Milleti galeyana getirip kendiniz geri adım atıyorsunuz heeArkadaşlarıyla benden daha rahat içmeye gidebiliyor diye boşanacak değilim yahu. Eşim etrafımda gördüğüm en ilgili babadır. Kavga kıyamet de yaşamıyoruz. Ama sonuçta doğum izni denen bir gerçek var ki erkeğin doğum izni yok.
Ve eşim çalışıyor diye de işe başlayana kadar çok yükü ister istemez üstlendim. Sabah erken kalkıyorsun sen. Yok yoruluyorsun vs.
1.5 yaşına kadar da emzirdim. Geceleri uyandım ettim. İşimi boşverdim toplantıdan çıktım süt sağmaya gittim.
Hani bazı şeyler istemsizce böyle oluyor. Sinir oluyoruz ama işin doğasının bu olduğunu öğreniyorsun zamanla.
Bu arada eşimle uyur ben eve hiç gelmesem de sorun olmaz. Artık iş seyahatine de gidebiliyorum. Ama gitmemeye çalışıyorum mesela. Beni özler mi diye tutturuyorum. Hormonlar da ele geçiriyor bizi.
5 aylık bebeğini bırakana da hak verme şimdi.siz de iyice hem karnım doysun hem pastam dursun diyorsunuz.Bu kadar aynı konudan muzdarip kişi vardı neden 5 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne linclendi bu sitede yabazen insan hayret ediyor
Gerçekten öyle ama.ufkunu açıyor bu site gerçekten.eee yaşım da büyüyor tabii.Kulvarı genişledi ferhanın, kk hayata bakışını değiştiriyor
Abla mı oldun çen.Gerçekten öyle ama.ufkunu açıyor bu site gerçekten.eee yaşım da büyüyor tabii.
Bu konuda biz de şirket içi çalışan motivasyonunu artırmak için IK ile iletişime geçmiştik ancak bize yanıt olarak şu geldi. “Bu bizimle alakalı bir durum değil, ilgili X kanun maddesi bu şekilde biz de onu uyguluyoruz” dendi.İş yerlerinde bile korkunç ayrımcılık var. Eşim Amerikan firmasında çalışıyor buna rağmen çalışan annelere kreş desteği veriliyor ama babalar için böyle bir imkan yok.
Bu konuyla ilgili geri bildirimde bulunmuştu, çocuk sadece eşime ait değil o anneyse bende babayım diye
Bizimki güya değerlendirilmeye alındı, hala geri dönüş bekliyoruz. Muhtemelen benzet bir karar çıkarBu konuda biz de şirket içi çalışan motivasyonunu artırmak için IK ile iletişime geçmiştik ancak bize yanıt olarak şu geldi. “Bu bizimle alakalı bir durum değil, ilgili X kanun maddesi bu şekilde biz de onu uyguluyoruz” dendi.
Kendilerinden verip de babaya da aynı hakkı tanıyabilirler ama kanun bu deyip geçtiler..
İçinde doğru yanlar da var yazdıklarınızın ama mantık tamamen yanlı ve yanlış. Hiç doğum kontrol uygulayan kedi, köpek var mı? Doğum kontrol de o zaman doğaya kafa tutuş. Modern toplumun bazı gerekliliklerinin kimisini uygulayıp kimisine aa o uygun değil bu uygun değil demekten çıkıyor. Kadın çocuk peşinde helak olsun adam PlayStation oynasın. Arada bir de çocuğun kafasına pitpit yapsın. Sonra aslan baba olsun olmuyor.Eee çocuk bile yanında babayı istemiyor ki.baba gelse az sonra annem de annem diye ağlayacak.biraz uzun zaman geçse hadi anneme götür beni diyecek.yanlış algıysa sadece insanların yanlış algısı değil ki bu.bu algı da boşuna oluşmuyor yani.kendi kendimize doğaya kafa tutmaya çalışmanın alemi yok.anne, babasız olmadan büyüyen insanları düşünün.kaç tanesi babasını anlatıyor.adamların aklına bile gelmiyor babaymış. Annem de annem annem de annem bizi niye bırakıp gittin.gözyaşları sel oluyor.sadece babasız büyüyen biri bunun eksikliğini hiç hissetmiyor bile olabiliyor.annesiz büyüyen biri ömür boyu iflah olmuyor.hep bir duygusal buhran.ama babasız büyüyen bunu dile getirmiyecek kadar önemsemiyor bile.yemek programında nursel diye bir sunucu var.bir günden bir güne babam diye ağladığını duydunuz mu mesela ? Bence doğamızla savaşmak yerine ona göre kararlar versek daha isabetli olacağı taraftarıyım.
