Neden bu hallere geldik!!!

ne güzel polis gelmiş şikayetçi olsana.

Maalesef ülkemizde bir korku ortamı var. @durcherman in dediği gibi poşet için yardım isteme bahanesiyle kaçırılan çocuklar var. Bir ara facete sürekli dolaşan bir yazı vardı. Net hatırlamıyorum ama özetle yolda sizden yardım ister gibi rol yapıyorlar sonra size zarar veriyorlar. Sakın durmayın, arabanızdan inmeyin diye uyariyordu. Böyle şeyleri göre göre yardım etmeye korkar olduk.
Bunun yanında dün hastanede hamile bir bayan telefonla konuşuyordu. Bende kapıdan çıktım. O da uğraşmasın diye bir süre kapıyı tuttum ama biri de benim için kapıyı tutuyor diye bırakın acele etmeyi geçtikten sonra yüzüme bile bakmadı. Kendimi bir an için aptal gibi hissettim ama yine olsa yine yaparım.

+1
Komşuyla arkadaşlık etmeye insanlar korkar oldu maalesef.

yaa benim tuhafıma gitti
yoksa gerçekten kimse yapmak zorunda değil ve benide kimse bunun için zorlamıyor
ama bu kadar küçük şeyleri bile unutmuş unutturmuş olmak çok kötü

önemli değil
verebildiğimiz kadar verelim sosyal mesajları

Açık yazacağım yeni nesil "insan"la okadar az iletişim halinde büyüyor ki bildiğiniz öküz yetişiyor sanki.
Tek sebebi bu arkanızdan geleni görebilmek kapıyı tutmak elindekileri görmek sadece insanlarl iletişim içinde büyümüş olnlar özgüdür. Çünkü bakın hepsi "görmek"te bitiyor. O çocuk insanlara dikkatli bakmamışki hiç yüz ifadesi olarak -yorgunluk bitkinlik mutluluk zorlanmak ya da rahat olunması-bu ifadelerden hangisini diğerinden ayırabilirler ki?
12yaşında yeğen var. Bacağım sızlıyordu ama oflayıp pufluyordum ovalıyordum falan..kız benden su istedi. Bu tamamiyle görmemektir artık buna inanıyorum. Hep terbiyeden diyordum ama yok çocukların bir suçu yok

farkındalıkları yok bence
yaşlıyı, hastayı fark edemiyorlar
bir dolmuşa biniyoruz yanımda öğrenci bir erkek oturuyor
yaşlı biri binince kalkar diye bekliyorum ama yok malesef
yanından ben kalkıp yaşlıya yer veriyorum
o halen anlamıyor bile yapması gerekeni

öyle bir hale geldik ki
ne iyiliği biliyoruz
ne de teşekkür etmeyi
telefonla konuşa bilir ama gözleri ile bile teşekkür edebilirdi

Bir dönem çocuk yetiştirmede inanılmaz baskıcı bir dönem yaşandı. Şimdi de bir o kadar rahatlık var. Henüz orta noktayı bulamadık. Çocuklar da bencil ve yüksek egolu yetişti. Bence bu konuyu açmanız çok iyi olmuş. Belki birilerinin dikkatini çeker de yapılan yanlışlardan dönülür.

Böyle bir ortamda çocuğumun herkesle samimi olmasını asla isteme.
Tabi benim büyük oğlum 10 yaşında.
Şimdiye kadar hiç demedim büyüklerine yardım et poşet taşı filan diye.
Doğru bulmuyorum.
Çünkü iyiyi kötüyü ayırt edemeyecek düzeyde halen.
Bu sebeple bu kadar kozmopolit yapıldığımız bir ortamda müasade de etmem açıkcası.
Ancak temel insani özellikleri taşımasını isterim elbette:))
Biraz daha büyüdüğünde öğütlerim farklı olacaktır.
Ancak büyüklerine saygıyı teşekkürü kesinlikle bilmesi gerekir.
Bunda sıkıntı yok.
Bu yönde de uyarırım hep.
Ancak poşet taşıtmam yine de:))

Gecende giyim magazasina girdim cocuk arabasi da var.kizimda var icinde iki merdivenli bir yeri arabayi kaldirarak cikardim.sonra ciktim ordan merdivenden inerken arabayi indirmekte zorlandim.. hemen dibimdeki iki kadin oyle bakiyor bi ucundan tutsaniz ne olur acaba dedim icimden kizdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…