Neden çocuklar sadece anneninmis gibi davranılıyor

Babandan görmediğin için anlayamıyorsun aslında. Nornalleştiremiyorsun. Benim çocuklarım kimseye şımaramaz, hayır dediğimizde yere yatıp tepinemez. bu samimiyet, yakınlık farkı falan değil, çocuk kural çiğnetebileceği, kaprisini çekecek insana farklı davranıyor, bu annelikten değil dedeye nineye yapıp anasına babasına yapamayan çocuk var, nine mi doğurdu bu çocuğu. Velayeti onlara mı verelim. 2 3 yaşa kadar çocuk bebeklik refleksleriyle anneye daha yakındır evet ama sonrasında ikisiyle de eşit mesafede olabilir yakınlığı, bakımı.

Ayrıca konudan sapıyoruz. Annesin sen anne kal kısmını perçinlemekten hoşlanmıyorum. Annelik iç güdüsü doğurdum büyüttüm en çok benim demek bence mantıksız. Bi spermle baba olunmuyor artık, babalar da emek vermek zorunda, çocuğun yükünü taşımak zorunda, herkes çok anaç çok anne çok fedakar olmak istemek zorunda değil. Baba kadar benim de hayatımı yaşamaya hakkım var, ben evlenirken 'evimin gadını cocuğlarımın anası' olacağım diye evlenmedim, hayat arkadaşı olmak için evlendim. 'Feda' ben, 'kâr' o olacaksa oynamam bu oyunu, oynamadım da, bir adım geldiysem ona da bir adım attırdım, kolay olmasa da kazanan benim.

Bu ikisi ayrı konu. Babanın sorumluluğu eşit alması gerektiğine katılıyorum. Ama emzirme ya da boşanma durumunda çocuğu babaya verme konusunda kesinlikle katılmıyorum. Belki belli Bi yaştan sonra olabilir ama küçük Bi çocuğun yeri annesinin yanıdır. Böyle düşünmeyenlerin, babamın evinden getirmedim ben niye bu yükün altına giriyorum diye düşünenlerin çocuk yapmaması gerektiğini düşünüyorum sonuçta zorunlu değil çocuk yapmamak da Bi seçenek.

Ferhans ben ne diyorum sen ne diyorsun

Hemen drama queenliğe geçiş yapmayalım. Sağlıklı bir aile ortamından bahsediyoruz burada. Anne baba sağ, beraber, çalışan ve normal insanlar ama bu neden böyle diyoruz. Kendimle küs olduğumu nereden çıkardın yahu? Senin her zamanki dayanaksız tespitler yapıp sallaman abes geliyor sadece. Dünya senin bildiklerinden, yaşadıklarından ibaret değil. Böylesi de var diyorum.

baba çocuğa yemek yedirir alkış kıyamet ne mükemmel baba ooooooo derler
Anne yedirdiği zaman mecbur yapacak tabi .Hatta o kadar iyi yemekler hazırlayacak ki yoksa kötü anne olur gibi gibi örneklerle çoğaltabilirim

Çok doluyum sevgili kadınlar kulübü çok...
Yok mu söyle mukemmel bir anne, gelsinde nedenini açıklasın
Esim cocuklarina ilgilidir ama yinede gece 3 yasindaki bebem bile gece kalkip anne su diye beni kaldiriyo
Ben aciklayamiyorum topu baskasina birakiyorum

O zaman evlatlık çocuk edinenler de yarım olmalı? Ama onlarda da çocuk anneye duskunse bir yerde kadınlar kendilerine çocukları bağlı kılıyor demek ki. Bilemiyorum ya. Alayına kızgın moddayim
Ortak bakım olmalı. Evet bunda hemfikiriz. Ama ben kendimi hala daha özel görüyorum bunun için de öfkeli değilim. Çocukla daha yakın ve özel bir bağımın olması bana iyi hissettiriyor.
Kuzenim halamı kaybetti on sene oluyor.
Babası evet yazları torunlarını alır yazlığına günlerce bakar misafir eder. Ama kuzenim hala annesini çok arıyor. Bazen düşünüyorum babam değil annem hayatta olsa daha farklı olurdu diyor mesela.
Keza ben de ailem boşansa annemle yaşamak isterdim. Ne kadar bakımımı yapsa da özverili olsa da annemi tercih ederdim. Sevgileri eşit olsa da anne daha başka geliyor bana.
Bu anaçlık da bana ataerkillikten bağımsız geliyor. Hatta tam tersi anaerkillik gibi geliyor. İnsan kendini anne tarafına, annesinin kültürüne daha ait hissediyor bana göre.
Dürüstçe siz de düşünün çocukken boşanma da kimde kalmak isterdiniz? En mükemmel baba dahi olsa annenizi isterdiniz çocukken. Velayet mesela bence annede kalması anneye ait olduğunu gösteriyor evet ve bu bana ataerkillik gibi gelmiyor. Doğal geliyor.
Ev işleri, çocuk bakımında eşit emek olmalı. Buna tamamım ama çocuk benimdir

