- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.355
- 598
- Konu Sahibi yaseminbudak
-
çok çok tesekkür ederim. dediğiniz gibi ailesi konusunda idrak edemiyorum.sanki çok kötü şeyler yasamısız ve esim bana bunu nasıl yapar.nasıl konusur onları nasıl sevebilir gibi geliyo bazen kendimi onun yerine koyuyorum ben olsam mesafe koyamazdım diyorum.ama annesinin yaptıkları aklıma geliyor nasıl izin verdi eşim beni kırmasına annesinn diye tekrar doluyorum eşime.böyle bi çıkmaz işte.Yardım almanız şart ve yapmayın.
Hem kendinize hem eşinize en önemlisi de evliliğinize zarar veriyorsunuz.
Eşiniz zaten kayınvalideniz konusunda mesafe koyalım demiş.
bir erkek için bunu söylemek o kadar da kolay birşey değil.
Ama ararım sorarım demesi gayet normal, o ailesi sonuçta.
Sizi ezdirmesin ama ailesini saysın sevsin, bunda bir sorun yok, önce bir bunu idrak edin.
Aradaki dengeyi kurabildikten sonra, ailesi ile istediği kadar görüşür konuşur hasretini giderir.
Sizin kendi aileniz ile görüşmenizi istemeseler ne düşünürdünüz? Bu açıdan bakın birazda.
Eşinizi iş konusunda bunaltmayın.
İş hayatı müdahale edemeyeceğiniz bir nokta, eğer eşiniz güvensizlik yaratmıyorsa, rahat bırakın adamı.
Bu kadar sıkarak zaten adamın yapmayacağı varsa da başkalarına yöneltirsiniz.
Gerek yok durduk yere huysuzluk yaparak eşinizi kendinizden uzaklaştırmaya.
Erkekler dinginlik ve huzur arıyorlar, sorunlar zaten hayatta mevcut.
Siz sorun yarattıkça ona problemler oluşturdukça o sizden uzaklaşacak, kendisine farklı bir çevre kuracak.
Yapmayın bunu lütfen.
Eğer size yardımcı olmak istemiyorsa, alternatif sunmuş.
Kadın tut demiş, bir şekilde senin yükünü azaltacak alternatif önermiş.
Bu da birşeydir. Her erkek eşine yardım edebilen bir yapıya sahip değildir.
Ancak bence "yapacaksın, edeceksin, mecbursun"lar yerine gayet ılımlı bir cevap vermiş size.
Bana göre eşiniz sizi düşünen birisi, yoksa farklı çıkışları olabilirdi.
Elbetteki susan adam bir gün patlar, siz de bunu yaşıyorsunuz.
Gereksiz büyüttüğünüz mevzular onu bunalttığı için artık o da dayanamıyor.
İlişkinizi zedeliyorsunuz, bir destek alın, muhakkak, buna ihtiyacınız var.
affedemiyorum...bi türlü sanki onunla görüşmeye başlarsam geri adım attım yapılanları kabul ettim.gurursuz biri olacakmışım gibi geliyor.onlarla mesafe koyunca görmeyip konusmayınca aşırı rahatladım üstümden stresi kalktı.ama ufak bişey olunca öfkemi sizin dedğiniz gibi eşimden çıkarıyorum.o da artık bana sen tahammül edemiyosun biraaz hoş gör benim için demeye başladı haklı olarak...Bu şekilde davranmaya devam edersen eşin belli bir süre sonra seni haklı bulmaz tam aksine ailesini haklı görür çünkü senin çekilmez bir insan olduğunu, geçimsiz olduğunu düşünür. Bende ilk evlendiğimiz zamanlarda böyleydim kayınvalidemle çok sorunlar yaşadım hala unutabilmiş değilim. Sürekli eşimin başının etini yiyordum yani onlara olan öfkemi bildiğin eşimden çıkarıyordum. Bir gün bana kendini benim yerime koy senin ailenle ben anlaşamasam ve sürekli sana kussam öfkemi ne hissedersin dedi. Haklıydı onun ne suçu vardı oysa elinden geleni yapıyordu, beni ailesine ezdirmiyordu sürekli arkamda duruyordu ama ben şımarıklık yapıyordum farkındaydım. Zor oldu ama kendime çekidüzen vermeyi başardım. Kayınvalideme hala bayıldığım söylenemez ve bazı konularda hiç affetmiyorum ve affedeceğimi de sanmıyorum eşim de bunları biliyor ve bana hak veriyor. Ama artık eşime söylenmiyorum kayınvalideme saygı çerçevesinde cevabımı verip geçiyorum.
