• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden erkek anneleri bu kadar düşüncesiz olmak zorunda?

[QUOTE

Sevgili sblvsr keske gunumuz aile yapısı bizimki gibi olsa. Küçük yaştan itibaren sorgulayarak dusunmeyi kizina ogluna sonsuz guven verip ona da ayni sekilde güvenmeyi bilse tum aileler ne guzel bir dunya olurdu. Bu bakımdan annemden babamdan allah bin kere razi olsun. Beni tanimiyorsunuz elbettw bu cumlem bir ip ucu olabilie size o yuzden. Rahatlik ve güven farkli kavramlar :KK66: iki tarafta birbirini yok sayamaz bunun hepimiz biliyoruz zaten. Onemli olan kimsenin kalbi kirilmasin orta yol bulunacak öyle veya boyle. sahiplenme kısmına gelirsek sahiplenmemek imkansız özellikle karsi taraf icin:) sevginin dogasi bi çünkü yazık olur yoksa :)

Hakkınızda hayırlısı olsun

başınız sağolsun annenize Allah Rahmet eylesin zor bir durum ve müstakbel kayınvalidenin anlayışlı olması gerekirdi. Kızı da yok galiba seni kızı gibi görüp kol kanat gerip sahip çıkabilirdi ama yapmamış. Belli ki hayallerindeki gelin adayı değilsin yapacak bir şey yok evlenince eninde sonunda kabullenecek. Yalnız ben şahsım adıma söylüyorum konu başlığı biraz kırıcı olmuş. neden erkek anneleri bu kadar düşüncesiz olmak zorunda? Keşke genelleme yapmasaydın yarın bir gün seninde oğlun olabilir. her gelinin ileride kayınvalide olma ihtimali var iyi ya da kötü. Şimdiden öcü gibi tüm kayınvalideleri aynı kategoriye sokmamak gerekiyor.

teşekkür ederim sağol. annem görse bu tavrını üzülürdü zaten. neyseki bende cevap veriyorum gerektiği yerde susup oturmuyorum. Uzak olacağız en az bir yada bir buçuk saatlik mesafe düşünüyoruz,zaten evinden çıkan biri değil pek gelmesi sık sık çok zor.
basiniz sagolsun oncelikle, buyuk bir kayip yasamissiniz.

Ama umarim kayinvaliden sIk sIk gelmez, ve esin de arayi bulabilir. yanliz bulamadigi zamanlarda sok olma.

Neden şaşırdınız ki? Köyde yetişmiş bir kadından Feryal Gülman olmasını bekleyemezsiniz, o evi çekip çevirecek, kaynana peşinde gezecek, misafir ağırlayacak birini ister. İnsanın ailesiyle kafa yapısının farklı olması ne kötüdür...

Valla koyde yetismis her kadin boyle deyil. Mesele dusunce yapisi.

Ne yazik ki erkenden "gercek" yaklasimlari ile tanismissin...
Sen bizim bir kizimizsin mihihi derken, bir bakarsin kendi baban ciddi bir ameliyattan cikar, dunyanin bir ucundasindir, bir kiside cikip gecmis olsun, sen aklina takma, bir seye ihtiyaclari olursa biz burdayiz demez... Sonra o "anne" ve "baba" sifatlarinin sadece olmasi gerekenler oldugunu gorursun...Genelleyemem ama istisnasini sahsim adina gormedim... Neyse, nisanlinin tavrini sevdim, sana sahip cikan bir tavri var ama yeri gelince unutma sana cephe de alacak, dengesi sasacak, bazen de sen haksizken senin yaninda olacak vs. Bunlar sinir bozucu isler, cok takmamak lazim...
Bu arada basin sagolsun arkadasim...

Ne yazik ki erkenden "gercek" yaklasimlari ile tanismissin...
Sen bizim bir kizimizsin mihihi derken, bir bakarsin kendi baban ciddi bir ameliyattan cikar, dunyanin bir ucundasindir, bir kiside cikip gecmis olsun, sen aklina takma, bir seye ihtiyaclari olursa biz burdayiz demez... Sonra o "anne" ve "baba" sifatlarinin sadece olmasi gerekenler oldugunu gorursun...Genelleyemem ama istisnasini sahsim adina gormedim... Neyse, nisanlinin tavrini sevdim, sana sahip cikan bir tavri var ama yeri gelince unutma sana cephe de alacak, dengesi sasacak, bazen de sen haksizken senin yaninda olacak vs. Bunlar sinir bozucu isler, cok takmamak lazim...
Bu arada basin sagolsun arkadasim...

