Neden çocuk ister insan

Sevgili konu sahibinin biraz dinlenmeye ihtiyacı var sanırım benim üç meleğim var ve şöyle 5 -6 yaş daha genç olsaydım birtane daha doğururdum nedenmi çocuk istiyorum? Aile olmak tamamlanmak için ben üç kez tamamlandım rabbim tamamlanmak isteyen her anneye anne olmayı defalarca (tabii istediği kadar ) nasip etsin

Noktasına kadar katılıyorum.
Bebesiz hayatlar adına

Şey mesela bazı insanlar çok anaçtır,benim tanıdığım bir iki kişi var en büyük amaçları istekleri çocuk yapmak,bebelerinin olması.

Hiç bir zaman anaç biri olmadım ve bu konuda bencil oldugumu düşünüyorum,bir çocuğun sorumluluğu altına giremem.
Hayatımı kısıtlamak fikri korkunç geliyor,omrumun kalanını ona gore ayarlamak bana korkunç geliyor.

O yüzden çocuk sevmiyorum,düşünmüyorum.
Düşünen için de neden bebek yaptın demem,kişisel tercihler.

Bebek görünce hoşuma gider ama kendimi anne pozisyonunda hayal edemiyorum..Peki çocuk evliliği olumlu mu olumsuz mu etkiler..?Kafamda deli sorular
Üremek için yapıldığını biliyorum eşten dosttan

aslında durup düşününce biraz mantıklı geliyor. gezme tozma açısından değil de benim korkum daha ziyade çocuk büyük sorumluluk, ben bunun altından kalkabilir miyim, iyi bir anne olabilir miyim, ona yetebilir miyim gibisinden. sonra 4 yaşındaki kuzenim geliyor aklıma onun beni görünce boynuma atlaması, benim onu nasıl sevdiğim. kendi çocuğum olursa ona verebileceğim sevgiyi düşününce hiç abartmıyorum gözlerim doluyor bazen ki daha evli bile değilim. velhasıl hiç takılmayın söylediklerine. çocuklar iyi ki varlar, yaşasın çocuklar:)

Bencilliğimiz nedeniyle cocuk dünyaya getiriyoruz.

Ama müthis birşey değil mi?

Koşulsuz sevgi.

Yemişim neslin devamını, onun o kücücük parmakları yüzüme dokunsun, o kuş ağzı da "sana bayılıyoruğmm anneeğ" desin yeter.

Bebek görünce hoşuma gider ama kendimi anne pozisyonunda hayal edemiyorum..Peki çocuk evliliği olumlu mu olumsuz mu etkiler..?Kafamda deli sorular
Üremek için yapıldığını biliyorum eşten dosttan
Hadi bir ureyelim denmiyor elbette.:))
Hic gulesim yoktu.

Arkadaşının sorusu senin canını neden sıktı anlamadım? Çocuk sahibi olmak istememek en az istemek kadar normal bence. Hatta şu dünyaya çocuk getirmemek bi yerde çok daha mantıklı bir hareket. Ben de anneyim ama yaşadığımız zamanı gözönünde bulundurunca anne olduğum için keyiflenmekten çok onun geleceği için kaygı duyduğum anlar çok daha fazla oluyor...

Bu çok mantıksız. Cocuk istemiyorum diye nikahsız birlikte yaşamak, evli gibi olmak durumunda değilim. Böyle bir yaşantıyı herkes istemez.

Bende hiç bir zaman dememiştim bana cok uzaktı biraz aile baskısı ile oldu ve yasım da geldiği icin. Nasipse seneye anne olacağım. Ayni arkadaşınız gibi konuşan bir arkadaş vardı sonra bir oğlu oldu cok cok seviyor şimdi.

30 yaşımı geçtim, evleneli 3 sene bitecek.
Küçüklüğümden beri evlenmek, gelinlik giymek, çoluk çocuk sahibi olmak gibi hayallerim olmadı. Herkes yaşın gelince istersin dedi; istemedim.
Evlenince istersin dedi; istemedim.
Evlen, biraz zaman geçsin dedi; istemedim.
İsteyeceğimi de zannetmiyorum. Gerçekten insan neden çocuk ister ve bu nasıl bir istektir hiç bilemeyeceğim.
Neyse ki benim gibi düşünen nadir insanlardan biriyle evlendim ve çocuk kelimesi sadece esprilerimizde oluyor.

Bence çocuk bir zorunluluk değil. Yani çocuk olmalı diye bir durum yok. Olmasa da olur. Soyun devamı evet ilkel olduğu kadar da çok güçlü bir güdü. Ama bence insanların özellikle de kadınların çocuk yapmaktaki en büyük motivasyonu sevme güdüsü. O derecede büyük bir sevgiyi yönlendirebileceğin herhalde başka bir canlı yok.

Biz de can sıkıntısına istedik ya, sürekli elimizde tlf oyun oynuyorduk bari çocukla ilgilenelim dedik
Şaka bir yana benden bi parça, sadece ikimize ait olan tek şey, beni çok seven ,benden kokumdan huzur bulan bir Melek ( hayır ağlamıyorum gözüme oğlanın topu çarptı)

Arkadaşın annesinin babasın başına dertmi olmuş? Çocugu mutluluk diye görürsen mutlu olursun dert diye görürsen dert verir sana evlat sahibi olmak güzeldir Allah isteyen herkeze yaşatsın inş.

Insanlar neden yapar bilmem ama ben cocuksuz bi hayat düşünemiyorum rabbim kizima saglik sihhat versin insallah.

O minik eller bana gerçekten icten bakan bakislarindaki o sevgi gülüşleri hele hele o uyandiginda totosunu şoyle bi havaya kaldirmasi yokmu iyiki varmis iyiki dogurmusum cok şükür bin şükür rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…