Neden çocuk ister insan

Ama işte korkum şu ki her anne de bilinçli değil bu konuda. Doğurup doğurup kendiliğinden büyür mantığıyla hareket eden anneler var. Çocuk akşama kadar sokakta oynuyor, nerelerde geziyor, kimlerle takılıyor... annesinin umrunda değil, "biraz başımdan gitsin rahat edeyim" derdinde bazıları.

Ya da kimi kadınlar öyle kötü bi zihniyete sahip ki erkek çocuklarını "erkektir yapar, aslan oğlum hangi kızı alalım sana? , büyüyünce kızlara ne yapıcan? , göster oğlum pipini" vs diyerek büyütüyor.

O çocuk büyüyünce de bi kıza istediğini yapabilmeyi kendinde hak görüyor, pipisini dünyanın en önemli şeyi zannediyor.

Aslında önce anne babalar bilinçlendirilmeli ondan sonra çocuk yapmalarına izin verilmeli. Ancak öyle hayalimizdeki nesil oluşabilir, bence.

Sadece tek diyeceğim varlıkları bile HUZUR veriyor.....
''İyiki varlar canım yavrularım''

Benimkisi büyük bir hayaldi zaten......
Malesef onlar hep var, var olacaklar.

Hep diyorum , hele burda konuları okudukça diyorum.
Evlenmek için ve çocuk sahibi olmak için ehliyet filan verilmeli, kurs murs bişeyler yapılmalı. Cidden insanlar sapıttı, şaşırdı.
Ama işte. . .
Yine de ümitli olmalıyız , herkes kendini düzeltse bir yerden başlamış oluruz elbet.

Bir gun her ne sartlarda olursa olsun elini tutabilecegim bir yol arkadasim olsun istedigim icin.

3 aylık bir kızım var sevgimi çoğaltmak için yaptım. Doğadaki her şeyi çok seviyorum her canlıyı. Benim gibi doğaya saygılı hayvanların hayatını kolaylaştırmak için çabalayan birileri daha olsun istedim. Keşke gerçekten çocuğun ne büyük sorumluluk olduğunun farkında olan ve bu sorumluluğu taşıyabilecek insanlar çocuk sahibi olsa. Mesela su forumda fikirlerini beğendiğim gerçekten mantıklı olan hiç kimse çocuk sahibi olmak istemiyor.

Bu sorunun cevabını ben de çok sorguluyorum. Üreme içgüdüsü diye bir şey var, toplumsal-kültürel yapı var, bir dünya sebebi var. Belli bir yaşın üzerinde çocuk sahibi olanları anlıyorum ama yine, insan yaş aldıkça yalnızlaşıyor ve aileden başkasının yalan olduğunu görüyor. Kendi canından evladına kalan ömrünce bir şeyler vermeye çalışmak, sonsuz sevmek bir ihtiyaç olur o zaman. Ama genç olanları ben de hiç anlamıyorum. 25 yaşındayım ve çocuk sahibi olan akranlarımı görünce içim daralıyor benim, ama 40 civarı olanlar da bi o kadar keyifli geliyor. Hayattan ne bekliyorsun, ne kadarını gerçekleştirebildin, yalnızca kendi açından değil doğacak insan açısından da düşünüyor musun düşünmüyor musun bunlar önemli. Çocuk doğuyor ama korkunç bir düzene doğuyor, istemeden doğuyor, biri anneliği ve babalığı tatsın diye doğuyor. Sonra kötülükler, yaşam mücadelesi ortasında debeleniyor güzel bir imkan önceden yaratılmamışsa. Bilemiyorum işte, bilemiyorum...

Bu sorunun cevabı biraz içgüdüsel biraz da toplum olarak bize öğretilen kalıplar. Herkes çocuk sahibi olmak istemeyebilir bu içgüdü herkeste olacak diye bir şey yok. Ama kız çocukları özellikle bizim toplumumuzda eline oyuncak bebek verilerek, evcilik oynayarak bu şekilde yetiştiriliyorlar. Büyüyünce de sanki hep çocuk yapmak istiyomuş gibi hissediyor ama bu his kimisinde sonradan yeterli olmuyor. Kadın olarak üreme içgüdüsüyle birlikte annelik içimizde var ama yaşadığımız dünya şartları ve kişinin kendi psikolojisi, geçmişi, çevresiyle olan ilişkisi çocuk istememesine sebep olabiliyor.