bu nefretim içimde büyüyor sözü tam beni ifade ediyor.büyüyor durduramıyorum.içimde konusuyorum sürekli hıncımı alamadım çünkü yeteri kadar hakkımı savunamadım.bende sizin gibi karar alıyorum artık karışma içlerine uzak dur eşimle de konusmamalıyım bu konuyu diye ama...Szin yazdıklarınızda aynı kendimi gördüm..
bende sizin gibiydim.. eşim ezidrmediği halde öfkemi adama kusardım
başının etini yer, bütün eksiklerini söyler, kırar dökerdim..
sonra durdum.. sustum yuttum.. unuttum mu ? hayır
artık kendim hallediyorum içim yangın yeri
çok zoruma giden şeyler var hala gidiyor
çok önemli agır birşey değise ailesi ile ilgili hiç yorum yapmıyorum
bu sıralar eltim ve kaynım yüzünden birbirimize girdik.. artık onlar içinde girmeyeceğim karar verdim..
çok zor oluyor ama içinde tutmak çook zor çok yıprandım bazen eşinin arkanda durmasıda yetmiyor.. hele ki kendimi ezdirdiğim cevap vermediğim zamanlar için halen içimde nefretim büyüyor artık takır takır cevap verdiğim halde unutlmuyor.
benim kv nin amacı mutsuz etmek değildir aslında ama duygukarına yenik düştü bi anda parladı bide kv sinden öyle gördüğü için bana da aynı muameleyi yapmak istedi.kendisi çünkü her seye susan her işlerine koşan birisi.gelin olarak öyle olamamı istedi ve ben öyle olmayınca yükseldi.ama bende bunu kaldırmadımBen artık sadece eşimin hatırına seyrek aralıklarla gidip geliyorum. Çünkü bana yapılan hiçbir şeyi maalesef ki unutamıyorum ya da yaşanmamış sayamıyorum. Ama artık o dönemler gibi sessiz değilim patır patır veriyorum cevabını ve kayınvalidemde onu hiç sevmediğimi ve ona karşı oldukça soğuk ve mesafeli olduğumu farkında. Eşime en son annenin yaptıklarını unutmam ve onu affetmem mümkün değil, iki dünya bir araya gelse annene olan kimin, öfkem ve nefretim bitmez ama senin hatırına ara ara görüşüyorum onun dışında benden hiçbir şey bekleme annen konusunda olmuştu. Bir de onun amacı zaten bizi mutsuz ve huzursuz etmekti ilk başlarda bunu anlayamadım ama sonradan fark ettim ki biz evde birbirimizi yerken o evinde hiçbir şey olmamış gibi gayet güzel mutlu mesut oturuyor, şimdi tam tersi oraya gittiğimizde eşime her ne olursa olsun surat asmak yerine daha bir canımlı cicimli oluyorum sinirden dudaklarını kemiriyor bizi öyle gördükçe :)
en çok takıldığım iş yeri kurumsal ve eşim üst düzeyde keşke diyorum biraz mesafeli olsan.yukarda yazdığım gibi iş yerindeki bayanın o mesajından sonra bende ipler koptu.bayan eşime karşı his mi besliyor diye kendimi yedim bitirdim.eşimde tatmin etmeyen cevaplar verdi banaValla adam burda konu açsa sizin hakkınızda yeridir ..bu ne tahammülsüzlük adam demiş zaten yapamıyorsan birini tutalım temizlik için diye dert arıyosunuz kendinize sanırım .. şu eski sevgili konusunu gelincede siz kundaktayken evlenmediniz sonuçta herkesin bi hayatı var evlenmeden önce bu şekilde her seferinde yüzüne vurmak çok ayıp.kurumsal bi yer değilse bey hanım demeye gerek yok zaten .bence kendinize çeki düzen verin adamı soğutmayın tavırlarınızla
En azindan hatali oldugunu inkar etmiyorsun. Bir de hatalarini inkar edip hep karsi tarafi suclayanlar var.
Ama cozmek, degismek icin bir seyler yapmalisin. Kimse kimseyi cekmek, alttan almak, idare etmek zorunda degil.
Ogretmenim diyorsun, okulda da boyle misin peki is arkadaslarina, ogrencilere karsi?
Ne bileyim is yerinde tum sabrini tahammulunu tuketiyor musun ya da her soyleneni idare mi ediyorsun acaba?
Ama sunu bil ki her evde her ailede sorunlar anlasmazliklar oluyor. Hickimse karşisindakini surekli alttan alamaz. Kendini duzgunce ifade etmeyi ogrenmen lazim tartisirken. Bunun icin kendin yapamiyorsan psikologa, aile danismanina gidebilirsin.
