- 2 Temmuz 2015
- 3.973
- 3.452
- 83
- 36
- Konu Sahibi Pink_Women
-
bana bu çok üzücü geliyor2senedir aynı aapartmanda oturuyoruz kimse bizimle muhatap olmuyor.
Geçen yıl aşure götürdüm falan tanıttım da kendimi ama yok herkes bi tuhaf.
Yan komşu misal tesadüfen karşılaşırız pat diye kapıyı çarpar.Kimseye de bi zararımız yok sessiz sakin tipleriz.
Kısaca büyükler böyleyken çocuklar nasıl olsun ben bi beklenti içine girmiyorum o nedenle.Malesef durum böyle.
evet durum böyle ne yazık ki.2senedir aynı aapartmanda oturuyoruz kimse bizimle muhatap olmuyor.
Geçen yıl aşure götürdüm falan tanıttım da kendimi ama yok herkes bi tuhaf.
Yan komşu misal tesadüfen karşılaşırız pat diye kapıyı çarpar.Kimseye de bi zararımız yok sessiz sakin tipleriz.
Kısaca büyükler böyleyken çocuklar nasıl olsun ben bi beklenti içine girmiyorum o nedenle.Malesef durum böyle.
hayatımda hiç bir zaman iletişim kurabileceğim bir insan değilsinizBunun için mi konu açtınız. Daha poşetlere yardım etmeye, kapı açmaya gelene kadar bu ülke ne değerlerini kaybetti hanımefendi farkında mısınız? bu ülkede artık küçücük kız çocukları güvenli şekilde oyun oynayamıyorlar, ebeveynleri yanında olmayan hiçbir çocuk güvende değil. Tacize istismara hatta tecavüze uğrayıp atılıyorlar. Artık bu ülkede saygıtı bırakın ar kalmadı, sapıklık diz boyu. Sadece çocuklar değil biz yetişkinlerde güvende değiliz. Siz bir poşet için nasıl ülke olduk diyorsunuz?
Kaldı ki madem eşiniz yok yalnızsınız o kadar şey almayıverseydiniz acil olanları alsaydınız diğerlerini eşiniz gelince alsaydınız. Hepsi mi acildi yani.. sanmıyorum.. alıp alıp sonra yardım etmediler demeniz garip. Hem de zorunda değiller diye eklemişsiniz değillerse neden şikayet ediyorsunuz?
bende bu duruma üzülüyorum zatenBizim zamamızdaki gibi değil artık dünya.. Hoş bende yaşlı değilim ama yinede çok farklı..
Hani neler okuyoruz, görüyoruz amcasından dayısından bile kötülük gören insanları, aman kimseyle konuşma aman bilmediğine yanaşma diye diye yetiştiriyoruz çocukları.. Ondan canım bu durumlar hep. İnsan yardım bekliyor doğru, ama onlar da yanaşmamakta haklı.. Ben bilmiyorum çocuğum gelse filancaya yardım ettik poşetlerini taşıdık evine falan dese, aklım giderdi çıldırırdım.. Bu benim kötü bi insan olduğumu göstermez. Ama korkuyoruz işte herkesten.. Sen iyi birisin ama bunlar onu bilmiyorki canım.
Daha acısını söyleyeyim, gecen hafta cook büyük bir koli kargom gelecekti tabiki kuryeler her zamanki gibi bizi adreste bulamadı:) şubeye kendim almaya gittim. Eve dondum. Apartmanın dış kapısını ellerim dolu oldugu icin bi taraftan vücudumla tutup geçmeye çalışıyordum ki bir komsu güç bela aralık tuttuğum kapıdan beni ekarte ederek geçip kendisi icin tuttuğumu düşündü tesekkur edip gitti. Ulan elim dolu bi tutsana kapıyı da ben geçsem. 50 kilo kapıyı 30 cm aralayıp koca koliyle geçmeye calısıyorum....
