Bu söylediklerinize hiç katılmıyorum.
O sizin kardeşinizse, o bayanda onun karısı, hayatı, artık ailesi... Ne demek ne yaşanmış olursa olsun? Ama bu demek değildir tabii yasak koymak, engellemek emir vermek vs. Ama karşı taraftaki insan da bilecek onun karısı olduğunu.
Her akşam ablası arayıp eşimi bana karşı dolduracak, benim yuvam bozulacak eşim soğuk olacak sonra ben kalkıcam elbette görüş hatta bize çaya gelsinler mi diyeceğim? Burdan böyle yazması etmesi kolayda bu kadın hergece eşi ona arkası dönük yatarken ne kadar üzülüyordur biliyormusunuz? Bir kadın bunu yapsa kimse takmaz ama bi erkek yaptı mı, başka kadın olur sevgisizlik olur ayşe olur fatma olur da olur. Bunlarla bir kadının heleki taaa hangi ülkelerde anasından babasından ayrı bu sıkıntıyla tüm gün oturması nasıl bir durumdur?
Elbette kardeş önemlidir ancak eş daha önemlidir çünkü o adam sizin en kıymetli varlığınız olan/yada olacak olan çocuğunuzun anası babasıdır. Onun mutluluğu görümceden kardeşten yeri geldiğinde anneden önce gelir. Her çocukta annesi babası mutlu olan bir ortamda sağlıklı büyür. Sırf eşim ablasıyla görüşecek diye ben hergece kukumav kuşları gibi yok bu adam neden bana sarılmıyor yok ablası mı aradı vs vs diye düşünüp evliliğimi kendime ve huzursuzluğumla çocuğuma zindan mı edeceğim?
Görümce görümceliğini bilsin, kardeşinin karısına/kocasına saygı duysun. Sevmesin, hoşlanmasın görüşmesin ama kimsenin kalkıp yuvasını da yıkmasın.Tutsun arkadaşım çenesini. Normal bir kadın sadece kendi hoşlanmıyor diye de eşine kardeşinle görüşme demez herhalde. Zaten adamda biraz akıl varsa, karısını ezdirmez kardeş dahi olsa başka bir kadının yada adamın yuvasını yıkmasına izin vermez.
Valla süper yazmışsınız da bence gerçek hayatta bu işler böyle olmuyor işte. Bir insanın annesi, babası, kardeşi ne kadar kötü olursa olsun onlar onun canıdır kanıdır herşeyidir. Her ne kadar kendi ablasının yaptıklarının doğru olmadığını bilse de, eşi tarafından görüşmesi yasaklanan bir adam bence çok da sağlıklı ve dengeli bir psikolojiye sahip olamaz. Konu sahibi arkadaşın eşinin tavırları, bir kadın tarafından asla kabul edilemeyecek derecede. Daha 7 aylık evliler ve adam dokunmak dahi istemiyor. Bazı arkadaşlar burada öyle yatmak zor geliyodur, arkasını dönünce rahat edebiliyodur yazmışlar ama sorun bu değil ki, konu sahibi buna zaten razı. Onun istediği hiç değilse yatağa ilk girdiğimizde hiç değilse ilk 1 dakika öpsün koklasın sonra dönsün nasıl yatarsa yatsın diyor. Ona sokulduğumda beni itmesin terslemesin, onun da içinden bana sokulmak gelsin diyor. Ee haklı kadın. Ya insan kocasıyla bunları yaşamayacaksa neden evlesin kendini sevmeyen bi adamla, kim ister bunu. Bunlar olmadan evlilik olur mu zaten. Adamın içinden gelse zaten yapar heralde, insan sevdiğini koklamaz mı, dokunmak istemez mi. Ama ben diyorum ki adam karısını seviyor olsa dahi, içinde bulunduğu durumdan dolayı istemsizce böyle soğuk davranıyo olabilir. Evet belki görümce kardeşini çok haksız yere dolduruyordur, ya da ne bileyim yuvayı yıkmaya çalışıyordur olabilir ama bence bunun çözümü eşle ablasının görüşmesine engel koyularak asla aranamaz. O durumda hiç kimse "eşim ablasıyla görüşmüyo oh be huzurumuz yerine gelecek, zaten onlar dış kapının dış mandalıydı" diye düşünmesin.Asıl huzursuzluk o zaman başlar bence. Onlar dış kapının dış mandalı falan değil, kardeş onlar, aynı karında yatmışlar. Çözüm farklı şekillerde aranmalı, görümceniz sizi hiç aramadıysa siz arayabilirsiniz, bu sevgisizliğin kaynağını bulmaya çalışmalısınız bence. Biz sadece burada sizi dinliyoruz, belki görümcenizin de olmuştur vaktinde kırıldığı şeyler. Yoksa ben yine de inanmıyorum ki bir abla kardeşinin yuvasını yıkmak istesin..
Diğer taraftan "kardeş önemlidir ancak eş daha önemlidir" cümlenize de asla katılmıyorum. İnsan eşiyle kardeşi arasında bir öncelik sıralaması yapamaz bence, yapmamalı da. Kardeşin yeri ayrıdır, eşin yeri ayrıdır. Zira şu şiir beni hep duygulandırmıştır;
Kardeş demek hayat demektir
Kimi zaman aldığın nefeste diyebilmek
kimi zaman üzüldüğün anda karşında bulabilmek
Hiçbir zaman sevgili kardeş gibi olamaz
kardeşin aşkı sevgiliden çoktur
Sevgili terk eder, kardeş yanında baki kalır
Sevgili emreder, kardeş teselli eder
Kardeş sevgiliden çok sever
Bilir misin bizde kardeşlik nedir
Nefesin kesilirse, al benim canımı kullan
senindir
Yolun sonu uçurumsa eğer
geri dön
İlk adım benimdir
Evet benim de 25 yaşında bi erkek kardeşim var, onun için hiç düşünmeden canımı dahi verebilirim, eminim o da benim gibi düşünür. Ben nişanlıyım yaza evlenicem kısmetse, nişanlımla kardeşimin arası çok iyidir, abi kardeş değil de iki arkadaş gibilerdir. Kardeşimin henüz evlilik gibi bir düşüncesi ya da ciddi bir ilişkisi yok. Ama ilerde bir gün olduğunda ben nerede duracağımı zaten çok iyi bilirim, ancak yine de kardeşimle görüşmemi, konuşmamı her ne sebeple olursa olsun kısıtlayacak birinin de huzurlu bi hayatı olacağını sanmam..