Neden bir erkek karisina sirtini donupte yatar?

Valla süper yazmışsınız da bence gerçek hayatta bu işler böyle olmuyor işte. Bir insanın annesi, babası, kardeşi ne kadar kötü olursa olsun onlar onun canıdır kanıdır herşeyidir. Her ne kadar kendi ablasının yaptıklarının doğru olmadığını bilse de, eşi tarafından görüşmesi yasaklanan bir adam bence çok da sağlıklı ve dengeli bir psikolojiye sahip olamaz. Konu sahibi arkadaşın eşinin tavırları, bir kadın tarafından asla kabul edilemeyecek derecede. Daha 7 aylık evliler ve adam dokunmak dahi istemiyor. Bazı arkadaşlar burada öyle yatmak zor geliyodur, arkasını dönünce rahat edebiliyodur yazmışlar ama sorun bu değil ki, konu sahibi buna zaten razı. Onun istediği hiç değilse yatağa ilk girdiğimizde hiç değilse ilk 1 dakika öpsün koklasın sonra dönsün nasıl yatarsa yatsın diyor. Ona sokulduğumda beni itmesin terslemesin, onun da içinden bana sokulmak gelsin diyor. Ee haklı kadın. Ya insan kocasıyla bunları yaşamayacaksa neden evlesin kendini sevmeyen bi adamla, kim ister bunu. Bunlar olmadan evlilik olur mu zaten. Adamın içinden gelse zaten yapar heralde, insan sevdiğini koklamaz mı, dokunmak istemez mi. Ama ben diyorum ki adam karısını seviyor olsa dahi, içinde bulunduğu durumdan dolayı istemsizce böyle soğuk davranıyo olabilir. Evet belki görümce kardeşini çok haksız yere dolduruyordur, ya da ne bileyim yuvayı yıkmaya çalışıyordur olabilir ama bence bunun çözümü eşle ablasının görüşmesine engel koyularak asla aranamaz. O durumda hiç kimse "eşim ablasıyla görüşmüyo oh be huzurumuz yerine gelecek, zaten onlar dış kapının dış mandalıydı" diye düşünmesin.Asıl huzursuzluk o zaman başlar bence. Onlar dış kapının dış mandalı falan değil, kardeş onlar, aynı karında yatmışlar. Çözüm farklı şekillerde aranmalı, görümceniz sizi hiç aramadıysa siz arayabilirsiniz, bu sevgisizliğin kaynağını bulmaya çalışmalısınız bence. Biz sadece burada sizi dinliyoruz, belki görümcenizin de olmuştur vaktinde kırıldığı şeyler. Yoksa ben yine de inanmıyorum ki bir abla kardeşinin yuvasını yıkmak istesin..

Diğer taraftan "kardeş önemlidir ancak eş daha önemlidir" cümlenize de asla katılmıyorum. İnsan eşiyle kardeşi arasında bir öncelik sıralaması yapamaz bence, yapmamalı da. Kardeşin yeri ayrıdır, eşin yeri ayrıdır. Zira şu şiir beni hep duygulandırmıştır;

Kardeş demek hayat demektir
Kimi zaman aldığın nefeste diyebilmek
kimi zaman üzüldüğün anda karşında bulabilmek
Hiçbir zaman sevgili kardeş gibi olamaz
kardeşin aşkı sevgiliden çoktur
Sevgili terk eder, kardeş yanında baki kalır
Sevgili emreder, kardeş teselli eder
Kardeş sevgiliden çok sever
Bilir misin bizde kardeşlik nedir
Nefesin kesilirse, al benim canımı kullan
senindir
Yolun sonu uçurumsa eğer
geri dön
İlk adım benimdir

Evet benim de 25 yaşında bi erkek kardeşim var, onun için hiç düşünmeden canımı dahi verebilirim, eminim o da benim gibi düşünür. Ben nişanlıyım yaza evlenicem kısmetse, nişanlımla kardeşimin arası çok iyidir, abi kardeş değil de iki arkadaş gibilerdir. Kardeşimin henüz evlilik gibi bir düşüncesi ya da ciddi bir ilişkisi yok. Ama ilerde bir gün olduğunda ben nerede duracağımı zaten çok iyi bilirim, ancak yine de kardeşimle görüşmemi, konuşmamı her ne sebeple olursa olsun kısıtlayacak birinin de huzurlu bi hayatı olacağını sanmam..