Annelik duygusunu yasayabilmek icin,
Esimden ve benim canimdan kanimdan bir parcam olmasi icin,
Tam anlamiyla bir aile olabilmek icin istiyorum ben allah nasip ederse insallah.
Ilginc olan da su ki Allah nedense hep istemeyenlere hic ugrastirmadan bazen de korunduklari halde nasip ediyor

Aynen öyle ama günümüzde bu tip anneler eskiye oranla biraz daha azaldı. O yüzden biraz umudum var hala:)))

Ben nasıl anlatayım.bu hamilelik bana sürpriz oldu.Allah bana nasip etti diye ağladım,sonra havalara uçtum.Hayatımdaki en büyük mutluluk.Beklemesi bile çok güzel.
1 haftadır çok şiddetli baş ağrım var.Ağlıyorum çoğunlukla.İnsan ancak bi can parçası için katlanabiliyorRabbim isteyen herkese versin

Ben de doğaya ve hayvanlara sahip çıkacak, örnek davranışlarıyla toplumumuzun medeniyet seviyesini yükseltecek bireyler yetiştirme umudu ile anne oldum.

Ondan önce de hep hayvan besledim, hala da besliyorum. Sevgimi sunmayı seviyorum. Hele ki bana ihtiyacı olan bir canlıya.

Öğretmenlik mesleğini de yine benzer sebeplerden seviyorum. Amacım öğretmekten önce eğitmek ve sevgimi vermek.

Ben de arkadaşınız gibi düşünüyorum ama kimseye de niye doğurdun, niye yaptın demedim. Hadsizlik açıkçası.
Tıpkı niye çocuk yapmıyorsun, bi' gülüşü yeter gibi laflar diyerek ikna edeceğini sananların hadsiz olduğu gibi.

ben de arkadaşınla aynı fikirdeyim. iç güdü diyenlere de anlam veremiyorum çok eşlilikte bir içgüdü ama modern hayatta insanlar dizginlemeye çalışıyor. o zaman eşiniz çok eşlilik içgüdüsünün peşinden gitsin siz de ses çıkarmayın çünkü içgüdü.çocuk isteği de dizginlenebilir bence ve çok mantıksız. bebekken filan güzelde o da her canlı gibi büyüyüp %90 insanlığa fayda yerine yük olarak hayatını tamamlayacak bir canlı olarak ölecek işte çok abartmamak lazım.

büyüklerin deyimiyle söyleyeyim:))
dünyanın düzeni böyle kurulmuş.
ancak iradelerimiz var.
istemiyorsak çocuk sahibi olmayabiliriz pekala.
garipsememek lazım.
isteyenleri de aynı şekilde.

canlılar üremek ister, türler hep var olmak ister, hatta o yüzden evrim bile geçirirler, insanoğlununda bilinci bu diğer canlılar gibi, içgüdü işte

arkadaşınız bekar mı ya da çocuğu yok mu
arkadaşınız içten içe kıskançlık yapıyorsa sizi yorgun gördüyse sırf üzmek için böyle konuşmuş olabilir
takılmayın, mucizenize bakıp bol bol koklayın

35 günlük anneyim ve bundan önce ömrüm boşa geçmiş diyorum...çocuk olmazsa evet dilediğince gezersin yorulmazsin sorumluluk yok lay lay lom ama onun bi gülümsemesi seni o kadar mutlu eder ki başka bi şey bu mutluluğu sana veremez...

Yapılacaklar listenin sonuna geldiğinde, bir çocukla yeniden başlayabilirsiniz listelemeye..
İşiniz zor.. bunca yıl kendinizi büyüttünüz.. sırada var sizden bir tane..

Çocuk yapmak değil de "çocuk yapmak zorunda hissetmek" tamamen toplum baskısı. Ben hiç bu sitedeki bilinçli kadınlar dışında kendi tercihi olarak bir ömür çocuk yapmayan ya da yapmayacak olan bi çift görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…