Neden çocuklar sadece anneninmis gibi davranılıyor

Milleti galeyana getirip kendiniz geri adım atıyorsunuz hee
 
Bu konuda biz de şirket içi çalışan motivasyonunu artırmak için IK ile iletişime geçmiştik ancak bize yanıt olarak şu geldi. “Bu bizimle alakalı bir durum değil, ilgili X kanun maddesi bu şekilde biz de onu uyguluyoruz” dendi.
Kendilerinden verip de babaya da aynı hakkı tanıyabilirler ama kanun bu deyip geçtiler..
 
Bizimki güya değerlendirilmeye alındı, hala geri dönüş bekliyoruz. Muhtemelen benzet bir karar çıkar
 
Bir tanıdığım bebeği az emzirdi eşi bebeğin altını temizledi mama verdi ama resmen adam aşırı bakıyordu bir tartışmada kız annesinin evine gitti adam bosanalim dedi hiç taviz vermedi.Kiz herşeyi çok bilen büyüklerini bile yöneten bir kızdı bebek hastalaninca kös kös evine gitti adamdan ikinci çocuğu yaptı.Disaridan zengine yakın hayat adam kızın evinde oturuyor sindirdi ailesini de
Öyle bir kız bile sindiriliyorsa hiç bir şeye şaşırmam.
Hersey kararında olmalı anne her zaman annedir
 
İçinde doğru yanlar da var yazdıklarınızın ama mantık tamamen yanlı ve yanlış. Hiç doğum kontrol uygulayan kedi, köpek var mı? Doğum kontrol de o zaman doğaya kafa tutuş. Modern toplumun bazı gerekliliklerinin kimisini uygulayıp kimisine aa o uygun değil bu uygun değil demekten çıkıyor. Kadın çocuk peşinde helak olsun adam PlayStation oynasın. Arada bir de çocuğun kafasına pitpit yapsın. Sonra aslan baba olsun olmuyor.
 
Bu kadar aynı konudan muzdarip kişi vardı neden 5 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne linclendi bu sitede ya bazen insan hayret ediyor
Ay bilmiyorum da yuh.
Ya gidilememeli normalde. Beni de annem 4 aylık bırakıp tatile gitmiş.
Ben anne olduktan sonra bunun hormonal olarak mümkün olamayacağını düşünmeye başladım. Annem nasıl yapabilmiş hayret ediyorum.
Sorun bırakıp gitmek değil gidememek. Gidemediğim hayata adapte olmaya çalışmak. Bu arada eşinin hayatının senin kadar değişmediğini görmek sinir bozucu.
Genel olarak buna lohusalık diyoruz gerçi
 

İş kanununa göre bir iş yerinde 150den fazla kasın çalışan varsa iş yeri kreş açmak zorunda açamıyorsa maddi destek vermek zorunda.
 
Sadece başlığa istinaden şu yorumu yapmak istiyorum.

Toplumda çocuk sadece anneninmiş gibi çeşitli davranışlar ve kalıplar var bunları ben de tekrarlamak istemiyorum.

Benim de dikkatimi çeken diğer konu : Neden kadinlar çocuk sadece kendilerininmiş gibi hayal kuruyor, plan yapıyor ve konuşuyor.

Bir dikkat edin hamile haberi alındığında bile, bebegim* olacak denilir. Bebeğimiz değil.

Evlenmek, anne olmak istiyorum* derler, sadece çocuk bi tek anneye aitmiş gibi yine. Erkeklerden bu cümle duyulması o kadar azdır ki, evlenmek baba olmak istiyorum diye.

Doğrusu bence hayat arkadaşımı bulmak ve mutlu beraberligimizden çocuk sahibi olmak istiyoruz* olmalı bence yine.

Yani çocuktan sonrasından da ziyade daha çocuk olmadan önce dahi kadın bu işi öyle sahipleniyor ki bu mutluluk için bir araç olmaktan amaç olmaya gidiyor çoğu kişi için bana göre.

Bu nedenle zaten içi boş evlilikler yapılmaya devam ediliyor, mutsuz evliliklerden çocuk yapılıyor. Kadinlar da bu durumu maalesef fazlasıyla icsellestirmis ve o şekilde çoğunluğu davranıyor.
 
toplumun kadına ve erkeğe biçtiği rollerle alakalı bir durum maalesef. Bir erkek de ben bunaldım birkaç sene çalışmayacağım kafa dinleyeceğim dediği takdirde onun da babalığı/erkekliği sorgulanır. Ama en modern kadın bile çalışmama hakkına sahiptir toplum nezdinde. Çalışan kadınım denir mesela hiç ben çalışan adamım diyen erkek gördünüz mü? Bizim toplumumuzda babalık biraz da eve para getirmekle özdeşleştiriliyor. Doğru değil tabi. Ama bu toplumsal roller de tek taraflı değil bunun altını çizmek istedim yalnızca. Yine de kadına yüklenilen sorumluluklar çok daha ağır basıyor ne yazık ki.
 
Şahane yazmışsın valla.işyerlerinde de öyle değil midir zaten, kimin daha çok işleri sahiplenme eğilimi varsa herkes otomatikman o kişiye söylemeye başlıyor derdini.bunu sadece topluma ve ataerkil düzen atfedemeyiz.kadınlar olarak sorumluluk duygumuz erkeklerden çok daha fazla.bunu dizginlemeyi beceremiyoruz.
 
İş kanununa göre bir iş yerinde 150den fazla kasın çalışan varsa iş yeri kreş açmak zorunda açamıyorsa maddi destek vermek zorunda.
İşte eşimin çalıştığı şirket sadece çalışan annelere kreş destek parası veriyor. Eşim de o anneyse bende babayım, babalar ebeveyn değil mi diye geri bildirimde bulunmuştu
 
İşte eşimin çalıştığı şirket sadece çalışan annelere kreş destek parası veriyor. Eşim de o anneyse bende babayım, babalar ebeveyn değil mi diye geri bildirimde bulunmuştu

İşte iş kanununa göre sadece iş yerinde çalışan kadınlara veriliyor. Sizin iş yerinizin yaptığı bir saçmalık değil yani. 150den fazla çalışan kadın varsa o kadınlara kreş yardımı yapılır. 149 kadın varsa hiç yapılmaz.
 
Eşimin çalıştığı firma Türk değil, benzer firmalarda babalar için kreş desteği ve 3 haftalık babalık izni var. Babalık izni artık bizden geçti ama en azından kreş desteği için birçok ebeveyn benzer geri bildirimler gönderdi.
İki eş aynı firmadaysa kime verildiğinin bir önemi yok zaten, ama aslında konu burada babayı ebeveynden saymamak
 

İşte iş kanunu saymıyor ki babayı.
Şirketin menşei alakasız şu an. Amerikan da olsa Türk de olsa tc sınırları içerisinde iş kanununa uymak zorunda.
Ama isterse fazlasını da yapar. Tamamen kendi insiyatifinde o olay. Devletin zorunlu tutması lazım bunu.
Devlet babaya 3 gün babalık izni veriyor. Baba en az 40 gün evde olmalı bence. Cuma gecesi doğum yaptım ben. Eşim aralıksız 5 gün yanımda kalabilmiş oldu mesela ona sevindik. Böyle bir saçmalık yok.
 
Ya gerçekten imdat diye bağırmak istiyorum artık, iş kanunu babayı ebeveynden saymıyor, toplum babayı ebeveynden saymıyor, hatta bazı eşler babayı ebeveynden saymıyor
Bu adamlar niye bu kadar rahat ya?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…