapamadıklarını şimdi şimdi hissetmeye başlamıştır.

Sizin alttan alan bir tavırdan çok, sizi buraya taşıdık, karşılığını verin gibi bir tutumunuz varmış gibi geldi bana. Kayınvalidenizi yargılarken kullandığınız sözlerden ötürü. Yapıcı olun. Dubleks evde kendi özel alanını korumak daha kolay olacaktır. Onları nasıl mutlu edeceğinizi de önceliklerinizden olsun. Çıkmak istemese de çıkartsın eşiniz. Banasını da alarak, onları da gezdirerek, ya da keyif alacakları şeyler yaptırarak. Suyuna gitmelisiniz bir müddet. Çocuk bakmak kolay değil cidden.

Kreş kreş kreş ..... Öncelikle içinin rahatlığı açısından senin için. .. sonrasında kızının artık sosyalleşmesi ve ogrenmeye acik olduğu şu dönemlerde kızın için. ... ve belki abartılı ifade etcem ama bu modellerden çok gördüğüm için yazcam, torununun tadını çıkarmak yerine geliniyle aşık atamadigi için bunalıma giren kaynanan için .... Kreşe ver canım ben kimseye gebe kalmamak için öyle yaptım 2 senedir bir gün pişman olmadim

Olumlu bir tutum takınırsanız karşılıklı olarak, beraber yaşamayı keyifli bir hale getirebilirsiniz. Onlar da yaşlanacaklar, sizin de yardımınız dokunur, torun genç de tutar insanı. Yeter ki karşılıklı çıkar ilişkisi olmasın. Çünkü niyet direk hissedilir sözler farklı olsa bile. Benim kayınvalidesiyle kalan bir arkadaşım yazlık aldı. Kayınvalidesini baharda oraya gidiyor. Yazın çocuklar geliyor. Beraberce yiyip topluyorlar. Siz de tatil alternatifleri düşünebilirsiniz, çocuğu kreşe başlatabilirsiniz, dönünce yine kayınvalide alabilir. İmkanlarınızı en iyi siz bilirsiniz.

ben bu konuyu hatırlıyorum ama eski konularına baktım göremedim. farklı nickle de mi yazıyorsun? o zaman henüz taşınmamıştınız taşınınca nelere dikkat etsem gibi bir konuydu.

aramız iyi kv kp ile deyince ben bile olumlu bakmıştım duruma ama demekki her ne şartla olursa olsun kapısı ayrı da olsa kv ile aynı evde olmuyor...

Daha iki ayda böyle olduysanız buna bir son verin bence.Gerekirse daha küçük bir eve geçin ama çocuğa kendiniz bakın bir süre.Toparlayınca siz işe gidersiniz çocuğuda kreşe verirsiniz.

Y a da anneniz sorun çıkarmıyorsa onların yakınına taşının.

kreşe gönderdim adapte olamadı sanki herkesin çocuğu anında uyum sağlıyor elbette belirli bir zaman gerekiyor bunun için

bakıcı olmaz niye onu hiç anlamıyorum zaten

anneannenin evi uzak çocuğu sabah uyandıramayız

babanne bakacak,söz verdiyse ki bundan bile emin değilim yapacak.depresyona girmeye,sıkılmaya,bozulmaya,kıskanmaya hiç hakkı yok çünkü o toruna bakmaya programlanmış bir kadın.duyguları olmaz ne haddine.

yanında annesi-babası olmayan,yaşadığı yerde baktıracak 1 saat bile bırakacak kimsesi olmayan hem çalışan hem çocuk büyüten kadınlar verin ellerinizi,öpücem :)

Benim iki yaşındaki oğluma annem bakıyor Allah razı olsun
Yoruluyor arada daralıyor çok normal.yemek yapardı evi toparlardı ilk zamanlar.tatlı sert kızdım elleme diye.mecbur değil sonuçta.çocuğumla ilgilenmesi yeter.belli bi yaştan sonra çabuk yoruluyoruz.
Tatlı tatlı konuşun bence soğuk savaşa girmeyin hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…