Benim kızım 9 yaşında. Bir, iki kez ,okuldan dönerken elinde poşetleri olan birilerine,kapıyı tutmuş geçsinler diye.fakat hiç bir zaman teşekkür eden olmamış. Çok kızmıştı. O günden beri oda tutmuyor kapıyı. Çocuk diye önemsemeyen,nasılsa geçiyor,tutsun işte kapıyı diyen bu büyükler yüzünden oluyor boyle bence...
Daha acısını söyleyeyim, gecen hafta cook büyük bir koli kargom gelecekti tabiki kuryeler her zamanki gibi bizi adreste bulamadı:) şubeye kendim almaya gittim. Eve dondum. Apartmanın dış kapısını ellerim dolu oldugu icin bi taraftan vücudumla tutup geçmeye çalışıyordum ki bir komsu güç bela aralık tuttuğum kapıdan beni ekarte ederek geçip kendisi icin tuttuğumu düşündü tesekkur edip gitti. Ulan elim dolu bi tutsana kapıyı da ben geçsem. 50 kilo kapıyı 30 cm aralayıp koca koliyle geçmeye calısıyorum....
yo belki söyleyeceklerinizden kendim için çıkarım yapabilirdim o yüzden sordumneden?
benim bir farkım olduğunu mu düşündün?:))
Merhaba Hanımlar...
Hayırlı Cumalar hepinize...
Dün yaşadığım bir olay bana bunu sorgulattı
'Biz toplum olarak ne zaman ve neden bu hallere geldik'
Eşim şehir dışında olduğu için alış verişi ben yapayım dedim
Götürmem sıkıntı olmasın diye ne kadar az almaya çalışmış olsam da elimde müthiş ağırlık oldu
Eve doğru yürürken parmaklarım artık hissetmez olmuştu
Yanımdan bir sürü liseye giden gençler geçti
Hiç biri yardımda bulunma teklifinde bile olmadılar (kesinlikle yanlış anlaşılmasın asla zorunda değiller)
Neyse bahçeye girdim 12-13 yaşlarında bir kız ve kardeşi apartmana doğru yürüyorlardı
Bende kapıyı açarlar poşetleri bırakmadan girerim demiştim
Ben hızlandıkça kız yavaşladı
Neyse kapıya benden önce gitti
Kardeşi kapının şifresini söylüyor bu girmedim bekledi zili çaldı
Neyse ben kapının açılmasını bekleyemeyeceğim için bıraktım poşetleri açtım kapıyı
Asansöre bineceğiz ya kapıyı bile tutmadı(zorunda değil tekrardan belirtiyorum)
Kendimi düşündüm sonra ben şimdi bile benden küçük veyahutta büyük olsun fark etmez
İnsanların kapısını açarım yeri gelir inecekleri katta asansörden çıkar kapıyı tutar inmeleri için yardımcı olurum.
Bunlar gerçekten çok ufak ve basit şeyler
Neden bu duygularımızı kaybettik
Tamam hergün haberlerde öyle kötü şeyler izliyoruz ki herkes korkuyor ama
Neden unuttuk güzel şeyleri?
öyle mi diyorsunuz yaniBuna benzer bir konuyu ilk üye olduğumda açmıştım ve o zaman " bu tip toplumsal nezaketlere uymak zorunda değiliz" cevabı almıştım üyelerden. Ben de asansörü her zaman tutarım birinin yüzüne kapanması çok rahatsız eder beni, elimden geldiğince yardımsever ve nazik olmaya gayret ederim. Ama maalesef insanlar bencilleştiler öküz gibi bir millet olduk. Ben insanlardan ümidimi kestim siz de kesin yoksa üzülürsünüz hep.
evet durum böyle ne yazık ki.
koskoca kadına kapıyı tutup açıyorum ve ne selam ne bir teşekkür öyle duvar gibi suratla geçip gidiyor.
ikizlere hamileyim karnım burnumda halde o kadar ağır poşetler taşıdım onlarca kez değil bir genç bir yetişkin biri bile
yardım teklif etmedi.otobüste yer bile vermediler.