İyi de bu bayan "eşim görümcemle görüşmesin" demiyor ki, eşinin görümcesi tarafından doldurulmasına, dahası eşinin bu fitnelere itibar edip kendisinin ve yuvalarının huzurunu bozmasına karşı çıkıyor.

Benim de bir kardeşim var, ben onun küçük annesiyim yıllardır, benim için her şeyin önünde o.

Ama yarın öbür gün kardeşimle eşim arasında bir sorun çıksa, haksızlık olmaması adına onları bir araya getirmem, birinden aldığımla öbürüne kötü davranmam. Netice de koca da benim, kardeş de benim, dengeyi benim kurmam lazım değil mi?

Yoksa neden, benimle mutlu bir yuva kurma amacıyla evlenmiş adamın huzurunu bozup hakkına gireyim yok yere? Hiç olmadı boşanırım daha fazla hakkını yememek adına tabi bu kolaya kaçmak yine de bir insanın ömründen çalmak olur.

Ben bizzat çok da uzun olmayan ömrümde afedersiniz fitnelikten geberen gelin de gördüm, görümce de. Anasından, kardeşinden dolup dolup karısını döven de duydum çocuklarına söven de. Bunlar uzaydan gelmiyorlar, bizim memleketimizdeler ve bence aşırı uç örnekler de değiller, ne yazık ki mevcutlar. Çözüm bazen sevgisizliğin sebebini aramaktan öte psikiyatri tedavisi de olabiliyor, sözün özü.

Bende bunu anlatmak istiyorum.

Zaten dikkat ettiyseniz, 2. cümlemde elbette görüşmesin konuşmasın yasak koymak çok yanlış şeyler diye yazdım zaten. Keşke insanlar oraları da görse.

Benim demek istediğim şey şu, bir adamla ve onun ailesiyle evleniyorsunuz. Elbette siz onun o sizin tüm ailenizi sevmeyebilir. Onlarda kabahatli olabilir. Önemli olan sizinde dediğiniz gibi arada dengeyi kurmak.Kardeşiniz kocanızı sevmedi, kaynınız sizi beğenmedi diye boşanamazsınız ki.

Ayrıca, kardeşiyle görüşmedi diye ailesinde huzursuzluk yaratan bir adam düşünelim, kendisini hergün dolduran bir ablayla iş yerinde konuşup akşam eve gelince nasıl bir huzura sahip olabilir acaba?

Bu karakter meselesi. Benim kardeşim sevmiyormu eşimi, sevmesin arkadaşım. Gelsin görüşelim konuşalım elbette yasak olmasın. Ama kalkıpta ben ordayken burdayken beni arayıp yok kocan böyle biri şöyle biri diyip de beni doldurmasın. Zaten bunu yapan bir kardeşin yada akrabanın iyi niyetinden şüphe ederim ben. Normal bir kadın, neden kardeşini her gün arayıp senin karın şöle böle derki? Asıl önemli olan olumsuzluklar olsa bile kardeşini mutlu etmek huzursuz etmemek adına kötü şeyleri de kapatmak değil midir?

Son düzenleme:

Ben böyle savunmalara tepkiliyim açıkçası, kimisinin ilk savunması direkt "Nasıl olur da kardeşlerin arasına girer, ne hakla hangi cüretle" oluyor.(sırf bu konu için değil)

Ben de diyorum ki kimse kocasının ailesiyle olan ilişkisini baltalamak huzursuzluk çıkarmak istemez, hani nasıl ki kardeş kardeşin yuvasının bozulmasını istemiyorsa.

Ama ne yazık ki böyle değil, her iki tarafın da kötü örnekleri mevcut. Kötü gelinler kötü görümceler, kaynanalar, damatlar elbetteki var. Kimsenin aile bağlarını zayıflatmak gibi bir isteği yok ama önce bir insanların niyetine bakılmalı.

