neden bu kadar kinciyim?eşim ve içimdeki sorunlar..

Hemde acilen
YAni adama konuşma fırsatı vermiyorsun ki bu durumda.
Seni nasıl ikna etsin.
Adamın şuan ki modu evde patlayacak bir bomba var.
Artık yeter bende susmayayım.
çok haklısınız.beni potansiyel bi bomba görüyor. bende susucam artık umarım.çıok tesekkürler

Bunu anlamadım.
Eşiniz değil de kadın yürüyor gibime geldi...

evet eşim benim yanımda yazıyodu kötü bi düşüncesi olsa gözüme sokmaz diye düşündüm. ama kadının cevapları çok saçma değil mi?eşim diyo ki bu kadın böyle herkes bilir nasıl konustugunu erkeklere tatlım falan der diyo.

Yani adam yapamam demiş sende yapma temizlikçi tutalım demiş daha ne etsın yanı.benımkı bardak kaldırmaz.almasam kaldırmasam 1 sene masada durur o bardak.Allah askına bıraz yapıcı olun
haklısınız.ben başka cevap beklemişim.eşim hiç sıkmaz para harcamamı istiyor sürekli temzilkci tut demesi de o yüzden benimle uğraşma tut temzilikciyi diyor aslında.

Eskiden ben de böyleydim. Kendimi ve eşimi gördüm konunun içinde. Adamı bıktırmıştım artık susamıyordum hiç. Seninki biraz şımarıklık bence. Eşin sana çok yüz vermiş kusura bakma. Ben bir süre ilaç kullandım, sorun bendeydi. Kendime çeki düzen verdim. 13 yıllık evliyim ben düzelinve bütün sorunlar çözüldü. Sana tavsiyem yardım al, çabala. Adama da dünyayı dar etme.

h
haklısınız. çok büyük olaylaer olmadı her zaman yanımda gibi ama ne bileyim daha çok sey bekledim sanırım evlililten eşimden o yüzden hayal kırıklıgı yasamış olablirim

tesekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alacagım.çabalayıp susmaya olmazsa yardım almaya gideceğim

eşimi seviyorum.yaşı benden büyük çok olmasa da hep beni küçük görüyodu şımarttı sanırım bende sabrını taşırdım..

El için ne diye eşini kırıyorsun ? Bak artık aile oluyorsunuz.İki gün sonra çocuk doğuncada böyle geçimsiz mi olacaksınız ? O çocuğun günahı ne ? Bence sen kv, görümcene olan nefretini eşine kusuyorsun.Bu yaptığın şey evliliğini iki kişi yaşamıyor olduğunuzu gösterir ee siz böyle olursanız herkeste karışır. Bugün eşinin ailesi yarın kendi ailen. Ben derim ki böyle davranma.Kv, görümcen ve senin aranda ne geçti bilemiyorum belli canın sıkılmış, miden bulanmış, soğumuşsun ama eşin arada kalıyorda olabilir.Kim ne derse desin sen evliliğine bak.

biz ölelim bence[/QUOTE]
evet bence içimde büyüyen konular kv görümce eşimin bu olaylara tepkisi..bende içimde büyüttüm onlara bişey diyemeyince eşimden cıkıyo bütün sinirim

biz ölelim bence

evet bence içimde büyüyen konular kv görümce eşimin bu olaylara tepkisi..bende içimde büyüttüm onlara bişey diyemeyince eşimden cıkıyo bütün sinirim[/QUOTE]

Benim de eşim ailesine tek kelime edemez. Bir ara bende eşime çok yüklendim, eşimin annesi ve eltim nedeni ile boşanma aşamasına geldik. Gel gör ki canım DEĞMEZ benim şimdi hiçbiri umrumda değil. Ben evliliğime, evimin huzuruna bakıyorum.

Maalesef sorun sende, yardım almalısınız. Esin tabiki annesiyle gorusucek. Yada iş arkadaslariyla. Ee ev işine yardım etmiyor ama birini tut diyor,o da güzel.

Bence sen bazı şeyleri öncelikle kabul et. Ve kendine meşgale bul.
Pozitif ol , bak seninde olumsuz tarafın var.
Ailesiyle de mesafeli yemiş ,sorun yok yani. Herkesin hayatinda böyle ufak tefek sorunlar var, bir şekilde idare ediliyor.
Sen eşine böyle davranmaya devam edersen , soğur adam , böyle düşünüyorum

Yardım almanız şart ve yapmayın.
Hem kendinize hem eşinize en önemlisi de evliliğinize zarar veriyorsunuz.