öyle mi diyorsunuz yani
ama üzülüyorum bu hale gelmiş olmamıza
malesef öyle.Buna benzer bir konuyu ilk üye olduğumda açmıştım ve o zaman " bu tip toplumsal nezaketlere uymak zorunda değiliz" cevabı almıştım üyelerden. Ben de asansörü her zaman tutarım birinin yüzüne kapanması çok rahatsız eder beni, elimden geldiğince yardımsever ve nazik olmaya gayret ederim. Ama maalesef insanlar bencilleştiler öküz gibi bir millet olduk. Ben insanlardan ümidimi kestim siz de kesin yoksa üzülürsünüz hep.
bazı yorumlar benide üzdü ama napalımBen de üzülüyorum özellikle çok duyarsız bir gençlik yetişiyor ona çok üzülüyorum. Ama geçen başka konuda da yazdım ailelerde bitiyor iş ama aileler tırt malesef.
malesef öyle.
ben kendim halen nezaket kurallarına riayet eder,yardıma ihtiyacı olan yardım ederim.
aksi mümkün değil benim için.
ama karşılığı yok ne yazık ki.
dedim ya koskoca kadına kapı tutuyorsam ve bön bön suratıma bakıyorsa çocuklara gençlere ne diyeyim ki ben
belki başka bir konuda:))yo belki söyleyeceklerinizden kendim için çıkarım yapabilirdim o yüzden sordum
Bunun için mi konu açtınız. Daha poşetlere yardım etmeye, kapı açmaya gelene kadar bu ülke ne değerlerini kaybetti hanımefendi farkında mısınız? bu ülkede artık küçücük kız çocukları güvenli şekilde oyun oynayamıyorlar, ebeveynleri yanında olmayan hiçbir çocuk güvende değil. Tacize istismara hatta tecavüze uğrayıp atılıyorlar. Artık bu ülkede saygıtı bırakın ar kalmadı, sapıklık diz boyu. Sadece çocuklar değil biz yetişkinlerde güvende değiliz. Siz bir poşet için nasıl ülke olduk diyorsunuz?
Kaldı ki madem eşiniz yok yalnızsınız o kadar şey almayıverseydiniz acil olanları alsaydınız diğerlerini eşiniz gelince alsaydınız. Hepsi mi acildi yani.. sanmıyorum.. alıp alıp sonra yardım etmediler demeniz garip. Hem de zorunda değiller diye eklemişsiniz değillerse neden şikayet ediyorsunuz?
ah inşallah.Hahaha aynen bizde de var bi tane ondan gudubet kadın. Şimdi o kadının yetiştireceği çocuktan ne hayır beklersin. Bizim kuşak (80'liyim) şahane yetiştirildi bence biz çok merhametli çocuklardık. Umudum bizim yetiştireceğimiz nesilde umudum sizin ikizlerde :))
bence bu platform çok ağır konuları kaldıramaz herkes birbirine girer diyebelki başka bir konuda:))
burada ben çocuğumu şöyle yetiştiriyorum fikan diye ahkem kesmek istemem:))
neden sıkıntı duyduğunu anlıyorum.
sadece poşetlere yardım örneği çok ta uygun değil.
zira konu çok derin
Valla panpa oralar zaten ayrı hikaye.
Genel olarak insanlar memnuniyetsiz artık ve haklılar da.
Her gün taciz tecavüz dayak kadın cinayeti haberi
Zor çalışma koşulları
Zor hayat koşulları, alım gücünün düşmesi her şeyin pahalı olması
Kalabalık toplu taşıma
Kalabalık şehirler
derken insanlar mutsuz memnuniyetsiz suratsız hale geldi. O yüzden kimsenin başkasını düşünmeye , gülümsemeye, küçük şeylere dikkat etmeye hali kalmadı doğal olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?