Neden çocuk ister insan

Çok farklı ince bir çizgi bence. Çocukları cok severim.
Ama iş kendi cocugum olsuna gelince. acabalarım oluşuyor.
Bakmak yükü değil. Ona sağlıcağım şartlar vs.ler geliyor aklıma.
İkilimde kalıyorum cogu zaman.

İnsani duygular maalesef yoksa şu dünyaya bir çocuk getirmek o çocuğa kötülük olur. Özellikle maddi imkanları sıkıntılı olan kişilerin çocukları için daha çok üzülüyorum. Bizim de pek imkanımız yoktu, şükür hiç aç kalmadık ama çocukluğumda içimde kalan bir sürü şey oldu, yani çocuk birşey isteyince ki doğal olarak çocuk birşeyler ister, o istekler alınmayacaksa (şımartacak kadar değil tabi ama arkadaşlarına özenecek durumda da olmasın o çocuk) yazık o çocuğa. Bana yazıktı yani. O yüzden çocuğa gereken maddi manevi rahatlığı veremeyecekseniz, evliliğiniz iyi değilse hiç yapmayın çocuk falan. Hele ki evliliği sorunlu olduğu halde çoluk çocuk yapanların da günahı büyük bence, çocuğa yazık.

Tüm canlılarda olduğu gibi soyunu devam ettirme ihtiyacı, bir kere çocuk olunca onsuz bir hayatta düşünülemiyo zaten

Toplumsal baskı ile yapıyorsun birazda herkes evleniyor herkesin çocuğu var sizde evlendiniz sizinde olmalı .evlenmemin amacı çoğalmak diye bakıyor birçok insan Sende o psikolojiye kendini kaptırıyorsun bir süre sonra !!bir sene yapmadık olmuyorsa tedavi olsunlar diyen bile oldu .ama çocuk olduktan sonra ikinciye karar vermek çok başka birşey !sana anne demesi gözlerinin içine bakarak içini ısıtarak gülmesi ve tabiki aradaki manevi Bağ senin kanından Canından olması ,,diğer tüm olumsuzlukları unutturuyor .onunla Yen'i bir hayat düzen kuruyorsun buda güzel .

Önce insan olmali, sonra da cocuk yapmali.
Herkes cocuk yapmasin zaten. Yapip yapip ona buna birakanlarin cocuklari anne baba sevgisinden uzakta büyüyorlar.
Onlara cocuk lazim degil bak.
Yapmayan yapmasin, soru da sormasin. Isteyen bakabilen yapsin.
Cocuk yapmanin herkese göre türlü nedeni var.
Cocuk istemeyen a aa ne gerek var cocuga da demesin. O zaman dünyada sana ne gerek var derim. Bebek insandir, hepimiz bebektik bir zamanlar.
Istemiyorsan yapma, yapana da karisma.

canım benımde uzun zamandır sorguladıgım bır konu bu... ve anne olmamaya karar verdim. eşiminde cok aşırı şstegi yok bu konuda zaten o istese belki benıde cezbeder. şuan sürekli gezıyoruz. istediğim saatte kalkıyorum yatıyorum sorumlulugum sadece esıme karsı cocuk fikri bana ağır gelıyor belkıde duzgun bı aıle cevresınde buyumedıgım ıcın annelık fıkrı bana cok uzak. eşimle deyim yerindeyse anımızı yasıyoruz her anın keyfını cıkarıyoruz cocuk demek sorun demek bana göre bu benım fıkrım allah isteyenlere versın.

Hayat benim için gezip tozmaktan ibaret olmadı hiçbir zaman. Geç kalkmak, sorumluluk almamak, ya da doyasıya gezebilmek vs.. vs... vazgeçemeyeceğim şeyler değildi zaten. Aşık olduğum adamla evliyim. İkimizin bir parçası olsun istedik. Biz istedik Rabbim de nasip etti çok şükür. İyikide etti...