Buarada ogretmenler formasyon yani egitim bilimleri dersleri aliyor mezun olmadan. O derslerde bile insan iliskilerine dair cok ama cok faydali bilgiler ogretilmis olmasi gerekiyor. En basiti sen dili- ben dili kullanmanin farki... Verilen bilgileri hayatimizda kullanmamiz lazim, sadece vizeleri finalleri gecmek icin verilmiyor o bilgiler =))
bende bunun cevabını bulamadım.ve gerçekten dediğiniz gibi güzel giden hayatı zorlaştıryorum.Yaptginiz en cok kendinize zarar verir
Hayati zorlastiriyorsunuz hem kendinize hem esinize
Bence terapi alin , bu duygularla icinizi curutursunuz
Mutlu olmak varken neden yapiyorsunuz ki bunu?
en çok istediğim sey kavgacı olmadan stratejik davranmak.duyguklarıma yenik düşmesem aslında bi çok şeyi halledicem.çevremle sorunlarım yoktur ama işte en yakıbn cevreme yazık ediyorum.gülüp geçmeyi görmezden gelmeyi bilemiyorum.Aynen devam et adam boşasın seni. Bak çalışıyorsun evine temizlikçi tut. Kv olayını aktarma kendin çöz. Kendi ailemden biliyorum bana kötü davrandılar. Ama eşim minicik annen sana bunu yaptı dese kalbimi buz kesmiş gibi oluyor. Kavgacı olma stratejik ol
Ayrıca bi erkeği ne kadar umursamaz gibi görünürsen o kadar senin üzerine düşer diğer türlü kendilerini bi halt zannediyolar tecrübeyle sabitbenim kv nin amacı mutsuz etmek değildir aslında ama duygukarına yenik düştü bi anda parladı bide kv sinden öyle gördüğü için bana da aynı muameleyi yapmak istedi.kendisi çünkü her seye susan her işlerine koşan birisi.gelin olarak öyle olamamı istedi ve ben öyle olmayınca yükseldi.ama bende bunu kaldırmadım
o zaman dedigim gibi gunluk hayatta icinize ata ata en yakinlariniza patliyorsunuz. Bu konunun ustune gidebilirsiniz. Farkinda olmak onemli. Aşacaginizi dusunuyorum.normal hayatımda böyle biri değilim.sinirliyim ama belli etmem. sadeec en yakınlarıma işte başta eşim olmak üzere aileme.gerçek duygularımı böyle belli ediyorum.sanırım mutsuzluğum üzüntüm bile öfkeye dönüşüyor.
Evet sşim bana göre savranmaya başlad artık.başta alttan alıyodu şimdi ben gibi oldu bende kendime çeki düzen vericem.görmezden gelicem.çok tesekkürlerCanim belliki sen kayınvalide ve görümcenin yaptıklarını sindirememissin zaman zaman aklına geliyo ve acısını eşinden cikariyosun yaşadığın kötü anlar unutulmaz ama sen o insanlar yüzünden eşinle unitulmicak kötü anilar oluşturuyosun daha 9 aylık evlisin en güzel zamanlarınız bence psikolojik destek al sen tahammül gücünü artırır daha yumuşak olursan eşinde yumusayacaktir bazen bağıran kadinlar kedi gibi erkekleri aslan a çevirebiliyo malesef biraz daha sakin olmanı tavsiye ediyorum ne yaşadığını neler yaptıklarını bilmiyorum. Ama olan size oluyo tatlım onlar evde keyfine bakarken senin huzurun kaçıyor kimse yüzünden yuvada huzursuzluk çıkmasına izin verme derim
Tesekkür ederim sagolun bende gitmeyi istiyorumPsikoterapi alın isterseniz. Kendi başınıza bu durumla başa çıkmak zor olabilir ve gittikçe daha da zor olabilir. Ben de kıskançlık konusunda gitmiştim psikoloğa. Gerçekten iyi geliyor. Hatta eşimle karar verdik oda bana destek oldu. Erkekler evde huzur istiyor gerçekten. Siz mutlu oldukça oda mutlu olur ama siz mutsuz oldukça onuda mutsuz edersiniz boş yere. Bu yuvarlanan kartopu gibi. Mutluluğu da büyütebilirsiniz mutsuzluğu da.
Hızlı evet ama kv ve görümce ile sorunları ben çıkarmadım onlar çıkardı.dolaylı olarak eşime yansıdı ve bisim asıl problemimiz ailesinin yaptıkları işte onun davranışı gibi şeylerBen kocanıza üzüldüm kusura bakmayın ama geçimsiz birisiniz.9 ayda kv görümce artı bide kocayla sorun fazla hızlı değilmisiniz sizc??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?