Eşiniz zaten kayınvalideniz konusunda mesafe koyalım demiş.
bir erkek için bunu söylemek o kadar da kolay birşey değil.
Ama ararım sorarım demesi gayet normal, o ailesi sonuçta.
Sizi ezdirmesin ama ailesini saysın sevsin, bunda bir sorun yok, önce bir bunu idrak edin.
Aradaki dengeyi kurabildikten sonra, ailesi ile istediği kadar görüşür konuşur hasretini giderir.
Sizin kendi aileniz ile görüşmenizi istemeseler ne düşünürdünüz? Bu açıdan bakın birazda.

Eşinizi iş konusunda bunaltmayın.
İş hayatı müdahale edemeyeceğiniz bir nokta, eğer eşiniz güvensizlik yaratmıyorsa, rahat bırakın adamı.
Bu kadar sıkarak zaten adamın yapmayacağı varsa da başkalarına yöneltirsiniz.
Gerek yok durduk yere huysuzluk yaparak eşinizi kendinizden uzaklaştırmaya.
Erkekler dinginlik ve huzur arıyorlar, sorunlar zaten hayatta mevcut.
Siz sorun yarattıkça ona problemler oluşturdukça o sizden uzaklaşacak, kendisine farklı bir çevre kuracak.
Yapmayın bunu lütfen.

Eğer size yardımcı olmak istemiyorsa, alternatif sunmuş.
Kadın tut demiş, bir şekilde senin yükünü azaltacak alternatif önermiş.
Bu da birşeydir. Her erkek eşine yardım edebilen bir yapıya sahip değildir.
Ancak bence "yapacaksın, edeceksin, mecbursun"lar yerine gayet ılımlı bir cevap vermiş size.
Bana göre eşiniz sizi düşünen birisi, yoksa farklı çıkışları olabilirdi.

Elbetteki susan adam bir gün patlar, siz de bunu yaşıyorsunuz.
Gereksiz büyüttüğünüz mevzular onu bunalttığı için artık o da dayanamıyor.
İlişkinizi zedeliyorsunuz, bir destek alın, muhakkak, buna ihtiyacınız var.

Bu şekilde davranmaya devam edersen eşin belli bir süre sonra seni haklı bulmaz tam aksine ailesini haklı görür çünkü senin çekilmez bir insan olduğunu, geçimsiz olduğunu düşünür. Bende ilk evlendiğimiz zamanlarda böyleydim kayınvalidemle çok sorunlar yaşadım hala unutabilmiş değilim. Sürekli eşimin başının etini yiyordum yani onlara olan öfkemi bildiğin eşimden çıkarıyordum. Bir gün bana kendini benim yerime koy senin ailenle ben anlaşamasam ve sürekli sana kussam öfkemi ne hissedersin dedi. Haklıydı onun ne suçu vardı oysa elinden geleni yapıyordu, beni ailesine ezdirmiyordu sürekli arkamda duruyordu ama ben şımarıklık yapıyordum farkındaydım. Zor oldu ama kendime çekidüzen vermeyi başardım. Kayınvalideme hala bayıldığım söylenemez ve bazı konularda hiç affetmiyorum ve affedeceğimi de sanmıyorum eşim de bunları biliyor ve bana hak veriyor. Ama artık eşime söylenmiyorum kayınvalideme saygı çerçevesinde cevabımı verip geçiyorum.

Szin yazdıklarınızda aynı kendimi gördüm..
bende sizin gibiydim.. eşim ezidrmediği halde öfkemi adama kusardım
başının etini yer, bütün eksiklerini söyler, kırar dökerdim..
sonra durdum.. sustum yuttum.. unuttum mu ? hayır
artık kendim hallediyorum içim yangın yeri
çok zoruma giden şeyler var hala gidiyor
çok önemli agır birşey değise ailesi ile ilgili hiç yorum yapmıyorum
bu sıralar eltim ve kaynım yüzünden birbirimize girdik.. artık onlar içinde girmeyeceğim karar verdim..
çok zor oluyor ama içinde tutmak çook zor çok yıprandım bazen eşinin arkanda durmasıda yetmiyor.. hele ki kendimi ezdirdiğim cevap vermediğim zamanlar için halen içimde nefretim büyüyor artık takır takır cevap verdiğim halde unutlmuyor.