Sen bir eş seçmişsin kendine, onu kalkmış taa yurtdışına memeketinden ailesinden uzağa götürmüş, oralarda da yanlızlığa mahkum ediyorsun.

Kardeşinin laflarıyla eşini üzüyorsun, eşin senden çocuk istiyor, kardeşinin yok, o üzülmesin diye yanaşmıyorsun. İnsanın aklı almıyor. Peki bunlar hak mı acaba? Sırf kardeşi istiyor diye eşinin hakkına bu kadar girmesi mi lazım? İnsan azıcık tartarak davranır, ha yok kaldıramıyorsa psikolojisi hacıyatmaz gibi bir o yana bir bu yana düşeceğine bir karar verir ona göre davranır.

Her neyse konu sahibi maşaallah şu an huzurlu, inşallah kalıcı çözümü tez zamanda bulurlar.

canım moralinin bozulması normal tabi ama bence cok fazla abartmayın...
benim eşimde de öyle bir huy var.. sırtını döner uyur... bende ilk zamanlar niye diye soruyordum... öyle rahat ed,iyorum falan diyordu... neyse ben üstüne düşmedim ozaman bende sırtımı döner yatarım dedim... bende sırtımı dönerek yatıyorum... hatta bendende öyle alışkanlık oldu

canım belki eşin yoruluyordur benim eşimde öyle sırtını dönüpte yatar sarıldığını durup dururken öptüğünü hiç görmedim 5 senedir evliyim ama beni sevmediği anlamına gelmiyor sevdiğini biliyorum yapısı böyle benim eşimin demekki varmış eşimin benzeri :))

Maşallah akl-ı selim davranan birisiniz inşallah bu yönde bir geri dönüş alırsınız.
Burada bizlerin veya çevrenizdekilerin Sizin fedakarlık seviyenizi tartma hakkımı yok. Siz bir ton umutla bir yuva kurup üstelik yurt dışına gidip evliliğinizi basit kaprislerle harcayarak biri değilsiniz bu yazdıklarınızdan anlaşılıyor.
Az kalmış gelmenize de sadece eşiniz değil Siz de uzman yardımıyla eşinize nasıl yardım edeceğinizi öğrenmiş olacaksınız.
Dediğiniz gibi "nasıl iyi bir eş olurum ?" diye kafa yormaya, emek etmeye başlar ise eşiniz iyi sonuçlar alırsınız.
Zaten sadece evlilik değil tüm ilişkilerde artılar ve eksiler vardır. Siz bu ona verdiğiniz sürede eşinizin iyi yönlerini cilalamaya, parlatmaya çalışın ki farkına varsın sahip olduğu eşin güzelliğine.
Ama yinede söylüyorum mahrem hayatınız geçtim ( ki bu insanen, dinen çok önemli bir paylaşım hadi onu geçtim sorumluluk) ablasına bu kadar kıymet veren eşiniz bir bayanın eşinden ilgi beklediğini,yanına oturduğunda reddederse kırılacağını biliyordur yaşı gereği !
Aklıma ablası ile görüşüyordur muhtemelen belki Size bir kızgınlığı vardır hala bu sebeple bir ceza mı veriyor düşüncesi geldi .Hiç çok kırıldığınızı dile getirdiniz mi ?​

Sukurler olsun dunde iyi gecti.
Hatta basket maci var diye erken geldi dun aksam esim.
Masayi beraber kuruyoruz esimle, evlendigimden beri masa toparlamadim da simdiye kadar. Esim halleder.
Boyle meziyetlere de sahiptir.
Oturduk, sohbet muhabbet vs, erken yatti, yaninda yatmadigim halde yuzu bana donuk uyudu.
Hani sanki buradakileri okumus gb.
Sabahta kahvalti vs yine isine ugurladim.

