Neden bu hallere geldik!!!

bana bu çok üzücü geliyor
iki örneğe sığdıramadım asıl sorular bunlar aslında

evet durum böyle ne yazık ki.
koskoca kadına kapıyı tutup açıyorum ve ne selam ne bir teşekkür öyle duvar gibi suratla geçip gidiyor.
ikizlere hamileyim karnım burnumda halde o kadar ağır poşetler taşıdım onlarca kez değil bir genç bir yetişkin biri bile
yardım teklif etmedi.otobüste yer bile vermediler.

hayatımda hiç bir zaman iletişim kurabileceğim bir insan değilsiniz
Evet hepsi acildi misafirim gelecekti
isterseniz neler aldığımı da yazayım
evet çocuklara güvenerek gittim markete sonra aldım aldım
daha sonra yardım etmediler diye şikayet ettim
hatta ailelerine bile çıktım biliyor musunuz
konuda ki yorumlarımı okusaydınız zaten ne kadar güvensiz bir hal aldığını kaç yorumda bahsettim
ben buna üzüldüğümüde
ama size galiba burada konu açma yasağı var herkese hep aynı şeyi söylüyorsunuz

bende bu duruma üzülüyorum zaten
onların bana yardım etmediğine değil
ne hale geldiğimize
nerelerden nerelere geldiğimize üzüldüm
ama konum biraz yanlış anlaşıldı galiba
ben bana yardım etmedikleri için değil
bu kadar kötü bir ortamda olduğumuza ve en ufak iyilik karşısında korktuklarımıza

Bu kadar mal olunmaz gerçekten

Kader ne diyelim

Buna benzer bir konuyu ilk üye olduğumda açmıştım ve o zaman " bu tip toplumsal nezaketlere uymak zorunda değiliz" cevabı almıştım üyelerden. Ben de asansörü her zaman tutarım birinin yüzüne kapanması çok rahatsız eder beni, elimden geldiğince yardımsever ve nazik olmaya gayret ederim. Ama maalesef insanlar bencilleştiler öküz gibi bir millet olduk. Ben insanlardan ümidimi kestim siz de kesin yoksa üzülürsünüz hep.

öyle mi diyorsunuz yani
ama üzülüyorum bu hale gelmiş olmamıza

Eşim her akşam söylene söylene geliyor ne oldu diyorum "asansöre biniyoruz benden başka selam veren olmuyor" diyor. Millet bi tuhaf.

öyle mi diyorsunuz yani
ama üzülüyorum bu hale gelmiş olmamıza

Ben de üzülüyorum özellikle çok duyarsız bir gençlik yetişiyor ona çok üzülüyorum. Ama geçen başka konuda da yazdım ailelerde bitiyor iş ama aileler tırt malesef.

malesef öyle.
ben kendim halen nezaket kurallarına riayet eder,yardıma ihtiyacı olan yardım ederim.
aksi mümkün değil benim için.
ama karşılığı yok ne yazık ki.
dedim ya koskoca kadına kapı tutuyorsam ve bön bön suratıma bakıyorsa çocuklara gençlere ne diyeyim ki ben

Ben de üzülüyorum özellikle çok duyarsız bir gençlik yetişiyor ona çok üzülüyorum. Ama geçen başka konuda da yazdım ailelerde bitiyor iş ama aileler tırt malesef.
bazı yorumlar benide üzdü ama napalım
onların düşüncesi deyip saygı duymak gerekli
aslında verdiğim örnekler çok yüzeyseldi
asıl anlatmak istediğimi anlamak isteyenler anladı zaten

Hahaha aynen bizde de var bi tane ondan gudubet kadın. Şimdi o kadının yetiştireceği çocuktan ne hayır beklersin. Bizim kuşak (80'liyim) şahane yetiştirildi bence biz çok merhametli çocuklardık. Umudum bizim yetiştireceğimiz nesilde umudum sizin ikizlerde :))

yo belki söyleyeceklerinizden kendim için çıkarım yapabilirdim o yüzden sordum
belki başka bir konuda:))
burada ben çocuğumu şöyle yetiştiriyorum filan diye ahkam kesmek istemem:))
neden sıkıntı duyduğunu anlıyorum.
sadece poşetlere yardım örneği çok ta uygun değil.
zira konu çok derin

Valla panpa oralar zaten ayrı hikaye.
Genel olarak insanlar memnuniyetsiz artık ve haklılar da.

Her gün taciz tecavüz dayak kadın cinayeti haberi

Zor çalışma koşulları

Zor hayat koşulları, alım gücünün düşmesi her şeyin pahalı olması

Kalabalık toplu taşıma

Kalabalık şehirler

derken insanlar mutsuz memnuniyetsiz suratsız hale geldi. O yüzden kimsenin başkasını düşünmeye , gülümsemeye, küçük şeylere dikkat etmeye hali kalmadı doğal olarak.

ah inşallah.
bizleri utandırmayacak bireyler olurlar:))
merhamet çok önemli dediğin gibi.

bence bu platform çok ağır konuları kaldıramaz herkes birbirine girer diye
daha yüzeysel örnekler verdim
ben o çocuklara güvenerek alış veriş yapmadım ki zaten
kendim taşıyacaktım ama öyle görünce geçmişi özledim
bugüne üzüldüm

Ya canısı öyle diyosun da ben insanlara ya da diğer canlılara iyilik yapınca çok mutlu oluyorum. Evet işimiz çok zor işe gidip gelirken bile "ulan bomba patlarsa" diye korkarak gidip geliyoruz ama insanlar biraz güler yüzlü olmayı denese biraz iyiliğin , nezaketin tadını alsa bence kendileri de mutlu olacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…