Takmamaya çalışıyorum derken sözlümün annesi ciddi bir kaza geçirdi hayati tehlike atlattı şu an iyi ama çok korktuk hepimiz babamla birlikte yanına gidicez geçmiş olsun demeye.
Kendisine kızgınlığım uçup gitti çünkü ben annesizliğin acısını yaşadım biliyorum sevdiğim adamın aynısını yaşamaması için günlerce dua ettim çok şükür çok iyi şu anda.

kapalı olmasını neden istiyor anlamadım ?
ne saçma şey ya kapalı olsun muş !! sanki vitrinden kıyafet seçiyor

kesinlikle katılıyorum..insanları dış görünüş ve giyim tarzıyla değerlendirmek çok yalnış..
Ben yine de hakkında kötü düşünmek istemiyorum kendisine bir şey olsun kesinlikle istemem. Umarım fikri değişir hakkımda değişmezse de elimden bir şey gelmez ..

Canım nişanlın zaten kendini aşmış her şeyin farkında. O yönden şanslısın. Uzakta olmayı senden önce kendisi istiyor. Kayın validenin İstediği gelin adayına gelince bu çok normal. O öyle bir gelin olmuş öyle yetişmiş. Başın sağolsun önce Allah gani gani rahmet eylesin nur için de yatsın anneciğin. Aslına kayınvalidenin istediği senin de dediğin gibi rahat kontrol edebileceği bir gelin . Sen de anneni yeni kaybettiğin için seni yalnız görüp üstüne daha çok gelebilir . Sen tavrını baştan koy. Seviyeyi azaltacak laf dalaşına girmeden istediklerini eşine kesin ve net dille söyle. Kayınvalidene de mesafeli davran. Çünkü samimiyiz diye dilinin ayarını kaçırabilir. Bu da sizi yıpratır sonu gelmez.

Başınız sağolsun öncelikle. İnanın ben de anlamıyorum nedir bizim toplumdaki bu gelin-kaynana çatışmasının temeli? Yani karşısında ayagına kadar gelmiş, anne yönünden acısı olan bi kızcagız var. Bi anne hiç mi düşünmez yarın bana bi şey olsa bari eşinin ailesinden annelik görsün oglum diye? Kaç yaşına gelirsek gelelim bi annenin verdigi rahatlık güveni kimse veremiyo insana. O da size kalbini açsa, acınızı anlasa, desteklese ne güzel olurmus. Ama türkiye gerçekleri tabi olmamış olamamış. Ama kendinize eş olarak seçtiginiz insan bu konuda size sorun yaşatmıcak gibi görünüyo umarım öyle olur :KK68:

Annesinin rahatsızlığı dolayısı için ziyarete gittim geldim. Bu kez daha ılımlıydı.Umarım iyi gider bundan sonrası da...

Sanırım bütün erkek anneleri aynı. İyiki bir erkek evlat doğurmuşlar ya kendilerini valide sultan zannediyorlar, oğullarıda padişah ya zaten.. En başta böyle şeyler mutlaka olur ben onu anladım. Benim sözlümün annesiyle arasındaki bağları kopuk olmasına rağmen bende kötü şeylere maruz kaldım ilk zamanlar. Beni aşırı kıskandı. Ama benim sözlüm aramızdaki dengeyi iyi kurdu, beni ezdirmedi, korudu. Beni sevmeyen o kadın, oğlunu kaybetmemek için benimle iyi geçinmek zorunda kaldı. Şimdi bana pek bir iyi davranıyor, aramız iyi. Çokta samimi olmuyorum. Nişanlının arayı bulması gerek. Nişanlını ve aile yapısını iyi değerlendir, bu insanlarla bir ömür geçirebilecek misin bunların muhakemesini iyi yap, kendini ateşlere atma..

ya annen ölmus ve sen hemen iki ay sonra erkek tarafinin ailesiylemi tanistin yani ben annem lse bi sure içime kapanirdim evlilik dusunecek durumda olmazdim

ya annen ölmus ve sen hemen iki ay sonra erkek tarafinin ailesiylemi tanistin yani ben annem lse bi sure içime kapanirdim evlilik dusunecek durumda olmazdim