Ben olsam bunu size şımarabiliyor olarak yorumlarım,babanın yanında dirayetli durmak zorunda hissetmek olarak değil. Çok değişik bakıyorsunuz.
“Şımarmıyor” çünkü.
Çocuklar okulda akranlarıyla sorun yaşıyor kendini tutuyor, öğretmeniyle bir şey yaşıyor susuyor, kurallar var kurallar ağır geliyor. O gün bir sürü olay yaşıyor ve kendini en rahat en güvende hissettiği alanda özgür bırakıyor duygularını, bu asla şımarıklık değil.
Ben de kendimi kötü hissettiğimde normal arkadaşım sarılınca değil en yakın arkadaşım yada annem sarılınca ağlamaya başlarım. Çocukların da yaşadığı bu. Normal sıradan bir insanın size başsağlığı dilemesiyle en yakın gördüğünüzün size sarılıp baş sağlığı dilemesi aynı etkiyi vermez. Eminim yaşamışsınızdır.

topluma yapacak bişey yok ancak düzgün evlatlar yetişirse değişir
bireysel olarak yapabileceğimiz şey doğru eş seçimi, doğru adamı baba yapmak
burda bi konu okumuştum küçük bebeği var evli çiftin
adam, anne dışarıdayken kendisi evdeyken bebeğin bezini değiştirmemiş
bebek pişik olmuştu yahu
anne, neden değiştirmedin diye sorduğunda midem bulandı demişti adam bozuntusu
ki adam da değil o ayrı konu ban yememek için küfür etmiyorum
çocuğu pişik içinde afedersinizde bok içinde bırakmak ne demek bi alt değiştirmiceksen
yazıklar olsun senin insanlığına
bu muhabbet beni çok etkilemişti şuan hatırlayınca tüylerim diken diken oldu yeniden

Çok doluyum sevgili kadınlar kulübü çok...
Yok mu söyle mukemmel bir anne, gelsinde nedenini açıklasın
MÜkemmel kimse olamaz ama tecrübeli olarak şunu söyleyebilirim
annelik kutsaldır ama bu kendini hırpalayacak kadar fedakar olmak zorundayız demek de değil
kadınlar ne olursa olsun erkekleri de işin içine sokacak herşeyi yüklenmeyeck
ancak böyle olursa zamanla bu düzen değişecektir
toplum baskısını da hiç sallamayacaksınız
toplum da kimmiş ,yorulunca işleri bırakacaksınız, gerektiğinde naz edip eşinize iş yıkacaksınız , evet iş yıkacaksınız doğru duydunuz .
azıcık anlamalarını sağlayacaksınız durumu,hastayım yorgunum ayağına yatıp işlerin bir kısmını eşinize yaptırın ,o da yorgun düşsün ,işte o zaman yavaş yavaş sizi anlamaya ve değişmeye başlayacak.

Bu kadar aynı konudan muzdarip kişi vardı neden 5 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne linclendi bu sitede ya bazen insan hayret ediyor
5 aylık çok küçük ya. Anne ile bir arada olması gereken zaman diye düşünüyorum. Bu çerçevede babanın yine destek olması gerekiyor ama ağırlık annede oluyor. Açıkçası 5 aylık bebeğimi bırakıp tatile gidemezdim ben

Zaten yaşı kadar gün uzak kalabilir diyorlar. Düz bilinçsizlik o.
Bir yaştan önce anneden ayrı uyumamalı hastalık gibi ekstrem bir durum olmadıkça.
İlk üç ay çocuk zaten doğduğunu idrak edemiyor. Daha yeni yeni dünyayı gören idrak eden bir canlıyı annesinden ayırmak nereden baksan saçmalık. Daha ek gıdaya hazır olmayan bir canlıyı anneden ayırmamalı acil önemli bir durum yoksa

Arkadaşlarıyla benden daha rahat içmeye gidebiliyor diye boşanacak değilim yahu. Eşim etrafımda gördüğüm en ilgili babadır. Kavga kıyamet de yaşamıyoruz. Ama sonuçta doğum izni denen bir gerçek var ki erkeğin doğum izni yok.
Ve eşim çalışıyor diye de işe başlayana kadar çok yükü ister istemez üstlendim. Sabah erken kalkıyorsun sen. Yok yoruluyorsun vs.
1.5 yaşına kadar da emzirdim. Geceleri uyandım ettim. İşimi boşverdim toplantıdan çıktım süt sağmaya gittim.
Hani bazı şeyler istemsizce böyle oluyor. Sinir oluyoruz ama işin doğasının bu olduğunu öğreniyorsun zamanla.
Bu arada eşimle uyur ben eve hiç gelmesem de sorun olmaz. Artık iş seyahatine de gidebiliyorum. Ama gitmemeye çalışıyorum mesela. Beni özler mi diye tutturuyorum. Hormonlar da ele geçiriyor bizi.

Bu kadar aynı konudan muzdarip kişi vardı neden 5 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne linclendi bu sitede ya bazen insan hayret ediyor
Ama emen bebeği 1 hafta bırakıp gitmekle, bebeğin bakımını babayla eşit bölüşmek aynı şey değil ki.
Önceki bir mesajımda da belirtmiştim, anne bebeğe, baba anneye bakar ilk 6 ay. "İdeal bi dünyada" babanın da 6 ay doğum izni olur hatta (uygulayan kuzey avrupa ülkeleri var)..

Linçleyenlerle burada yazanlar aynı değildir büyük ihtimalle. Yalnız şunu da inkar edemem, ne kadar anaçlıktan uzak bir yapım olsa da 5 aylık bebeği birine bırakıp tatile gitmem için gerçekten benim kadar iyi bakacak birinin varlığı lazım, yine de gittiğim yerde huzurla tatil yapamazdım. Bu arada bahsettiğiniz konuyu görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…