Milleti galeyana getirip kendiniz geri adım atıyorsunuz hee
Ay bilmiyorum da yuh.Bu kadar aynı konudan muzdarip kişi vardı neden 5 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne linclendi bu sitede yabazen insan hayret ediyor
İş yerlerinde bile korkunç ayrımcılık var. Eşim Amerikan firmasında çalışıyor buna rağmen çalışan annelere kreş desteği veriliyor ama babalar için böyle bir imkan yok.
Bu konuyla ilgili geri bildirimde bulunmuştu, çocuk sadece eşime ait değil o anneyse bende babayım diye
Anne de baba da keyfî olarak gidemezBu kadar aynı konudan muzdarip kişi vardı neden 5 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne linclendi bu sitede yabazen insan hayret ediyor
Şahane yazmışsın valla.işyerlerinde de öyle değil midir zaten, kimin daha çok işleri sahiplenme eğilimi varsa herkes otomatikman o kişiye söylemeye başlıyor derdini.bunu sadece topluma ve ataerkil düzen atfedemeyiz.kadınlar olarak sorumluluk duygumuz erkeklerden çok daha fazla.bunu dizginlemeyi beceremiyoruz.Sadece başlığa istinaden şu yorumu yapmak istiyorum.
Toplumda çocuk sadece anneninmiş gibi çeşitli davranışlar ve kalıplar var bunları ben de tekrarlamak istemiyorum.
Benim de dikkatimi çeken diğer konu : Neden kadinlar çocuk sadece kendilerininmiş gibi hayal kuruyor, plan yapıyor ve konuşuyor.
Bir dikkat edin hamile haberi alındığında bile, bebegim* olacak denilir. Bebeğimiz değil.
Evlenmek, anne olmak istiyorum* derler, sadece çocuk bi tek anneye aitmiş gibi yine. Erkeklerden bu cümle duyulması o kadar azdır ki, evlenmek baba olmak istiyorum diye.
Doğrusu bence hayat arkadaşımı bulmak ve mutlu beraberligimizden çocuk sahibi olmak istiyoruz* olmalı bence yine.
Yani çocuktan sonrasından da ziyade daha çocuk olmadan önce dahi kadın bu işi öyle sahipleniyor ki bu mutluluk için bir araç olmaktan amaç olmaya gidiyor çoğu kişi için bana göre.
Bu nedenle zaten içi boş evlilikler yapılmaya devam ediliyor, mutsuz evliliklerden çocuk yapılıyor. Kadinlar da bu durumu maalesef fazlasıyla icsellestirmis ve o şekilde çoğunluğu davranıyor.
İşte eşimin çalıştığı şirket sadece çalışan annelere kreş destek parası veriyor. Eşim de o anneyse bende babayım, babalar ebeveyn değil mi diye geri bildirimde bulunmuştuİş kanununa göre bir iş yerinde 150den fazla kasın çalışan varsa iş yeri kreş açmak zorunda açamıyorsa maddi destek vermek zorunda.
İşte eşimin çalıştığı şirket sadece çalışan annelere kreş destek parası veriyor. Eşim de o anneyse bende babayım, babalar ebeveyn değil mi diye geri bildirimde bulunmuştu
Eşimin çalıştığı firma Türk değil, benzer firmalarda babalar için kreş desteği ve 3 haftalık babalık izni var. Babalık izni artık bizden geçti ama en azından kreş desteği için birçok ebeveyn benzer geri bildirimler gönderdi.İşte iş kanununa göre sadece iş yerinde çalışan kadınlara veriliyor. Sizin iş yerinizin yaptığı bir saçmalık değil yani. 150den fazla çalışan kadın varsa o kadınlara kreş yardımı yapılır. 149 kadın varsa hiç yapılmaz.
Eşimin çalıştığı firma Türk değil, benzer firmalarda babalar için kreş desteği ve 3 haftalık babalık izni var. Babalık izni artık bizden geçti ama en azından kreş desteği için birçok ebeveyn benzer geri bildirimler gönderdi.
İki eş aynı firmadaysa kime verildiğinin bir önemi yok zaten, ama aslında konu burada babayı ebeveynden saymamak
Ya gerçekten imdat diye bağırmak istiyorum artık, iş kanunu babayı ebeveynden saymıyor, toplum babayı ebeveynden saymıyor, hatta bazı eşler babayı ebeveynden saymıyorİşte iş kanunu saymıyor ki babayı.
Şirketin menşei alakasız şu an. Amerikan da olsa Türk de olsa tc sınırları içerisinde iş kanununa uymak zorunda.
Ama isterse fazlasını da yapar. Tamamen kendi insiyatifinde o olay. Devletin zorunlu tutması lazım bunu.
Devlet babaya 3 gün babalık izni veriyor. Baba en az 40 gün evde olmalı bence. Cuma gecesi doğum yaptım ben. Eşim aralıksız 5 gün yanımda kalabilmiş oldu mesela ona sevindik. Böyle bir saçmalık yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?