Cevap veren herkese teşekkür ederim. Evet bencede herkes istediği gibi yaşamalı. Arksdaşım bekar. Ona saygı duyuyorum. İlk başlarda kuzum kolik olduğu için çok zorlanıp olumsuz şeyler düşündüm ama şu an anneliği yeni yeni tadıyorum. Birlikte gülüp oynuyoruz,sabah uyanıp beni görünce çığlık atıyor resmen Allah'ım isteyen herkese nasip etsin. Annelere de sabır,sevgi,kolaylık versin

insan neden çocuk istemez? " le aynı doğrultuda bi soru bu bana göre.
isteyende istemeyende tamamen kendi maddi manevi ruhsal bedensel bi sürü gerekçeyle tercihini yapıyordur.

arkadasınız gbı düşündüğüm için hiç adım atıp da cocuk işine giremedım
36 yasındayım
bır yanım ıstıyor bır yanım böyle ıyı dıyor

Çocugumun doğduğu an ömrümde böyle bir duyguyu daha önce hiç yaşamadığımı anladım büyüdükçe de daha önce nerelerdeymiş benim miniğim diyorum.Evet bir çocuk büyütmek yetiştirmek hiç de kolay değil hele günümüzde ama hayatın bir amacı olmalı ve bu öyle bir amaç ki paha biçilemez kızım 9 aylık hala uykusuzum sabah bu kafayla kalkıp işe geliyorum eve gidince, haftasonları sürekli koşuşturma içindeyim kendime doğru düzgün ayıracak 5 dakikam yok varsın olmasın kızımın yüzüne bakınca bütün yorgunluğum gidiyor ve artık hayat benim için çok şey ifade ediyor.

sanırım yaşlılıkta yalnız kalmamak için istiyoruz

Ben kendimce şöyle yorumluyorum
Şimdi işim gücüm olsa gezip dolaşmişsam ya da ne bileyim hayatta istedigim her seyi elde etmissem ondan sonra bosluga düşerim amacsiz kalmak gibi
Bir cocugun olunca bir amacin da oluyor
Onun icin para kazanmak onun icin kendimi daha cok gelistirmek isterim
Kisacasi artik onun icin yasamak istersin bu da seni hayata baglar.

dünyada kendinden dahi daha fazla sevebileceğin tek varlıktır evlat
gerçek saf aşk sevgi adı neyse bence onun adı kızım
iyi ki doğurmuşum :))

Bu kişinin kendi vereceği karardır çocuk ıstemek kadınlar ıcın hormonal ve ruhsal bir durum bazı kadınlar ıstemıyor olabılır ama muhakkak bır yerlerde gızlı bır sekılde ufakta olsa ısterler doğamızda var bu . soruya gelırsek herkes cocuk sahıbı olacak dıye bır kaide yok çocuğun olmus bakıp buyutuyorsun ve tabiiki hayatını ona göre duzenlemek zorundasın kadınların hayatı ıkıye ayrılı cocuktan önc cocuktan sonra cocuk olduktan sonra sorumlulukların tamamen degısır bu sebeple bunu bılıp oyle anne olmak lazım arkadasın bunları bılıyor ve suan hayatını degıstıremeyecegı kaanatınde oldugundan ıstememıs cocuk buda kısısel tercıh gayet normal

Çocuğun olunca anlardin de gec bence.Bu is boyle çünkü.Mantikli yanı yok tamamen duygusal

dert değil,güzel ve anlamlı bır soru,ama bir çok insan bu sorunun cevabını bılmıyor,kendı bir gün sormuyor,bende arkadaşın gibi düşünüyorum,ama farlı düşünene sonsuz saygım var,fakat çocuk sahıbı olan insnalardan lütfen ama lütfen görevlerınızı yerıne getırmelerını çocuklaırmız adına istiyorum,anne ve babalığını yapan herkesın önünde saygıyla eğiliyorum,

birini koşulsuz sevmek, ne yaparsa yapsın yanında olmak, herşeyi sıfırdan beraberce tatmak istiyordum çocuk yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…