Neden çocuk ister insan

Kendi anasina babasina sorsaymiş

¿neden beni yapma geregi duydunuz

acabaa¿¿¿

Ev araba para çocuk her kes birsey ister insanın fitratinda var bir şeyleri istemek en önemli side çocuk hem neslin devamı hem ilerde yanlız kalmamak için vs.

Bende anlamıyorum neden istediklerini yani benim fikrim şöyle, dünya zaten yaşanılmayacak kadar kötü bir yer, yeni bi çocuk dünyaya getirmek yerine zor durumda olan kimsesiz çocukları evlat edinseler onların hayatı kurtulsa bari ama nerde...

Çocuk sahibi olmak istemeyen insanların dışlanmasına karşıyım. Kimse çocuk sahibi olmak ya da üremek zorunda değil. Saygı duymak lazım herkesin hayatı kendine. Ben çocuk sahibi olmayı çok istiyorum. Çünkü annelik duygusunu yaşamak istiyorum, iyi bir birey yetiştirmek istiyorum. Anaç ruhluyum. Benim isteme nedenim bu.

arkadaşın hiç de abes bir şey söylememiş. çocuklar evet çok tatlılar, onları sevmek, öpmek, büyüdüklerini izlemek vs... en çok verilen cevap da sanırım soyun devam etmesi (oha, hayvan mıyız biz, soyunu devam ettirme iç güdüsüyle doğuran kadınlar da varmış sanki neslimiz tükeniyor:) ) vs... bunlar güzel şeyler sanırım. hani çocuğu olanlar çocuksuz bir hayat düşünemezler evet ama çocuk hiç olmayınca böyle bir sorun da yok.

ben şahsen çocuk sahibi olmayı bir sürü mutluluk ve eğlencenin yanında müthiş bir sorumluluk, hayatın boyunca birine herkesten ve her şeyden çok bağlanma ve kalan bütün hayatını ona göre programlama olarak görüyorum. ayrıca eğer anne olursam nasıl bir çocuk yetiştireceğimi, iyi bir anne olup olamayacağımı, mutlu olması için ona her imkanı sağlayabilecek miyim vs.. düşünüyorum ve korkuyorum. ve aslında hiç de istemiyorum.

bence çocuk yoksa sorun da yok. iki kişi birbirini seviyorsa o evliliği tamamlaması için çocuk da lazım fikrine hiç katılmıyorum. ayrıca bunları konuşunca "çocuğu olsun diye yıllarca uğraşanlar var biliyomosoooon!!!" diyenlere de gıcık oluyorum. napabilirim yani herkesin kendi kararı kendi kaderi.

Ah ahh...
Dunyada o kadar cok anne olmak isteyip olamayan insan varki..
Kimisi hastaligindan kimisi parasizliktan.
O insanlar arasinda bende varim ve ne kadar zordur anne olamamak o arkadasin biliyormu ..??

Anne olmak hayattaki en cok sevdigim sey oldu. o masum bakislar en icten gulusler. butun benligimi kisitlasada birtek an bile pisman olmadim. annelik degil midr fedakarligin ta kendisi..

Değişiklik olsun diye te Allahım Ya

Okurken ister istemez yüzümde bir tebessüm oluştu. Evlat kokusu bilse kendi canından can kanından kan olduğunu bilse bir gülüşüne dünyaları verir. Nasıl ki her yaşın ayrı bir güzelliği varsa anne olmanın da güzelliği var. Evet hayatınıza girdiği andan itibaren çocuğa odaklı yaşıyorsunuz ki olması gereken de bu aile olduğunu daha çok hissediyor insan.. Ne bileyim Yüce Rabbimin biz kadınlara verebileceği en güzel en özel hediye çocuk. Rabbim olmayanlara da tattırsın inşallah.

mis gibi kokusu ..
Masum ve muhtaç bakışları desem..
En sevdiğim canım eşimle ikimizin bir parçası olduğu için desem..

Kelime olarak az fakat manevi hissettirdikleri açısından çok şey söylemiş olurum ..

Ha bakım zorlukları vs diyorsan hepsi bi gülüşüne değer..
Ondan önce boş geçermiş günler dersin yoğunluktan dolayı..
Rahatlık vardır ama bi tat eksiktir öncesi..

Ama bence insan her durumda mutlu olabilmeli:bakımını zorluğunu uykusuzluğunu çekerken de ..şükür etmeli şikayet değil

Evladin sevgisi kokusu bakisi aski baska hic biseyde yok ömrümü ona adadim hic gocunmadım ben onunla varim gozlerine bakinca gercekten sevilmenin ne demek olduğunu anliyorum askin tam karsiligi
Bu arada 2. Yi istiyorum olmuyo o da ayri bir aci

İnsan cocuk yapmak istedigi icin yapar.
İstemeyenler yapmaz. İlla bir sebep olmasina gerek yok.
Bu kadar basit aslinda.

Evlendikten 6 ay sonra Doganin kanunu Allah vergisi ile inanilmaz çocuk isteği oluştu.Hemen sahip olmak istedim ama 15 aydir olmuyor hemde sebepsiz yoklugunu çok hissediyorum evde sıkıliyorum bekarken insanlar neden bu kadar cocuk icin mücadele eder ki cok mu şart mi acaba derken evlenlince nasıl istendiğini gördum InsaAllah en yakın zamanda hamile kalırim Rabbim tum.isteyenlere versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…