- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.103
- 1.123
Babandan görmediğin için anlayamıyorsun aslında. Nornalleştiremiyorsun. Benim çocuklarım kimseye şımaramaz, hayır dediğimizde yere yatıp tepinemez. bu samimiyet, yakınlık farkı falan değil, çocuk kural çiğnetebileceği, kaprisini çekecek insana farklı davranıyor, bu annelikten değil dedeye nineye yapıp anasına babasına yapamayan çocuk var, nine mi doğurdu bu çocuğu. Velayeti onlara mı verelim. 2 3 yaşa kadar çocuk bebeklik refleksleriyle anneye daha yakındır evet ama sonrasında ikisiyle de eşit mesafede olabilir yakınlığı, bakımı.Anneyle daha fazla vakit geçirildiği için çocuklar da ona göre daha gevşek davranıyor.ama sadece bu değil o kadın karnında taşımış onu, emzirmiş.bu yakınlıkla babanın yakınlığı bir mi? Düşününce bile için bir garip oluyor.babaya nasil aynı olsun çocuk.
Bu ikisi ayrı konu. Babanın sorumluluğu eşit alması gerektiğine katılıyorum. Ama emzirme ya da boşanma durumunda çocuğu babaya verme konusunda kesinlikle katılmıyorum. Belki belli Bi yaştan sonra olabilir ama küçük Bi çocuğun yeri annesinin yanıdır. Böyle düşünmeyenlerin, babamın evinden getirmedim ben niye bu yükün altına giriyorum diye düşünenlerin çocuk yapmaması gerektiğini düşünüyorum sonuçta zorunlu değil çocuk yapmamak da Bi seçenek.Aslında şöyle, ben kendi kişisel alanına düşkün biriyim, kendime vakit ayiramadigim zaman mutsuz, huzursuz birine dönüşüyorum. Bunu sagladigim zamanda da sanki yanlış annelik yapıyormuşum muamelesi görüyorum. Oysa o da benim kadar baba yani. Fifti fifti denir ya. Bence öyle olmalı
Ferhans ben ne diyorum sen ne diyorsunEee erkeklerde bu tarz şeyleri düşünecek kapasite yok da ondan.olan çok sayılıdır.hangi erkek çocuğumu böyle bir ortamda büyütmek istemiyorum diyebilecek kapasitede mesela.hayatınızda bunu diyen erkek duyan oldu mu? ya da anneyle eşit bakmalıyız diyebilecek kapasitede.şöyle düşünün bir işyerinde 2 kişi çalışıyor.bir tanesi işbilmez, saf salak bir tip.şimdi bu işerinde kimi muhattap alıp işleri yürütmesini beklersiniz ? Eee tabi ki kapasitesi olanın.diğerine ite kaka iş yaptırmaya çalış çalış nereye kadar.eee toplum da bunları bilip aklı başında olanı muhattap alıyor ki bu gayet doğal.ataerkillik falan filan hikaye bence. bunun çözümü ne derseniz tabii ki saf salak, işbilmez olanı işe almamaktır. eee toplum olarak onu da yapmıyoruz.sonuç bu oluyor.yani çözüme yanaşan olmayacak.
ya kıza hemen senin çocuğun yok sen beni çıldırtmak mı istiyorsun senin çocuğun yok dediniz küstü.Tamam tamam.hevesim geçti konudan gidiyorum zaten
Hemen drama queenliğe geçiş yapmayalım. Sağlıklı bir aile ortamından bahsediyoruz burada. Anne baba sağ, beraber, çalışan ve normal insanlar ama bu neden böyle diyoruz. Kendimle küs olduğumu nereden çıkardın yahu? Senin her zamanki dayanaksız tespitler yapıp sallaman abes geliyor sadece. Dünya senin bildiklerinden, yaşadıklarından ibaret değil. Böylesi de var diyorum.Güzel güzel yazmışsın, son cümlede niye hakaret etmeye yer arıyorsun bacım.git hayatınla, kendinle barış öyle gel.şurada güzel bir tartışma ortamı oluşmuştu.benim gibi yazan üyeler de var.bu bir görüstür canım.bu arada annesiz büyüyüp şirazesi şaşmayan bir kişi bile tanımadım ama kimse babasız büyüdü diye psikolojik sorunlarla boğuşmuyor ömür boyu.keşke daha ilgili olsaydı deyip geçiyor.küfür, dayak yoksa amenna deniliyor.ama annesiz büyüyen ömür boyu psikolojik sorunlarla boğuşuyor.bu gerçeğin neresini inkâr edeceksin.nurselden örnek vereceğim yine kaç kere babasini anlattığı videosu var kadinin.oysa ki ikisi de bakmamış kadına.
Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.
Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?
Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?
Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?
Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!
Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.
Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.
Çok doluyum. Yazım hataları için üzgünüm klavyem sitede sıkıntılı çalışıyor.
Esim cocuklarina ilgilidir ama yinede gece 3 yasindaki bebem bile gece kalkip anne su diye beni kaldiriyoÇok doluyum sevgili kadınlar kulübü çok...
Yok mu söyle mukemmel bir anne, gelsinde nedenini açıklasın
Ortak bakım olmalı. Evet bunda hemfikiriz. Ama ben kendimi hala daha özel görüyorum bunun için de öfkeli değilim. Çocukla daha yakın ve özel bir bağımın olması bana iyi hissettiriyor.O zaman evlatlık çocuk edinenler de yarım olmalı? Ama onlarda da çocuk anneye duskunse bir yerde kadınlar kendilerine çocukları bağlı kılıyor demek ki. Bilemiyorum ya. Alayına kızgın moddayim
“Şımarmıyor” çünkü.Ben olsam bunu size şımarabiliyor olarak yorumlarım,babanın yanında dirayetli durmak zorunda hissetmek olarak değil. Çok değişik bakıyorsunuz.
MÜkemmel kimse olamaz ama tecrübeli olarak şunu söyleyebilirimÇok doluyum sevgili kadınlar kulübü çok...
Yok mu söyle mukemmel bir anne, gelsinde nedenini açıklasın
5 aylık çok küçük ya. Anne ile bir arada olması gereken zaman diye düşünüyorum. Bu çerçevede babanın yine destek olması gerekiyor ama ağırlık annede oluyor. Açıkçası 5 aylık bebeğimi bırakıp tatile gidemezdim benBu kadar aynı konudan muzdarip kişi vardı neden 5 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne linclendi bu sitede yabazen insan hayret ediyor
Kulvarı genişledi ferhanın, kk hayata bakışını değiştiriyor
Zaten yaşı kadar gün uzak kalabilir diyorlar. Düz bilinçsizlik o.5 aylık çok küçük ya. Anne ile bir arada olması gereken zaman diye düşünüyorum. Bu çerçevede babanın yine destek olması gerekiyor ama ağırlık annede oluyor. Açıkçası 5 aylık bebeğimi bırakıp tatile gidemezdim ben
O kadar haklısın ki.okurken ben sinir oldum, içimi hırs bastı. Ama bir laf vardır bilirsin vermeyince mabut ne eylesin mahmut diye.olmuyor olmuyor.güzellikle söylüyorsun olmuyor, itekliyorsun, sürekli takip ediyorsun olmuyor, kavga kıyamet çıkartıyorsun olmuyor, boşanacağım diye blöf yapıyorsun yine olmuyor.... eee elden ne gelir ki.erkeklerin yaratılışı bu kadar demek ki.ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin hesabı oluyor.bu diyardan gideyim desen kadınlarımız evliliği, çoluğu çocuğu seviyor.eee erkeğe ben bu diyardan gideceğim desen adamın umrunda değil çoluk çocuk aile bilmem ne.gel de çık işin içinden.yaa aile olma isteğimize gem vuracağız yaa eşitlik sevdamızdan vazgeçip, paşa paşa işlere koşturmaya devam.
Ama emen bebeği 1 hafta bırakıp gitmekle, bebeğin bakımını babayla eşit bölüşmek aynı şey değil ki.Bu kadar aynı konudan muzdarip kişi vardı neden 5 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne linclendi bu sitede yabazen insan hayret ediyor
Linçleyenlerle burada yazanlar aynı değildir büyük ihtimalle. Yalnız şunu da inkar edemem, ne kadar anaçlıktan uzak bir yapım olsa da 5 aylık bebeği birine bırakıp tatile gitmem için gerçekten benim kadar iyi bakacak birinin varlığı lazım, yine de gittiğim yerde huzurla tatil yapamazdım. Bu arada bahsettiğiniz konuyu görmedimBu kadar aynı konudan muzdarip kişi vardı neden 5 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne linclendi bu sitede yabazen insan hayret ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?