Bazi arkadaslar ablasi konusunda takilmistir.
Ben asla gorusmeyeceksin demedim, diyemem de, benimde erkek kardesim var.
Esim bana ima bile etse yuzune bakmam onun.
Tum bunlarin bilincindeyim.
O zamanlar tum konusmalarimizda, beni neden aramiyor diye kendisine soruyordum.
Yani neden sdc siz gorusuyorsunuz? Tum gun msn den yazisiyorlar birde.
Ne buluyorsunuz? Neyse bunu ben durduk yere sorun etmedim tabiki.
Evlenmeden surekli direktifler vermeye calisti.
Kayinvalidem sakin biridir. Onun yerine kv yapmaya calisti bana.
Hani demissiniz ya onun sana kirginligi olabilir mi diye, kirginlik degilde, dugun hazirligi, nisan vs kimseye karistirtmadim.
Ne alisverise, ne de baska birseye.
Sebebi de hepsini zaten esim kendi karsilayacakti.
Ben kalkip onlarla alisverise gitsem, esim para yollacak, alacaklari oyle alacaklari.
Esim 2 yollamissa, onlar bana 1 harcayacak, kalani ceplerine atacaklardi.
Paramiz kisitli evlendik biz, kimsenin zerre yarari dokunmadi, beklemedikte zaten ama yinede tirtiklamaya calistilar.
Belkide kacirdiniz, biz evlendigimizde dugun borcu odemedik, esimin enistesine almis oldugu! arabanin kredilerini odedik.
Ben tum bu olan bitene ragmen gorusmemi hic kesmedim.
Esimin aile dedim, ama ne yapti kendisi, cumalari esimin izin gunu, evde olacagi belli.
O zamanlar bile msj atip msn de cagirmaya basladi.
Yok artik dedim, ben esimle 2haftada 1 vakit gecirecegim, kalkip onada o ortak oluyordu.
Buna ses cikarmakta haksiz miyim?
Ablasina birsey demedim ama bu konuda. Esime demistim, tatil gununde msj ne demek oluyor diye.
Sonra noldu peki, isin dozunu abartti, her izin gunu aynisi, olmadi msn de goremesin, Nerdesin diye hesap sorarcasina msj atmalar.
Ben 7aylik evliyim esime bir kere nerdesin demedim.
7aylik evliyim, bir kere beni aramadi, esimin ailesi de aramiyor.
Esimin ailesini sorun etmiyorum, her hafta ben ariyorum cunku esimle.
Ne kayinvalidem, ne kayinpederim tek ters laf etmediler simdiye kadar.
Ablasini esim bayramda aradi, herkesi aradik.
Ablasi beni sormadan, esim bana teli uzatacakken kapadi. Bu da mi benim sucum?
Tum meselelerin yaninda birde esim, bizim cocugumuz olursa ablam cok uzulur dedi.
Benim koptugun nokta da bu oldu.
Esim en basinda bunu bahane ediyordu, simdide farkli seyler demeye basladi ama hala da cocuk istemiyor.
Yani kimse durduk yere, kimseyle kotu olmuyor.
Ben ne cok isterdim bir ablam olmasini.
Biz daha sevgiliyken bile agzini acip yummustu gozunu bana, esime de sanki ben soylemisim gb anlatmis.
Uzerine birde bana ozur diletmisti.
Durduk yere olmuyor yani hicbir sey.
Esimde gorusecek elbette, benimde kardesim var.
Ama kardesinin yuvasinin yikilmasina da kasti var.
Esimin ailesine ablasi ve esi soz sahibi durumda.
Ben bas kaldiran olunca kotu oldum.
Beni kabullenemedi bir turlu.
Esimin teyzesi bile arar sorar bizi, ama o ne hikmetse bir kere aramadi.
Biz istedigimiz gb arayamiyoruz kimseyi.
Olan knt anneme harciyorum, oda haftada 1.
Ilk aylarimizda ciddi para sikintimiz vardi.
3ay kira veremedik biz. Kim biliyor bu sikintilarimi.
Arkamdan is cevirsinler ama, benim hicbir seyim degil kendisi, esimin ablasidir, elbette gorusecekte konusacakta. Bu beni baglamaz.
Onu da gectim hanimlar, bu konular olali 2-3 ay oluyor.
Astik biz bunlari, kapadi gitti. Esimle bu konular aramizda sorun olmuyordu artik.