Ben artık sadece eşimin hatırına seyrek aralıklarla gidip geliyorum. Çünkü bana yapılan hiçbir şeyi maalesef ki unutamıyorum ya da yaşanmamış sayamıyorum. Ama artık o dönemler gibi sessiz değilim patır patır veriyorum cevabını ve kayınvalidemde onu hiç sevmediğimi ve ona karşı oldukça soğuk ve mesafeli olduğumu farkında. Eşime en son annenin yaptıklarını unutmam ve onu affetmem mümkün değil, iki dünya bir araya gelse annene olan kimin, öfkem ve nefretim bitmez ama senin hatırına ara ara görüşüyorum onun dışında benden hiçbir şey bekleme annen konusunda olmuştu. Bir de onun amacı zaten bizi mutsuz ve huzursuz etmekti ilk başlarda bunu anlayamadım ama sonradan fark ettim ki biz evde birbirimizi yerken o evinde hiçbir şey olmamış gibi gayet güzel mutlu mesut oturuyor, şimdi tam tersi oraya gittiğimizde eşime her ne olursa olsun surat asmak yerine daha bir canımlı cicimli oluyorum sinirden dudaklarını kemiriyor bizi öyle gördükçe :)

Valla adam burda konu açsa sizin hakkınızda yeridir ..bu ne tahammülsüzlük adam demiş zaten yapamıyorsan birini tutalım temizlik için diye dert arıyosunuz kendinize sanırım .. şu eski sevgili konusunu gelincede siz kundaktayken evlenmediniz sonuçta herkesin bi hayatı var evlenmeden önce bu şekilde her seferinde yüzüne vurmak çok ayıp.kurumsal bi yer değilse bey hanım demeye gerek yok zaten .bence kendinize çeki düzen verin adamı soğutmayın tavırlarınızla

evet bence içimde büyüyen konular kv görümce eşimin bu olaylara tepkisi..bende içimde büyüttüm onlara bişey diyemeyince eşimden cıkıyo bütün sinirim

Benim de eşim ailesine tek kelime edemez. Bir ara bende eşime çok yüklendim, eşimin annesi ve eltim nedeni ile boşanma aşamasına geldik. Gel gör ki canım DEĞMEZ benim şimdi hiçbiri umrumda değil. Ben evliliğime, evimin huzuruna bakıyorum.[/QUOTE]

benim içimde öyle bir büyüyor ki nasıl tek kelime etmez nasıl eşime böyle söyleme anne diyemez gibi uzayıp gidiyor....kesinlikle onlar için degmez ama ben kendimi yiyip bitiriyorum ne biliyim ilerde öenmli bi konu olsa demek ki arkamda durmıcak diye düşünüyorum

En azindan hatali oldugunu inkar etmiyorsun. Bir de hatalarini inkar edip hep karsi tarafi suclayanlar var.

Ama cozmek, degismek icin bir seyler yapmalisin. Kimse kimseyi cekmek, alttan almak, idare etmek zorunda degil.

Ogretmenim diyorsun, okulda da boyle misin peki is arkadaslarina, ogrencilere karsi?

Ne bileyim is yerinde tum sabrini tahammulunu tuketiyor musun ya da her soyleneni idare mi ediyorsun acaba?

Ama sunu bil ki her evde her ailede sorunlar anlasmazliklar oluyor. Hickimse karşisindakini surekli alttan alamaz. Kendini duzgunce ifade etmeyi ogrenmen lazim tartisirken. Bunun icin kendin yapamiyorsan psikologa, aile danismanina gidebilirsin.

Buarada ogretmenler formasyon yani egitim bilimleri dersleri aliyor mezun olmadan. O derslerde bile insan iliskilerine dair cok ama cok faydali bilgiler ogretilmis olmasi gerekiyor. En basiti sen dili- ben dili kullanmanin farki... Verilen bilgileri hayatimizda kullanmamiz lazim, sadece vizeleri finalleri gecmek icin verilmiyor o bilgiler =))

evet zaten bunladı belli ki bana cevap vermeye başladı susmuyoe artık. bende farkındayım yanlış yaprğımı ama susunca içim içimi yiyor duramıyorum kafamın içinde kavga ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…