Kızmayayım diyorum ama dayanamıyorum!
Birincisi kendini ifade etmeyi öğrenmen gerek. Suçlarcasına yazmak neyin nesi??? Hayırdır?
İkincisi benim canım biriciğim gözümün nuru annecim KANSERDEN vefat etti! Tıpkı sözlümün babası gibi.!Ben bu sürecin tamamında ayakta durdum,gülümsedim onunla direndim bunun anlamını bilmem biliyor musunuz? Buy kadar hassas olduğum bir konuda annen ölmüş sen bilmem napıyorsun diye başlayan cümlenize thammülüm yok benim!Ben okuyan eğitim alan bir genç kızım işim gücüm ve sorumluluklarım var içime kapanma lüksüm yok bu hayatta! Ve hiç olmadı ağlayıp zırlayıp yerlere vurmadım kendimi! Çünkü destek olmam gereken bir ailem bitirmem gereken bir okulum oldu ve canım annemin benden beklediği tüm güzel şeyleri gerçekleştirmek için attım adımlarımı hala da atıyorum! Ben ona dua ederken ve onun benimle gurur duyacağı yolda ilerlemeye çalışırken sen tutup annen ölmüş sen karşı tarafa gittin demek neyin nesi???? Sen acını günlerce aylarca ağlayıp dövünerek yaşayabiliyorsan yaşa ama benim böyle lükslerim yok. Ben her an her daim dimdik ayakta durmak zorunda kaldım,savaştım direndim. Bilmem anlatabildim mi? Benim sevdiğim adam da bütün bu zor süreçlerin hepsinde yanımdaydı ailemleydi, benimleydi. Bende her daim onun yanındayım. Annemi mutlu etmek istiyorum çünkü onun da arzusu bizi hep el ele bir arada görmek.

Bu düşünmeden yazılmış iki kelime için fazla uzun oldu ama okuyan arkadaşlar hak verecektir diye düşünüyorum.

Kızmayayım diyorum ama dayanamıyorum!
Birincisi kendini ifade etmeyi öğrenmen gerek. Suçlarcasına yazmak neyin nesi??? Hayırdır?
İkincisi benim canım biriciğim gözümün nuru annecim KANSERDEN vefat etti! Tıpkı sözlümün babası gibi.!Ben bu sürecin tamamında ayakta durdum,gülümsedim onunla direndim bunun anlamını bilmem biliyor musunuz? Buy kadar hassas olduğum bir konuda annen ölmüş sen bilmem napıyorsun diye başlayan cümlenize thammülüm yok benim!Ben okuyan eğitim alan bir genç kızım işim gücüm ve sorumluluklarım var içime kapanma lüksüm yok bu hayatta! Ve hiç olmadı ağlayıp zırlayıp yerlere vurmadım kendimi! Çünkü destek olmam gereken bir ailem bitirmem gereken bir okulum oldu ve canım annemin benden beklediği tüm güzel şeyleri gerçekleştirmek için attım adımlarımı hala da atıyorum! Ben ona dua ederken ve onun benimle gurur duyacağı yolda ilerlemeye çalışırken sen tutup annen ölmüş sen karşı tarafa gittin demek neyin nesi???? Sen acını günlerce aylarca ağlayıp dövünerek yaşayabiliyorsan yaşa ama benim böyle lükslerim yok. Ben her an her daim dimdik ayakta durmak zorunda kaldım,savaştım direndim. Bilmem anlatabildim mi? Benim sevdiğim adam da bütün bu zor süreçlerin hepsinde yanımdaydı ailemleydi, benimleydi. Bende her daim onun yanındayım. Annemi mutlu etmek istiyorum çünkü onun da arzusu bizi hep el ele bir arada görmek.

Bu düşünmeden yazılmış iki kelime için fazla uzun oldu ama okuyan arkadaşlar hak verecektir diye düşünüyorum.
acaba şu anki sevgilin olse böyle dimdik dururmuydun yani diyeceğim o ki kizlar hayatindaki erkeği birinci plana koyuyorlar o erkek ölürse dünya biter onlar için ama anneleri ölünce dimdik durmak zorundayim adi altinda sevgilisine siğinir.ayrica ölüm gibi bir olay annenizin başina gelmis boyle buyuk bir acıyi yasayan insanin aslinda küçuk ayrintilara takilmamasi gerek yani sonucta ölum yakin sevgilin de seni seviyormus eeee sorun ne sen o küçuk detaylari d

acaba şu anki sevgilin olse böyle dimdik dururmuydun yani diyeceğim o ki kizlar hayatindaki erkeği birinci plana koyuyorlar o erkek ölürse dünya biter onlar için ama anneleri ölünce dimdik durmak zorundayim adi altinda sevgilisine siğinir.ayrica ölüm gibi bir olay annenizin başina gelmis boyle buyuk bir acıyi yasayan insanin aslinda küçuk ayrintilara takilmamasi gerek yani sonucta ölum yakin sevgilin de seni seviyormus eeee sorun ne sen o küçuk detaylari d
Kusura bakmayın ama ben sizin düşüncelerinizi çok sığ buluyorum.
Benim önceliğim sevgili olsa 24 yaşına kadar on kez sevgilim olmuştu. Ben şükürler olsun ki eğitimimi aldım diplomam elimde kendi ayaklarımın üstünde duruyorum kimseye boyun bükmüyorum. acaba diyorum size bunu yazdıran böyle güçlü duramamak mı yoksa etrafınızda her koşulda yanınızda duracak birinin olmaması nedeniyle düşüncesizce yazdığınız yorumlar mı ? Buna ne cevap vereceksiniz? Ne diyorsunuz?

Back
X