Ablasiyla sorun yasadigimiz zamanlar dile getirmistim tum bunlari.
Ben her ne olursa olsun konu, konusma taraftariyim. O zamanlar cok kirildigimi soylemistim.
Bu davranislarindan dolayi da bunu dile getiriyorum. Hassas bir yapisi olmayan bile benim yasadigim degisiklikler karsisinda kesinlikle afallar.
Ulke degistiriyorsunuz birden bire, es diye biriyle ayni cati altinda yasamaya basliyorsunuz.
Ona kadinlik yapmaya basliyorsun, evin sorumlulugunu aliyorsun.
7aydir ailemi gormedim ilk kez. Esim icinde gecerli elbette bunlarin bir kismi.
Etrafimda turk yok benim, onu da gectim turkce konusan da yok:))
Yani ben her gun sorun yaratsam o kadar cok hakli sebeplerim olur ki, ama neden yapayim?
Ben gecinmeye geldim buraya.
Benim annem normalde herseye karisan biri gb gorunuyor ama evliligim konusunda daha agzindan hicbir sey duymadim.
Esime karsi ailemden hicbir fertin en ufak bir soguklugunu gormedik.
Annanem bile bizi ararken, esimin ailesi bizi hic aramadi bile.
Ablasi konusunda benim hakli olduguma kanaat getirmisti en son kendisi de.
Normalde esim bu konuda beni yorardi ama dedigi, ablamla gorusme bundan sonra.
Cunku sorunlar bir degil iki degil.
Ya cok bst gelecek belki ama esimle malum siteye esimle beraber fotolarimi koyardim, ikimizin olduklari begenmez, esiminkini sdc begenir altina da yorumlarini yazardi.
Acik acik kiskancligi ortadaydi yani.
Birde balayi sabahimizda bile ablasi msj atmisti, bu ne kadar normal bir davranis?
Ceza veriyor olsa esim 3ay gecti neredeyse bu olanlar bitenler uzerinde.
Birde aramizda hic lafi gecmiyordu ki, tavirlarini yeniden degissin.

İyi de zaten siz duracağınız yeri bilirseniz gelin de bilirse yasaklama gibi bir şey olmaz ki.

Son düzenleme:
Vallaha bende e$ime sirtimi dönüp yatiyorum, nedenini sorma, ama öyle daha rahat ediyorum nedense, yer degistirdik ama genede sirtimi dönüyorum..
Uyumadan once bi 15 dak boyle sarilip kaliriz sonra haydiiiii iyi geceler deyipppp dönüyorum.. alisti o artik.. ama hic bir neden yok, rahatima duskunum.. o yuzden bence

İyi de zaten siz duracağınız yeri bilirseniz gelin de bilirse yasaklama gibi bir şey olmaz ki.

Demekki bu örnekte gelinde görümcede bilmiyor duracağı yeri.
yani hiç birşey tek taraflı değildir.
Adamcağız da evlenir evlenmez bukadar problemle uğraşmaktan bıkmış......

evlenmeden once nışanlıylen yada sözluyken bı kızın ustune atlayan orda burda sıkıştıran bı erkek,evlendıkten sonra nasıl böyle oluyor,bunun bı açıklaması yokmu cidden merak ettım ya

Bilemiyorum canım nedenini.
Çok şükür öyle bir sıkıntım yok.
Eşim her akşam olsa yok demez.

Cinsellik konusunda değişen erkeklerin psikolojik sorunları ya da bir hastalıkları olduğunu düşünüyorum.

ben yalniz uyuyamam ama yuz yuzede uyuyamam.esimden yada kizimdan gelen sicaklik beni uyutmadigi icin sirtimi donup uyurum,bu esimi yada kizimi sevmedigim anlamina gelmez..bu esinizin sizi sevmedigi anlaminada gelmez.altinda baska seyler aramayin..herkesin uyuma stilide farklidir daha yeni evlisiniz ve birbirinize zamanla alisicaksiniz.evlenmeden once sizinde olan davranislarinizda farkliliklar vardir.art niyet arayip her yaptigini kiyaslamaya<giderseniz hem esinizi hemde kendinizi cok sikarsiniz..soyle dusunun misal evlenmeden once sevdiginden mesaj yada arama gelecek diye cep telefonunuzu yastiginizin altindan ayirmazken evlendikten sonra cep telefonunuza ihtiyac bile duymazsiniz..esinizin yaninizda oldugunun huzuru mutlulugunu yasayin,kendinizi uzmeyin..

