Ne yapmalıyım ?

Herkese merhaba.
Önceki konularımı okuyanlar bilir. Eşim şuanda depresyonda. İlaç kullanıyor iki hafta oldu fakat henüz bir iyileşme yok. Hep yalnız kalmak istiyor, herkese her şeye karşı soğumuş durumda. Bana yaklaşmıyor ve soğuk. Ailesine karşı da öyle. Sinirli ve öfkeli halleri geçti ama bu sefer de modu hep çok düşük. Böyle kalırsam sana da faydam yok ayrılırız o zaman diyor.
Asıl mesele ise onun böyle olması değil. Ben kendi içimde evlendiğinizden beri evliliğimizi sorguluyordum zaten. Zaman zaman olan ilgisiz tavırları, dönem dönem içine kapanmaları, fazla uyuması, ortak bir şey yapamıyor oluşumuz.. ( birlikte yemek yapmak, temizlik yapmak vs gibi.) aslında evlilikten beklentim bu değilmiş diye düşünüyordum. Şimdi kendisi de böyle olunca acaba gerçekten ayrılmalı mıyız artık diye düşünüyorum. İyileşirse de ya yine böyle olursa ? Ben anne olmak istiyorum ama nasıl güveneceğim tekrar böyle olmayacağına ? Yaşım 30 oldu. Böyle bırakmak da vicdanıma tabi ki sığmıyor. Ne yapacağım nasıl çıkacağım bu işin içinden bir aydır bu durumdayım ve hergün ağlıyorum resmen. Bana yardım edecek biriler var mı?
Eşinize destek olun bence.İyilesmesi için destekleyin.

Bu ara bende bunu düşünüyorum acaba hep depresyondaydı da biz mi farketmedik ya da dengesiz durumları vardı acaba bipolar mı diye
Eşinizi ikna edip teşhis için hastaneye götürüp tüm tahlilleri yaptırsanız. En azından neyi var yada yok öğrenirsiniz sezinde aklınızdaki soru işaretleri netleşmiş olur. O zaman gelecekle ilgili vereceğiniz kararlar bile netleşir belki

Eşinizin tam tanısı nedir acaba? Eğer uzun süreli bir depresyondan söz ediyorsak 2 haftadır kullanılan ilaç bir işe yaramaz henüz yan etkilerini görmüştür sadece. İşe yaraması için bir müddet kullanmalı ilacı. Psikoterapi alıyor mu? İlacı bıraktığında depresyonun geri gelmemesi için düşünce yapısını da değiştirmesi lazım, psikoterapi çok faydalı olacaktır.
Sizin durumunuz içinde eğer kafanızda soru işaretleri varsa eşinizin tedavisi bitene kadar gözlemlerseniz o zamana kadar kafanızda birşeyler netleşir bence. Hasta bir insanı tedavisinin ortasında bırakmanın etik olacağını düşünmüyorum.

Eşinizin tam tanısı nedir acaba? Eğer uzun süreli bir depresyondan söz ediyorsak 2 haftadır kullanılan ilaç bir işe yaramaz henüz yan etkilerini görmüştür sadece. İşe yaraması için bir müddet kullanmalı ilacı. Psikoterapi alıyor mu? İlacı bıraktığında depresyonun geri gelmemesi için düşünce yapısını da değiştirmesi lazım, psikoterapi çok faydalı olacaktır.
Sizin durumunuz içinde eğer kafanızda soru işaretleri varsa eşinizin tedavisi bitene kadar gözlemlerseniz o zamana kadar kafanızda birşeyler netleşir bence. Hasta bir insanı tedavisinin ortasında bırakmanın etik olacağını düşünmüyorum.
Tam tanıyı bilmiyoruz maalesef.. özele gittiğimiz halde doktor dinlemiş ve ilaç yazıp gönderdi. Birdahakinde başka birine gideceğiz. Uyku yaptı ilaç sadece başka bir durumu yok. Psikoterapi almıyor, istemiyor şuan.
Tedavinin ortasında tabiki bırakmam zaten. Sadece olabilecek senaryoları düşünüyorum

Eski bir depresyon hastasi olarak düsüncelerimi paylasiyim: Ilaclar iki hafta icinde etki göstermez. 6 hafta icinde yavas yavas etkisini gösteriyor. Simdi bir iyilesme yok demek icin cok erken. Depresyonu yenmek icin tek ilac almak yeterli olmuyor. Terapi almasi lazim. Ilaci daha cok bisiklete eklenen o kücük tekerleklere benzetirim. Düsmemek adina size yardimci bir süre ama ömür boyu kullanmak istemez kimse. Esiniz muhtemelen uzun süredir bununla ugrasiyor. Depresyonda olan insanlar saglikli iliskiler kurmakta zorlanirlar. Aktif zamanlarda bazen kalkip kendine yiyecek birsey almak bile imkansiz gelebiliyor. O yüzden enerjisi düsük olmasi sasirtmadi.
Simdi isin diger kismina gelelim. Depresyon hastasi biri ile yasamak co-depresyona sebep olabiliyor. Yani sizde depresyona girebilirsiniz. O yüzden kendi hayatinizla ilgilenmeyi, kendi sagliginiza sahip cikmayi ihmal etmeyin. Gerekirse cift Terapi de düsünün.

Back
X