bu sarılıp uyumama konusuna takılıp kalan arkadaşlar..lütfen sadece konunun başlığını değil sonraki sayfalarınıda okuyun o zamn kandil arkdşma hak vereceksiniz..mesela bi keresinde bir film izlerken sokulmak istedim bni ters bi şekilde itti yazmıştı..balayında bile beni reddetti.artık kadınlık gururuma dokunuyo yazdı...doğal olarak da haklı sonuna kadar bnce..görümce konusundada gelin görümce konuşmak zorunda değil.kandil suçlu olsa bile ki bnce çok haklı eşin buna karışmaması lazım fikrini söyleyebilir kandilcim ablam haklı der belki ama bu bütün hayatını kandile zehir etmesi anlamına gelmez.konu açılınca firkrini söyler o orada biter.bn böyle bi adamı daha tanıyorum.kendisi eniştem olur.mükemmel bi insan ancak eşine hayatı zindan ediyor.severekde evlenmişlerdi.çok sonrada öğrendik..meğer nişanlıyken adamın teki demiş sen o kızdan bşka evlenck birinimi bulamadın diye.oadamın lafını yıllarca halama eziyet çektirerek ödetti..bununda altında bi sebep olduğu muhakkak ancak bu kandilden kaynaklanmıyor..kızın hiç bi suçu yok endişelenmekte vede üzülmekte haklıı

bütün mesajları okumadım ama kadın erkek arasında ten uyuşmazlığı diye birşey vardır .sırf bu yüzden boşananı biliyorum acaba öyle birşey olabilirmi ...
ayrıca sıkma canını benim eşimde öyle düşkün bir adam değildir hele yeni evlendiğimiz zaman hiç düşmezdi sonra sonra açıldı.eskiden bende senin gibi isterdim şimdi tam tersi ben istemiyorum..hem benim kide dırtını dönerek yatar öyle rahat ediyormuş bende bişiii demiyorum artık tek derdim bu olsun
birde eşinin pek konuşmadığını ve anladığım kadarılya sosyal olmadığını söylemişsin benimkide öyledir ve bu tip erkekler ne yaparsan yap yinede böyiledir değişmezler
önceki konularını da okudum ayrıca ...

bütün mesajları okumadım ama kadın erkek arasında ten uyuşmazlığı diye birşey vardır .sırf bu yüzden boşananı biliyorum acaba öyle birşey olabilirmi ...
ayrıca sıkma canını benim eşimde öyle düşkün bir adam değildir hele yeni evlendiğimiz zaman hiç düşmezdi sonra sonra açıldı.eskiden bende senin gibi isterdim şimdi tam tersi ben istemiyorum..hem benim kide dırtını dönerek yatar öyle rahat ediyormuş bende bişiii demiyorum artık tek derdim bu olsun
birde eşinin pek konuşmadığını ve anladığım kadarılya sosyal olmadığını söylemişsin benimkide öyledir ve bu tip erkekler ne yaparsan yap yinede böyiledir değişmezler
önceki konularını da okudum ayrıca ...

Kopya hayatlar, ezber davranışlar, klişe beklentiler adamı boğuyordur belkide.
Açıkçası ben de herşeyin, hele hele romantizmin kurallara oturtulmasına dayanamam.
Biraz hayal gücümüzü ve yaratıcılığımızı ortaya koyalım canım.
15 de normal değil de, haftada 2 -3 normalmiş falan.
Makinemiyiz biz, bas düymeye çalışsın. Her ilişki kendi denklemini kursun.
Bazıları yapış yapış severken, bazıları da uzaktan sever.

Sdc 4 gun iyi olduk.
Yine eskiye dondu.
Ben anlamiyorum ya, noluyor bu adama?
Bu kadar beni yok saymasi ne demek oluyor?
Sirtini donmesi bana ne demek oluyor?
Cok ama cok kotuyum.
Daha yapacak neyim kaldi ki?
Bugunu de bana zehir etti ya, Turkiyeye dondugumde ailemle oturup konusacagim.
Surekli bana yuz ceviren bir adamla yapamayacagim daha fazla(((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…